Przejdź do forum
Bede grał. W gre. S...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Bede grał. W gre. Santa(Cruz) is comming to town !

71 Posty
15 Użytkownicy
29 Reakcje
2,314 Wyświetlenia
SantaCruz83
Poker Player

A♠:

Jestem tutaj ( tj. w dziale z blogami ) zupełnie nowy. Na pomysł prowadzenia czegoś na kształt 'bloga' wpadłem niedawno. Nie do końca wiem jak powinno to wszytko wyglądać. Przed chwilką przejrzałem kilka wpisów z tego działu i niestety muszę Was trochę rozczarować. Wizualnie nie zaskoczę - przynajmniej narazie ! ;) Nie wiem jak robić te wszystkie ładne czcionki, ikonki, sronki. Istotne dla mnie jest to ,aby ten twór tutaj, treści jakie będę zamieszczał ( i przede wszystkim regularne TWITCH 'owanie ) było czymś co samo w sobie sprawi, że wspólnie spędzimy fajnie czas a Wy będziecie tu wracać ( ja będe hehehe ;) ). Mam wrażenie, że dzięki tej formule w jakiej będzie prowadzone całe przedsięwzięcie, będe mógł bardziej skupić się na gierce i 'take this shit to a new level' a jednocześnie dostarczyć Wam trochę entertainmentu.

Podbno trzeba napisać coś o sobie. Mam 24 lata i w holdema gram od kilku. Od jakiegoś czasu postanowiłem poświęcić temu aspektowi życia trochę więcej czasu i uwagi, zaczałem tratować to trochę poważniej. Poza gierką jestem sportowcem. Bardzo lubie też motocykle. Informacji na razie tyle. Mam ku temu swoje powody ( DUM DUM DUUUUM ) o czym później ;)

Blog/Twitch prowadzny będzię w formie CHELLENGE'u.

Stawianie sobie wyzwań to coś co zawsze bardzo szanowałem. Nie ma nic lepszego jak przeczytać kartkę, z datą wsteczną, z wyznaczonym celem w czasie gdy już udało Ci się go spełnić. Jest to jedno z lepszych uczuć - porównywalne z kluczowym double upem na FT , koncertowo opłaconym setem na stolikach cash czy wygraniem całkiem dochodowego propbecika z ziomeczkami. Absolutny hit !!!

CHALLENGE

Jak sama nazwa wskazuje - wyzwanie. Mam niewielkie doświadczenie jeśli chodzi o stoliki cashowe i właśnie dlatego z tym będziemy się zmagać

Spoiler

( grałem na początku roku troszkę FL, po czym znaczną część bankrolla wtorbiłem na MTT hehehe ).

Nigdy nie grałem też zbyt dużo w formule 6max, co jest kolejnym powodem dla którego będę podejmować nierówną walkę ( hahahaha ) na 6 osobowych stolikach gier za tzw gotówkę ( AMERYKANCKOM ).
Celem najważniejszym jest progres. BARDZO chciałbym ruszyć na wycieczkę w górę limitami i zadomowić się tam własnie gdzieś kilka pięterek wyżej ;)
Będe wyznaczać cele krótkoterminowe ( 1/2/3 miesięczne) updatowane gdzies tutaj.

CEL NA TERAZ
- NL5, SH , nie zoom. klasycznie.
- minumum 50k rozegranych rąk do dnia 30 kwietnia.
( jeżeli wcześniej pyknie 50k będziemy myśleć na bierząco )
- prowadzić stream przynajmniej 50% czasu całości gierki.
( jak najczęściej )
- zielone cyferki w HM na koniec miesiąca ( być na + )

>>> TWITCH <<<
To jest ta platforma, której planuje poświęcić najwięcej czasu. Nie jestem zbyt dobry jeśli chodzi o pisanie. Obecne tutaj wypociny to chyba najdłuższa wypowieć pisemna jaką stworzyłem od matury. Bardzo podoba mi się formułą streamu. Nie wspominałem wcześniej zbyt dużo o sobię, ponieważ chciałbym zostawić to na stream - tam będzie można zadawać pytania, nawiązywać jakieś interakcji itd. Bardzo chętnie poznam Wasze zdanie na wiele spraw, jestem osobą bardzo otwartą na konstruktywną krytykę - śmiało proszę dawać znać jak zagrałem jak upośledzony. Jest jednak kilka spraw, które warto wyjasnić już tutaj. Jest to stream, który przede wszytkim ma być dobrą zabawą dla wszystkich ( dla Was jak i dla mnie ). Nie jestem regiem ( NO WAY nie domyśliłem sie po NL5 xD ) natomiast uważam, że nie jestem randomem. NIE jest to stream coachingowy. Stream przedstawiać będzie 4-6 stołów, może kawałek mnie. Planuje oczywiście komentować na bierząco grane rozdania jednak przede wszystkim ' I'm the funny dude'. Co więcej jeżeli uważam, że coś jest śmieszne - powiem to ( całe życie mam przez to kłopoty ). Także ' HIDE YOUR MOM' . Tak szczerze, to chciałbym zacząć jak najszybciej. Czy znalazłyby się osoby zainteresowane takim własnie przedsięwzięciem ? Zapraszam.A♠:

Odpowiedz
Cytat
70 odpowiedzi
szczepan1337
Legacy Member

Może być ciekawie, chętnie zajrzałbym na takiego twitcha :)

Odpowiedz
Cytat
ShakeMeDown
PokerStrategist

Jaki brm? A na twitcha na bank wpadnę :)

O kurwa jaka czerwona. Na FL to normalne?

Odpowiedz
Cytat
Patska298
Poker Player
SantaCruz83 Autor wątku
SantaCruz83
Poker Player

Jaki brm?

AGRESYWNY ! hahahahah :) narazie 20bi-25bi na NL5. Napisze dokładnie jak zacznę - planuje jak najszybciej. Ogarnę jakiegoś prymitywnego ale sensownej jakości do oglądania twitcha i ruszam. Może ktoś zerknie :D Jeśli nie to i tak nagrany przeze mnie stream posłuży mi do analizy. Win Win :D Planując limit jump będe pochodzić do sprawy bardziej konserwatywnie.

O kurwa jaka czerwona. Na FL to normalne?

I don't know dude :D tak jak wspominałem nie jestem asem w grach cash. Widocznie jestem królem non showdownu hahhahahahah:yaoming:

Odpowiedz
Cytat
SantaCruz83 Autor wątku
SantaCruz83
Poker Player

Napisane przez szczepan1337
Może być ciekawie, chętnie zajrzałbym na takiego twitcha :)

Zapraszam !!!!! Właśnie już próbuje robić próbne streamy :D śmiało proszę klikać

Odpowiedz
Cytat
SantaCruz83 Autor wątku
SantaCruz83
Poker Player

Własnie wróciłem z porannego cardio. Zjadłem doskonałe śniadanie :pokerface: i ruszam. Dziś planuje zagrac 2 może 3 sesje. Pierwsza juz zaraz o 10;30. Wczoraj udało mi się uruchomić Twitcha takze zapraszam !!!!!! Planuje streamować jak najwięcej gierki. Mam prośbę !!! jeśli odwiedzicie mojego streama, do czego szczerze zachęcam, proszę dajcie o sobie znać ! może jakiś mały feedback ? Bardzo jestem ciekawy, czy słychać dobrze ? czy nie tnie jak złe ?

Sesja nr.1 - od 10;30 do max 13. - potem power nap !!!!
Sesja nr.2 - od 16;30 do 18;30 - następnie odjazd na trening
Sesja nr 3 - opcjonalnie. Zależy jak samopoczucie ( siły na gierke/mindset) wieczorem po treningu. 2 opcje. Albo pykne z 2h około godziny 23 albo zrobię sobie nie za długą analizę ( max godzina ) i chill. Zobaczę - dam znać !!!

Jeszcze raz zapraszam na Twitcha !!!!! A♠:

Odpowiedz
Cytat
jejeejej
Oldschool Grinder

Idę :D więc ładnie streamuj :D

Odpowiedz
Cytat
SantaCruz83 Autor wątku
SantaCruz83
Poker Player

Pierwsza sesyjka na Twitchu zakończona. Może być :) nie jestem do końca zadowolony z kilku rozdań i zamierzam je przeanalizować. Podziękowania dla tych co wpadli chodziaż na chwile ! Proszę o feedback !A♠:

Wykres :

Spoiler

i jedno rozdanie :

Spoiler

LINK DO ROZDANIA

czy jest to źle zagrane ? ktoś coś ? będe wdzięczny :)

Odpowiedz
Cytat
mateqx
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87
PokerStrategist

QQ zagralbym 4bet/all in preflop. Na flopie raise mi się podoba i juz ucieczki za bardzo nie ma.

Odpowiedz
Cytat
SantaCruz83 Autor wątku
SantaCruz83
Poker Player

Napisane przez retrograde87
QQ zagralbym 4bet/all in preflop. Na flopie raise mi się podoba i juz ucieczki za bardzo nie ma.

Dzięki za info !

ruszam z sesją nr. 2 16;30 - 18;30 ! ZAPRASZAM !!!!!!!!!!

Odpowiedz
Cytat
SantaCruz83 Autor wątku
SantaCruz83
Poker Player

Niestety sesja nr.2 dziś bardzo słabo pod wieloma względami. Najgorze było to, że stream zaczął coś szpagatować ;/ Rano wszystko działało poprawnie a teraz zaczęło ciąć i zawieszać się jak złe. Nie mam pojęcie od czego to zależy - wszystko było tak samo ustawione jak rano. Kolejnym powodem do braku zachwytu jest wynik sesji :) no tilt. just sayin'. tak też bywa trzeba zdawać sobie z tego sprawę :) taakże głowa do góry i ciosam dalej. Uciekam na trening i może wieczorem zagram jeszcze jedną sesyjke o czym poinformuję tutaj. Poniżej wrzucam 2 rozdania, które znacznie przyczyniły się do wyniku całości :) Proszę o Wasze zdanie. Wykres również poniżej.

Rozdania :

Spoiler

rozdanie nr1 rozdanie nr2

Wykres :

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
ShakeMeDown
PokerStrategist

Napisane przez retrograde87

Mi się sizing villaina nie podoba. Kwestia warta rozpatrzenia.

@up
Co do KK to już mówiłem na streamie a co do j9

a) turnowane GSy niestety dzisiaj nie działały na starsach https://www.boomplayer.com/23202830_E419C3CBFA :truestory:
b) Raczej nic gorszego tam nie wsuwa chyba, że air albo superfiszka.

Odpowiedz
Cytat
Patska298
Poker Player

Fajny pomysl na streamy ;) Moze tez sprobuje i bede ogladac ;3 Mnie sie tam QQ nie podoba. Bilbym flopa nie dla wartosci, a dla informacji, czy posiada mocniejsza pare. Na tych limitach raczej nie bedzie 3betowac z z niczym innym jak AK i JJ+ wiec wszystko mozliwe. Ja tutaj rozgrywam QQ cold callujac, callujac flopa i juz call do samego konca i ew float w przypadku przeczekania rywala. W momencie uzupelnienia flusha folduje. Juz nie raz sie przekonalem, ze na takich syawkach, taki sizing swiadczy tylko o t ze ma drawa. Raise nie jest zly, ale mozesz go 100% czasu wyczytac i wyciagnac bez tego calego stacka wiec niepotrzebnie ryzykowac stawiajac go na allinie, a przeciez nie odpusci w 3bet pocie bo to 3bet pot i ma drawa to go juz tak tilt zre, ze klika po omacku bet i call 😁😁😁

Odpowiedz
Cytat
ShakeMeDown
PokerStrategist

Napisane przez Patska298
Na tych limitach raczej nie bedzie 3betowac z z niczym innym jak AK i JJ+

Był cały temat dementujący te pierdoły. Szczególnie z blinda.

Odpowiedz
Cytat
borderliner
PokerStrategist

Napisane przez Patska298
Fajny pomysl na streamy ;) Moze tez sprobuje i bede ogladac ;3 Mnie sie tam QQ nie podoba. Bilbym flopa nie dla wartosci, a dla informacji, czy posiada mocniejsza pare. Na tych limitach raczej nie bedzie 3betowac z z niczym innym jak AK i JJ+ wiec wszystko mozliwe. Ja tutaj rozgrywam QQ cold callujac, callujac flopa i juz call do samego konca i ew float w przypadku przeczekania rywala. W momencie uzupelnienia flusha folduje. Juz nie raz sie przekonalem, ze na takich syawkach, taki sizing swiadczy tylko o t ze ma drawa. Raise nie jest zly, ale mozesz go 100% czasu wyczytac i wyciagnac bez tego calego stacka wiec niepotrzebnie ryzykowac stawiajac go na allinie, a przeciez nie odpusci w 3bet pocie bo to 3bet pot i ma drawa to go juz tak tilt zre, ze klika po omacku bet i call 😁😁😁

najpierw mówisz że dajesz BB do 3bet rangu tylko JJ+, AK a potem że na boardzie J high robisz calldown :thinking:

Odpowiedz
Cytat
borderliner
PokerStrategist

@ SantaCruz83
mi się nie podoba jak cbetujesz F i T z 2nd lub 3th pair na wysokich boardach gdzie leży FD

Odpowiedz
Cytat
Patska298
Poker Player

Ale nie moge przyjmowac przeciez najczarniejszego scenariusza i laydownowac flopa, bo walet jest w jego rangu. Gdyby gosc wsunal stacka na tym flopie lub zagral jakis igromny sizing. Zastanowilbym sie, ale tak to lece caly czas linie x/c. Chyba, ze spada jeszcze K lub A to pasuje lub czekam bez zastanawiania sie, bo nas wtedy juz za duzo rak z jego range bije. Tak samo w przypadku pojawienia sie koloru.

Na river mamy 52% equity w przypadkj blankowych T i R. Sprawdzalem zeby nie wyszlo, ze wygaduje jakies glupoty.

Odpowiedz
Cytat
borderliner
PokerStrategist

po pierwsze to zwiększ mu 3bet range

Odpowiedz
Cytat