Pomimo niewyspania i ogólnego, poniedziałkowego sajgonu usiadłem do kart.
Zagrałem godzinną sesję na czterech stołach i mam kilka wniosków.
1. Żeby zrobić założone volume muszę grać 4 sesje w tygodniu po 2h każda (przerwa 15-20 minut).
Grając cztery stoły w godzinę mam ok. 350h.
Przy powyższym założeniu powinienem wykręcić ponad 11k rąk.
Mało, ale od czegoś trzeba zacząć.
Już wiem, że nie gram w poniedziałki - ten tydzień traktuję jako rekonesans więc robię wyjątek.
Od przyszłego tygodnia gram we wtorki, czwartki, soboty i niedziele.
Co mogę zrobić aby poprawić volume?
- W przyszłym miesiącu wydłużę czas sesji o 20 minut.
Będę to robił co miesiąc aż dojdę do dwóch sesji po 90min (z 15 - 20 minutową przerwą).
- Co miesiąc dokładam jeden stół.
2. Potrzebny mi program do analizy gry.
Na NL2 nie mam zamiaru inwestować w żaden rozbudowany tracker dlatego instaluję SideKicka.
Potrzebuję jedynie dostępu do bazy rozegranych rozdań, z możliwością szybkiego wstawienia rąk do oceny.
Nie pamiętam, czy ten program ma jakiś podstawowy HUD, ale nawet jeżeli tak, na NL2 nie będę z niego korzystał.
3. Opracuję schemat "wejścia w grę".
Doszlifuję to jutro, ale wstępnie:
- 10 minut medytacji dla wyciszenia
- ocena samopoczucia
- przeanalizowanie pięciu przegranych rozdań z poprzedniej sesji
4. Table Selection
Zanim zacznę właściwą sesję poświęcę czas na znalezienie odpowiednich stołów.
Wiem, że to NL2 ale chodzi o wyrobienie tego nawyku, co z pewnością zaowocuje w przyszłości.
Nie wiem czy możliwe jest używanie trackerów na iPoker ale się dowiem
Możecie polecić jakiś program który nie potrzebuje HM ani PT?
W to jestem w stanie zainwestować bo wiem, że nawet na tym limicie szybko się zwróci.
Ogólnie jestem zadowolony z tej krótkiej sesji bo walczę z poważnym leakiem i widzę, że zaczynam wygrywać.
Wcześniej co chwilę sprawdzałem kasjera i porównywałem punkty na stole ze stanem mojego stacka
Teraz po prostu tego nie robię.
Żałuję, że na Winnerze nie ma opcji wyłączenia widoku salda (jak na P*) bo przez to, od czasu do czasu, oko ucieknie na stan konta.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na wyeliminowanie tego nawyku?
Sam, póki co, przekonuję się że chodzi o volume i dobrze podjęte decyzje a nie o stan konta.
Jeżeli będą dobrze podjęte decyzje i odpowiednia liczba rozdań to będzie na plus.
Niby proste ale widzę, że wciąż mam z tym kłopot.
Tyle na temat dzisiejszej sesji.
Zaraz wkleję post dotyczący planowania.