Dawno nie pisałem, pora odkurzyć!
A więc leniłem się kolejny cały tydzień. Grałem trochę plo5, trochę nl50 FR lagiem(chciałem zobaczyć te zamurowane stoliki, nie wyszło), trochę HU. Ogólnie na +.
Zagrałem też chwilę na microgaming SH nl100 ale 2 szybkie coolerki i koniec sesji -1,5BI.
Kilka moich spostrzeżeń nt HU:
1) Jeżeli ktoś miniraisuje w pierwszych rozdaniach (oraz ma symptomy rega) to prawdopodobnie jest bardzo agresywny pre
2) Jeżeli ktoś 3betuje kilka razy tak samo (np 5$) i nagle robi większy 3bet o 1bb to zazwyczaj ma mocno
3) Nie warto blefować na river jak jest sporo missed drawow bo ludzie robią wtedy bardzo light calle (dlatego warto thin vbetowac)
4) Łatwo samemu ztiltowac i inni łatwo tiltują. Więc po wygraniu 2 stacków lepiej ograniczyć blefy bo zazwyczaj ludzie tiltują w "spazzowaty" sposób.
5) Ludzie nie adjustuja się tak szybko jak się może zdawać (lub wcale się nie adjustują). Dlatego nie warto sie levelowac i rozkminiać co zrobić z AJ jeżeli typ nam zrobił 1szy 4bet po 100 rękach. Prawdopodobnie ma mocno a nie "o pewnie się zadjustowal bo go często 3betuje i ma tam air"