Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] [100Sh/50Hu] Cronicles

212 Posty
43 Użytkownicy
0 Reakcje
11.1 K Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dawno nie pisałem, pora odkurzyć!

A więc leniłem się kolejny cały tydzień. Grałem trochę plo5, trochę nl50 FR lagiem(chciałem zobaczyć te zamurowane stoliki, nie wyszło), trochę HU. Ogólnie na +.
Zagrałem też chwilę na microgaming SH nl100 ale 2 szybkie coolerki i koniec sesji -1,5BI.

Kilka moich spostrzeżeń nt HU:
1) Jeżeli ktoś miniraisuje w pierwszych rozdaniach (oraz ma symptomy rega) to prawdopodobnie jest bardzo agresywny pre
2) Jeżeli ktoś 3betuje kilka razy tak samo (np 5$) i nagle robi większy 3bet o 1bb to zazwyczaj ma mocno
3) Nie warto blefować na river jak jest sporo missed drawow bo ludzie robią wtedy bardzo light calle (dlatego warto thin vbetowac)
4) Łatwo samemu ztiltowac i inni łatwo tiltują. Więc po wygraniu 2 stacków lepiej ograniczyć blefy bo zazwyczaj ludzie tiltują w "spazzowaty" sposób.
5) Ludzie nie adjustuja się tak szybko jak się może zdawać (lub wcale się nie adjustują). Dlatego nie warto sie levelowac i rozkminiać co zrobić z AJ jeżeli typ nam zrobił 1szy 4bet po 100 rękach. Prawdopodobnie ma mocno a nie "o pewnie się zadjustowal bo go często 3betuje i ma tam air"

AutystycznyAndrzej
Elite Grinder
Bielanek
BlackMember

Jak wygląda Twój wykres z NL50 HU jeżeli chodzi o showdown i non-showdown winings? Ja zmieniałem ciut styl i tak jak np. w HU SNG zdecydowanie więcej chipsów zdobywało się w non-showdown winnings tak tutaj na HU cash na razie styl gry w większości for value u mnie przynosi większe zyski, ale mam dopiero 12k rąk, także śmieszna próbka. :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

A więc czas na podsumowanie lipca.
Miało być 50k ale chwycił mnie leń i jest tylko 40k.
Dużo straciłem na nl100, ale licząc z rb wychodzi lekki +.
W rr na microgaming myślałem na początku, że będę drugi. Potem pojawił się typek co potrafił zrobić 800€ rake w 2 dni więc myślałem, że będę trzeci.
A w ostatnich dniach wyprzedził mnie nie kto inny jak lechrumski i muszę się zadowolić 4tym miejscem (czyli 225€).

Bez kilkuset ostatnich rąk, gdyż na starsach jest inna godzina i mi źle importowało

A tutaj mój wykres z HU razem z sierpniem (niewiele rąk bo gram 1 stolik)

Pokerowe cele na ten miesiąc to:
- 25k rozdań w HU
- PlatinumStar na gwiazdkach (z obecną promocją to żaden problem)
- Obejrzeć co najmniej 1 filmik z HU na 2dni.
- Robić regularnie wpisy na blogu ;]

No to tyle,
:spade: Cu

Widziałeś, że w sierpniu się zmieniła struktura wypłat w rr?

kNoq001
PokerStrategist

w sumie dobrze zrobili bo w lipcu na kase mogla sie zalapac osoba co zagrala kilka k rozdan na nl4 -.-

LOL nie mówcie, że wasza 3jka też tam gra? -.-

Ja byłem w Lipcu chyba 8 albo 9 w tym RR :P

TheBluffPL
Elite Grinder

Napisane przez mgrudzie
no ja teraz zaczalem na ipoker z brm 3bi :D narazie siedze na 4-5 stolach calym rollem i czekam kilka h na fishow, ale duuzo wiecej ludzi przylazi na starsach, czasami prawdziwe rodzynki

musisz być naprawdę unlucky z tymi fishami, mi się już zdarzało 4-tablingować z czterema różnymi fishakami na iPoker :)

gl CronTheFish

Trololol, all-star race!

BVGZupa, ile grasz w tym miesiącu? 200k? ;] Czy odpoczywasz?

Odpoczywam ;) 102k w Lipcu to i tak już było za dużo :)

50k rąk na nl20 chce zagrać na chilloucie i tyle ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_