treningi z rybakiem , który zwracał bardzo dużą uwagę na exploit przeciwników i tym sposobem otworzył mi oczy ze poker to nie klikanie w guziki
A to nie jest droga na skróty? Książkę zamieniłeś na rybaka
treningi z rybakiem , który zwracał bardzo dużą uwagę na exploit przeciwników i tym sposobem otworzył mi oczy ze poker to nie klikanie w guziki
Napisane przez GTOisFAKE
![]()
hehe, to bylo w 2017 i zgadzam sie ze treningi to droga na skroty, droga droga
chodzi mi tylko o podejscie, bo po twojej rekomendacji zakupilem ta ksiazke i przeczytalem
Akurat widze , ze pracujesz duzo nad gierka i to na duzy +, na pewno zaowocuje. Ale uwazam, ze skuteczniejsza metoda jest odkrywanie teog kola na nowo
Daje to dobre podstawy teoretyczne jak sie naoglądasz tych symulacji/modeli
W pełni się z Tobą zgadzam. To, co napisałem, a co przywołałeś o książce w poprzednim poście, odnosiłem do wyboru najlepszego sizingu na danej strukturze. Dla mnie, dla osoby, która nie ma wystarczająco dobrego kompa, żeby odpalić 184 subsetów flopów z 4 sizingami i 4 sizingami raisów to duży plus i oszczędność czasu, bo nie muszę się skupiać na szukaniu optymalnego sizingu, lecz na właśnie oglądaniu gotowych symulacji
Super, że bloga założyłeś. Rzadko świetni gracze komentują tu rozdania, a widziałem, że ostatnio trochę się udzielałeś. Propsy dla Ciebie i dla np. jociasija, EmiyaKiritsugu, którzy tutaj są merytorycznie w czołówce i trochę się wiedzą dzielą
Napisane przez RogerMorales
Manek, dokladasz tez regularne stoly do sesji czy jedziesz tylko zoomy?
obecnie gram tylko zoomy
12k na nl200 poszlo , na razie bez szału. Mialem swinga na 2000$ ale juz na + jest. Nie grałem z rok z200 i już zapomniałem jaka tam gierka, odczuwalna jest dosyc spora różnica w grze regów, bardziej agro niż na z100 az milo sie gra:coolface:
Dzisiaj kilka bluffcatchy weszlo. Ten największy 5x pot,a nie zwykłem foldowac najlepszych blefkaczerow
PokerStars Zoom, Hold'em No Limit - $1/$2 - 6 players
Replay this hand on Upswing Poker
Slavko Zmaga (UTG): $145.04 (73 bb)
rodckz (MP): $688.84 (344 bb)
iamapod (CO): $365.74 (183 bb)
xichtdad (BU): $294.29 (147 bb)
JK_OnFire! (SB): $204.80 (102 bb)
filipescu88 (BB): $218.40 (109 bb)
Pre-Flop: ($3) Hero (filipescu88) is BB with T♦ J♥
2 players fold, iamapod (CO) raises to $4.40, 2 players fold, filipescu88 (BB) calls $2.40
Flop: ($9.80) J♦ 8♥ 6♦ (2 players)
filipescu88 (BB) checks, iamapod (CO) bets $2.33, filipescu88 (BB) calls $2.33
Turn: ($14.46) 9♥ (2 players)
filipescu88 (BB) checks, iamapod (CO) bets $14, filipescu88 (BB) calls $14
River: ($42.46) 2♣ (2 players)
filipescu88 (BB) checks, iamapod (CO) bets $345.01 (all-in), filipescu88 (BB) calls $197.67 (all-in)
Total pot: $437.80 (Rake: $2.75)
Showdown:
iamapod (CO) shows A♠ 7♠ (high card, Ace)
(Equity - Pre-Flop: 58%, Flop: 15%, Turn: 23%, River: 0%)
filipescu88 (BB) shows T♦ J♥ (a pair of Jacks)
(Equity - Pre-Flop: 42%, Flop: 85%, Turn: 77%, River: 100%)
filipescu88 (BB) wins $435.05
Napisane przez aghiri
Hej,
fajnie, że zacząłeś pisać.
Co powiesz o grze DrUPSWINGa? Dobrze klika?
z tego co widzialem to ogarnia, na pewno lepszy niz sredni . Streamer ,wiecej mozna by bylo napisac jak by sie obejrzało jakis jego strumyk
Ciekawostka o DrUPSWING. Dobrych kilka lat wstecz wygrał specjalny turek na starsach z gwarantowanymi 1kk$ dla zwycięzcy. Turek był za 220$ i pokonał około 49k graczy
Nice volume
widzialem Cie wczoraj na streamie u goscia z nikiem n00ki5 czy jakoś tak, akurat jak przegrales stacka AK vs jego flush chyba
wg jego oznaczeń jesteś NITem
GL, bede sledził bloga
Napisane przez kulekk
Nice volumewidzialem Cie wczoraj na streamie u goscia z nikiem n00ki5 czy jakoś tak, akurat jak przegrales stacka AK vs jego flush chyba
wg jego oznaczeń jesteś NITem
GL, bede sledził bloga
![]()
hehe, mam na niego 150 rozdań. wiec podejrzewam, ze ma oznaczenie z dawnych lat
chyba ze chlop wyciaga szybko wnioski
HS poker
PokerStars Zoom, Hold'em No Limit - $1/$2 - 6 players
Replay this hand on Upswing Poker
filipescu88 (UTG): $290.16 (145 bb)
chnaan (MP): $273.92 (137 bb)
joker180785 (CO): $618.35 (309 bb)
"0PIGGYBANK" (BU): $204.30 (102 bb)
hybridxx (SB): $242.66 (121 bb)
TonyCipolla9 (BB): $515.41 (258 bb)
Pre-Flop: ($3) Hero (filipescu88) is UTG with 9♦ 9♥
filipescu88 (UTG) raises to $4.30, 3 players fold, hybridxx (SB) 3-bets to $18, 1 fold, filipescu88 (UTG) calls $13.70
Flop: ($38) 6♠ 7♠ 4♣ (2 players)
hybridxx (SB) bets $32, filipescu88 (UTG) calls $32
Turn: ($102) 8♣ (2 players)
hybridxx (SB) bets $26, filipescu88 (UTG) calls $26
River: ($154) 5♦ (2 players)
hybridxx (SB) bets $24, filipescu88 (UTG) raises to $214.16 (all-in), hybridxx (SB) calls $142.66 (all-in)
Total pot: $487.32 (Rake: $2.75)
Showdown:
filipescu88 (UTG) shows 9♦ 9♥ (a straight, Five to Nine)
(Equity - Pre-Flop: 85%, Flop: 81%, Turn: 89%, River: 100%)
hybridxx (SB) shows 7♥ 2♥ (a straight, Four to Eight)
(Equity - Pre-Flop: 15%, Flop: 19%, Turn: 11%, River: 0%)
filipescu88 (UTG) wins $484.57
Witajcie Przyjaciele!
45k rozdań za mną na nl200, powoli zbieram sobie łapki na rywali, notki czasem zrobię. Jakos idzie.
Gra się przyjemnie. Obecnie lece około ev3bb/100 ale na razie nie udaje mi się nic wygrać na utg :rage:, wydaje mi sie ze 5bb w zasięgu a przy takim vol to 5 bb biore z pocałowaniem rączki. Zobaczymy jak zagram z 200k czy 300k jak to bedzie wygladac.
No i żeby nie było za kolorowo, to jestem 2000$ pod EV
Strasznie męczące takie sesje jak np dzisiaj

Ostatni po lekturze bloga Yro przypomniałem sobie , że istnieje takie cos takiego jak stolik 9 osobowy i teraz dorzucam sobie do 4 zoomow 2 stoły FR, tam regi dalej pod rakeback graja
Poziom tam nie drgnął od przynajmniej 5 lat , chlopy 12/10,10/8 to std. Stare poczciwe NIT ringi... az sie lezka w oku kręci, pamiętam jak na full tilcie latal fr zoom nl400
lol, gościu wstrzymywał akcje to go starsy pokarały
Karma szybko wróciła za bycie ujkiem.

Siema. Dwa pytania- jaki miales winrate na setkach i na jakiej probce? 5bb/100 na z200 brzmi kozacko. Drugie pytanie- jaka masz wersje hma? Ja mam taki problem, ze hm w ogole nie widzi spotow gdzie ktos wzial cashouta, przez co pozniej podaje zupelnie niemiarodajne wyniki (zawyza). Pozdro
Siema. Dwa pytania- jaki miales winrate na setkach i na jakiej probce? 5bb/100 na z200 brzmi kozacko. Drugie pytanie- jaka masz wersje hma? Ja mam taki problem, ze hm w ogole nie widzi spotow gdzie ktos wzial cashouta, przez co pozniej podaje zupelnie niemiarodajne wyniki (zawyza). Pozdro
nie wierze, 3 raz mi sie post skasował
hej,
odkąd wróciłem do pokerka we wrześniu po kilkumiesięcznej przerwie zagrałem 142 212 rozdań na z100 z ev 6.28. Chciałem zagrać 300k rozdań ale jak HandOnFire zapytał czemu nie gram nl200 to po prostu poszedłem grać dwusetki i sie moja przygoda z nl100 skończyła na chwile obecna
Hm2 mam 8673. mam nadzieje ze dobrze liczy bo stejki na podstawie tego rozliczałem
Pozdro
Napisane przez filipescu88
Siema. Dwa pytania- jaki miales winrate na setkach i na jakiej probce? 5bb/100 na z200 brzmi kozacko. Drugie pytanie- jaka masz wersje hma? Ja mam taki problem, ze hm w ogole nie widzi spotow gdzie ktos wzial cashouta, przez co pozniej podaje zupelnie niemiarodajne wyniki (zawyza). Pozdronie wierze, 3 raz mi sie post skasował
![]()
hej,
odkąd wróciłem do pokerka we wrześniu po kilkumiesięcznej przerwie zagrałem 142 212 rozdań na z100 z ev 6.28. Chciałem zagrać 300k rozdań ale jak HandOnFire zapytał czemu nie gram nl200 to po prostu poszedłem grać dwusetki i sie moja przygoda z nl100 skończyła na chwile obecna
![]()
Hm2 mam 8673. mam nadzieje ze dobrze liczy bo stejki na podstawie tego rozliczałem
![]()
Pozdro
Haha, rozumiem. Ok, to moze ja sprobuje- czemu nie grasz z500?
A co do hma to mozna sciagnac za darmo jakis update? Ja mam 8649 i on nie widzi zadnego spota z cashoutem. Nawet po sesji ttych rozdan nie moznnaa przejrzec :<
![]()
A co do hma to mozna sciagnac za darmo jakis update? Ja mam 8649 i on nie widzi zadnego spota z cashoutem. Nawet po sesji ttych rozdan nie moznnaa przejrzec :<
No raczej
https://forums.holdemmanager.com/showthread.php?t=540694
na wszystko przyjdzie pora :coolface:, lifetime jestem na + na nl500
baaa nawet na PP na ff500 jestem na + ! hehe
jak bede mial 5bb/100 to pojde na 500 albo jak wygram sunday miliona
Napisane przez filipescu88
![]()
A co do hma to mozna sciagnac za darmo jakis update? Ja mam 8649 i on nie widzi zadnego spota z cashoutem. Nawet po sesji ttych rozdan nie moznnaa przejrzec :<No raczej
https://forums.holdemmanager.com/showthread.php?t=540694
na wszystko przyjdzie pora :coolface:, lifetime jestem na + na nl500
baaa nawet na PP na ff500 jestem na + ! hehe
jak bede mial 5bb/100 to pojde na 500 albo jak wygram sunday miliona
![]()
Ja pierdole, ale ja jestem trupem
W koncu zacznie normalnie zbierac rece. Dzieki
Jeśli to nie tajemnica to dlaczego zrezygnowałeś w międzyczasie z pokera pomimo takich wyników?