Przy 20bb jeszcze przed taka akcja przed toba jak najbardziej fold
Raczej nie ma co analizować. Gość podbija do 6bb a ty jeszcze podbijasz???.
Takie podbicie to prawie zawsze nuts typu AA, KK, QQ ewentualnie AKs - czyli na splita.
W początkowej fazie turnieju AKs jest za słabe na ai preflop chyba że masz jakiegoś reada.
Jest jeszcze dużo czasu na takie zagranie. Słaby ten bankroll management.
Hmm możliwe ze ten koleś z QQ to ja byłem
na stole nr 3 to było?
77 dobry fold moim zdaniem przy takiej akcji.
Super wrażenia, świetna zabawa. Ludzie bardzo otwarci, można było w przerwach omówić relacje z wcześniejszych rozdań. Sporo polaków co ułatwiało komunikację dla osób nie znających czeskiego i posiadających braki z angielskiego
Poziom nie wydawał mi sie zbyt wysoki i do pierwszej przerwy dużo ludzi (bynajmniej na tych stolikach co grałem) grali totalny luz. Mam nadziej, że uda mi się jeszcze co najmniej raz zagrać w takim turnieju. Największa szkoda, że niestety podczas wjazdu do Czech jakiś kamyczek uderzył mi w szybę i poszedł pajączek....przez co niestety 50$ które mam na P* muszę wypłacić i naprawić szkodę. Wiec obecny mój stack wynosi 0 $
Dlatego - nowe wyzwanie z 0 do 10$
w mtt freerolle
Napisane przez Achwen
Turniej darmowy dobrze rozegrane?
http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/16753528_CD049C8CD9
PASS
Napisane przez Achwen
Czy przy 20bb zagranie pass 77 z srodkowej pozycji jest dobre? Na wczesnej pozycji :podbicie i all-in. Laska któa zagrała all in pokazała AKo
PASS
Szkoda że w turnieju Ci nie poszło. Ale pierwsze koty za płoty
Powodzenia w dalszej grze.
Jedno pytanie Achwen jakie masz statystyki dostępne w tym darmowym programie (Jivaro basic tak ) ?
statystyki dostępne w Jivaro VPIP/PFR/AFQ dodatkowo stworzyłem exele z wykresem
Jak ktoś chce postaram się jakoś go udostępnić
szkoda bankrolla ale niestety muszę naprawić szybę w aucie
Jesteś w rozdaniu z jednym rywalem i masz przewagę pozycji. Na flopie przeciwnik robi bet o 7 $ do puli, wynoszącej 15 $.
Jeśli masz silny układ, a karty na stole dają duże możliwości dobierania, musisz go bronić. Powinieneś w tej sytuacji przebić
do wysokości puli zgodnie z powyższym schematem:
3 krotność podbicia przeciwnika + wysokość puli przed jego podbiciem dało nam:
21 $ (3x 7 $) + 15 $ = 36 $
Powinieneś więc przebić do 36 $. Pula po twoim przebiciu będzie wynosić 58 $ (15 $ + 7 $ + 36 $). Przeciwnik, by
sprawdzić, musi dorzucić 29 $ (36 $ 7
$). Swoim przebiciem zaoferowałeś mu więc pot odds 2:1 (58 $ : 29 $).
wzielem to z https://polska.pokerstrategy.com/strategy/others/1586/1/ nie uważacie ze takie coś to za duże podbicie? 3 krotność podbicia przeciwnika + wysokość puli przed jego podbiciem
ehh.. po 6 turniejach stan konta 0$ a było już 0,6$
Grać narazie tylko Freerole i dobić np. do 5$ i wtedy zająć się gra na sng lub cash?
Dobij do 3-4$ i graj SNG360 za 0,10$, ew. SNG990 0,02$ niezłe ROI można na nich wyciągać, ja tak zbudowałem rola od 0 do 100$ w niecały miech, pozdrawiam
Krzysiek, wpłać sobie po prostu te 20-25$ na grę i zacznij grać jakieś najniższe stawki, stać Cię
szkoda czasu na freerolle. w Pradze jakby nie patrzeć na snapie zarejestrowałeś się do turbosa za ~80$
Napisane przez Franek9182
Dobij do 3-4$ i graj SNG360 za 0,10$, ew. SNG990 0,02$ niezłe ROI można na nich wyciągać, ja tak zbudowałem rola od 0 do 100$ w niecały miech, pozdrawiam![]()
Taa, albo zagraj za te 4$ w lotto, na jedno wyjdzie w porównaniu z tymi turniejami za 0,02$
Seat 1: parkinjarman (1815 in chips)
Seat 2: adam830057 (3040 in chips)
Seat 3: lucky_alpina (3000 in chips)
Seat 4: Djinn12125 (4725 in chips)
Seat 5: VanDia13 (2408 in chips)
Seat 6: Achwen (6052 in chips)
Seat 7: Dreamer Dcvr (3000 in chips)
Seat 8: le4 deano (2795 in chips)
Seat 9: brachala (2900 in chips)
adam830057: posts small blind 25
lucky_alpina: posts big blind 50
HOLE CARDS
Dealt to Achwen [Ah As]
Djinn12125: folds
VanDia13: folds
Achwen: raises 150 to 200
Dreamer Dcvr has timed out
Dreamer Dcvr: folds
Dreamer Dcvr is sitting out
le4 deano: folds
brachala: folds
parkinjarman: calls 200
adam830057: folds
Dreamer Dcvr has returned
lucky_alpina: calls 150
FLOP [Tc Jc Ac]
lucky_alpina: checks
Achwen: bets 625
parkinjarman: calls 625
lucky_alpina: raises 2175 to 2800 and is all-in
Achwen: raises 3052 to 5852 and is all-in
parkinjarman: calls 990 and is all-in
Uncalled bet (3052) returned to Achwen
TURN [Tc Jc Ac] [7c]
RIVER [Tc Jc Ac 7c] [7h]
SHOW DOWN
lucky_alpina: shows [Js Qc] (a flush, Ace high)
Achwen: shows [Ah As] (a full house, Aces full of Sevens)
Achwen collected 2370 from side pot
parkinjarman: shows [Ad Jd] (two pair, Aces and Jacks)
zbudowanie bankrolla na darmowych turniejach trwa wieki.. udało mi się ostatnio zając miejsce 87 na 19000 i wygrałem 0,6 $ ... wpłaciłem 36$ ponieważ napraw szyb nie wszyło tak drogo jak myślałem
( znalazłem oryginalna na złomie
co obniżyło kosztów naprawy )