gratki
Jimmy czytałeś te kilka stron bloga?? Kolega nie storbił grając sng tylko mtt z bardzo małym bankrollem. Ale mam nadzieję że wyciągnął wnioski ze swoich błędów i skoro przestał grać a wziął się za naukę to zacznie za niedługi czas się odbudowywać. Powodzenia
Dużo straciłem grając mtt gdyż nie byłem odpowiednio przygotowany do tego wyzwania.. teraz przez najbliższy okres planuje bardziej skupić się na nauce strategi i matematycznych podstaw pokera. Niestety może trochę się to wydłużyć w czasie ponieważ mam dużo pracy.. ale mam nadzieje ze to pogodzę i uda mi się ogarnąć cześć teoretyczną i przejdę do wcielania teorii w praktykę.
Spin & Go jak dla mnie to jest loteria i musiałbyś być mistrzem head's-up'ów żeby coś tam wygrywać. Zresztą bankroll Ci będzie skakał w dwie strony bardzo prężnie, zoom i ogólnie cashe są nieco trudniejsze (przynajmniej z mojej perspektywy) niż turnieje bo w turniejach możesz się wiecej razy pomylić i nadal przejść do miejsc płatnych z profitem, natomiast w cashach każda decyzja musi być profitowa, a to znaczy że potrzebujesz dużo więcej wiedzy. W turniejach potrzebujesz więcej equity żeby robić dochodowe zagrania więc grasz bardziej tight i nie potrzebujesz tyle wiedzy jak np. zachować się z marginalną ręką wobec flat call 3bet z drugą parą na flopie albo coś w ten deseń
Ja Ci radzę zostań przy turniejach SnG turbo, np. za 50centów masz 180 i 360 osobowe które są bardzo profitowe i trwają nieco ponad godzinę. Powodzenia
"bo w turniejach możesz się wiecej razy pomylić"
No nie wiem... dyskutowałbym z tym stwierdzeniem
W turniejach imho musisz wygrać parę filpów, żeby dojść do kasy szczególnie w tych późniejszych fazach gdzie często widzi się stakowanie pre Ax vs parka. i tam jest te 45/55%
Nie wiem jak inni, ale ja staram się ograniczyć ilość flipów do minimum, flipy kręcę tylko jak a) nie mam wyboru, b) mam conajmniej 2x większy stack niż typ który wbija. W sumie nie jestem graczem cash to może nie powinienem się na ten temat odzywać, tak mi się po prostu wydaje
Chociaż jestem przekonany że i tak cashe są trudniejsze
Jaki roll? Pisz regularnie o swoich wynikach (da to przejrzystość na blogu) Stawiam kropkę i mocno kibicuję!
Trzymaj się poważnie swojego rolla! Nie wyznaczaj sobie celów (aż dziwne że jeszcze nikt nie napisał) aby wyjść z sesji na +.
Najlepiej nie patrz w ogóle na wyniki z sesji, będziesz miał -1$ przy zainwestowanych 10$ i pomyślisz a walnę spina na odrobienie, tak to nie działa i nie wyjdzie nic z tego
Odpuść sobie graj co miałeś w założeniu grać i powoli dochodź do celu. Pozdro!
Narazie mam 50 $
czyli połowę przegrałem. Kurcze dodatkową obecnie dla mnie przeszkodą jest ze nie mam narazie jak grac w spokoju bo dość dużo rzeczy mam w pracy do robienia..
To w cashówkach możesz się więcej razy pomylić.. jeżeli coś pójdzie nie tak po prostu uzupełniasz gotówkę i grasz dalej, a w turnieju często jest tak, że jeden błąd = koniec turnieju. Nie można jednoznacznie stwierdzić co jest łatwiejsze, wszystko w pokerze jest zależne od wielu czynników np. nie można powiedzieć, że gra nl2 jest trudniejsza od MTT za 100$ ;p. Na początku najlepiej skupić się na jednej odmianie i to tej, która sprawia najwięcej przyjemności - lubisz MTT to graj je, mogą być profitowe tak samo jak cash games.
Jeżeli decydujesz się na MTT to pamiętaj, że w turniejach jest baaardzo dużo przegrywania. Z tego powodu zarządzanie bankrollem i dobry mindset to podstawa.
Dokończ wszystkie sprawy w robocie potem bierz się za naukę i grę
nie ma co grać (zwłaszcza MTT bo nie zakończysz go wcześniej - chyba ze przez odpadnięcie) jak nie masz czasu. I zawsze po grze powinieneś mieć czas na przeanalizowanie kilku zagrań + nauka.
Jak nie masz czasu na cały plan to chociaż weź się za naukę - zawsze to mały krok do przodu!
Pozdro.
Racja , jesli chcesz grac mtt to musisz sie liczyc z dluzszym wymiarem czasowym. Cash latwiej zaplanowac sesje
♠_drink:♠_thumbsup::D
wyjazd do Pragi
udało mi się wygrać wejściówkę do Czech na turniej :D!
Jako ze to mój pierwszy turniej mogę prosić o rady
1. W pierwszej ręce wpierdol olka, niech wiedzą że łatwo nie będzie !
2. Później zacznij murować przez pierwsze kilka dni. Rozgrywaj tylko AA i KK (jeżeli nie było wcześniej podbicia)
3. Jak będzie około 50-100 miejsc przed kasą zacznij zamulać. Graj każde rozdanie 15-20 minut i fold. Jak zostanie 10 osób do kasy to po prostu zatrzymaj się przy jednym rozdaniu i poczekaj aż oni odpadną i wejdziesz do kasy.
4. Po wejściu do kasy gracze będą wsuwać all-inami na prawo i lewo, także patrz punkt 2
Jak zastosujesz się do powyższych rad to dojdziesz na stół finałowy !
5. Na stole finałowym z kolei wszyscy będą trzęśli portkami, także tu zmiana strategii. Graj każdą rękę, podbijaj, przebijaj wszystko i wszystkich !!!
GRATULUJE WYGRAŁEŚ TURNIEJ