Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Z 48,72$ do 10 000$

440 Posty
50 Użytkownicy
154 Reakcje
19.9 K Wyświetlenia

kolego, wróć do podstaw BRM, przeczytałem cały Twój wątek i pierwsze co może martwić, to złe dobieranie gier do stanu bankrolla.

Od Nowego roku robisz depozyt i buduj rolla, graj na początku 0,25/45 osobowe. Jak tam zrobisz profit, to możesz iść dalej. Sprawdź czy potrafisz wygrywać w dłużej perspektywie. Staty 31/20 jak dla mnie za luzno grasz, na micro limitach gra się tagiem lub nitem.

Odpowiedz
Cytat
S3R3IN
Poker Player

Hazard to raz, brak komfortu psychicznego i granie pod presją, dwa. Ostatnia kasa, trzy.
Ale sprawa dość kontrowersyjna bo kolega od początku jedzie bardzo dobrze, choć deklarował się graczem przegrywającym. Ma złoto w statusie i z tego co widzę, właśnie wchodzi na NL10. Ale gdzie? Nie na MTT, tylko na zoom'ach tak mu żre.
Taki fart? Jeśli tak, to gratuluję, naprawdę ewenement na skalę światową.

Odpowiedz
Cytat
S3R3IN
Poker Player

Napisane przez ArGoNpL
kolego, wróć do podstaw BRM, przeczytałem cały Twój wątek i pierwsze co może martwić, to złe dobieranie gier do stanu bankrolla.

Od Nowego roku robisz depozyt i buduj rolla, graj na początku 0,25/45 osobowe. Jak tam zrobisz profit, to możesz iść dalej. Sprawdź czy potrafisz wygrywać w dłużej perspektywie. Staty 31/20 jak dla mnie za luzno grasz, na micro limitach gra się tagiem lub nitem.

Tak, Widzę, że podręcznik masz opanowany w 100%. Nie ma czegoś takiego jak BRM na micro. Tzn jest. Do samej nauki. Jasne. Ale Jak chcesz coś osiągnąć i nie czekać na to kilka lat, to radzę shotować na NL5 od razu. Przynajmniej szlag cię nie trafi, grając z debilami.
A takimi dobrymi radami, to pokerowe piekło wybrukowane.

Odpowiedz
Cytat
Achwen Autor wątku
Achwen
PokerStrategist

micro stawki to piekło :sfishy: :P mnóstwo ludzi gra z byle czym, bez pozycji, porostu graja żeby potrolować innych :coolface: itp. i nawet dobra gra nie musi być profitowa ..

Odpowiedz
Cytat

Nie ma czegoś takiego jak BRM na micro.

Przecież z tego co pisał, to jego roll wahał się między 0,1$ - 37$ - 50$ - 0,1$. A z gier które grał jasno wynika, że to czysty gambling. Kto gra hipery za 3,75$, 1,90$? Gość z rollem 30-50$? Chyba nie w tej bajce.

Zakładam S3R3IN, że jesteś zwolenikem cash game, ok. Ale niby jak kolega z tego tematu ma wejść na nl5? Skoro nie ma $$.

BRM to podstawa z podstaw w jego przypadku, gość chcę chyba zbudować rolla do 10k$, a ja mu nie karze grać 0,25 cały czas, tylko nauczyć się grać tak, aby wygrywać. A nie szukać szczęścia w wariancyjnych gierkach, jakie sobie wybrał. Dlatego zaleciłem powrót do podstaw.

Zrobi jak będzie chciał, jego gra. GL

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Achwen
micro stawki to piekło :sfishy: :P mnóstwo ludzi gra z byle czym, bez pozycji, porostu graja żeby potrolować innych :coolface: itp. i nawet dobra gra nie musi być profitowa ..

Ok, ja odpuszczam w tym momencie. Życzę powodzenia :)

Odpowiedz
Cytat
Achwen Autor wątku
Achwen
PokerStrategist

Oczywiście na początku za duże stawki grałem. Później grałem max 0,55$ i niestety za późno się ogarniałem... teraz spróbuje przejść mikro stawki z wpisowym dostosowanym do mojego bankrolla i wtedy mam nadzieje że będę gotowy na wchodzenie coraz wyższe stawki.

Odpowiedz
Cytat
S3R3IN
Poker Player

@ArGoNpL

Zwracam honor. Może zbyt optymistycznie podchodzę, mierząc innych swoją miarą...

@Achwen

Po przemyśleniach, stwierdzam że ArGoNpL ma trochę racji. Może spróbuj na spokojnie, z zachowaniem zasad BRM nabudować sobie rolla? Wyrobienie sobie dobrych nawyków może potem procentować. Fakt jest taki, że błędy popełnione na micro, bolą tylko trochę. Ale te same błędy na wyższych stawkach bolą znacznie bardziej....

Odpowiedz
Cytat
NieGadamZpsami
PokerStrategist

Napisane przez Achwen
mam już tam konta wiec nie dostane tam bonusów :( . Nie wiem może uda mi się kogoś zaprosić do pokerstrategy już mam 16$ dolarów może tak uda się uzbierać bankroll :P chyba że sprzedam xbox'a :) to może wtedy coś wpłacę na pokera ;P

Nie sądzisz, że to pierwsza zła oznaka? Chcesz wynosić coś z domu aby mieć na grę, warto chyba się nad sobą zastanowić.
Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Achwen Autor wątku
Achwen
PokerStrategist

Xbox 360 już chciałem sprzedać wcześniej bo tak go nie używam wiec bez sensu żeby się kurzył i nie był używany.

Odpowiedz
Cytat
albert012345
PokerStrategist

Pieniądze tutaj nie są najważniejsza wg mnie. Poker KRADNIE czas. :f_frown:

Odpowiedz
Cytat
sebasek33
PokerStrategist

Ja to bym na Twoim miejscu odpuścił pokerstarsa. Zainwestuj 50zł, zrób pierwszy depozyt na jakimś mniejszym krzaku, buduj rolla i wróć dopiero na medium stake na PSa. Na takim party, 888 czy na ipokerze będziesz sobie grał turki za 1$ na 200-500 fieldach, a nie jak na PSie 10K fieldach... wiem że takie turki za 1$ z 1000$ za 1st działają na wyobraźnię, ale masz raczej nikłe szanse (matematycznie) na takie shipy, natomiast powoli budując rolla na małych turaskach możesz coś osiągnąć.

Powodzenia.

Odpowiedz
Cytat
Watherek
PokerStrategist

Albo graj satki turbo za grosze, i potem zamieniaj na T$ wygrane. Wygrywanie satek do turków do 5.5$ nie powinno być trudne.

Odpowiedz
Cytat
mqrcin
Oldschool Grinder

Ile potrzebujesz na grę?
50$?
Ja w Ciebie zainwestuję.
Jak się podwoisz - oddasz mi 65.
Jak przewalisz - będę się z Ciebie nabijać :P

Odpowiedz
Cytat
jimmyjames30
PokerStrategist

Serio nie masz 20zł żeby wpłacić na P*? Słuchaj to jest inwestycja, grając tylko freerolle skoro masz prace dzieciaka i dom do ogarnięcia jak dla mnie czysta strata, czas to też pieniądz, to troche tak jak mieć umiejętności (zakładam że sobie poradzisz na 10c SNG czy tam 50c) na nl20 i grać nl2.

Odpowiedz
Cytat
wincentf
PokerStrategist

Napisane przez NieGadamZpsami

Napisane przez Achwen
mam już tam konta wiec nie dostane tam bonusów :( . Nie wiem może uda mi się kogoś zaprosić do pokerstrategy już mam 16$ dolarów może tak uda się uzbierać bankroll :P chyba że sprzedam xbox'a :) to może wtedy coś wpłacę na pokera ;P

Nie sądzisz, że to pierwsza zła oznaka? Chcesz wynosić coś z domu aby mieć na grę, warto chyba się nad sobą zastanowić.
Pozdrawiam.

Akurat sprzedanie xboxa jest ev+ bo szkoda czasu na durne gierki :P

Ale sprzedawanie rzeczy NA GRĘ w pokera faktycznie brzmi jak przepis na nieszczęście...

Odpowiedz
Cytat
Achwen Autor wątku
Achwen
PokerStrategist

Napisane przez wincentf

Napisane przez NieGadamZpsami

Napisane przez Achwen

Pozdrawiam.

Akurat sprzedanie xboxa jest ev+ bo szkoda czasu na durne gierki :P

Ale sprzedawanie rzeczy NA GRĘ w pokera faktycznie brzmi jak przepis na nieszczęście...

Źle to napisałem .. xbox i tak czy inaczej chciałem sprzedać, a poprostu dołożył bym sobie do wpłaty. Bo uważam że 20$ to za mało na wpłatę na p*

Odpowiedz
Cytat
Achwen Autor wątku
Achwen
PokerStrategist

Posłuchałem waszej rady i wpłaciłem 24$ na poker888

Odpowiedz
Cytat
Achwen Autor wątku
Achwen
PokerStrategist

Przyznaje macie racje jest niższy poziom niż na p* dodatkowo konto mam podpięte do pokerstrategy ;) wiec same plusy. Troche cięzko przyzwyczaić mi sie do softu jedyny jak narazie minus

Odpowiedz
Cytat
pawel1803
PokerStrategist

Napisane przez Achwen
Przyznaje macie racje jest niższy poziom niż na p* dodatkowo konto mam podpięte do pokerstrategy ;) wiec same plusy. Troche cięzko przyzwyczaić mi sie do softu jedyny jak narazie minus

I jakie wyniki na poker888? :)

Odpowiedz
Cytat