Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] -|||||||||...+

125 Posty
28 Użytkownicy
0 Reakcje
4,055 Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Widzę, że nie tylko ja mam wstręt do demokratycznego państwa prawnego, urzeczywistniającego zasady sprawiedliwości społecznej. :f_biggrin:

Filmik od SeBiXa świetny! Aż dziwne, że jeszcze wcześniej go nie widziałem :)

Ale keep calm, wyraźnie nadchodzi moment, kiedy będziemy lobbować pałkami po ryjach rządzących swoje "nierealne" i "niecywilizowane" pomysły wolnościowe. Kwestia GÓRA 10 lat aż znormalnieje nam tutaj.

Teraz informacja po po pokerowa. Jutro będzie status srebrny :f_cool: Bankroll o dziwo nie tylko nie jest przegrany, ale trzyma się dobrze. Wychodzimy więc z pierwszej fazy Eksperymentu PRYYL z podniesionym czołem :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

W międzyczasie pyknęło 1000 wyświechtań bloga :D

Magiczny czfartek :club:

boxer82

przeczytałem na raz.
dobrze piszesz i dobre przemyslenia.
Co do pokera Zdecyduj się na jedno. Wg mnie nie mozna grać wszystkiego po trochu. Albo jesteś w czyms dobry/bardzo dobry albo we wszystkim jesteś przecietny

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Kurde, sreberko zobowiązuje przecież, a ja zamiast robić grind, to przez większość weekendu łaziłem po modnych, młodzieżowych klubach warszawki pijąc piwerko w otoczeniu hipsterów i szeroko debatując sprawy tego świata z: aktorem, sędzią, menedżerką teatru, artystką malarzem, zdjęciowcem (chyba tak to się nazywa)

Z racji, że dwójkę z nich poznałem tego wieczoru, a pierwsze dwa pytania to:
1. Od kogo jesteś?
2. Czym się zajmujesz?

A i że fakt prowadzenia małej firemki remontowej nie imponuje już tak po przekroczeniu magicznej bariery 21 lat, to postanowiłem na wyrost powiedzieć, że właściwie to gram w pokera i to chciałbym kiedyś robić na pełen etat. I to w sumie prawda.

Część towarzystwa chociaż trochę po wieczorze zmieniło pogląd na pokera i pokerzysta nie jawi im się jako kolejny żulik z fajkiem w zębach pukający bezmózgo w guziczek na automacie i wpychający kolejne banknoty do niego :)

Teraz uważają pokerzystów za żulików gapiących się tępo w monitory i pukających guziczek w myszce :D

A tak na serio to miałem kolejny dowód na to jak OGÓLNIE jest odbierany poker w polszy. Negatywnie. Jako hazard. Ale bardzo łatwo to myślenie u ludzi zmienić, bo jednak podchodzą do kart z zaciekawieniem.

Przypomnę Wam o srebrze, bo dawno się nie chwaliłem :D

boxer82 ma absolutną rację, trzeba się skupić na jakiejś formie gry. I nie ukrywam, że docelowo jest to MTT, a kwestią otwartą jest jak dojdziemy do tych 100-200 BI na turki <5$. Bo wtedy chciałbym zacząć.

Z drugiej strony warto przypomnieć, że np. turnieje HORSE są wygrywane przez znanych wszystkim holdemowców, a Ivey, Blom, Dwan i masa innych łoją w omaszkę tak samo jak i w holdema.

Przed nami TEN, KTÓREGO IMIENIA SIĘ NIE WYPOWIADA, czyli znienawidzony przeze mnie początek kolejnych 5 dni.

I tylko myśl o niedawno zrobionym sreberku koi myśli :)

EDYTA: Heh, myśl koi myśli - no cóż. Polska języka trudna języka.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

A jednak po przejrzeniu paru blogów postanowiłem zrobić małe post scriptum. Ale najpierw dowcip rysunkowy

Zatem wygląda na to, że więcej niż połowa blogów tutaj to blogi zdeklarowane jako "nietypowe", czyli zajmujące się "nie tylko pokerem" :D A potem wpis typu "wstaem rano, zjadłem kanapkę szpasztetem" i następujące po nim wrzuty rąk, wykresów i znowu ręce i wykresy i tak pół strony bloga. Kurwa. Bardzo nietypowo. A ja - naiwny chłopak ze wsi - wierzę na słowo i tych nietypowości szukam dalej, bo chciałbym poczytać o nich. No nic, wiedziałem przecież, że normalni blogów nie piszą.

A zanim będzie Myśl Druga o blogach, to kolejny żart w rysunku

Taaak, zatem dziś zwróciłem uwagę na kciuki przy blogach. Zajebisty pomysł :D Dzięki temu wiem, co czytać. Tylko złapałem się na jakimś zboczeniu - i to właściwie cała Myśl Druga - że im więcej kciuków w dół (czyli im gorszy blog) tym chętniej tam zajrzę.

Nie wiem, kurwa, dowartościowania szukam? Przecież mam SREBERKO, więc nie muszę :f_biggrin:

SeBiX7

graty srebra:) :f_thumbsup:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nie no, wracam sobie do domku, patrzę, a tu listonosz przymocował do furtki jakiś list (biedny roznosiciel boi się Flopa i od jakiegoś czasu nie wchodzi na podwórko :D). Jakaś korespondencja z ANGLII.

Otwieram, patrzę: Drogi panie blablabla, jest pan zajebisty, bla bla, dawno pan nie grał, bla, 15$ bla bla bla, coś tam coś tam

Wróć. 15$? Nooo, kochane Party nie zapomniało o moim koncie, które ja już dawno opuściłem wypłaciwszy ostatnie pensy by uczynić przerzut na P*. Chyba ostatni wzrost trafiku pomógł im tak bardzo, że dali mi kilka zielonych za free plus jeszcze $50 do wyrobienia za punkty.

Zajebiście.

Grinduję od paru godzin, podwoiłem te 15$ i wyrobiłem połowę pierwszej raty bonusu. To mi nie zostawia czasu co prawda by grać na FTP, ale mam wrażenie, że opanowane przez brzydkich Niemców Party jest trochę łatwiejsze...

:)

hedgerocker

Jak długo nie grałeś, że uraczyli Cie takowym listem? ja wypłaciłem kase w marcu, a od tamtego czasu nic mi nie przyszło.

Btw. Fajny blog, ciekawy styl pisania. pozdro

Oksiu

Szpasztetem xD

Napieprzaj turki ;) Całkiem nieźle Ci szły z tego co widziałem!

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Yyy, na Party nie grałem chyba więcej niż pół roku. Także stęsknili się za mną. A ja jak tylko łojąc poker wbrew BM zrobiłem 50$ to zleciłem wypłatę wszystkich środków :f_biggrin: Niech się dolce kiszą na MB. Sorry Tony&Karen, wolę tilta.

Zabieram się za sng na FTP dzisiaj, bo srebro ucieknie, a w weekend bawimy się na weselu i znowu się nie pogra. Nie chcem, ale muszem.

Przeczytałem ten artykuło-wywiad z Kapicą na stronie głównej i chyba za bardzo nie ma co komentować. Ten pan kreujący się na bohatera walki z hazardem wedle mojej opinii był i jest po prostu niezłomnym sprzyjaczem opcji Totalizatora. I automatycznie przeciwstawiał się innym lobby, czym pobocznie ukuł sobie ten wizerunek.

To jest moja opinia z czasów kiedy poker nie miał dla mnie znaczącej wartości, więc nie sądzę, abym antycypował tutaj "nasze" racje. Heh, patrzcie: nawet nie mam za bardzo ochoty go obrażać :) Bo typ jest nijaki.

No ale jest szkodnikiem, niewątpliwie.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

:facepalm:

To co dziś mi odjebuje robot full tilta zwyczajnie przeraża. 12 sitków za dolca na 45 osób rozegranych, 5FT po ciężkich bojach stoczonych z debilami wszelkiej maści i zostaje mi na tę chwilę jeden z 7 osobami. Miejsc płatnych 6, więc zaraz odpadnę. Będzie lol, albo rotfl z opcjonalną annihilacją przedmiotów typu fragile.

Bo przecież nie będę bił w ścianę, głupi nie jestem.
:f_biggrin:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Zrobiłbym edyta i dopisał w tamtym poście, ale kurwa. U siebie jestem.

Zwis softu :D restart, zamulanie, ładowanie, 354 żetons left, akurat zobaczyłem jak zostaję bąbelkowym chłopcem. -12BI. Dziękujędobranoc.

Oksiu

Jeśli używasz HUDa to może on jest przyczyną lagów?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Możliwe, ale 1. bez huda nie życie. 2. zdarzyło mi się to drugi raz, więc tragedii nie ma. Po prostu bad timing ;)

Ale pora pomyśleć o wydajniejszym PC.

Oksiu
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Wesele było świetne. Rosół, schabowy, na lewo na prawo w górę i w dół. Któż tego nie zna. Przynajmniej wyzbyto się już balonów i serpentyn, no i całość ulokowano w fajnym dworku. Naprawdę się nieźle bawiłem.

W dzisiejszą noc ratuję się kawałkiem całkiem smacznego mięcha weselnego skitranego widocznie rano w lodówce i rozpamiętuję miniony tydzień, który niczym nie różnił się od poprzednich. I jeszcze wcześniejszych.

Życie przyspiesza wykładniczo od kiedy kończy się naście lat, nie uważacie Państwo?

Padam na ryj, jak starzec. Toteż jak starzec udam się na spoczynek, choć godzina młoda i stolików tak dużo :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Kapica vol.2

Dziś możemy przeczytać w tym miejscu jednostronne mordobicie tekstu Pana Jacka, który to chyba usilnie chce potwierdzić moje kiedyś podejrzenia, a dziś już pewność co do jego Totalizatoryzmu.

Współczuję trochę Filozoffowi, który widać ma chęci i kompetencje, żeby zdemaskować Kapicę jako ignoranta/aferzystę/idiotę na antenie jakiegokolwiek radia lub telewizji w bezpośredniej rozmowie z nim, a jedyne co dostaje to możliwość pastwienia się nad niedojebanym tekstem, który Kapica spłodził ze swoją sekretarką w 5 minut używając ku temu komputera dofinansowanego ze środków Ministerstwa Prawdy.

Współczuję wszystkim czytającym, także sobie, bo ta odpowiedź na interpelację to potwarz. Człowiek na istotnym stanowisku powinien mieć na tyle klasy, żeby przynajmniej nie przeczyć faktom i nie udawać, że ich tam nie ma.

Ale porzućmy nadzieję, bo od początku każdy wiedział o co chodzi. $$$
Tyle tylko, że dopuszczałem jeszcze możliwość, że Kapica to człowiek ideowy. Mylący się - fakt, ale jednak być może ideowy. Dziś już nie mam wątpliwości. To karierowicz.

I przypomnę: $$$

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Zapowiada się okres zaniedbywania pokera :( Wyjazdy, zlecenie, lato-srato (taaa, jutro będzie piździło jak w Suwałkach).

Przez to pewnie i blogasek ucierpi na ilości&jakości wpisów. Ale to nic, bo i tak jest słabo :D

O, dziś jebłem parę dolców na party, na polskim freerollu. Ulubiony freeroll, najlepszy. :f_biggrin:

Yanooo

Gratki urwanego freerola. Zawsze się to przyda w budowaniu rolla.

Przypominam, że dzisiaj 10:

Spoiler

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Włączyć kawałek i dopiero czytać dalej proszę Państwa! Można co trochę zerkać na zajebiste lambo.

Co do ZUSu to pamiętam, aż za dobrze :D i wcale nie jest mi do śmiechu. Co miesiąc muszę robić buy-in do turka bez gwarantowanej puli, na oszukańczym roomie (chodzą słuchy, że za jakiś czas nie będą wypłacać kasy), pod przymusem i na dodatek sam nie będę mógł pograć w tym turnieju. Zrobią to za mnie RED PROsi z Zakładu Ubezpieczeń Społecznych. to jest dopiero gambol. A do sianka i tak nie dojdę, bo albo mnie blindy zeżrą w jakiejś kolejce do dochtura, albo RED PRO zestackuje się z 3-outami oddając mój BI dla jakiegoś REG-a, który shipuje ZOMOwskie payouty już od 20 lat.

Ale to nic, że "składka". Myśli moje zostały ukojone zajebistą dyzą w Ergo Arenie. Były lasery, były dziwki, kiełbasy dużo. Radziu Sikorski wbijając się na wyżyny aktorzenia wkręcał mi z TVN-u dziesięcioletni plan, w wyniku którego będę żył w potężnym imperium, które zmiecie wrogów swoimi najlepszymi w Europie samolotami bojowymi. Fuck Yeah! Tylko ja bym nie wysyłał na wojnę od razu wszystkich czterech, bo jeszcze rozpierdolą planetę niechcący i już na pewno wtedy nie dostanę emerytury.

Ale looz, Klich zdeklarował się jako pacyfista, więc żołdacy planowo będą pedalić się po powodziach (o których zapobieganiu nikt nie myśli, bo teraz to po co?) przerzucając w rytm werbli worki z piaskiem niegdyś wywiezionym z budowy autostrady kosztującej kole 50 000 zł za metr.

Także tego, wiecie co zrobiłem? Od czwartkowego freerolla na party, w którym wyjąłem 30$, pykam sitki i zrobiłem 160$. To wszystko od zera, więc procentowo nie mieszczę się w znanej matematyce :D

Jak kawałek, podobał się? Bo ja to się dziś sfazowałem na niego.

jak bowiem nauczał Pierwszy Obywatel:

Woda ma to do siebie, że się zbiera i stanowi zagrożenie, a potem spływa do głównej rzeki i do Bałtyku