Przejdź do forum
superAroka disco hi...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] superAroka disco hits vol. 13 - mój życiowy challenge

27 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
686 Wyświetlenia

Dlaczego zakładam mój pokerowy blog? Jest kilka powodów:

- poprzez blog chciałbym zmotywować się do znalezienia czasu na pokerową edukację,
- uzyskać neutralną ocenę moich pokerowych poczynań,
- rozwijać się jako gracz pokerowy i docelowo żyć z gry jaką jest poker.

Moja przygoda z pokerem zaczęła się 18 miesięcy temu. Przyznam się, że moja wiedza pokerowa była zerowa i miałem ogromne problemy z zapamiętaniem co jest silniejsze: kolor czy full. Z perspektywy czasu wydaje się to śmieszne, ale jednocześnie uczy pokory. W dziedzinie pokera jest dla mnie wiele zagadnień, które mam nadzieję, staną się tak jasne jak odróżnianie tych dwóch układów. Pierwszą styczność z pokerem miałem w wersji live, na turniejach ligowych pod patronatem Unibetu. Uczyłem się obserwując grę 30 osób, o dość zróżnicowanej wiedzy pokera. Imponowali mi gracze „any two” i przyznam się, że przez pół roku właśnie ten styl gry był mi najbliższy. Graliśmy live 3 razy w tygodniu: wtorek, czwartek i niedziele. Z tygodnia na tydzień gra w pokera texas holdem, dawał mi coraz większą satysfakcję. Pojawiły się pierwsze cashowania turniejów i bonusy od Unibetu, więc nadszedł czas na założenie konta na Unibecie. Zaznaczę, że to wciąż był etap gry, gdzie bazowałem na wiedzy zaczerpniętej z obserwacji innych osób . Potrafiłem rozbudować bankroll i go wyzerować. Upadki i wzloty. Pół roku temu uświadomiłem sobie, że trzeba coś z moim pokerem zrobić. Jeśli gra w pokera ma mi wciąż dawać satysfakcję, a jednocześnie będę poświęcając mu tyle czasu ile chciałbym poświęcać, musi być przede wszystkim dochodowym zajęciem. Wówczas pojawi się satysfakcja finansowa i . . . . .satysfakcja z pracy. Tak właśnie wówczas pojawił się pomysł, czy z pokera można się utrzymać? Myślałem o tym dość długo. Doszedłem do wniosku, że to przede wszystkim mentalność ogranicza, nas Polaków, od tego aby zrobić kilka kroków na przód. Brak stabilnych dochodów zabija nasze marzenia. Wielu graczy poświęca czas na grę po pracy zawodowej, w momencie kiedy są całkowicie wyczerpani i nie ma mowy o „A Game”. Aby to zrobić postanowiłem rozpocząć edukację „zawodową”. Przeszukałem Internet, znalazłem „Poker Strategy”, założyłem konto na FTP i na PS. W chwili obecnej na grę poświęcam ¼ czasu, który do tej pory poświęcałem, pozostałe ¾ czasu to edukacja. Artykuły, analiza rąk innych graczy (forum Poker Strategy), analiza własnej gry, artykuły, analiza turniejów innych graczy, artykuły, filmiki szkoleniowe, artykuły . .. . .i tak do znudzenia. Edukuję się w kierunku Texas holdem No Limit w każdej odmianie. Wiem, że wiele osób pojawi się uśmiech na twarzy, iż mogłem być bardziej ambitny i poszerzać wiedzę w innych odmianach pokera, ale to mój pierwszy step edukacji. Priorytetem są dla mnie turnieje MTT bo tu pojawiły się moje największe sukcesy finansowe. Cash Table to dla mnie wyzwanie, gdzie walczę ze swoja mentalnością i uczę się pokory (temperuje ją SSS). Wszystkie Sit&Go to próba dobrania odpowiedniej strategii dla mojej grę. Ten mix uczy mnie szybkiego przeprogramowania umysłu na odpowiedni styl gry.

Gdzie co gram:

Unibet: MTT

Full Tilt Poker: Cash Table, Sit&Go

Poker Stars: MTT, Sit&Go

Ten blog to mój życiowy challenge . Będę na bierząco informował o postępach, chwalił się i żalił się jednocześnie. Prezentował ciekawe sytuacje ze stołu i życia osobistego, które ma niewątpliwy wpływ na nasze wyniki. W tym blogu będę również rzucał sobie moje prywatne wyzwania i analizował ich rezultaty. Napisałbym więcej, jednak o 10.30 zaczynam turniej i chce mieć czysty umysł aby skupić się na grze. Doadam tylko, że moją największą pasją w zyciu jest gra w paintball w odmianie speedball. Napiszę kiedyś o tym coś więcej. Jednak na razie poczęstuje was filmikiem promującym tą dyscyplinę. Fakt, że filmik promuje turniej w Las Vegas powinien być miłym akcentem

SuperAroka disco hits vol.13 poszedł grać . . . .

26 odpowiedzi
Rocky1981
PokerStrategist

Hej Arku!

Fajnie, że bierzesz się do gry na poważnie. Postaraj wyznaczyć sobie jakieś konkretne cele np. 200 SNG tygodniowo, obejrzeć kilka filmików tematycznych, etc. Wyniki z czasem przyjdą same. :) Zajrzę na ten blog od czasu do czasu popatrzeć jak Ci idzie.

pozdr,
Romus

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

przez najblizszy tydzień (27.03.2011 - 06.03.2011) postaram sie zagrac moje A Game. finishem beda dwa turnieje SM z gwarantowana pulą 5 mln $ i turniej na Unibecie z 200.000 Euro gwarantowanymi. Do obu turniejów bedę starał się zakwalifikować z satelitek.

27.02.27
FTP - sit&go 9 os. buy-in 2,00$+0,25$
4/9; 7/9; 4/9; 7/9; 4/9;7/9; 2/9
profit: -10,35$

Unibet: MTT turbo rebuy 3K buy-in 2,50E + 0,25E
152/441
profit: -16,50E

Dzis naprwde towarzyszył mi pech, nie mam pretensji do decyzji, przegrywałem flipy albo trafiałem na silniejszy układ. 3 sitki na bablu :( Oczywiście idealnym początkiem byłoby rozpocząć blog od sukcesu, jednak tego nie uda się zaplanować. Dobrze że przestrzegam BRM, więc nie bolało aż tak bardzo. Walczę ze starymi, złymi nawykami. Dla sitków minimum BRM - 100 BI, dla MTT - 50BI. Zobaczymy jak będzie to wyglądać w skali tygodnia.

Dodająć coś od siebie to lubie wódkę Wyborową

50 bi na MTT optymistą jestes

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Rzeczywistość zweryfikuje czy to dobra decyzja, w MTT czyje się najpewniej. Zresztą BR w rzeczywistości jest wyższy niż 50 BI. Jeśli pojawi się downswing, który spowoduje, iz przekroczę barierę 50 BI zmienię strategię

Po-Wo-Dze-Nia! :D ja zaczen wiecej grac jak skoncze pisac prace dyplomowa xD

Areczku powodzenia w pisaniu bloga i przede wszystkim w celach , które sobie ustaliłeś . Sama po sobie wiem jak ciężko się momentami zmobilizować . Ściskam,

Destinaation

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Czas na dzisiejsze posumowanie. Od wczoraj trwa faza babla, która powoduje tylko uśmiech na mojej twarzy. Pod koniec sesji czułem już zmęczenie i nie czułem, że gram A-Game. Także 2-3 h sitków to maksimum. Dodatkowo musze powoli pomyśleć nad dodatkowym monitorem. Aby zmaksymalizować zaangażowanie w rozdanie nie gram wiecej niż 2-3 stoły, jednak z czasem chce grać na co najmniej 8 stołach. dzisiejsze wyniki:

FTP - sit&go 9 os. buy-in 2,00$+0,25$
6/9; 4/9 ;4/9; 8/9; 3/6; 4/9; 3/9; 4/9; 5/9; 3/9; 1/9; 3/9; 2/9; 4/9; 3/9
profit: -1,35$

Unibet - MTT turbo rebuy 3K (6 table) buy-in 2,50E + 0,25E (double bi - 5,50E)
25/419 - 38,30E
profit: 32,80E

Unibet - MTT turbo rebuy 3K (10 table) buy-in 2,50E + 0,25E (double bi + add-on - 8,25E)
48/634 - 22,10E
profit: 13,85E

Zastanawia mnie sens gry sit&go. Po raz kolejny przekonuje się, że nie czuję się przy nich dość usatysfakcjonowany. Dodatkowo przy zwrocie RBK będę w okolicach 0$. W najbliższych dniach na FTP będę grał cash table z zastosowaniem SSS oraz sit&go 90 (z uwagi na dłuższe blindy).

Dlaczego uparłem się na FTP. Otórz wszystko przez Strategy Piont powiązane z Poker Strategy. Osobiście żałowałem, że mojego konta nie podczepiłem pod PS, ale na to było juz za późno. Mimo wszystko powoli, powoli zaczynam się przyzwyczajać do FTP

Rocky1981
PokerStrategist

Widze, ze uparles sie aby grac SSS :) Gra tam jest jak dla mnie zbyt mechaniczna, ale wszystkiego trzeba sprobowac ;) Jak bedziesz sie juz nudzil na tych max 12,16 stoliczkach (nie pamietam limitu na FTP) to napisz do supportu zwieksza ci limit. ;) Ja tez zaluje ze konto na PokerStrategy mam przypisane tylko na Party i WilliamsHill, a gram tylko na PS i FTP:/

Romus

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Kolejna porcja wyników

FTP:
- sit&go90 KO (3,00$ + 0,30$)
29/90; 29/90; 21/90; 58/90
( 3 x KO - 1,50$)
profit: - 11,70$

NL10 (fullring)
profit: +1,58$

Unibet:
MTT turbo rebuy 3K buy-in 2,50E + 0,25E (double bi + add-on + 3 rebuy)
136/371
profit: -16,50E

MTT turbo rebuy 3K buy-in 2,50E + 0,25E (double bi + add)
18/406 - 53,58E
profit: +45,33E

Dodatkowo zagrałem turniej live ligi regionalnej i uplasowałem się 4/20.

Podsumowanie gry:
To nie była do konca A-Game. Czuje ostatnio walkę mojego organizmy z przeziębieniem. Ostatni maraton Sit&Go dał sie mi we znaki. W ogóle straciłem zapał do Sit&Go. Profit nie satysfakcjonujący, zmęczenie bardzo duże i po chwili czułem się jak "boot" pracujący dla jakiegoś ruska. We wtorek zrobiłem sobie kilka godzin świeżego powietrza co zaprocentowało fajną grą live, jednak po 6 godzinach gry miałem już dość i byłem na skraju zaśnięcia przy stole. Uznałem, ze 4 miejsce jest wystarczająco dobrym wynikiem. Przy blindach 4000/8000 i całkowitym 180000 stacku żetonów w turniej, każdy z pozostałej 4 był shortem. Mój ALL in z CO został sprawdzony przez SB. Q5s trafiło na KQ, flop: KQ5 turn i river nie zmieniły nic i pożegnałem się z turniejem. Kiedyś pewnie napisze coś więcej o lidze bo to bardzo ciekawe przedsięwzięcie. Ranking ligi jest uaktualniany co Sobotę i więcej informacji znajduje się na: http://slupsk.planetapoker.pl/pstdb.php?page=main

Bardzo przyjemnie grało mi się NL10. Grałem na 3 stołach, profit byłby o wiele wyższy ale miałem pokerowego pecha:

Full Tilt Poker Game: Table Lockspur - $0.05/$0.10 - No Limit Hold'em

Seat 1: Inocean ($6.80)
Seat 2: Beezebul ($4.23)
Seat 3: sanggun100 ($10), is sitting out
Seat 4: roundup77 ($15.46)
Seat 5: thakyd ($8.13)
Seat 6: toadzilla80 ($5.45)
Seat 7: OMG IMLIMPIN ($1.90)
Seat 8: YvesStLaurent1 ($9.90)
Seat 9: superAroka ($6.40)
toadzilla80 posts the small blind of $0.05
OMG IMLIMPIN posts the big blind of $0.10
The button is in seat #5
HOLE CARDS
Dealt to superAroka [Kd Kc]
YvesStLaurent1 has 15 seconds left to act
YvesStLaurent1 raises to $0.30
superAroka raises to $0.60
Beezebul folds
roundup77 has 15 seconds left to act
roundup77 folds
thakyd folds
toadzilla80 folds
OMG IMLIMPIN calls $0.50
YvesStLaurent1 calls $0.30
FLOP [Tc Th 8c]
OMG IMLIMPIN bets $1.30, and is all in
YvesStLaurent1 calls $1.30
superAroka calls $1.30
TURN [Tc Th 8c] [Qc]
YvesStLaurent1 has 15 seconds left to act
YvesStLaurent1 bets $3.30
superAroka raises to $4.50, and is all in
YvesStLaurent1 calls $1.20
superAroka shows [Kd Kc]
OMG IMLIMPIN shows [Ac 8h]
YvesStLaurent1 shows [Ts Qh]
RIVER [Tc Th 8c Qc] [7c]
superAroka shows a flush, King high
YvesStLaurent1 shows a full house, Tens full of Queens
YvesStLaurent1 wins the side pot ($8.40) with a full house, Tens full of Queens
OMG IMLIMPIN shows a flush, Ace high
YvesStLaurent1 wins the main pot ($5.37) with a full house, Tens full of Queens
SUMMARY
Total pot $14.75 Main pot $5.75. Side pot $9. | Rake $0.98
Board: [Tc Th 8c Qc 7c]
Seat 1: Inocean is sitting out
Seat 2: Beezebul didn't bet (folded)
Seat 3: sanggun100 is sitting out
Seat 4: roundup77 didn't bet (folded)
Seat 5: thakyd (button) didn't bet (folded)
Seat 6: toadzilla80 (small blind) folded before the Flop
Seat 7: OMG IMLIMPIN (big blind) showed [Ac 8h] and lost with a flush, Ace high
Seat 8: YvesStLaurent1 showed [Ts Qh] and won ($13.77) with a full house, Tens full of Queens
Seat 9: superAroka showed [Kd Kc] and lost with a flush, King high

Ciekawi mnie wasza opinia rozegrania tej reki.

Czuko
Oldschool Grinder

Wrzucaj te rece z cashu przez konwerter pokerstrategy beda lepiej widoczne.

Gl & HF

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

dzięki za pokazanie konwertera, szczerze przyznam, iż nie wiedziałem iż coś takiego istnieje

MarioAK
PokerStrategist

co juz sie znudzilo?? :P

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Pewien czas temu nadszedł moment, kiedy życiowe zawirowania, zmusiły mnie do ograniczenia pokera. Wyszło mi to na dobre, gdyż potrzebowałem przerwy, potrzebowałem przemyśleć swoje osiągnięcia a przede wszystkim odpowiedzieć sobie na pytanie „Gdzie jestem?”. Odpowiedziałem sobie na wszystko. Problemem jest konsekwencja. Co z tego, iż piszę program prac, które powinienem wykonać, a nie postępuje według narzuconego schematu? Co z tego, że wyznaczam sobie cele, które są realnie niemożliwe do wyrobienia (z uwagi na wiedzę jak i na możliwości czasowe)? Co z tego, że widzę siebie jako gracza w przyszłości a wcale tam mnie nie ma? Może, zbyt twórcze wypowiedzi ale po to jest blog. Nie będę więcej w nim rozpisywał się o statystykach, wynikach itp. Jeśli pojawi się ciekawe zagranie – opiszę, jeśli pojawi się fajny wynik – pochwalę się.

Wracając do bardziej realnych spraw, które się obecnie dzieją się w moim pokerowym życiu. Nie bez echo obeszło się zamieszanie związane z FTP. Część mojego BR została zamrożona i to po tygodniu jak wróciłem do gry. Czy FTP wróci i czy będzie jakakolwiek realna szansa na odzyskanie BR? Trapi mnie ten temat i śledzę na bieżąco wszelkie informacje pojawiające się na forach internetowych i portalach o tematyce pokera. Irytujące są komentarze graczy, które odbiegają od zabierania zdania w temacie a bardziej są powodem do medialnego zaistnienia. Ja wierzę, iż FTP wróci do gry, pojawi się inwestor (który zresztą ponoć i tak już jest), i wciąż będę mógł zbierać moje SP. właśnie najbardziej obawiam się o moją „karierę” na PokerStrategy. Zależy mi na punktach, aby mieć dostęp do materiałów edukacyjnych. Niestety ale na PokerStars pojawiłem się zanim założyłem konto na PS, podobnie konto niepodpięte do PS mam na kilku innych poker roomach. Myślę jeszcze o WH ewentualnie o PartyPoker ale przyszłość pokaże jak potoczy się sprawa z FTP.

Wracając jeszcze do moich przemyśleń o dotychczasowych przemyśleń o mojej przygodzie z pokerem. Dzięki niemu się mi trochę przytyło i spadła mi kondycja. W zimę miałem połamana rękę, więc zero gry w kosza – w którego do tej pory grałem, podobnie z moimi treningami paintballowymi. Siedzenie przy komputerze, plus gra w lokalu a przy tym piwo, pizza pojawiało się za często. I tak się okazało, że w tej chwili jest jakieś 7 kg na plus. To tez dało mi do myślenia, więc postanowiłem coś z tym zrobić. W tej chwili jest to basen i to od razu 3 razy w tygodniu, na razie rozgrzewkowe długości oraz relaksacyjne leżenie na tyłku. Dodatkowo więcej spacerów i próby z bieganiem (ale tu brak motywacji jest nad wyraz zauważalny). To co najbardziej mie cieszy to fakt, że ręka jest już na tyle mocno zrośnięta, że mogę grac w kosza i to na świeżym powietrzu – nie ma nic lepszego. Będzie dobrze, a poprawa kondycji fizycznej poprawi moją koncentrację przy grze w pokera i odciągnie od zalegania przy komputerze. Jestem optymistycznie nastawiony do mojego powrotu. I to na tyle dobrze, że w ostatnim tygodniu osiągnąłem status SILVER na pewnym pokeroomie. Z edukacji pokerowej stawiam obecnie na psychologiczne przygotowanie do gry oraz cash game's. Praca u podstaw wciąż trwa, ale wciąż wierzę, że kiedyś będę żył z tej pasji.

mistrzwsadow
PokerStrategist

powodzenia w prowadzeniu bloga - a przede wszystkim zbudowania rolla życzę, bo widzę, że krucho

imgoingtomirage
PokerStrategist

Dobre podejście! :f_thumbsup: Powodzenia i wytrwałości :).

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jeśli patrzeć na moje wyniki i obecny bankroll mogę tłumaczyć to tzw. downswingiem, ale nie mam zamiaru. Mam dobre i złe decyzje. A tylko one są wyznacznikiem obecnego poziomu gry jaki prezentuje. Uważam, iż każdy ma jakąś drogę w tym co robi. Moja jest w tej chwili na stanie minusowym, ale nie załamuję się i staram się odnaleźć przyczynę. Optymizm i spokój i dobre decyzje, jestem w grze.

Dziś jestem po kolejnym basenie i znalazłem chyba dla siebie rowerek do relaksowania się. Trzeba wykorzystać obecną pogodę aby naładować się przed zimą i niech organizm odpoczywa od monitora.

Wydrukowałem artykuły z działu „Psychologii i dydaktyki”, jednak czynie czegokolwiek z kartek jest bardziej przyswajalne, niż lektura sprzed monitora. Dodatkowo był to powód, aby zabezpieczyć się przed utratą dostępu do srebrnego statusu na PS. Wciąż nie ma pewności że FTP wróci do gry i kiedy ewentualnie to nastąpi.

Z taktyki do gry, gram obecnie po 6 stołów na BSS FR NL10. Staram się grac minimum 1,5h a maksymalnie 3h i robić przerwę. Jeśli dojdę do decyzji zwiększenia ilości stołów będę musiał dodać monitor.

Dziś miałem ciekawe i zarazem śmieszne rozdania. To, że w ogóle byłem w grze było spowodowane jedynie moją pozycją BB. Ciekawi mnie ocena raise, oczywiście jeśli w ogóle ktoś to czyta:

Miejsce 1: maskcard ($15.03 żetonów)
Miejsce 2: glabi123 ($3.95 żetonów)
Miejsce 3: AbrarbA ($19.97 żetonów)
Miejsce 4: Resy ($10 żetonów)
Miejsce 5: Stylish-Arjo ($3.07 żetonów)
Miejsce 6: superAroka ($7.93 żetonów)
Miejsce 7: Versoon ($8.92 żetonów)
Miejsce 8: samdasoo66 ($10 żetonów)
Miejsce 9: LadyK8 ($10 żetonów)
Stylish-Arjo: wpłaca małą ciemną $0.05
superAroka: wpłaca dużą ciemną $0.10
KARTY WŁASNE
Gracz superAroka otrzymał [3c 8d]
Versoon: pasuje
samdasoo66: pasuje
LadyK8: pasuje
maskcard: pasuje
glabi123: pasuje
AbrarbA: pasuje
Resy: pasuje
Stylish-Arjo: sprawdza $0.05
superAroka: czeka
FLOP [3s 3d 8c]
Stylish-Arjo: stawia $0.10
superAroka: przebija $0.20 do $0.30
Stylish-Arjo: sprawdza $0.20
TURN [3s 3d 8c] [Kh]
Stylish-Arjo: stawia $0.30
superAroka: przebija $0.30 do $0.60
Stylish-Arjo: sprawdza $0.30
RIVER [3s 3d 8c Kh] [Qs]
Stylish-Arjo: stawia $0.80
superAroka: przebija $0.80 do $1.60
Stylish-Arjo: sprawdza $0.80
POKAZANIE KART
superAroka: pokazuje [3c 8d] (fula, Trójki na Ósemki)
Stylish-Arjo: zrzuca karty
superAroka wygrał $4.95 z puli
PODSUMOWANIE
Łączna pula $5.20 | Prowizja $0.25
Stół [3s 3d 8c Kh Qs]
Miejsce 1: maskcard spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 2: glabi123 spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 3: AbrarbA spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 4: Resy (rozdający) spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 5: Stylish-Arjo (mała ciemna) nie pokazał [Ac Qc]
Miejsce 6: superAroka (duża ciemna) pokazał [3c 8d] i wygrał ($4.95) z fula, Trójki na Ósemki
Miejsce 7: Versoon spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 8: samdasoo66 spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 9: LadyK8 spasował przed Flop (nie zagrał)

No i najważniejsze, coś pozytywnego do posłuchania

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Niedziela to mój dzień MTT, z mojej wczorajszej Niedzieli jestem bardzo zadowolony. Moja satysfakcja to świadomość, że ostanie założenia oraz przemyślenia są konsekwentnie wdrażane w życie. Wczoraj czytałem kilka artykułów i trafiłem na kilka wypowiedzi Pyszałka o tematyce Mindset. Wydawało mi się, że gra w pokera to przede wszystkim techniczne umiejętności, a „otoczka” Mindset'u jest małą kropeczką na literką „i”. Teraz przekonuję się jak ważna jest ta kropka.

Zagrałem 4 turnieje i mój największy sukces to 8 miejsce w 30k GTD na PokerStars. 8 miejsce na 9145 graczy jest satysfakcjonującym wynikiem. W pewnym momencie gry, kiedy w grze było około 40 osób, bardzo się rozkojarzyłem. Po pierwsze byłem po dwóch dniach porządnej alkoholizacji: kawalerski znajomego i urodziny przyjaciela połączone z grillowaniem. Po drugie pojawiło się lekkie zmęczenia. Po trzecie pojawił się respekt, przed możliwością scashowania turnieju na wysokiej pozycji lub też mogłem polec pocieszając się „średnio” satysfakcjonującą wygraną. Wówczas przypomniałem sobie o czym czytałem kilka godzin wcześniej, zrobiłem sobie przerwę na balkonie a resztę gry spędziłem przy relaksującej mnie muzyce. Wróciła koncentracja i kilka chwil później nawet byłem na 1 place, aby ustabilizować się na 4 miejscu i z takiej pozycji wchodząc na FT turnieju. Jestem zadowolony z mojej gry. Odpadłem w sytuacji, w której nie mogłem postąpić inaczej. Będąc na buttonie, sprawdziłem all-in shorta z UTG+1, po czym dostałem re-raise od gracza z BB pokrywający mój stack (tu mogę mieć pretensje, że technicznie powinna być to izolacja i od razu mój all-in). Duża była na poziomie 1 800 000, w stacku zostało mi do 20 mln, sprawdziłem re-raise. Short z UTG+1 pokazał A7o, ja zaprezentowałem Aks, natomiast BB – KK. nic się nie wydarzyło ani na flopie, ani na turnie, ani na riverze. Moje 4 miejsce zamieniło się na 8 i o drugiej mogłem się położyć spać. Miłym akcentem jest fakt, że gracz z BB był Polakiem, więc takie pocieszenie zagościło w mojej głowie, oczywiście oprócz tych 730$, które wzmocniły mojego BR.

Gratulacje dla Pyszałka za 4 miejsce w SM !!

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Do 27 lipca postanowiłem nie zakładać żadnego nowego dostępu do pokerroomu. Poczekam do przesłuchania w sprawie FTP w Londynie i dopiero później zastanowię co zrobić dalej. Chodzi mi przede wszystkim o odzyskanie mojego BR zamrożonego na FTP oraz o StrategyPoints. Jedno jest pewne, w dniu 1 sierpnia ląduję na poziomie brązowym na pokerstategy. W tej chwili rzuciłem sobie wyzwanie na PS, zanim napisze czego dotyczy owe wyzwanie, wspomnę tylko, że przede wszystkim chciałem aby było ono realne do osiągnięcia. Wcześniejsze wyzwania były lekko mówiąc „walką z wiatrakami”. W tej chwili brakuje mi 1039,84 VPP aby osiągnąć poziom GoldStar. Punkty muszę zdobyć do 31 lipca 2011. Plan jak zamierzam to zrobić:

1. sesje 6 stolików na NL25 FR – jedna sesja to minimum 1H max 2,5H później co najmniej 3 H przerwy od pokera. Dziennie liczę że uda mi się zagrać 1-2 takie sesje. Przede wszystkim harmonia z otoczeniem i nie popadanie w manię prześladowczą zwaną „poker to moje całe życie”

2. drugi sposób to granie satelit do EPT w stepach, okazuje się, że za zagranie każdego stepu z awansu dostaję taką sama ilość VPP jak za wkupienie się za gotówkę. Zaczynam od poziomu A, który kosztuje 2,20E i nie wkupuję się nic ponad ten poziom. Kolejne stepy kształtują się następująco:

1. A – 2,20 E ( 1-2m awans do B, 3m do A, 4m 0,8E)
2. B – 7,50 E (1-2m do C, 3m do B, 4m 1,50E)
3. C – 27,00E (1-2m do D, 3-4 do C, 5 do B)
4. D – 82,00E (1-2m do E, 3-5 do D)
5. E – 215,00E (1-2m do F, 3 do E, 4-5 do D, 6 do C)
6. F - 700,00E (1-2 m do G, 3-4 do F, 5-6 do E)
7. G – 2100,00 E (1-2m pakiet EPT, 3m – 2000E)

Łącznie na tą zabawę wydałem 3 x 2,20E, ale udało mi się już 3 x grać step D i dwa razy step E. A jeśli uda się zajść tak daleko aby wygrać pakiet na EPT, będzie naprawdę świetny wynik. Ważnym atutem jest progres w VPP oraz FPP

Kolejną częścią mojego wyzwania jest zagranie kwartalnego turnieju dla GoldStar na PokerStars. Aby to zrobić do dnia 6 sierpnia (dzień turnieju, godzina 20.00 muszę mieć dodatkowo 1500 FPP. Na chwilę obecną mam ich 478,95. Stan konta byłby większy gdybym nie dokonał wykupu bonusów za FPP. Podsumowując:

I. do 31 lipca wyrabiam 1039,84 VPP

II. jeśli osiągnę wynik VPP, wóczas etapem II jest wyrobienie do 6 sierpnia 1021,05 FPP

Zostało mi 10 dni, po każdym będę umieszczał krótka informację o postępach