hey
VPIP wydaje sie byc dosyc niski - 17 przy stolach 5max? Myslisz, ze w tym tkwi sukces na ongame?
Chyba tak. Ogólna zasada mówi:"Graj odwrotnie do stołu". A na Ongame jest masa loose graczy;p
Czemu 17 to w Ciebie niski wynik, skoro ma dobry win rate to powinien trzymać się tej strategii a nie dążyć do statystyk 20/18
Tylko, ze o win rate mozemy mowic w dlugim okresie, a nie po 11k hands. Sam cos wiem o rushach przez 11k rak i ponad 10ptBB/100, a potem calkowity odwrot i dupa - niewiadomo, co robic. Oczywiscie nie chce zapeszac i piachu na pewno dluzej pociagnie taki winrate
Sadze, ze jak sie umie grac to na plus mozna byc z prawie kazdymi statsami, chcialem tylko zwrocic uwage na niski wskaznik jak na 5max. Nie mam az takiego doswiadczenia, zeby sam stwierdzic, czy ponad 20 vpip, czy 17 jest bardziej dochodowe w long termie, ale czytalem, ze jest, stad moje zdziwienie.
W morde;/ poszedłem już na ipoker bo mnei Ongame wkurzało, ale cały czas to samo;/ pół rolla wypłaciłem 15% przegrałem i zostało mi jakeiś 35%;/
Spadam na nl50 i wracam do przewagi nauki nad gra;]
Dobra.
Zebrało mnie na taki wpis i na taką decyzję.
Doszedłem do wniosku, że ta cała moja gra to nic innego jak tylko i wyłącznie fart. Przecież ja nawet nl10nigdy nie przeszedłem bo zaczynałem limitem, a potem od nl25. Po kolejne sesji na minus, a dokładniej po tym rozdaniu(które było już na lekkim tilcie, ale mimo wszystko poparte readami. Gość był dość weak i tyle go zrzucałem z łapy, że miał prawo się wkurzyć):
GAME #1097302198: Texas Hold'em NL $0.25/$0.50 2008-07-31 23:32:06
Table Petrus Steyn
Seat 1: PENTHEAS ($52.40 in chips)
Seat 3: ShincoUA ($51.75 in chips) DEALER
Seat 5: piachuJuve ($74.77 in chips)
piachuJuve: Post SB $0.25
PENTHEAS: Post BB $0.50
HOLE CARDS
Dealt to ShincoUA [D6 D7]
Dealt to piachuJuve [SJ SA]
ShincoUA: Raise (NF) $1.75
piachuJuve: Raise (NF) $6.00
PENTHEAS: Fold
ShincoUA: Call $4.25
FLOP [S6 S5 HK]
piachuJuve: Bet $8.00
ShincoUA: Raise (NF) $23.00
piachuJuve: Raise (NF) $68.77
ShincoUA: Allin $22.75
TURN [CK]
RIVER [HQ]
SUMMARY
Total pot $125.02 Rake $2.00
ShincoUA: wins $102.00
piachuJuve: wins $23.02
Doszedłem do wniosku, że nie potrafię grać w pokera. Jedynie udało mi się fartem ugrać kilka tysiaków w turniejach i i jeszcze troche dołożyć z cashów. Jednak to tylko fart bo od ponad 2 tyg nie zaliczyłem dnia na plus(nie licząc wczorajszego;p) i dużą część zarobionej kasy straciłem. Dobrze, że jeszcze zdążyłem wydać spora część:). W long runie jestem daremny;]
Zatem planuję zakończyć moja 'karierę' pokerową bo szkoda moich nerwów tylko. Wyjezdzam jutro na wakacje do Kołobrzegu, a po przyjeździe wypłacę najprawdopodobniej wszystko co mi zostało i jakoś lepiej je spożytkuję.
Tym postem chciałem niejako pożegnać się ze społecznością Polskiego PokerStrategy. Wszystkim życzę trafianych flopów i szczęśliwych riverów(odrotnych do moich:)) Jeżeli kogoś kiedykolwiek obraziłem to przepraszam.
A i jeszcze jedno;)
simoo-czekam nadal na koszulke lol:D
A czemu nie chcesz popracować nad swoją grą??
No to rozdanie to kiepski wg mnie. PF jak chcesz bronić się do wiekszy raise. Na flopie raczej zrzut już.
Oj piachu przestań mi tu pi****olić
Dopadł Cie downswing i tyle
Wakacje dobrze Ci zrobią
Have fun!
EDIT: piachu chce pracowac nad swoją grą, nawet trenera szukał
Piachu, pogramy razem i wszystko wróci do normy
Spokojnie, dzisiaj sesja była na minusie, ale jak przyjedziesz będzie lepiej. Wytknąłem Ci kilka błędów, pomixujemy grę i zaczniesz kumać. Na to trzeba czasu
Pozdro
Fizoloff napisał
Piachu, pogramy razem i wszystko wróci do normySpokojnie, dzisiaj sesja była na minusie, ale jak przyjedziesz będzie lepiej. Wytknąłem Ci kilka błędów, pomixujemy grę i zaczniesz kumać. Na to trzeba czasu
![]()
Pozdro
Nie dzisiaj sesja na minusie tylko 2tygodnie.
Zaczniesz kumać? Ale ja kumam i tu nie o to chodzi. Byłem wygrywającym na nl100 i nawet rozegrałem z 5k rąk na nl200 i też byłem na plusie. A teraz na 50sobie nie radzę. To chyba o czymś świadczy.
Buraku, czy ja Ci mam powiedzieć - piachu weź swojego pokera "do piachu" i idź się zajmuj dziewczynami? To chciałeś usłyszeć? Tego ode mnie nie usłyszysz. Ja też siedziałem na downie i trzeba było zrozumieć, że coś jest do d... ze mną, z grą i trzeba pracować nad sobą oraz nad grą. Jedź psia mać do tego Kołobrzegu, poopalaj się, skorzystaj z bliskości dziewczyny w odosobnieniu, wiele razy dziennie - wyrzuć z siebie, wszystko, co złe, wróć i popracujemy nad strategią, a nie będziesz mi tu fochy strzelał, bo przewaliłeś nieco rolla.
O graniu na wyższych stawkach niż NL50 już CI mówiłem, sam doszedłeś do tego, że nie był to dobry pomysł. Chwała Ci za to! A teraz odpocznij i wierz mi będzie dobrze.
Pozdro
O graniu na wyższych stawkach niż NL50 już CI mówiłem, sam doszedłeś do tego, że nie był to dobry pomysł. Chwała Ci za to! A teraz odpocznij i wierz mi będzie dobrze.
A kto Ci takie głupoty mówił;D?
Rozegrałem najpierw ponad 30k handów na nl50. Miałem ponad 5bb/100(nie pamiętam już ile) to poszedłem wyżej. To samo przy nl100 tylko, że rąk byo niecałe 20k
Ja gram od 8 miesiec FL FR, z przerwa 3 miesieczna ... na wszystkich limitach od micro to 0,5/1 FL wygrywalem i szlo bardzo dobrze ( 5 miesiecy to chyba farta nie mialem tylko ... ), a ostatnie 2 tygodnie to -40% mojego banku.
przechodze na SH na maly limit, wszystkie artykule przerabiam od nowa, gram max 200 rak dziennie na 1 stoliku na raz i analizuje wszystkie rozdania + wklejam na forum
( niestety tylko 10 dziennie limit
).
Mysle ze problememem jest granie "na pamiec" zamiast dokladnego analizowanie KAZDEGO rozdania - przynajmniej w moim wypadku.
Dodatkowo trzeba pamietac ze poziom pokera generalnie idzie w gore dzieki wielu serwisom takim jak PS. Kto sie ciagle nie rozwija ten traci w stosunku do konkurencji ;). No i to co Panadol ciagle powtarza - poker ciagle sie rozwija i zagrania dobre 5 miesiecy temu teraz moga juz byc zle
Piachu nigdy tu nic nie pisalem ale sledzilem tego bloga od poczatku i nie napisze Ci raczej nic nowego : ODPOCZNIJ .
Dodatkowo trzeba pamietac ze poziom pokera generalnie idzie w gore dzieki wielu serwisom takim jak PS.
mowisz np. o MASIE Fishy z Itelli poker na starsach ?
jak widze ten awatar to juz zysk licze ;p
MoroP napisał
A czemu nie chcesz popracować nad swoją grą??No to rozdanie to kiepski wg mnie. PF jak chcesz bronić się do wiekszy raise. Na flopie raczej zrzut już.
Wiem, że najlepsze ono nie było, ale to przez tilt;p
mazaq napisał
Nie pi#$dol tylko graj turnieje !![]()
Musiałym grać chyba te za 100$ tylko bo w tych mniejszych masę ludzi:D Poza tym zraziłem się bo od kilku tyg odpadam ciągle przeciwko 2 czy 3 outerom jak np AA<55 czy AQ<A8:)
Przyszla korekta, zadzialal syndrom wyplaty o ktorym wspomnial w swoim blogu ostatnio wanpi, ale wciaz zapewne masz bardzo ladnego rolla no i coz... keep ownin'