Przejdź do forum
Mindset > skill, cz...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Mindset > skill, czyli fish na MTT

661 Posty
80 Użytkownicy
0 Reakcje
33.4 K Wyświetlenia

Tak tylko dorzucę słowo do tamtego spota. Jeśli na BTN byłby short, a z SB podbijałby drugi big stack to pierwszy big stack na BB ma repush any2, bo drugi przez ICM ma call z QQ+. Jednakże w powyższej sytuacji macie tak naprawdę HU, bo sytuacja, w której się stackujecie i SB mając range 100% wygrywa z wami obydwoma, a drugi big przerąbuje z Tobą, przez co ostatecznie lądujesz w HU z shortem na 1BB jest za rzadka, aby brać ją pod uwagę. Masz tutaj repush z A2s, bo miałbyś z nim repush w HU, ale nie masz tutaj repusha any2 jak mogłoby się zdawać. A BTN grając bet/call z 55 zagrał imo dobrze, bo PP w HU jest monsterem.

Odpowiedz
Cytat
sz3sz
Elite Grinder

nein nein nein
wystarczy ze short ma jakies 98o i juz jest ahead w tym spocie i grajac tam bet/call z 55 oddajemy w longrunie duzo hajsu

z 55 tylko push pre

Odpowiedz
Cytat
tomekgchm Autor wątku
tomekgchm
Elite Grinder

Stejking, grind, analiza. Ogarnąłem camtasię i dziś już powinno być ok z filmem. Roll nieznany, bo Kuubek jeszcze gra. Kasztany odłożone w skarpecie pójdą na stejking Wombata jako taka alternatywna inwestycja. To chyba tyle. Cu na stołach.

Podsumowanie:
Ilość rozegranych SNG: 1465|| +42
Roll: 1000+|| +100~~

Postęp w sierpniu
600/2000

Odpowiedz
Cytat

sz3sz
Biorąc pod uwagę słabość PP w multiway potach faktycznie bet/call jest średni. Jednakże z wyższym Ax'em, KQo myślę, że bet/call nie wygląda już tak źle.

Odpowiedz
Cytat
sz3sz
Elite Grinder

tez jest fatalny, bo z KQ chcesz wyrzucic rece typu 22-77 z range bigstacka a dostajesz od nich wsuw

Odpowiedz
Cytat

Nie wziąłem pod uwagę, że w takim spocie drugi big nie wysypie się tak szeroko jak w HU. W takim razie wycofuje się z tego, że BTN zagrał dobrze.

Jednakże pierwsza część rozkminy jest chyba dobra. Wiele graczy może pomyśleć tak jak w poprzednich postach i sprzedać nam relatywnie luźnego calla, wię nie wysypuje się tam any2. Right?

Odpowiedz
Cytat
tomekgchm Autor wątku
tomekgchm
Elite Grinder

Filmik się renderuje, postaram się go dziś wrzucić. Dość słabo szło, ale myślę, że komuś będzie się chciało obejrzeć i znajdzie tam sporo błędów. Pechowo skończyło mi się miejsce na dysku i camtasia się wyłączyła gdzieś w okolicach sft na jednym ze stolików, ale trudno. Wrzucę może niedługo jeszcze jeden filmik z jakimiś deepami z sft/ft jak ten ktokolwiek obejrzy :)

Podsumowanie:
Ilość rozegranych SNG: 1514|| +49
Roll: 1000+|| ~~

Postęp w sierpniu
649/2000

Jak każdy coś wrzuca to i ja nie będę gorszy ;)

Odpowiedz
Cytat
tomekgchm Autor wątku
tomekgchm
Elite Grinder

http://speedy.sh/Z7uK8/Untitled.mp4

Liczę na jakiś feedback. Akcji z 26minuty z J4o(?) nie jestem pewien. Muszę to jeszcze raz zobaczyć, ale już nie o tej godzinie.

Odpowiedz
Cytat
tomekgchm Autor wątku
tomekgchm
Elite Grinder

Fajny spot

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $1,600(BB) Replayer
SB ($64,849)
BB ($25,384)
UTG ($44,395)
CO ($11,426)
Hero ($45,280)

Dealt to Hero 5♠ T♥

fold, fold, Hero raises to $3,200, SB raises to $8,000, fold, Hero raises to $45,130 (AI), fold

Hero shows 5♠ T♥

Hero wins $18,350

Wrzucę wieczorem podsumowanie + bonus :)

Odpowiedz
Cytat
Kaczmarol
BlackMember

dlaczego tak zagrane ?

Imo bez sensu

Odpowiedz
Cytat
tomekgchm Autor wątku
tomekgchm
Elite Grinder

Na SB bardzo dobry reg. Miał zajebistą okazje do 3betu, czego się spodziewałem, więc dostał light shipa na twarz.

Odpowiedz
Cytat
Kaczmarol
BlackMember

Ale po co to robisz ? Praktycznie nic nie zyskałeś tym zagraniem a naraziles sie na odpadniecie mimo shortstacka przy stole

Odpowiedz
Cytat
tomekgchm Autor wątku
tomekgchm
Elite Grinder

Dodam tylko, że jest to sft. Zyskałem na tym 10k, więc nie takie 'nic'. Jak to po co to robię? Żeby zgarniać żetony i wygrać turniej. Nie rozumiem pytania.

Odpowiedz
Cytat
Kaczmarol
BlackMember

byłem pewien że to FT. Dobra jak sft to spoko bo ICM'a nie biore pod uwagę. Wtedy moze być ;)

Odpowiedz
Cytat
tomekgchm Autor wątku
tomekgchm
Elite Grinder

Widzę, że nikomu się nie chciało obejrzeć filmiku, ale jutro wrzucę następny :). Więcej akcji i kilka sft/ft, więc może ktoś się skusi.

Podsumowanie:
Ilość rozegranych SNG: 1634|| +120
Roll: 1050+|| ++

Postęp w sierpniu
769/2000

Odpowiedz
Cytat
tomekgchm Autor wątku
tomekgchm
Elite Grinder

http://speedy.sh/5hs5q/Untitled1.mp4 <=== drugi film

Podsumowanie:
Ilość rozegranych SNG: 1677|| +43
Roll: 1100+|| +50

Postęp w sierpniu
812/2000

Odpowiedz
Cytat
tomekgchm Autor wątku
tomekgchm
Elite Grinder

6ty 4,4 turbo :)

Podsumowanie jutro

@@
ft 1+r

Odpowiedz
Cytat
michael93pl
Oldschool Grinder

Coś nie mogę nic napisać jako obserwator więc tutaj wrzucam, niech żre i powodzonka ; D

Odpowiedz
Cytat
michael93pl
Oldschool Grinder

Gratki ! 50 % dla mnie, bo miało przyżreć i przyżarło :challenge

Odpowiedz
Cytat
tomekgchm Autor wątku
tomekgchm
Elite Grinder

był ship, + 420~~
za 4,4 turbo 6th +320~~