Tak tylko dorzucę słowo do tamtego spota. Jeśli na BTN byłby short, a z SB podbijałby drugi big stack to pierwszy big stack na BB ma repush any2, bo drugi przez ICM ma call z QQ+. Jednakże w powyższej sytuacji macie tak naprawdę HU, bo sytuacja, w której się stackujecie i SB mając range 100% wygrywa z wami obydwoma, a drugi big przerąbuje z Tobą, przez co ostatecznie lądujesz w HU z shortem na 1BB jest za rzadka, aby brać ją pod uwagę. Masz tutaj repush z A2s, bo miałbyś z nim repush w HU, ale nie masz tutaj repusha any2 jak mogłoby się zdawać. A BTN grając bet/call z 55 zagrał imo dobrze, bo PP w HU jest monsterem.
nein nein nein
wystarczy ze short ma jakies 98o i juz jest ahead w tym spocie i grajac tam bet/call z 55 oddajemy w longrunie duzo hajsu
z 55 tylko push pre
Stejking, grind, analiza. Ogarnąłem camtasię i dziś już powinno być ok z filmem. Roll nieznany, bo Kuubek jeszcze gra. Kasztany odłożone w skarpecie pójdą na stejking Wombata jako taka alternatywna inwestycja. To chyba tyle. Cu na stołach.
Podsumowanie:
Ilość rozegranych SNG: 1465|| +42
Roll: 1000+|| +100~~
Postęp w sierpniu
600/2000
sz3sz
Biorąc pod uwagę słabość PP w multiway potach faktycznie bet/call jest średni. Jednakże z wyższym Ax'em, KQo myślę, że bet/call nie wygląda już tak źle.
tez jest fatalny, bo z KQ chcesz wyrzucic rece typu 22-77 z range bigstacka a dostajesz od nich wsuw
Nie wziąłem pod uwagę, że w takim spocie drugi big nie wysypie się tak szeroko jak w HU. W takim razie wycofuje się z tego, że BTN zagrał dobrze.
Jednakże pierwsza część rozkminy jest chyba dobra. Wiele graczy może pomyśleć tak jak w poprzednich postach i sprzedać nam relatywnie luźnego calla, wię nie wysypuje się tam any2. Right?
Filmik się renderuje, postaram się go dziś wrzucić. Dość słabo szło, ale myślę, że komuś będzie się chciało obejrzeć i znajdzie tam sporo błędów. Pechowo skończyło mi się miejsce na dysku i camtasia się wyłączyła gdzieś w okolicach sft na jednym ze stolików, ale trudno. Wrzucę może niedługo jeszcze jeden filmik z jakimiś deepami z sft/ft jak ten ktokolwiek obejrzy
Podsumowanie:
Ilość rozegranych SNG: 1514|| +49
Roll: 1000+|| ~~
Postęp w sierpniu
649/2000
Jak każdy coś wrzuca to i ja nie będę gorszy
http://speedy.sh/Z7uK8/Untitled.mp4
Liczę na jakiś feedback. Akcji z 26minuty z J4o(?) nie jestem pewien. Muszę to jeszcze raz zobaczyć, ale już nie o tej godzinie.
Fajny spot
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $1,600(BB) Replayer
SB ($64,849)
BB ($25,384)
UTG ($44,395)
CO ($11,426)
Hero ($45,280)
Dealt to Hero 5♠ T♥
fold, fold, Hero raises to $3,200, SB raises to $8,000, fold, Hero raises to $45,130 (AI), fold
Hero shows 5♠ T♥
Hero wins $18,350
Wrzucę wieczorem podsumowanie + bonus
Na SB bardzo dobry reg. Miał zajebistą okazje do 3betu, czego się spodziewałem, więc dostał light shipa na twarz.
Ale po co to robisz ? Praktycznie nic nie zyskałeś tym zagraniem a naraziles sie na odpadniecie mimo shortstacka przy stole
Dodam tylko, że jest to sft. Zyskałem na tym 10k, więc nie takie 'nic'. Jak to po co to robię? Żeby zgarniać żetony i wygrać turniej. Nie rozumiem pytania.
byłem pewien że to FT. Dobra jak sft to spoko bo ICM'a nie biore pod uwagę. Wtedy moze być
Widzę, że nikomu się nie chciało obejrzeć filmiku, ale jutro wrzucę następny :). Więcej akcji i kilka sft/ft, więc może ktoś się skusi.
Podsumowanie:
Ilość rozegranych SNG: 1634|| +120
Roll: 1050+|| ++
Postęp w sierpniu
769/2000
http://speedy.sh/5hs5q/Untitled1.mp4 <=== drugi film
Podsumowanie:
Ilość rozegranych SNG: 1677|| +43
Roll: 1100+|| +50
Postęp w sierpniu
812/2000
Coś nie mogę nic napisać jako obserwator więc tutaj wrzucam, niech żre i powodzonka ; D