Przejdź do forum
Od zera do milioner...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Od zera do milionera

10 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
403 Wyświetlenia
seopaweu
PokerStrategist

Witam,

Przegrałem swój kapitał startowy na Titan Poker, ponieważ nie przestrzegałem zasad BM. Spłukałem się do 0 i zacząłem grać raz dziennie freeroll'e z PS Daily z mniejszymi i większymi sukcesami, 2 raz dotarłem do final table, z czego raz wygrałem (ok. 19$ za pierwsze miejsce).

Oczywiście ludzka chciwość doprowadziła do ponownego bankructwa.. Double UP super Turbo po 5-10$, raz dwa i nie ma. Wiadomo, gamblerka ;)

Zaczynam od 0, no prawie. Zostało mi 0,42$.

Chcę zbudować bankroll na freerolach z PS i zacząć grać turnieje Sit&Go oraz MTT. Zacznę grać za gotówkę dopiero jak uzbieram kwotę potrzebną do gry w tego typu turniejach z BI 1$. Stwierdziłem, że jak uciułam większy roll będę go bardziej szanował.

Moim celem jest więc uzbieranie 100$ tylko z codziennych turniejów Poker Strategy Daily 100$. I niech Bozia broni od głupiego przerypania rolla po drodze ;)

Później sukcesywne wspinanie się po limitach. Ale to długa droga..

Będę dzielił się z Wami zdarzeniami turniejowymi oraz ciekawymi zagraniami.

Oczywiście będą screeny z shipów.

Liczę na wasze komentarze, zwłaszcza motywujące do gry oraz ostry opierdziel za nieodrobienie lekcji z zarządzenia bankrollem.

Pozdrawiam,
Paweł

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
prezesbk
PokerStrategist

Zapomnij o freerollach. Lepiej pozbieraj kase i wplac;] bo gra na freerollach nie ma sensu. Duzy field, malo kasy

Odpowiedz
Cytat

Nom, kolega wyżej ma rację lepiej uzbierać sobię pewną sumę i wpłacić a nie bujać się po freerolach :sdrink

Odpowiedz
Cytat
rojas94
PokerStrategist

Przedmówca ma racje :D Też polecam Ci wpłacic troche kasy na jakis pokerrom. Masz ambicje (piszesz, że będziesz powoli się przesuwał do góry) więc nie musisz się martwic o stratę zainwestowanych pieniędzy :)
Polecam Ci wpłacic jakies 100$ (polecam BETFAIR - ja tam zaczynałem i na MTT zbudowałem ładny bankroll, poza tym mały field) i graj turnieje MTT 1,2$ i 2,25$. Tylko jedna rada... Przestrzegaj BM bo w innym wypadku mozesz popłynąc...
Życzę sukcesów :)

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

A ja ci powiem jak chcesz grać te freerolle to je graj. Jeśli miałeś problemy z przestrzeganiem brm to takie ciułanie może ci dobrze zrobić. Wybierz sobie tylko taki room gdzie te freerolle warto grać. Na Everku masz fajną ofertę.

Jeśli wpłacisz własne pieniądze na pewno jest łatwiej jest się przebić wyżej. Ale jak masz odpalić w międzyczasie dona za rolla to lepiej graj te freerolle.

Odpowiedz
Cytat
seopaweu Autor wątku
seopaweu
PokerStrategist

Dziękuję za pierwsze komentarze.

Pieniędzy póki co nie wpłacam. Taki mam cel, od zera. Jak się poddam i wpłacę to poinformuję.

@Skibcio

Na Everku mam konto, ale nie podpięte pod PS, co polecasz grać?

Może ktoś zna jeszcze inne pokerroomy z ciekawą ofertą freerolli bez konieczności wpłacania $$? ;)

ps. mam też konto na Party także niepodpięte.

Odpowiedz
Cytat
lukasmag
PokerStrategist

no to jak nie masz podpietego konta na everku cisnij shastę, to jest fixed limit, ale za darmo, ja szczerze nie potrafil bym grac godzine czy poltorej o 5 centow, ale jak mowiles od zera do ....

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Nigdy nie odpalaj shasty.... Kiedyś był codzienny turek 500$ (trzeba troszkę raku zrobić) + 4 razy dziennie 100$. Tylko ja je grałem jak dopiero wchodziły to i ludzi było na nich mało nie wiem jak jest teraz (na everku sitouty są wywalane to sporo graczy odpada).
Ogólnie omijaj freerolle gdzie fieldy są duże, nie ma sensu grać... no chyba że w puli jest 10k$.
Popykaj sobie trochę sobie te freerolle. Tydzień, dwa i $$ na nl2 będziesz mieć.

Odpowiedz
Cytat
seopaweu Autor wątku
seopaweu
PokerStrategist

Wczoraj nic ciekawego się nie wydarzyło, odpadłem dość wcześnie, na około 130 miejscu. Moje AQo przegrało z 44 (ze stritem).

Wczoraj jakoś nie miałem cierpliwości, na 80 rozdań ze 4 razy widziałem flop. I przy AQo poszedłem All-in.

Zobaczymy jak będzie dziś.. :)

Odpowiedz
Cytat
seopaweu Autor wątku
seopaweu
PokerStrategist

Wczoraj zająłem 16 miejsce we freerollu i wygrałem 0,8$, ale w międzyczasie przegrałem 36c na 2 turniejach s&g.

Obecnie mój "roll" wynosi 0,86$ :D

Ciułamy dalej..

Odpowiedz
Cytat