Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Grubo albo wcale !

11 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
808 Wyświetlenia
ts1947
Poker Player

Witam. Tomek jestem, lat 22, w pokera gram mniej więcej od roku. Dolny Śląsk moim domem. Wiecej grzechów nie pamiętam.
Blog będzie służył mi do podsumowania swoich wyników za jakiś czas. Pewnie mógłbym go sobie pisać gdzieś w Wordzie dla własnego wglądu, ale wtedy szybko straciłbym motywację. Swoją drogą ciekawe czy teraz będzie inaczej :D. Druga sprawa jest taka, że może tutaj ktoś będzie zaglądał i dorzuci czasem coś ciekawego od siebie. Ostatni powód to społeczność PokerStrategy, która jest spora, a ja chcę w niej uczestniczyć ;).
No to może pare słów o moich początkach. Zaczynałem pewnie jak większość, tj. wpłacałem 10$ i miałem nadzieję, że się uda :D. Chwilę zajęło, zanim zrozumiałem, że to nie ma sensu. I stwierdziłem, że czas na zmiany, bo skoro inni mogą wygrywać, to może i ja też? ;). Więc zainteresowałem się strategią i wszystkim co jest z tym związane, z przestrzeganiem zasad zarządzania bankrollem włącznie. Trzeba było się skupić na jednej grze, padło na 45os sng 1,50$. To mógł być styczeń lub luty, tułałem się się na tych micro stawkach i tak na prawde nigdy ich nie opuściłem, ale udało mi się zrobić bankroll na poziomie kilku stówek, co biorąc pod uwage wcześniejsze nieudolne próby, było po prostu fajne. Ale w końcu te gry zaczęły mnie nudzić, umiejętność gry na wielu stołach na raz była kiepska (a wypadałoby to umieć), więc i volume było słabe, wariancja dała po dupie i zderzyłem się z rzeczywistością. Tutaj jeszcze słowa uznania dla wycioreksa którego pamiętam z tych gier, szacun za wytrwałość :).
Po kilku miesiącach takiej gry zainteresowałem się MTT, próbowałem na Starsach, ale jak się później szybko okazało – z moim bankrollem sensu to nie miało. Więc zmieniłem room, co było najlepszą decyzją jaką mogłem podjąć. Aktualnie mam bankroll który wg. mnie pozwala mi grać turnieje z wpisowym do 15$ i tego się trzymam. Podczas sesji miksuje gry z PokerStars (gdzie niestety ciągle czekam na jakiś większy sukces), oraz z pokerroomu którego nazwy wymawiać nie można :D

Wykresy prezentują się nastepująco
PokerStars:

ejt ejt ejt

Plany? Ciężko powiedzieć. Pewnie 5-cyfrowy roll i zadomowienie się troche wyżej, ale nie zakładam kiedy chce to zrealizować. Do tego częste cashouty bedą utrudniac zadanie.

Ok, to chyba tyle. Do zobaczenia na stolikach i niech flipy będą po mojej stronie :D

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi

stawiam kropę, będę śledził

Odpowiedz
Cytat
ts1947 Autor wątku
ts1947
Poker Player

Od założenia bloga zagrałem 3-4 sesje, były jakieś FT, ale bez shipów. Za każdym razem brakło flipa po mojej stronie, choć gra rewelacyjna też nie była :) Wczoraj zagrałem sporą sesję, około 70 MTT. Pewnie ilość nie powala, ale przy mojej średniej (30-35 gier) jest to dla mnie coś nowego, a grając max 9 stołów potrwało ładne kilkanaście h i jest to z pewnościa moja najdłuższa sesja. Szkoda mi głównie The Biggera $22 gdzie był spoko deep i przy około 200 graczach którzy pozostali w grze, przegrałem KK vs AK o ładną pulę. Jak to w MTT bywa, brakuje kropki nad i, ale w końcu rzygnie :D Cieszy mnie volume, gra najgorsza też nie jest. Dziś prawdopodobnie nie gram, bo chce odpocząć po wczorajszej męczarni ten jeden dzień. Plan mam taki aby odpuszczać sobie z 2-3 dni robocze, aby skupić się na grze w weekendy.

A tak poza pokerowo to właśnie wróciłem z siłowni, która była... zamknięta. Zwiazane jest to z przenoszeniem sprzetu do wyremontowanej, większej sali :D. Więc dziś pełna regeneracja sił, czas na jakiś film i na długi, mocny sen, żeby jutro mieć siłę na trening i na grind.

Wybór na dzisiejszy wieczór to -> http://www.filmweb.pl/film/Patton-1970-1298#

Odpowiedz
Cytat
ts1947 Autor wątku
ts1947
Poker Player

a i takie coś na poprawe humoru :D

Odpowiedz
Cytat
ts1947 Autor wątku
ts1947
Poker Player

Siema. Cos tam wczoraj udalo się urwać.

Szału nie robi, ale na bezrybiu i rak ryba, jak to mówią :D Ogólnie sesja spoko, było pare deepów, jakiś FT na WH, ale brakło flipa i sesje kończymy tak jak to widać na powyzszym obrazku.

I niestety musiałem podjąć decyzję o zaprzestaniu gry na Starsach. Z moim rollem jest to bez sensu, nie udało się nic urwać i bycie break even po okolo 1k gier nie jest tym czego oczekiwałem :D Przesadzone fieldy zrobily swoje. Była cała masa deepów i cały czas czegoś zabrakło. Dlatego skupiam się na 888, gdzie robiłem swoje najlepsze wyniki, do tego dorzucam William Hill. W razie potrzeby dorzuce jeszcze jeden mniejszy room, moze Party Poker, zobaczymy :)

Z zajec poza pokerem on-line postanowiliśmy z ziomkami zrobić stół do pokera. Pierwsze kroki poczynione, w poniedziałek dalsza częśc zabawy. Zaczyna to nabierac kształtów, jak nic nie spie***limy to bedzie git :D Pokaze efekty gdy skonczymy.

Pozdro i miłego weekendu !

Odpowiedz
Cytat
ts1947 Autor wątku
ts1947
Poker Player

Dziś coś takiego:

Przy 10 left wtopione AQ vs A8, river nie zawiodł i ukazała się 8. Skróciłem się do 1 bb, ale jakoś się udało dostać na FT i przetrwać do 6 miejsca. Także troche niedosyt, bo pula była na chip leadera i top 3 to byłby cel minimum.
Do tego przegrany HU w frezzoucie za $4 wart jakieś 200$~

gg rafal _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
rafalk100
Oldschool Grinder

Szkoda, że nie udało sie shipnac (dla niewtajemniczonych A9<A6 w spocie na duzego chip lidera, flop Q66 i out na 4 :facepalm:, btw to chyba byl ten sam gosc od Twojego AQ, farcił skurwiel strasznie), gg i do zobaczenia na kolejnych ft :sdrink

Odpowiedz
Cytat
ts1947 Autor wątku
ts1947
Poker Player

Przydałoby się coś wpisać. Troche mnie nie było, bo nie bylo za bardzo tematu do rozpisywania sie. Styczen chyba najslabszy miesiac w mojej "karierze", w lutym jest troche lepiej, ale też poki co nie ma czym sie pochwalić. Masa semi ft i ft gdzie odpadam na miejscach 6-9 po dziwnych akcjach :D Ale spoko, poki co zalozylem sobie ze w lutym chce zagrac minimum 600 MTT, a kasa w koncu powinna sypnac, mam tego swiadomosc ze umiem wygrywac turnieje, deepuje co sesje wiec co sie odwlecze... ;) Poki co w lutym rozegralem jakies 150-200 MTT, zwazajac na to ze w przyszlym tygodniu odpadaja mi 4 dni na wypad w gory, bede musial grac systematycznie aby osiagnac zalozony volume. Ale jesli nic sie zlego nie wydarzy to dam rade.

Wcześniej wspomniałem o tym, że robimy z ziomkami stol do pokera. A więc udalo sie dociagnac temat do konca, oto i on:D

Fajna sprawa, niewielkim kosztem mozna zrobic coś na prawdę zajebiście solidnego i potem miło spędzić czas w gronie znajomych :D

Btw, jesli ktoś chcialby się zmierzyc w jakieś gierki on-line na xboxie to chwalić się:D

Pozdro!

Odpowiedz
Cytat
ts1947 Autor wątku
ts1947
Poker Player

do usuniecia

Odpowiedz
Cytat
wyrzykPL
BlackMember

.