Napisane przez profek20
Gdzie można taki theme znalezć/kupic?
Koniec Wakacji!
Wrocilem do gry pare dni temu i pogrywam swoje ulubione 360man 0.50$ i tak sie zastanawiam czy probowac juz 180 2.5$ czy jeszcze "niszczyc" donkow na moim limicie . Czuje ze mam sporo brakow w teorii jeszcze nawet czasami dobrze oddsow nie umiem na szybosci policzyc oraz moja gra post flop bywa tragiczna ( to akurat chyba malo istotne w turbosach i ogolnie w 2.5$). Czy duzo regow jest na 2.5$? Jak sie do nich przygotowac? Do tej pory rzadko uzywalem holdem managera ale czuje ze tam moze byc bardzo potrzebny. Czy wystarczy tam moje agame z moich mikro games czy jest tak duzo regow ze bede sie musial wielu przypadkach dostosowywac? Dawac jakies rady
Nie czytalem zaduzo artykolow bo niemialem duzo czasu i warunkow bo taki maly remoncik w mieszkankiu a ja potrzebuje 100% konetracji aby zrozumiec wiele rzeczy a tym barzdiej przyswoic
Co do tych 360 to po ostrym zjezdzie na okolo 100bi. Wprowadzilem do swojej gry duzo wiecej agresjii i obecnie lece na sporym upswingu.
Kolejno:
1. wynik z dzisiaj
2. z ostatnich 3 dni
3. life time

Niezly Kabaret bo mimo sporego upa ani razu nie wygralem w ostatnich 3 dniach. Ani jednego turka bo w heads upie albo w 3 handed przegrywaam flipy albo asy i damy lamane stad sporo 2 i 3 miejsc
Mateusz mial absolutna racje ze ruskie farca. Oni poprostu przed sesja pija spora ilosc alkoholu stad dochodzi im +20% do farcenia.
Nie od dzis wiadomo ze Rosjanie to pijacki naród

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/4324038_4A6B7C0F15
Jakie polecacie turnieje mikro na full tilcie? Oczywiscie tylko turbo i z pulami powyzej 500$. Wiecie z takie z najwiekszym value (czyt. fiszarnia)
Non turbo to szkoda czasu 4h grania w 3$ Double Trey knockaout po to by odpasc na semi ft na pierwszym lepszym flipie -> AK vs 88
Codzienie o 14 jest taki zielony turek double rush rebuy z pula 5k. Co o nim sadzicie?
Dzisiaj kolejny super dzien na mikro graniu. Mimo ze lacznie rozegralem tylko 25-30 turkow zarobilem jakos 90$
Z czego zaliczylem 5 ft (2 na ftp i 3 na starsach) z czego na 4 bylem cheapleaderem. wygrywajac zaledwie 1 no ale farcili , w szczegolnosci na rushu.

Na ftp bylem 2 i 4
na starsach 1 , 4 , 5

300k przewagi nad drugim graczem , all iny wchodzily w nich jak w maslo

Z jednej strony chcialbym juz powol iatakowac 180 ale z drugiej strony mam lekkie obawy. Niewiem jak duzo tam regow i jak duza jest na nich fisharnia. Dodatkowo jak widac na zalaczonym obrazku gram bardzo czesto bez huda a tam raczej bezde on potrzebny. Czuje tez sporo brakow edukacyjno pokerowych a narazie niemam w domu na tyle spokoju aby moc sie spokojnie uczyc
Pogram jeszcze moze kawalek lub caly sierpien na tych swoich gierkach dokladajac mikro mtt i powoli trzeba myslec o powazniejszych sitkach i rozwoju.
Mikro granie tez w sumie jest oplacalne jbo jak wrocilem po przerwie wakacyjnej do gry jakos 3 tygodnie temu to zrobilem na tych mikro okolo 300$ ♠_o:
no ale wiadomo ze trzeba sie ruszyc z miejsca a nie gnic na jednych limitach
Do ludzi z mikro stawek: nie narzekac tylko napierdzielac!
Wszedzie jest kasa , trzeba tyko napierdzielac
Fajnie byloby byc kiedys takim prosem jak Kylsoon

Fajnie, ze wrociles do pisania bloga. Dawno ze soba nie gadalismy
Dostalem reload bonus na bet365 wiec wplacilem dzis hajs i na razie bety wchodza
Ostatnie tygodnie gralem DoN na WH ale mam zamiar niebawem zaczac SnG 45, 90 i 180 na Starsach.
Gl m8!
No ja po wimbledonie zrobilem sobie duza przerwe w obstawianiu. musialem 20k przeznaczyc na splate zadluzonego mieszkania
a troche sobie hajsu zostawilem za ktory bedzie trzeba w niedalekiej przyszlosci kupic sobie jakis samochod.
A na starsach operuje niewielka suma bo po co mi wiecej jak i tak gram mikro :challenge
Co obstawiasz? Jesli pilke to radze nie stawiac na polskie druzyny w europejskich pucharach bo to wyrzucanie kasy w bloto. Co roku zawsze ktos sie skompromituje jak nie wszyscy
Mnostwo ludzi utopilo hajsy na Lechu Poznan ktory zaliczyl kompromitacje stulecia
Legia zreszta tez raczej wyleci z pucharow w nastepnej rundzie

Ja daję single/duble. Mam w granicach 1k PLN roll to na bety za 10, 20 PLN w sam raz.
Dziś dałem na Lecha, Śląsk DNB i klika spotkań ze skandynawskich lig - wszystko ze Skandynawii weszło, Lech w końcu wygrał, WKS zwrot. Basel mi tylko dziś nie weszło i coś na żywo z Japonii
z kuponów w grze mam jeszcze tylko Japonię, że wygra z naszymi siatkarkami
BRM, nie ryzykuję jak Ty
Szukam kursów od 1,50 - 2,50 i single/duble puszczam.
Co do Sitkow i micro MTT, to myślę, że jeszcze z tydzień, dwa i będziemy je razem grać
:challenge
PL OMAHA H/L
Full Tilt Pot-Limit Omaha Tournament, 20/40 Blinds (6 handed) - Full Tilt Converter Tool from http://flopturnriver.com/
saw flop | saw showdown
UTG (t1,500)
MP (t2,872)
CO (t4,460)
Button (t7,257)
SB (t3,320)
Hero (BB) (t1,520)
Hero's M: 25.33
Preflop: Hero is BB with 5
, 10
, K
, 7
1 fold, MP calls t40, CO calls t40, Button calls t40, 1 fold, Hero checks
Flop: (t180) 7
, K
, 7
(4 players)
Hero checks, MP bets t40, 1 fold, Button raises to t300, Hero calls t300, MP raises to t1,380, Button calls t1,080, Hero raises to t1,480 (All-In), MP calls t100, Button calls t100
Turn: (t4,620) 4
(3 players, 1 all-in)
MP bets t1,352 (All-In), Button calls t1,352
River: (t7,324) 3
(3 players, 2 all-in)
Total pot: t7,324
Results below:
Button had 8
, 6
, 7
, Q
(three of a kind, sevens).
Hero had 5
, 10
, K
, 7
(full house, sevens over Kings).
MP had K
, 3
, K
, 9
(full house, Kings over sevens).
Outcome: Button won t3,662, MP won t3,662
Nieznam zadnego convertera do Omahy8 ale do tego rozdanka nie potrzebny bo cała pula tyczy sie tylko wysokiego ukladu. (jesli ktos zna jakis hc to niech podrzuci)
Jedna z pierwszych rak na 6 maxach. Jestem na bb wiec darmowo ogladam flopa. Chyba nie da sie mojej reki z rzucic na tych stawkach gdzie gra sporo donkow ktorzy nie znaja dobrze zasad tej gry. Chyba mozna to nazwac zwyklym pechem
Dla ogarniaczy haj lou ten turek to niezle value. wpisowe 2$ , za 1 miejsce okolo 90-100$ a gra zaledwie 40-60 ludzi z czego polowa to donki.
Narazie gralem 3 razy bez sukcesow raz zakreajac sie niedaleko bubbla ale wynik przyjdzie z czasem cos czuje. Tez jestem fishem w ta gre ale staram sie trzymac podstawowych zasad co powinno na mikro przyniesc efekty. Swoja droga H/L to bardzo ciekawa odmiana i jestem pewny ze w przyszlosci beda sie szkolil rowniez z tej gierki.
Prosba do kogos kto ma abonament na sharkscopie
Sfiltruje ktos 2 rzeczy dla mnie?
moj lifetime + wykres na ftp rush on demand
moj lifetime + wykres na starsach 360man turbo 0.50$
Jestem ciekaw jak to tam wyglada.
Nick na obu platformach taki sam.
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/4384657_1E2A8A2BA1
Niewiem czy all in byl dobrym rozwiazaniem flipando
No jak ze by moglo byc inaczej. Co z tego ze cziplider jak i tak wpierdol potem wszystko jak leci
z 1 miejsca na 4. Ostatnia reka to ukonorowanie tej zenady
Macie gotowy przepis jak odpasc z hukiem w 3 krokach

I OUT
4. miejsce marne 27$ a za 1 bylo az 80$

Puszowal typek drugi raz zrzedu dlatego callnalem
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/4386589_E0B13B3CE9
Niewiem chyba nie powinene callowac bo karty mialem srednie a bylo dosc blisko itm wiec spokojnie bym dotrwal ale goraca glowa i chec zbudowania szybko duzego stacka wziela gore
A wy co byscie zrobili w takiej sytuacji?
Call czy fold
ez call, 12 do low, AKJs do high. IMO :nh
Poza tym pewnie pierwsze itm niewiele wyższe od wpisowego
znając starsy, a gdybyś tak się podwoił
Byłbyś zdecydowanym CL przy stole i można myśleć o czymś więcej...
itm zaczynal sie od 54 miejsca , bodajze 24$
No tez mysle ze jednak easy call. Przeciwnik z tej pozycji mogl puszowac nawet A557 albo jeszcze gorsze komibinacje jesli bylby donkiem co w tych turkach jest bardzo prawdodobne. Wiec dlatego ze puszowal 2 raz moglem myslec ze ma hujowizne ;p
Nie zrazam sie. Holdemik 2.20$ odpalony i sam sie gra
a oprocz tego na FTP
Kitchen Sink super turbo za 2.20$ po 15 minutach gry na przerwie z 300 zetonow mam juz 4.5k i jestem 2 wiec jest szansa. Oprocz tego h low z malym fieldem 10 of 40