Przejdź do forum
Całe życie na short...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Całe życie na shortstacku

142 Posty
19 Użytkownicy
0 Reakcje
4,442 Wyświetlenia
profek20

Witam mam na imie Piotrek i mam 22 lata czyli pewnie podobnie jak wiekszosc graczy z pokerstategy choc przegladalem kilka blogow i widzialem prawdziwych weteranow :D W pokera zaczalem grac w 2009 roku po namowie kolegi jednak nie rozwijalem sie kompletnie w tym kierunku bo moja glowna miloscia byly zaklady sportowe. Mozna powiedziec ze bylem regularsem we freerollach w sieci Extraction ktora posiadala od hooja pokeroomow i prawie wszystko mialem posciagane.Czesto caly freerollowy harmonogram dnia ustawiony. Wychodzilem z zalozenia ze nie bede wplacal kasy na bukmacherke stad idea grania darmowych turniejow w Extraction gdzie notabene w wiekszosci firmach byla sekcja zakladow i wyplata od 20 euro. Moim ulubionym pokeroomem bylo Pinnacle poker gdzie w kazdy dzien bylo az 5 turniejow freeroll z pulami od 5 do 20 euro , niby malo ale w turniejach porannych bylo sporo sit outow wiec latwo bylo nabudowac sie do ft czesto dziabnac jakiegos pojedynczego eurosa :tongue:

Pomiedzy freerollami a zakladami zaczalem rozgladac sie za jakims atrakcyjnym turniejem mtt i wpadlem na Wildwesta -> 0.25e bi i 500 zetonow i nieograczona ilosc rebuyowo. Byl to moim zdaniem jeden z najlepszych turniejow w Extraction i raj dla "_smile:". Poziom slaby , sporo fishow mojego formatu lub wiekszych. Gralem bardzo tight czekajac na premmium hands nie wdawajac sie przy tym w ciezsze spoty. Zawsze wykupowalem sie do 2-3k zetonow wiec musialem budowac stacka bedac czesto pod presja blindow dlatego moja taktyka na cale turnieje polegala na push or fold. Kto gral w Wildwesty ten wie ze to byl zajebisty turniej :f_love: z 3-5 turniejow dziennie z pulami od 2.5k do nawet 10k~ przy stosunkowo nie duzym fildzie no poprostu raj. Nawet taki fisz jak ja dawal sobie tam rade , a moim najwiekszym sukcesem to zwyciestwo zgarniajac przy tym 882 euro.

Bylem jeszcze 9 i 3 oraz pare razy 20-50 na probce moze 3x mtt? Screenow wiecej nie posiadam bo musialem je stracic kiedys po formacie.

Czesc wygranych wyplacalem , czesc wplacalem do zakladow. Czesto ogladalem eurosport ktory raczyl widzow bardza duza dawka tenisowych transmisjii. Odrazu spodobal mi sie ten sport i stal sie on z automatu moja ulubiona dyscyplina do typowania. Bywaly bardzo dobre okresy mojego obstawiania i takie gdzie potrafilem duzo kasy stracic w pare dni. Gralem glownie live. Najwiecej kasy przegrywalo sie bedac na tilce kiedy po paru pechowych porazkach czlowiek byl wytracaony z rownowagi a wtedy zjazd byl szybki i bolesny :f_p:. W tamtym roku postanowilem rzucic zaklady i zaczac grac na pokerstars. Zaczynalem od 2$ od sit n go 0.10$ przeskakujac przy odpowiednim bankrollu na wyzsze limity. Zbudowalem banrkoll na poziomie 200$ dochodzac do sitkow 90 osobowych za dolara. Szybko zatesknilem za zakladami , wyplacilem wszystko i przegralem. Mialem przerwe od pokera rok czasu bo wrocilem do regularnej gry na zakladach. Ostatnio zaliczylem dosc duza strate u buka dlatego postanowilem znow rzucic to w cholere poniewaz zdalem sobie sprawe ze regularnie zarabianie na zakladach jest zdecydowanie trudniejsze niz w pokerze.

Wrocilem ostatnio na starsy i chce sie zabrac do tego na powaznie. Gra w pokera przynosi zdecydowanie wiecej korzysci niz gra na zakladach. Daje wiecej mozliwosci jak naprzyklad podrozowanie a co za tym idzie poznawanie ludzi i kulture roznych miejsc na ziemi. Pokerzysta to wolny zawod , jest sie szefem samego siebie a mi takie zycie by odpwiadalo dlatego zainspirowany blogami kilku graczy(blogiem Mighty Sparowa w szczegolnosci ) bede dazyl do tego aby w niedalekiej przyszlosci stac sie wygrywajacym graczem.

Zaczalem jakis czas temu z bankrollem 10$ a obecnie mam 70$ (najwiecej bylo 120$). Droge obralem podobna jak rok temu czyli sitki za 0.50$ 90os z tym ze oprocz tego pogrywam troche hyper turbo 1.5$ 9os oraz mtt z malymi wpisowymi 1-3$. Wiem ze niemam bankrolla na mtt ale sa to tylko pojedyncze proby wiec nie grozi mi bankrut. Bede sie glownie rozwijal pod turnieje sit n go bo taki rodzaj gry najbarzdiej mi odpowiada i uczy agresywnej gry.

Nigdy sie wlasnie nie uczylem , nie czytalem zadnych artykulow wiec mam spore braki czasem nawet w podstawowych pokerowych zagadnieniach oraz w slownictwie. Dlatego wiec narazie "edukuje sie" czytajac slownik pokerstartegy. Zaczalem rowniez powolutku zapoznawac sie z artykulami napoczatku dla basic a z biegiem czasu dla bronza i wyzej.

Zalozylem bloga poniewaz wiem ze to pomoze mi sie rozwinac , poznac innych blogowiczow i regularnie podnosic swoje umiejetnosci.

Tak jak wiekszosc , planuje rowniez wrzucac tutaj filmiki z muzyka i nie tylko :)

Prosze przeniesc temat do blogow SnG. Z biegem czasu wroci on do MTT bo taki jest moj glwony cel , poprzez sit n go do grania MTT.

Odpowiedz
Cytat
141 odpowiedzi
Jarzab86

Lepiej Federerem niż Ledererem

gl

Odpowiedz
Cytat
spajson

widizałem ze grasz Hypery 9-os za 1,5$, ja ostatnio smigam tez hypery ale 6 osobowe;]

powodazenia bede zagladal

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20

Juz tydzien prosze sie brata aby mi pomogl mi z holdem bo nie umiem z tego korszystac poki co wiec jak mi to ogarnie o ile w ogole to pewnie rusze z kopyta z intesywna gra. Dzis sie opierdzielalem zdeczka. Rano gralem w satelitke do Big 3.30 do ktorego sie dostalem i zajalem 160 miejsce = 10 dolcow(3.5k fielda) , teraz troche pogrywam sit n go omaha 48 osobowe.

Niemam duzego doswiadczenia z sitami omaha ale sadze ze na tym mozna sporo zarobic , oczywiscie wolno sie otwieraja. Najbardziej problematyczna czesc turniejo to chyba push or fold bo all ina przy wyzszych blindach trzeba dawac na 2 raty :P Czasem sie przy 1 becie nie trafi boarda kompletnei i jest problem co robic ale raczej trzeba grac juz do konca przynajmniej tak mi sei wydaje.

http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/2868673_89A92B66CC

tutaj sytuacja dosc blisko itm ale niemoge byc pasywny wiec raczej push to prawidlowa decyzja. Jak by sie jakis omaszkowiec napatoczyl na moj temat to moze ocenic.

o 20:15 tradycyjnie trzeba zagrac holdema 1.10$ 3x turbo 60k gtd , szczesciu trzeba pomoc :) Oczywiscie niemam bankrolla na rebuye wiec 1 to moj limit. Wczoraj go wygral jakis typek co wczesniej best wygrana mial 400$ wiec pewnie ostro przyfarcil xD

Obecny stan konta: 80$ troszke do przodu :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20

Obecnie gram w the Biga i calkiem dobrze mi idzie.
http://www.boomplayer.com/poker-hands/Boom/2875271_AAC515E351

Czy w ogole float bez pozycji ma sens? Czy to zagranie w ogole jest nazywane flotem bez pozycji? Hmm

Koles po moim becie chyba powinen odpuscic ale z drugiej strony jesli ktos jest fiszem to i tak bedzie callowal niewazne czy za 500 czy za 1000 niezwazajac na konsewkencje.

65 of 291

bede wrzucal ciekawe lub problamytczne rozdania

10 of 271

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2875538_4118F19F92

stackowalem z bigstackiem.

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20

Popelnilem 2 powazne bledy z czego moja sytuacja sie znaczaco pogarszylo i bylem juz na 20bb do tego momentu:

podwoilem sie do stacka podobnego do mojego best:
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2875832_BB9B76AFC8

to rozdanie w szczegolnosci pod ocene bo wiem ze moglem duzo wiecej zetonow wyciagnac ale jak zwykle zagralem zbyt zachowawczo :facepalm:

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2875933_3483DB163D

obecnie jestem 4 of 74

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2876730_5F43CA0614

Jestem zbyt zachowawczy. Znalem typa , mam na niego ready od dawna bylo walic 4beta i betowac turn. Denerwuje sie i troszke bledow robie.

6 of 9

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20

Tylko 8 miejsce. Jestem rozczarowany i zdeka mnie to zalamalo :f_cry:

Bylem na ft 4 of 9 i zaczelo sie totalne bez karcie , grali bardzo agresywnie a ja zaczalem pasywnie grac, Zemscilo sie to bo blidny ostro zarly , w koncu dostalem AQ ktore otworzylem , dostalem 3 beta i poniosly mnie emocje :facepalm:

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2877811_A801F780A4

Koles rzadko 3betowal wiec moglem to spasowac aczkolwiek sam nieweim :f_cry:

bankroll: 220$

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20

Zastanawiam sie czy nie rozwijac sie pokerowo grajac w 80% tylko MTT 1-3$ + pojedyncze sesje w sit n go. Myslicie ze to dobra droga rozwoju? Na mikro stawkach gra sporo graczy mojego pokroju i tez sporo slabszych. W turniejach non turbo jak we wczorajszym the bigu mam duzo gry post flop gdzie czasami musze podejmowac trudne decyzje co przy pozniejszej analziie gry moze byc dobra lekcja. Post flop u mnei wlasnie najbardziej kuleje dlatego musze to zdecydowanei poprawic. Dodatkowo bede staral sie codzienie poszperac cos w artykulach i obejrzec jakies video.

Narazie przeczytalem caly artykul dla basicow o MTT (kolejne sa od srebra) , obejrzalem pobieznie 1 wideo z gry N1lmara na FTP w ktorych analizowal wiele sytuacji i pokazal jak wykorzystywac slabosci przecinikow.

"Pleased to meet you - część 1 oraz 2"

Czasami wejde tez na jakis trening wombata gdzie czesto malo zrozumiem ale zawsze jakis 1% wiedzy moze przejsc do mojej glowy :f_biggrin:

a tymczasem:

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2886489_58ADAB00DB

riverstars :f_love:

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20

Brat wreszscie ogarnal mi holdem mangera 1 , narazie gubie sie w statystykach do ktorych zagladam prawie co kazde rozdanie. Jescze nie zawsze dobrze to odczytuje ale z czasem bedzie chyba lepiej :f_biggrin:. Jedyny powaznym problemem to bardzo male cyferki przy kilku stolach odpalonych w kafelkach. Ledwo cokolwiek widac i jak tu grindowac :rage:

Osatnio skupilem sie na pokerze i nie sledzilem uwazanie mojej kochanej dyscpliny jaka jest tenis. Dzisiaj final Monte Carlo w ktorym znalezli sie odwieczni rywale
Novak Djokovic - Rafael Nadal a wiec bez niespodzianki. Hiszpan po wyleczeniu kontuzjii kolana jak zwykle sezon ceglany niszczy rywala za rywalem. Dzisiaj spodziewam sie wyrownanego widowiska ale to Nadal jest faworytem ktory w 2011r po serii porazek z Nole , zaliczyl runa 3 zwyciestwa z rzedu nad Serbem (wszystkie na cegle)

Kazdy fan tenista ma obowiazek obejrzec dzisiejszy mecz ktory zaplanowany byl na godzinie 14 jednak rozpocznie sie po przerwie deszczowej :D Pozostaje czekac! :fdrink

Ciekawostka moze byc fakt iz Nadal zostal niedawno graczem teamu pokersatrs pro i powoli wdraza sie w reguly tej gry :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
maciasowy

Ja jakoś nie lubię kortów ziemnych. od kiedy oglądam tenis (czyli od 99 roku) zawsze wolałem korty twarde i trawę.

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20

Napisane przez maciasowy
Ja jakoś nie lubię kortów ziemnych. od kiedy oglądam tenis (czyli od 99 roku) zawsze wolałem korty twarde i trawę.

Jesli chodzi o kroty ziemne to mam podobnie. Sa one na koncu listy moich ulubionych nawierzchnii.

Najbardziej lubie korty twarde i Wielkoszlemowego Australian Open gdzie amtosfera jest zajebsita.

Moim jednym z celow to wlasnie wybranie sie do Australii jesli udaloby mi sie zostac wygrywajacym graczem.

Tak sie wlasnie sklada ze AO jest w styczyniu czyli idealnny termin dla pokerzystow ktorzy czesto w tym czasie uciekaja z Polski aby grindowac w cieplych krajach. Jest tam bowiem bardzo goraco w tym okresie. Domyslam sie ze jedynym powaznym minusem moga byc koszty gdzie pod tym wzgledem jak by porownywac ten wypad z Malta czy Tajlandia to musi byc przepasc _p:

Odpowiedz
Cytat
maciasowy

Ogólnie australia/pacyfik rządzi na jesień/zimę. Tylko Nowa Zelandia nas przyjmuje bez wiz

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2899020_429425023D

Tego typu rece z wczesnych pozycjii w turniejach turbo przewaznie pasowac? (oczywiscie chodzi tylko o poczatkowa faze turnieju ;d) Male wpisowe turnieju to ludzie moich podbic nie beda respektowac wiec czesto bede mial wiecej niz 1 gracza w rozdaniu. Zastanawiam sie tylko czy powinenem w tym konkretnym rozdaniu all ina wrzucic. Przeciwnik VP 50%~ podbija kazde pockety i Ax , wiec by sie ze stackowal prawodobnie. Limp to najgorsza opcja a najlepsza wydaje mi sie wlasnie push.

Sporo smiesznych graczy gra w tych turniejach. Naprzyklad wczoraj jeden typek mial VP 82% i niezaleznie od tego czy zachaczyl sie w jakikolwiek sposob na flopie czy nie to stawial male bety a jak trafil cos mocnego to all in :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20

Dzisiaj cos tam od rana do polodnia pogrywaelm w mtt ale bez sukcesow. Gram mega tight bo nikt nie respektuje twoich betow aby luzniej grac. Potem zazwyczaj przegrywam flipy. Czekam na 1 turek podobny do tego The Biga w ktorym shipne z 500-1000$. Grajac regularnie predzej czy pozniej wpadnie.

Bankroll na starsach bazuje ciagle na 210-220$ bo co strace na mtt to na omaszcze sit n go odrobie.

Ostatnio podpialem sobie konto do poker 770 dostajac przy tym 10$ + awans z basic na bronz. Soft mi sie podoba bo sa tam moje ulubione turki sit n go double up w ktore mi sie zajebiscie dobrze gralo w sieci Extraction na stawkach 1-2e. Zaczalem dosc hardkorowo bo majac 20$ wszedlem na dony za 5 i za 10$ o dziwo poziom gry jest w moim zasiegu :f_eek: Juz jest 60$ i to dobry moment aby uspokoic gre i zejsc na sitki za 2$. przy bankrollu okolo 80$ zaczne grac 5$ a przy 200 10$

Trzeba przegladnac artykuly na ps , to moze doksztalce sie pod te turnieje aby byc prawdziwym _rolleyes:

Bankrolle:

Starsy: 208$
770 poker: 60$

Jutro prawdpodobnie zalicze awans na srebro :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20

Dzisiaj zdecydowalem sie w jaki sposob bede narazie budowal i powiekszal swoj bankroll i mysle ze to bardzo dobra droga. Bede gral 3 rodzaje turniejow z czego 2 znich wydaja mi sie mocno dochodowe a mianowicie:

- Sit n go za 0.50$ 360os , lepsze od 90os ! poziom taki sam jak na 0.10 a czasem mam wrazenie ze gorszy
- Sit n go omaha za 1.5$ 48os , ktore bede dokladal do sesjii ze wzgledu na dosc wolne zapelnianie sie obu gier szczegolnie w godzinach porannych
- Mikro MTT , czyli jakies hoty , turbosy , the bigy z tej najnizszej polki gdzie wydaje mi sie ze duzego skilla nie trzeba a w koncu jakis duzy ship wpadnie

Narazie tak to bedzie wygladalo , jesli shipnalbym cos w mtt przypadkowo badz nie to wszystko pewnie sie zmieni i zacznie sie powazna nauka.

Zdobylem srebro ale nie zabieram sie narazie za artykuly oraz filym bowiem pierw trzeba ogarnac wszystko z basic i bronza. Wolno to przegladam , tylko poszczegolne filmiki i czesto nie do konca bo gra zabiera mi zbyt duzo czasu wiec niema kiedy. Do szkolenia teorii trzeba na spokojnie przysiasc i poswiecic temu naprawde sporo czasu aby zrozumiec wszystko dokladnie , no chyba ze ktos ma wrodzony talent i lapie wszystko za 1 razem :f_frown: Plan co do teorii jest taki ze peirw powieksze rolla a pozniej bede robil sobie dni bez gry poswiecajac je na nauke.

Choc ostatnio odpoczywam od sportu i bukmacherki , staram sie chociaz raz czy dwa razy dziennie zajrzec na livesports.pl i posprawdzac wyniki. Wczoraj patrze
Bayern 2-0 Barca wiec sobie mysle niema tragedii , jest mecz u siebie to tylko 2 gole. Rano sprawdzam i szczena mi opadla , 4-0 w plecy to jakas masakra :f_eek: :f_eek:

Koniec ery Barcelony ? Watpie jednak w mediach bedzie to dobry temat na nastepne kilka dni. Bayern w tym sezonie jest kapitalny , w lidze niszczy wszystko a wczoraj znisczyl Barcelone. Nawet na twarzach najwiekszych optymistow ciezko jest szukac jakich jakichkolwiek oznak nadziei na awans mistrzow tiki taka. Odrobic 4 gole z tak dysponowanym Bayernem , oj ciezko to widze a wy ?:)

Zaraz kolejny mecz i kolejne emocje. Niemozliwe stanie sie prawdziwe? Czy bedzie powtorka z przed roku kiedy to I Barca i Real pozegnali sie toz przed wielkim finalem? Dla nas Polakow bedzie to szczegolny mecz bo z racjii tego ze Dotmundzie wystepuje 3 polakow ktorzy pelnia kluczowa role w zespole traktujemy ten klub jak nasz :)

Trzeba wyeliminowac Real bo taki sukces polskiej pilce jest naprawde potrzebny. Dal by nam on pozytywnego kopa na przyszlosc!!

Odpowiedz
Cytat
stekubuk

Odpuszczasz naukę na rzecz gry, żeby szybciej zbudować rolla i później zacząć się dopiero uczyć. Zauważasz w tym pewien brak logiki ? :pokerface:

Takczysiak GL :fdrink

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20

Napisane przez stekubuk
Odpuszczasz naukę na rzecz gry, żeby szybciej zbudować rolla i później zacząć się dopiero uczyć. Zauważasz w tym pewien brak logiki ? :pokerface:

Takczysiak GL :fdrink

To nie do konca jest tak. Gram narzie nmalo wymgajace sitki w ktorych widze spore value na szybkie powiekszenie rolla co pozwoli mi na spory komfort psychiczny i da pozytwynego kopa do nauki. Regularna nauka bedzie wlasnie potrzebna przy wejsciu na ciut wiekszy poziom typu sitki 180os za 2.5 itd , narazie sobie cos od czasu to czasu przeczytam.

Dzisiaj szipnalem juz raz 360os wiec roll na tej moment wynosi 260$. Jedziemy z koksem dalej , licze na to ze zblize sie dzis do 300$ :f_thumbsup:

Lewandowski wczoraj x4 , szacun _thumbsup: _thumbsup: _thumbsup:

Moze mi ktos wyjasnic dlaczego 888 poker nazywaja Przemkiem? Czy jest w tym jakas głembsza historia ? :f_pleased:

nutka na dzis:
Wrzucajac Britney moge narazic sie na smiech srodowiska pokerowego ale co mi tam :f_tongue:

na dokladke zajebisty filmik pokerowy ktory wywoluje wiele pozytywnych emocji. Poprostu super reakcja :D

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20

Wydawalo mi sie ze w dzien ostatniego posta zalicze swoje zalozenie bo tak fajnie szlo ale przy 270$ zaczalem regularnie spadac w dol dzien po dniu zaliczajac swinga -50$. Midsetowo nie bylo najlepiej , o malo sobie reki nie polamalem walac w biurko po kazdym badbeacie ale mimo wszystko gralem dalej z uporem maniaka liczac na odwrocenie sie losu. Wczoraj nadszedl wlasnie taki dzien , zasiadlem rano z bankrollem 225$ i odnotowalem upswing osiagajac cel 300$ na koniec dnia a wiec +75$. Duzy zysk a nie wygralem zadnego sitka: 2 razy bylem 2 i 4 i chyba raz 6 , niby moglo byc lepiej bo troche na ft mnie rivery pokaraly ale raczje niemam powodu do narzekan. Czulem ze te sitki to niezla kopalnia kasy , szkoda tylko ze dobry traffc jest dopiero od poznego popoludnia :rage:

Dodam ze nie uzywam huda na tych sitkach i niektore pushe gram troche intyucyjnie bo z ICM trainera jeszcze zbytni nie korzystalem (niewiem jak dokaldnie obslugiwac ten program , musze poszukac jakis poradnikow jak go wykorzystywac)

Teraz taka prosba:

Czy moglby ktos z dostepem fo filtrow na sharkscope wrzucic tu wykres z turniejow sit n go 360 osobowych za 0.50$?

chodzi o wykresy zarowno z wczoraj jak i overall na tych sitkach. Chce zobaczyc jak sie to prezentuje :pokerface:

Hud mi sie spierniczyl i niezaktualizowalo mi sporej ilosci gier wiec brak dostepu do aktualnych wykersow

Bede wdzieczny.

Na co dzien nie slucham tego typu muzyki , niewiem czemu ale to mi sie wyjatkowo podoba. Glosowac na nicha w walce o dzika karte na fejsie must be the music!

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20

Zaliczylem deepa w $2.20 NL Hold'em [Turbo], $5K Gtd - marne 30+ miejsce = 14.5$

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2992942_2F656D9F49

I jakie mnie wkurwienie ogarnia po tak waznym przegranym flipie kiedy caly turniej gralo mi sei bardzo dobrze. Tak bardzo potrzebuje kasy aby laptopa do grindu zakupic a tu zonk. Rozdanie wczesniej mialem na bb KK ale oczywiscie oddali mi blindy bez walki.
50k left wiec puszuje T7o i oczywisty wpierdol przeciwko A9.

X( :( :(

Gralem ogolnie dzisiaj 4 MTT z czego na 2 doszedlem do kasy a w knokaucie 2.70$ odpadlem 7 miejsc przed kasa wiec zaliczyc itm nie jest jakos specjalnie trudno i wierze ze urwe cos w niedalekiej przyszlosci.

omaszka:

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2993240_43D4215D4B

puszowalibyscie takie karty na shorta majac sit outa przed soba?

35 minuta w meczu Real - Dortmund i typ na awans w Bet365

5.50 1.14

grajac za 1000zł daja 140zł za free :)

Odpowiedz
Cytat