Witam mam na imie Piotrek i mam 22 lata czyli pewnie podobnie jak wiekszosc graczy z pokerstategy choc przegladalem kilka blogow i widzialem prawdziwych weteranow
W pokera zaczalem grac w 2009 roku po namowie kolegi jednak nie rozwijalem sie kompletnie w tym kierunku bo moja glowna miloscia byly zaklady sportowe. Mozna powiedziec ze bylem regularsem we freerollach w sieci Extraction ktora posiadala od hooja pokeroomow i prawie wszystko mialem posciagane.Czesto caly freerollowy harmonogram dnia ustawiony. Wychodzilem z zalozenia ze nie bede wplacal kasy na bukmacherke stad idea grania darmowych turniejow w Extraction gdzie notabene w wiekszosci firmach byla sekcja zakladow i wyplata od 20 euro. Moim ulubionym pokeroomem bylo Pinnacle poker gdzie w kazdy dzien bylo az 5 turniejow freeroll z pulami od 5 do 20 euro , niby malo ale w turniejach porannych bylo sporo sit outow wiec latwo bylo nabudowac sie do ft czesto dziabnac jakiegos pojedynczego eurosa
Pomiedzy freerollami a zakladami zaczalem rozgladac sie za jakims atrakcyjnym turniejem mtt i wpadlem na Wildwesta -> 0.25e bi i 500 zetonow i nieograczona ilosc rebuyowo. Byl to moim zdaniem jeden z najlepszych turniejow w Extraction i raj dla "♠_smile:". Poziom slaby , sporo fishow mojego formatu lub wiekszych. Gralem bardzo tight czekajac na premmium hands nie wdawajac sie przy tym w ciezsze spoty. Zawsze wykupowalem sie do 2-3k zetonow wiec musialem budowac stacka bedac czesto pod presja blindow dlatego moja taktyka na cale turnieje polegala na push or fold. Kto gral w Wildwesty ten wie ze to byl zajebisty turniej
z 3-5 turniejow dziennie z pulami od 2.5k do nawet 10k~ przy stosunkowo nie duzym fildzie no poprostu raj. Nawet taki fisz jak ja dawal sobie tam rade , a moim najwiekszym sukcesem to zwyciestwo zgarniajac przy tym 882 euro.

Bylem jeszcze 9 i 3 oraz pare razy 20-50 na probce moze 3x mtt? Screenow wiecej nie posiadam bo musialem je stracic kiedys po formacie.
Czesc wygranych wyplacalem , czesc wplacalem do zakladow. Czesto ogladalem eurosport ktory raczyl widzow bardza duza dawka tenisowych transmisjii. Odrazu spodobal mi sie ten sport i stal sie on z automatu moja ulubiona dyscyplina do typowania. Bywaly bardzo dobre okresy mojego obstawiania i takie gdzie potrafilem duzo kasy stracic w pare dni. Gralem glownie live. Najwiecej kasy przegrywalo sie bedac na tilce kiedy po paru pechowych porazkach czlowiek byl wytracaony z rownowagi a wtedy zjazd byl szybki i bolesny :f_p:. W tamtym roku postanowilem rzucic zaklady i zaczac grac na pokerstars. Zaczynalem od 2$ od sit n go 0.10$ przeskakujac przy odpowiednim bankrollu na wyzsze limity. Zbudowalem banrkoll na poziomie 200$ dochodzac do sitkow 90 osobowych za dolara. Szybko zatesknilem za zakladami , wyplacilem wszystko i przegralem. Mialem przerwe od pokera rok czasu bo wrocilem do regularnej gry na zakladach. Ostatnio zaliczylem dosc duza strate u buka dlatego postanowilem znow rzucic to w cholere poniewaz zdalem sobie sprawe ze regularnie zarabianie na zakladach jest zdecydowanie trudniejsze niz w pokerze.
Wrocilem ostatnio na starsy i chce sie zabrac do tego na powaznie. Gra w pokera przynosi zdecydowanie wiecej korzysci niz gra na zakladach. Daje wiecej mozliwosci jak naprzyklad podrozowanie a co za tym idzie poznawanie ludzi i kulture roznych miejsc na ziemi. Pokerzysta to wolny zawod , jest sie szefem samego siebie a mi takie zycie by odpwiadalo dlatego zainspirowany blogami kilku graczy(blogiem Mighty Sparowa w szczegolnosci ) bede dazyl do tego aby w niedalekiej przyszlosci stac sie wygrywajacym graczem.
Zaczalem jakis czas temu z bankrollem 10$ a obecnie mam 70$ (najwiecej bylo 120$). Droge obralem podobna jak rok temu czyli sitki za 0.50$ 90os z tym ze oprocz tego pogrywam troche hyper turbo 1.5$ 9os oraz mtt z malymi wpisowymi 1-3$. Wiem ze niemam bankrolla na mtt ale sa to tylko pojedyncze proby wiec nie grozi mi bankrut. Bede sie glownie rozwijal pod turnieje sit n go bo taki rodzaj gry najbarzdiej mi odpowiada i uczy agresywnej gry.
Nigdy sie wlasnie nie uczylem , nie czytalem zadnych artykulow wiec mam spore braki czasem nawet w podstawowych pokerowych zagadnieniach oraz w slownictwie. Dlatego wiec narazie "edukuje sie" czytajac slownik pokerstartegy. Zaczalem rowniez powolutku zapoznawac sie z artykulami napoczatku dla basic a z biegiem czasu dla bronza i wyzej.
Zalozylem bloga poniewaz wiem ze to pomoze mi sie rozwinac , poznac innych blogowiczow i regularnie podnosic swoje umiejetnosci.
Tak jak wiekszosc , planuje rowniez wrzucac tutaj filmiki z muzyka i nie tylko
Prosze przeniesc temat do blogow SnG. Z biegem czasu wroci on do MTT bo taki jest moj glwony cel , poprzez sit n go do grania MTT.