Przejdź do forum
Całe życie na short...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Całe życie na shortstacku

142 Posty
19 Użytkownicy
0 Reakcje
4,447 Wyświetlenia
profek20 Autor wątku
profek20

Napisane przez profek20
omaszka:

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2993240_43D4215D4B

puszowalibyscie takie karty na shorta majac sit outa przed soba?

z racjii tego ze nikt nigdy nie odpowiada bede gadal sam do siebie

tak puszowalibysmy , na tego shorta jeszcze jakies fold equity jest ale nieszczesliwie trafil na AAxx ktorych nikt nie pasuje co jest oczywista oczywistoscia :f_confused:

Pokerlabs czasami aktualizuje sie po paru dniach _evil:.

Tak wyglada moj wynik na 360os 0.50$ porownujac go z innym blogowiczem ktory gra to samo. Przy volume ponad 4k w miesiacu mozliwy jest profit 1k :f_eek: , szkoda tylko ze slabo z trafficem wiec ciezko o takie volume. Jedynie porzadnie mozna pograc na ostrym multitablingu w godzinach wieczornych kiedy na pokerstars jest najwiekszy ruch.

Belsonq niema co sie zrazac , glupota byloby powrot na 0.10 tak jak pisales na czacie :facepalm: :facepalm:

Zachowaly mi si ena kompie wspomnienia z cs'a jak kiedys wymiatalem na FFA

mam gdzies wiecej , lepszych screenow gdzie eff dochodzi nawet do 80%. Ogolnie kiedys kiedy gralem regularnie przy optymalnych warunkach sprzetowych bylem koksem w ta gre. Gdybym zajal sie tym bardziej na powaznie to mialbym spore szanse osiagnac cos w esl no ale ja prawiec ala kariere tuklem na FFA , kiedys na 1.5 na fragmani czy dawidi clan a na 1.6 na puchatku. FFA to bylo to co mnie krecilo , glownie serwery z duza liczba slotow aby byla porzadna zadyma. Teraz czasami zdarza mi sie wracac do gry na zasadzie , zainstaluje sobie nonsteama raz na polroku pogram pare razy a potem znow dluga przerwa. Nie jestem przez to juz taki dobry jak kiedys , nie ten sprzet i zatracony skill. Zawsze czulem sie mega mocny z AWP , potrafilem seryjnie zdobywac fragi wcale nie kampiac tylko hardkorowo raszujac a teraz zdarzaja sie tylko przeblyski. Tak jak ostatnio gralem mialem staty 2/8 bodajze i zaliczylem runa na 15/8 na Kabulu. Wystarczy 2-3 dobre akcje gdzie zabijasz 5+ osob raszujac i gitara :f_p:

Chyba znow sobie zainstaluje cs'a i pogram w wolnych chwilach od pokera aby sie od czasu do czasu odstresowac :f_love:

Jak by ktos kiedys czasem chcial pograc na jakims serwerze albo zagrac 1v1 na aim mapie lub awp_india to pisac :heart:

Odpowiedz
Cytat
stekubuk

Ja bym coś komentował, ale CS mnie nigdy nie jarał szczególnie i wkurza mnie to, że nie chcesz się uczyć :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20

Chce sie powaznie uczyc tylko niewiem jeszcze jak sie do tego odpowiedno zabrac , z kim ewentualnie moglbym sie szkolic itd itd. Niektorzy maja latwiej. Czesto gesto prosy z tego forum otaczaja sie w realu w pokerowym towarzystwie z ktorym moga sie intregowac i zdobywac doswaidczenia oraz polepszac swoje umiejetnosci. Ja mam trudniej , wyprowadzilem sie z krk pare lat temu i tam gdzie mieszkam nie jestem zbytnio szczesliwy i ciezko mi sie tu odnalesc (choc do krk dosc blisko ). Znajomych stricte pokerowych. w ogole niemam a z bratem sie ciezko o tym gada.Piorytetem dla mnie jakis porzadny laptop bo na tym zjebanym kompie holdem manager czesto zamula...

laptop do pokera = 3k?

Czuje ze poprostu narazie dobrym pomyslem jest granie micro MTT gdzie grajac ABC powinno to w koncu przyniesc wymierne zyski dlatego iz jest tam zdecydowanei wiecej donkow niz lepszych graczy.

Nauka powazna bedzie jak poczuje wiekszy hajs!!

przyklad z przed 20 min (zapomnialem wrzucic do boomplayera)

turniej: $2.20+R NL Holdem [Turbo] $12k gtd blindy 300/600

mam 12k w stacku(srednia turniejowa~) i AQ na mp, typek na utg 50k stack podbija do 1800 , ja all in on sprawdza i zgadnijcie co pokazuje...

Spoiler

Q8 :diamond: :f_eek: :f_eek: 8 na turnie

out ale pocieszam sie tym ze w dluzszej perspektywie beda wygrywal takie rozdania z donkami.

Nawiazujac do filmiku Mighty Sparrowa i micro mtt

To chyba tyczy sie glownie poznych faz turnieju jesli chodzi o mikro mtt kiedy jest sie mocno nabudowanym no bo ciezko grac agresywnie z tymi debilami jak ci 5 osob wchodzi do flopa. Nituje wiec maksymalnie starajac sie przegladac flopy tanim kosztem w poszukiwaniu setow , drawow do kolorow itp ale zby duzo okazji niemam.

moje udzialy w puli 4.27 :D Wy tez nitujecie na micro mtt? Oczywiscie zdarza sie ze te proporcje sa 2x wiekzse ale w tym turnieju tak sie zlozylo ze bylem zamurowany na maxa :f_p: :f_p:

Przegladajac ktoregos bloga ktos wspomnial ze gra ten turniej z 20:15 3x turbo 60 gtd wpisujac sie do niego toz przed add onem. Pomysalem ze to w sumie bardzo dobry pomysl tylko nieweim kiedy najpozniej moge sie do niego wpisac ? Mam na mysli idealny moment. Wczoraj naprzyklad siadlem do kompa i na 6 min przed ostatnia przerwa z dozwolnymi rebuyami niedalo sie juz wpisac. Moze mi ktos napisac kiedy jest ostatni dzwonek wejscia do tego turka? Wspomianny blogowicz pisal chyba cos o 8 miutach przed przerwa ale niewiem czy dobrze pamietam.

Pierwszy powazny argument to oszczednosc czasu , 2h ktore czesto i tak nie pozwola tanim kosztem porzadnie sie nabudowac. Drugi to poprostu po add onie majac te 30k najwiekszy stack bedzie max w granicach 300k wiec nie jest to jakas gitayczna przewaga. Gra bezdie wygladala woz albo przewoz. Jeden wygrany all in czesto w multiway pocie daje mozliwosc przeskoczenia odrazu do ponad 100 tys. Koszt takiej zabawy bedzie od 2 do 3 dolarow kazdego dnia wiec longrunie wydaje mi sie to oplacalne.

Napisze mi ktos w koncu dlaczego 888poker nazywany jest Przemkiem? _evil: _evil:

Odpowiedz
Cytat
poppinm

Rejestrujesz sie gdy turniej trwa 1:29 (około 21:45), dokładnie po rozpoczęciu 29, bo przy 1:29:30sec już jest za późno.

Sam grywam ten turniej z kumplem, mój rekord to 35 miejsce i 176$

Odpowiedz
Cytat
stekubuk

Patrzysz o której kończy się late reg i wchodzisz do turnieju w ostatniej dozwolonej minucie. W wypadku tego turnieju jest to 90 minut, czyli po 1h29min możesz się zaczynać rejestrować i później trzeba trochę poszczurzyć, bo do add-ona zostaje jeszcze kilka minut.

Pszemka nazywany Pszemkiem, ponieważ ( według legendy ) PeSka ( PokerStrategy ) i Pszemek ( rum o zakazanej nazwie, która nieopatrznie napisałeś ) żyli ze sobą w wielkiej przyjaźni, aż któregoś dnia PeSka powiedziała Pszemkowi "spierdalaj Pszemku" i zakazała swoim dzieciom używania jego prawdziwego imienia. Wszystkim do tej pory smutno na myśl o tej przypowieści. Według naocznych świadków był tam też Judasz Iskariota, ale ja znam historie tylko z przekazów ustnych. _cool:

GL

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20
Spoiler

Dzieki! Wzruszajaca historia!

Dzieci odseperowane od przemka/ów :f_cry: :f_cry:

Odpowiedz
Cytat
borys0508

laptop do pokera = 3k?
Kolego mam Samsunga RV515
Gram 10 sng na raz słucham winampa holdem manger2 hula az milo
Komputer kosztował 1.7k pozdrawiam :fdrink

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20

Napisane przez borys0508
laptop do pokera = 3k?
Kolego mam Samsunga RV515
Gram 10 sng na raz słucham winampa holdem manger2 hula az milo
Komputer kosztował 1.7k pozdrawiam :fdrink

Zero przymulania? Ile najwiecej sitkow dasz rade odpalic?

Odpowiedz
Cytat
borys0508

max14 grałem i było ok :nh

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20

Napisane przez borys0508
max14 grałem i było ok :nh

Jak bede troszke kasiasty to bede potrzebowal porady co do odpowiedniego sprzetu :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
scibek

Siema, spoko blog. nakurwiaj volue i przy 300BI+ atakuj 2,50$ turbo, jak cos służę pomocą ;). Nie wiem jak chciałbyś rozgrywać 4K sitó miesięcznie. to chyba musiałby być max no-life. Kropka i gl ;)

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20

Taki bedzie wlasnie moj dalszy krok jesli chodzi o sit n go tylko wiem ze do 2.5$ bede musial sie naprawde dobrze przygotowac!! Poki co potrzebuje 2x wiekszego rolla ktoregoo mam nadzieje szybko zdobyc przy pomocy mikro mtt.

Wczoraj mialem swoj debiut w 3x turbo 60k gtd jesli chodzi o gre od add ona i zaliczylem bardzo dobry wynik

O to kluczowe rozdanie:

Poker Stars $1.00+$0.10 No Limit Hold'em Tournament - t75000/t150000 Blinds + t15000 - 9 players - View hand 2196814
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (UTG): t1017692 M = 2.83
UTG+1: t1965240 M = 5.46
UTG+2: t400394 M = 1.11
MP1: t737561 M = 2.05
MP2: t945830 M = 2.63
CO: t1139370 M = 3.16
BTN: t780839 M = 2.17
SB: t1013384 M = 2.81
BB: t438654 M = 1.22

Pre Flop: (t360000) Hero is UTG with 8 :diamond: 8 :spade:
Hero raises to t1002692 all in, 2 folds, MP1 calls t722561 all in, 5 folds

Flop: (t1805122) K :diamond: 7 :club: 7 :heart: (2 players - 2 are all in)

Turn: (t1805122) 9 :club: (2 players - 2 are all in)

River: (t1805122) J :spade: (2 players - 2 are all in)

Final Pot: t1805122
Hero shows 8 :diamond: 8 :spade: (two pair, Eights and Sevens)
MP1 shows A :heart: J :club: (two pair, Jacks and Sevens)
MP1 wins t1805122

Czemu kurva nie moglo holdnac? Mailbym porzadny 2 milionwy stack z szansa na dojscie naprawde deep :facepalm:

Rozdanie pozniej na 1 bb puszowalem K9 vs A3 , A2 i strit na flopie odrazu zabil moja nadzieje

Dzisiaj tez trzeba to zagrac , codziennie! :f_cool: 15 tys czeka na mnie tylko niewiem jeszcze ktory dzien zostal mi przypisany :f_love:

Bonus:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20

Nawet w takich sytuacjach idzie jeszcze znalesc fold equity na rywala. Pewnie myslal ze mam ASY :f_p:

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/3020071_D082751277

powinenem zabetowac mocniej na flopie aby ta pieprzona trojke wyrzucic i ewentualnie jakies niskie pockety. Piotrek ogarnij sie :facepalm: Glowny blad w tym rozdaniu _evil: Najwiecej wlasnie bledow w sizingu robie gdy stack jest dosc maly i kazda wklad zetonow moze byc bardzo kosztowny. Co innego jak w turnieju mtt jest sie nabudowanym to niema obaw :evil:

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/3020174_49D0FDD0D6

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20

Bardzo udany poranek. Gralem hyper turboski aby dociagnac pasek stilerka do konca i wlasnie done :)

Profit:

Hyper turbo: 36$
Stillerek: 10$
= 46$ in total
Bankroll: 351$ caly czas do przodu :f_love:

Odkladamy ht na bok i wracamy do 0.50 + jakies mtt , niech wariancja odda za wczoraj i powinno jeszcze cos wpasc :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20
profek20 Autor wątku
profek20
stekubuk

Nice ComeBack! :fdrink

Szkoda tych ósemek, złapać seta na flopie, a i tak upierdolić... trochę boli, ale nie przejmuj się za bardzo ani nie rozpamiętuj zbyt długo. :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20

Pierw przegrywam flipa pule 500 tys+ AQ vs TT (niemam boomplayera bo przenioslo mnie odrazu) przez co skracam sie do 40 tys zetonow , udaje mi sie troszke odbudowac i kolejny wpierdzilony flip i oczywiscie na riverze. Kazde deepy wpierdalam na riverze zenada :rage: :rage:

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/3031245_9158FC4E54

:f_cry: :f_cry: :f_cry:

Ciagle zgarniam jakies ochłapy w stylu 15-40$ _evil:

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20

Napisane przez stekubuk

Szkoda tych ósemek, złapać seta na flopie, a i tak upierdolić... trochę boli, ale nie przejmuj się za bardzo ani nie rozpamiętuj zbyt długo. :pokerface:

Nie powiem bo wkurzylem sie jak hooj. Wygladalo to tak:

pojawia sie 8 a ja yeaaaaaaaa , jak spadl river to tylko szok...

Odpowiedz
Cytat
profek20 Autor wątku
profek20

Napisane przez stekubuk

Nie powiem bo wkurzylem sie jak hooj. Wygladalo to tak:

pojawia sie 8 a ja yeaaaaaaaa , jak spadl river to tylko szok...

Ostatnio zaczalem prowokowac rywali bedacna blindach piszac cmon :D Chyba nieco zwieksza sie fold equity bo pomaga czasami :f_biggrin:

Dzisiaj tradycyjnie jeszcze 3x turbo 60k gtd gram wiec moze tam bedzie ship. Wczoraj znow udalo sie wejsc jak najmniejszym kosztem 2.20$ , byl juz stack 150k tys ale moje Q5 ze small blinda zostalo sprawdzone przez AT i oucik.

bankroll: 388$

Zastanawiam sie czy nie wyplacic 30$ i postawic na Wisle x2 @ 2.36. Mecz o 18.

Odpowiedz
Cytat