Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] W poszukiwaniu leaków || Loco blog

122 Posty
19 Użytkownicy
0 Reakcje
4,421 Wyświetlenia
loco2f2f
PokerStrategist

Witam:)

Część z was mnie troche juz kojarzy z tego forum czy z irca wiec specjalnie nie bede sie przedstawiać. Mam na imie Jacek i studiuje Prawo na Uniwerku a Poznaniu. Z Pokerstrategy związany jestem chyba od wiosny i jak widać prowadzilem juz 2 blogi. Pierwszy - po otrzymaniu bonusu z pokerstrategy, Drugi po zlożeniu swojego depozytu. Oba blogi nie cieszyly sie genialnym powodzeniem ale cos tam mi dawały. Byłem systematyczny i staralem sie piąc w góre z umiejetnosciami. Co mi chyba nie wychodzilo bo zarówno darmowe 50$ jak i swoje pierwsze 50$ przegralem. Co prawda zostalo mi ostatnie 7$ na PokerStars ze swojego depozytu i zagralem z niego najpierw sitka za 1,20 a po wygraniu go za 3,40, którego także wygralem. Gralem z nudów i chwili wolnego czasu. Spoglądajac jakos tydzien temu zobaczylem za brakuje mi raptem 130FPP do wyrobienia bonusu wiec postanowilem wpłacic kolejne 50$ i wyrobić chociaż bonus.

Ale do konkretów.

Gdzie gram? - PokerStars
Co gram? - SnG oraz MTT
Jakie limity? - SnG głównie 1,20 czasami 3,40 / MTT głównie za 1,20
Jaki cel? - Najpierw wyrobienie bonusu a poźniej stopniowo powiekszanie rolla w maire mozliwości
Ile gram? - Dziennie bede gral przynajmniej mysle 8 sitków (gram po 2 lub 4 na raz) i jesli bedzie czas to jakis turek
Jak gram? - Jestem raczej zachowawczym graczem. Nie gram jakos agro ale czesto mam albo glupie szczescie albo polaczenie pecha z donkowatymi zagraniami
Po co kolejny blog? - Pewnie z tego samego powodu co piszą inni. By dzielić sie swoimi refkelsjami, suckesami i porażkami:)

Stan na 10.12.09r.

BR - 55,43$
FPP - 390

Codziennie lub co dwa dni bede starał sie zamieszczać publikować swoje postępy :f_thumbsup:

Życzcie mi szczescia i dzieki za uwage:)

121 odpowiedzi
arianik
Oldschool Grinder

Powodzenia,
ja też właśnie założyłem blog po to żeby się zmobilizować trochę...

uda Ci się zbudować BR jak nie będziesz wariował:)
ja miałem z tym problem już ze 4 razy.. ale teraz się ogarnąłem... i gram zgodnie BRM. Trochę agresywny BRM ale u Ciebie widzę podobnie 50bi do SnG.
Powodzenia i będę zaglądał.

loco2f2f Autor wątku
loco2f2f
PokerStrategist

Witam po pierwszym dniu zmagań:)

Całkiem udana sesyjka. na 8 sitków w 6 bylem na premiowanych miejscach (3 x pierwsze, 2 x drugie i 1 x trzecie). Przyznam, że szansa byla spokojnie na bycie w premiowanym w kazdym turku ale w jednym zabraklo farta, a w drugim zjadly mnie juz blindy i troche juz zaczelem grać chyba na sile do przodu.. za duzo pushowalem i w koncu odpadlem OJs vs K5 od bigstacka Rozdań jakos nie umieszcze bo specjalnie genialnie czy donkowo zagranych nie bylo.

Ogólnie sesja +11$ i standardowo +8FPP :)

Chcialbym spytać lepiej doświadczonych jak rozgrywać QQ w początkowej w momencie gdy przede mna koles podbil na preflopie do all in? Traktować to jako raczej klasyczne podbicie i dac call czy jednak dać fold w jakiegos powodu? Bo dzisiaj w sumei mialem 2 razy taka sytuacje i szczerze mowiac mialem dylemat. Zdecydowalem sie w obu przypadkach jednak na fold uznajac to jednak na dluzsza mete chyba bedzie to jednak korzystne.

Stan konta na dzis:

BR - 66,53$
FPP - 398

Pozdrawiam :f_thumbsup:

arianik
Oldschool Grinder

hmm na początku tura raczej tez bym spasował grając zgodnie ze strategią przetrwania...

gratki pierwszej sesji:) ładny plus.. ile tych VPP masz zobyć? 500 ? i do kiedy?

meda1ik
PokerStrategist

Ja bym tych gości sprawdził. :)

loco2f2f Autor wątku
loco2f2f
PokerStrategist

500VPP mam zdobyc do konca roku wiec mysle ze sopkojnie zdobede:)

Witam ;) rowniez gram sng i mtt, wiec zycze powodzenia ;)

Podaj swoje gg bo mam pare pytan.

loco2f2f Autor wątku
loco2f2f
PokerStrategist

5571975 - pisz smiało:)

Napisane przez loco2f2f

[ciach]

Chcialbym spytać lepiej doświadczonych jak rozgrywać QQ w początkowej w momencie gdy przede mna koles podbil na preflopie do all in? Traktować to jako raczej klasyczne podbicie i dac call czy jednak dać fold w jakiegos powodu? Bo dzisiaj w sumei mialem 2 razy taka sytuacje i szczerze mowiac mialem dylemat. Zdecydowalem sie w obu przypadkach jednak na fold uznajac to jednak na dluzsza mete chyba bedzie to jednak korzystne.

Zależy od limitu. Na $1-2 SNG możesz miało sprawdzać AI z QQ+ ew. AK

loco2f2f Autor wątku
loco2f2f
PokerStrategist

Nie mija sie jednak troche to z celem gry? w sensie celem jest jak najdluzej sie utrzymac przy stole (do przemiowanej trójki przynajmniej) i taki call na poczatku gry gdzie nie wiele wiem o przeciwniku chyba jest zbyt ryzykowany

meda1ik
PokerStrategist

A to turki 9os? Turbo?

W zdecydowanej większości przypadków jesteś do przodu, bo z własnego doświadczenia wiem, że za takimi zagraniami najczęściej kryją się niskie i średnie asy plus średnie pocket pary.

loco2f2f Autor wątku
loco2f2f
PokerStrategist

tak to są Sitki 9 osobowe ale nie Turbo tylko normal speed

Sytuacja jest prosta jezeli po moim podbiciu ktos daje all in to wtedy nawet w sekcji basic jest napsiane co zrobic. Pytanie co jesli np jestem na MP2 a koles z UTG daje AI przy niskich blindach (10/20) gdzie nie mam praktycznie zadnych danych z tego jak gra.

Fafarafa
Elite Grinder

Ja bym zrobił tak:

W turnieju turbo (przy mass tablingu)

AA/KK/QQ/AK - ez call

cała reszta - muck

W wypadku zwykłego turnieju AA/KK call, reszta fold. Jeżeli ktoś tak gra to na 95% jest fiszem i raczej na pewno łatwo odda stacka w sytuacji dla Ciebie bardziej komfortowej.

W przypadku gdy zagrywa tak dobry reg z UTG/UTG2 możesz śmiało obstawić go na AA/KK...sam to czasami stosowałem na 1szym poziomie blindów wiedząc że mój raise 5bb z UTG dostanie najprawdopodobniej kilka calli :) Zamiast się potem przepychać postflop liczyłem po prostu na debil call i co ciekawe często się udawało.

meda1ik
PokerStrategist

W tych turniejach 9os z niskim wpisowym można zauważyć pewną zależność, mianowicie bardzo wielu graczy w początkowej fazie gra super luźno, natomiast gdy przychodzi faza push or fold robią się z nich murki, czyli odwrotnie do tego co podpowiada logika i jak powinno się grać.

Fafarafa - czy dobry Reg zagra od razu allin w początkowej fazie turnieju z AA/KK? Koledze chodziło raczej o - jak ja ich nazywam - Hardcore'ów, którzy sypią allinami, jaky nie wiedzieli co to podbicie.

Ściągnij sobie Tournament Shark. Jak gość po proficie/zagranych turkach wygląda na dobrego fold jak nie izi call i szluz.

loco2f2f Autor wątku
loco2f2f
PokerStrategist

Dzisiaj nudny wieczór w hotelu wiec zagralem sobie o 4 sitki wiecej (czyli razem 12). Wynik mniej wiecej na zero. Jedyny minus w br to pożyczka 5$ innemu graczowi:)

Ogólnie na 12 sitków zająlem tylko 5 razy premiowane miejsce - 1 raz wygrana i po 2 razy drugie i trzecie miejsce.

Troche mailem niefarta zwłaszcza w pushach AK gdzie wylatywalem na jakis niskich pockedach i konczylem na 4 pozycji

Musze chyba doszlifowac gre wlasnie kartami typu AK zwlaszcza po flopie.

Tak wiec

BR - 60,63$
FPP - 410

Pozostało juz tylko 90pkt do uwolnienia bonusu:) Teraz zaczyna sie walka Pudzian vs Najman:)

Czy jutro zagram nie wiem. caly dzien na uczelni i pozniej 3h drogi do domu.. jak bede w stanie wieczorem to moze chociaz 4 sitki przysiąde:)

Pozdrawiam

loco2f2f Autor wątku
loco2f2f
PokerStrategist

Walki Pudziana to sie nie naoglądalem.. dluzej czasami stolika szukam:) Ze znajomym stwierdzilem ze jemu tylko szalik, dres i na ustawke po meczu.

ale wróćmy do pokera.

Mam pytanko co do statystyk. Co prawda na pokerprolabs mam dopiero 30 sitków próbki ale z tego co mi powiedziano wczoraj moje ITM 26% to za malo. Ile powinienem miec gdzies po rozegraniu 100 sitków? Gram bez Elephanta czy innych tego typu programów (na linuxie mam problemy z takim odpaleniem takich specyfików) wiec ewenteualne statystyki z topsharka moge podawac:)

arianik
Oldschool Grinder

Załóżmy, że jeżeli już jesteś w kasie to miejsca 1-2-3 rozkładają się po równo.
Czyli na 3 miejsca in the cash masz wygrane 9$.

przy Twoim procencie 26% znaczy to, że żeby być w kasie 3 razy musisz rozegrać 11.54 turnieju. Jeżeli rozegrasz 11.54 turnieju to zapłacisz za to 12.69$ ( jeżeli to jest 1.1$ za turek a nie 1.20 czy 1.15).

więc przy takim ITM jesteś 3.69$ w plecy.
Więc albo trzeba zwiększyć ITM albo struktura miejsc ITM nie może być równomierna...

powodzenia

loco2f2f Autor wątku
loco2f2f
PokerStrategist

Hej:)

Dzisiaj dzien pecha:) ale w sumie szczescia w nieszczesciu bo sesja na plus:)

Nieszczescie bylo raczej spowodowane odpadaniem na dobrych układach.. 2 razy finalowy heds up dostalem moje 2 pary vs trójka

Potwiedzila sie również moja teoria na temat grania QQ - fold powinien byc.. dalem 2 razy call i raz odpadlem na tym i raz mocno nadszarpnelem swoje żetony:)

Sesja standardowa. 8 sitkow 1$ i 5 razy ITM (1 x win, 3 x drugie i 1 x trzecie miejsce) co daje +5$ na dzisiaj. W sumie to wiecej niz sie spodziewalem bo zmeczony jestem troche po calym dniu na zajeciach i 3h za kolkiem robi swoje. Ogólnie jestem zadowolony:) i kolejne 8FPP wpadlo :)

BR - 65,43$
FPP - 418

Jutro moze zagram jakis turniej wiekszy ekstra (moze satelite do sunday milion?)

Edit:

-1$ do br bo zagralem satelitke do 1/4 sunday milion. W ogole pytanko.. tickety z satelitek mozna pieniezyc?

Pozdrawiam

loco2f2f Autor wątku
loco2f2f
PokerStrategist

Kompletne niefartowny dzien. Karty przychodzily i to nie rzadko.. ale tak mi river pomagal ze szkoda gadac. Do tego zagralem Sitka 180os turbo i stiwerdzam z przykrością ze nie ogarniam gry na turbo..

Co do sitków to standardowo 8 sitkow i tylko 2 x 3miejsce mi sie udalo wiec sesja spory minus. Dodatkowo odzyskalem 5$ ktore pożyczylem wiec az tak strasznie nie odczulem tej straty. Na dzisiaj koniec.. bo mnie nerwy zaczynaja brac i lepiej bez pokera bedzie:)

Stan na dzis:

BR - 61.13$
FPP - 428

Pozdrawia lekko znerwowany :)