Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Tuornament Pot Limit Omaha Hi $5 + 0.50 Final Teable and....

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
355 Wyświetlenia
eSGe
Elite Grinder

Witam witam gorąco i pozdrawiam wszystkich czytelników

Nazywam się Staszek i gram w pokera od 7 miesięcy, ten blog był już długo w planach ... jestem pewien że poprawi grę gości a pewnie i gospodarza.
Pewnie zastanawiasz się ile gości już przegrał że zabiera się za pisanie bloga??,o tym może w następnym wpisie :f_tongue:

A teraz coś na start:

Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina jestem fisha i tilce :f_smile:

Obecnie gram na 0.5/1$ na FTP (grałem "już" na 1/2$ na titanie), czasem pykam turnieje, wykres z fixa wygląda jak szczyty i przełęcze w tatrach, ale już niedługo będzie to ostra jazda w górę .

Cele pokerowe
Szlifować skila,
Grać swoje A game
Wyciągać z pokera frajde i niezłą kase
Cel stricte finansowy to własny biznes ( ok 15-20k$)

No i do końca miesiąca stawki 1/2$.

A i jeszcze takie fajne rozdanie, jakbyście go rozegrali??

Graj rękę

3 odpowiedzi
eSGe Autor wątku
eSGe
Elite Grinder

Zagrałem Pot Limit Omaha Hi $5 + 0.50 Rebuy (239graczy), a wynik przerósł moje najśmielsze oczekiwania zresztą sami zobaczcie
/

Turniej przebiegał bardzo przyjemnie, we wczesnej fazie było bardzo loose niektórzy gracze sprawdzali dosłownie wszystko, Ja natomiast tylko ręce z potencjałem na monstera, który zresztą często szedł all-in vs ręka typu dwie pary, agresywniejsza gra preflop zaczęła się dopiero jak zostało ok 60 graczy, udało mi się gładko przejść przez faze bubbla, później jak to bywa z 27 graczy szybko wyłonił się Final Table miałem średniego stacka(87 950) i chciałem powalczyć, wszystko szło gładko ,zostało nas tylko czterech, nabudowałem się do 280k, a następnie prawie wyzerowałem na rozdaniu

http://www.flopturnriver.com/Poker-Hand-7dQsTsJd-Tournament-UTG-792336.php

Ten gracz częst grał karty typu 7s8s9c10c w taki sposób więc sprawdziłem fre-flopa, no i pytanie o flop czy dobrze rozegrane czy też zły call?
Ale nieważne, przeciwnicy byli bardzo pasywni i chętnie oddawali blindy. od momentu w którym dobiłem do 150k szło już gładko, na hu dużo szczęscia

http://www.flopturnriver.com/Poker-Hand-9dQdKd3s-Tournament-BB-792365.php

No i decydujące rozdanie

Full Tilt Pot-Limit Omaha Tournament, 12000/24000 Blinds (2 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (BB) (t576740)
SB (t490260)

Hero's M: 16.02

Preflop: Hero is BB with 9, 7, 6, 8
SB bets t72000, Hero calls t48000

Flop: (t144000) 7, 6, Q (2 players)
Hero checks, SB bets t86000, Hero raises to t402000, SB raises to t418260 (All-In), Hero calls t16260

Turn: (t980520) 5 (2 players, 1 all-in)

River: (t980520) 3 (2 players, 1 all-in)

Total pot: t980520

Results:
SB had K, Q, A, J (one pair, Queens).
Hero had 9, 7, 6, 8 (straight, nine high).
Outcome: Hero won t980520

Grało się genialnie, czułem grę i przeciwników, satysfakcja z pokonania 239 rywali nie do opisania, a $885 też się sprzyda _biggrin:

Masz dobry tytuł bloga :D

W tej pierwszej rece gdzies masz Top Pair z para dam w lapie masz tez flush draw, szanse na runner runner strita albo dwie pary, przy tak malej liczbie graczy to jest call, mimo ze normalnie raisy PF naleza zazwyczaj do raczej rąk z parą asów, AAxx, ale shorthanded to roznie moze byc. Ale po takiej agreji na flopie to juz raczej pewne ze mial te asy chlopak. Mimo to masz Oddsy 2:1 na ten call, zatem moglbys go wykonac nawet bedac z tylu. Ale wcale nie jestes z tylu, jestes nawet sporym faworytem na flopie 64,15 %. Oczywiscie w czasie rozdania tego nie wiesz, ale wszystko opiera sie o to czy Twoj Flush Draw jest dobry. A o ile w grze na Full Ring to wszelkie nie-nutsowe flushe sa slabe, to przy tak malej liczbie ludzi bym w ciemno zakładał ze ten FD jest dobry, a do tego chlopak bedac agresywny przed flopem i tak ostro na flopie bylbym pewien ze ma asy, a nie AQ, wiec 2 damy tez sa dobrymi outami.

EDIT: Po przeczytaniu Twojego wpisu o tym turku sam go dzisial zagrałem, i nie wyrownalem Twojego osiagu ale 2gie miejsce :)
madavaster tez powalczyl :) PLO