win/loss: +12,34$
winrate: +19,41
hands: 318
Nie wrzucalem z wczoraj wpisu, bo jakos slabo sie czulem glowa mnie bola i w ogole jakis nie przytomny bylem rozegralem okolo 0,5k rozdan i skonczylem na +1,70. Dzisiaj tez za duzo rozdan nie zagralem, ale jakos nie chce mi sie dzisiaj juz grac, zreszta musze sie spakowac na jutrzejszy wyjazd do Gdanska na Regionalne Mistrzostwa
Ogolnie mysle o zmianie tytulu bloga i jego formy. Zdaje sobie sprawe z faktu, ze do wrzucania rak jest forum, ale tam mozna wrzucic max 9rak dziennie to raz, a dwa to jednak niewiele osob tam sie wypowiada (chociaz patrzac, ze w moim blogu tez nikt sie nie udziela mysle ze odzewu tez nie bedzie wielkiego), ale mimo wszystko bede chcial wrzucac po 10-15rak wraz z komentarzami dlaczego tak a nie inaczej to rozegralem i z tokiem myslenia na kazdym stricie. Nie wiem dlaczego, ale wg mnie na forum wrzuca sie rece, ktore w wiekszosci przegraly, bo do takich ma sie watpliwosci, a tutaj raczej bede chcial wrzucac rece zwycieski oraz jakies ciekawsze blefy.
Dzisiaj wrzuce tylko jedna reke zagrana na set value, chociaz bardzo ryzykownie zagrana bo zagralem cold call 3bet:
Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$6,78:///////;BB$3,17:2 534/15/12/1,7/39/34/68/48;UTG2$2,63:364/43/4/0,9/42/9/50/51;MP2$5,06:103/48/20/1,4/46/13/0/26;CO$4,75:777/14/10/3,1/38/24/83/59;BU$4,64:31/48/0/0,1/36/0/-/100;[/tg]
0,1/0,2 Fixed-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.69 by www.pokerstrategy.com.
Preflop: Hero is SB with 2♠, 2♥
UTG1 folds, UTG2 calls, MP1 folds, MP2 calls, MP3 folds, CO calls, BU calls, Hero calls, BB raises, UTG2 calls, MP2 3-bets, 2 folds, Hero calls, BB calls, UTG2 calls.
Tutaj dopelnienie z SB bylo easy, sprawdzenie 3beta bylo troche ryzykowne, ale patrzac, ze sprawdzil to juz UTG, a BB tez sprawdzi, chociaz wiadomo, ze moze odwinac CAP, ale jakby nie bylo bedzie wtedy pula 4 osobowa.
Flop: (14,00 SB) 5♠, 9♣, 2♣ (4 players)
Hero bets, BB folds, UTG2 calls, MP2 calls.
Patrzac po akcji na pre-flopie bije mnie tylko 55 i 99. Flop nie jest za piekny dla mnie, bo jakby nie bylo lezy flush draw. Nie chcialem tutaj grac c/r, bo wywalilbym za duzo osob, bo podejmuje decyzje pierwszy po agresorze z pre-flopa. Donkiem liczylem na to, ze MP2 mnie przebije i zagram sobie easy call tak samo jak reszta, ale jednak tylko sprawdzil, ale sprawdzili tez inni.
Turn: (8,50 BB) 9♠ (3 players)
Hero bets, UTG2 calls, MP2 calls.
Tutaj jakbym nie zagral kolejnego c-beta strasznie dziwnie by to wygladalo, chociaz z innej strony ta kolejna dziewiatka mogla przestraszyc innych, no ale mimo wszystko postanowilem dalej obstawiac, bo nie bylem pewien czy powiedzmy UTG nie ma reki typu AK/AQ i nie bedzie chcial wziac darmowej karty na turnie. Nie wiem tez czy UTG zagra na ta 2ga dziewiatke donka, a po podbiuciu od MP2 nie bede w stanie zagrac c/r bo wyrzucilbym UTG2. Takze tutaj decyduje sie na kolejnego donka.
River: (11,50 BB) Q♦ (3 players)
Hero bets, UTG2 calls, MP2 folds.
Na riverze bije mnie tylko QQ, (oczywscie 99 bije mnie juz od turna :D), ale mimo wszystko wole tutaj zagrac bet/call niz check i stracic value od innych pocketow czy tez od Qx.
Final Pot: 13,50 BB
Results follow (highlight to see):
Hero shows ful, dwójki na dziewiątki (2s 2h)
UTG2 shows dwie pary, damy i dziewiątki (Kh Qh)
Hero wins with ful, dwójki na dziewiątki (2s 2h)
/\ od przyszlego tygodnia bede chcial wrzucac w taki sposob opisane rece.
Co do bankrolla to ze wzgledu na to, ze place w ~uj za uczelnie i wsadzilem sie w troche drozsza stancje bede pewnie zmuszony pod koniec maja wyplacic okolo 150dolcow, takze watpie, zebym do powiedzmy konca czerwca wszedl na np FL$0,25/$0,5, a jak tylko bankroll osiagnie cos kolo 200usd robie cashout za 150 i od pozostalych 50dolcow bede probowal piac sie po limitach.
Ogolnie do limitu FL0,25/0,5 jestem troche sceptycznie nastawiony, bo juz 3razy probowalem go podbic (ale to na zasadzie mam 120usd i robie shocik i jak spadne do 100 to wracam na FL0,1/0,2) i 3 razy wtopilem troche kasy (~140usd). Teraz jak bede probowal go atakowac to z bankrollem min 200$, z mozliwoscia spadku do 130$-140$. Jak wiadomo FL jest swingowy, dlatego chce sobie dac troche wiekszy zapas, do tego sadze, ze moja gra sie znacznie poprawila od momentu pierwszych shotow a obecnie.
Patrzac na sam maj:
Win/Loss: +88,09
Winrate: +3,54BB/100
Hands: 12463
Takze sadze ze poprawa jest dosc duza, probka nie jest az tak wielka ale jest to okolo 25 sesji, poniewaz kazdego dnia gram po min 2 sesje. I tylko 1 dzien zostal zakonczony wynikiem ujemnym, ktory wyniosl -0,39.
Oczywiscie mozliwe jest, ze taki winrate i taki edge nad przeciwnikami wypracowalem sobie na FL0,1/0,2, a na FL0,25/0,5 moze byc zupelnie inaczej, ale mysle, ze az takiej roznicy w poziomie gry na FTP miedzy tymi limitami nie bedzie, ale to akurat czas pokaze
Bankroll: 114,74$