Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Skazany na FL$0,1/$0,2? [FTP]

51 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
2,007 Wyświetlenia
brommy Autor wątku
brommy
Elite Grinder

:club: win/loss: +12,29$
:club: winrate: +3,62
:club: hands: 1697

Dzisiaj stwierdzilem, ze dobije do tych 100dolcow znowu :D udalo sie, chociaz juz chcialem sie poddawac, bo co nazbieralem powiedzmy 98usd to zaraz jakies rozdanie przegrane i znowu 95 i tak w kolo 98-95-98-95, ale udalo sie :D

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$3,58:176/38/6/1,1/37/0/75/62;BB$24,64:15/80/7/1,6/45/0/-/60;UTG2$6,80:5 511/15/10/1,8/39/25/72/49;Hero$3,00:///////;[/tg]
0,1/0,2 Fixed-Limit Hold'em (8 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.69 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is MP2 with A♥, A♠
UTG2 raises, MP1 folds, Hero 3-bets, 3 folds, SB caps, BB calls, UTG2 calls, Hero calls.

Flop: (16,00 SB) 3♥, 8♠, 4♠ (4 players)
SB bets, BB folds, UTG2 raises, Hero 3-bets, SB calls, UTG2 calls.

Na flopie jednak mozna bylo zagrac tylko call, a raise dopiero na turnie, ale tak jak wyszlo tez nie bylo tragedii =)
Turn: (12,50 BB) 6♥ (3 players)
SB checks, UTG2 checks, Hero bets, SB calls, UTG2 calls.

River: (15,50 BB) 3♣ (3 players)
SB checks, UTG2 checks, Hero bets, SB calls, UTG2 calls.

Final Pot: 18,50 BB

Results follow (highlight to see):
Hero shows dwie pary, asy i trójki (Ah As)
UTG2 shows para trójki (Ac Kh)
SB shows dwie pary, damy i trójki (Qs Qc)

Hero wins with dwie pary, asy i trójki (Ah As)

Zastanawiam sie tylko czy raise na turnie nie wyrzucilby sb.

:diamond: Bankroll: 100,45$

smack91
BlackMember

bardzo dobrze zagrane to rozdanie, jeśli już chciałbyś zagrać coldcall flop, raise turn to tylko gdy nie spadnie :spade:. ale i tak wolę rozegrać tak jak Ty..
pozdro.

brommy Autor wątku
brommy
Elite Grinder

Napisane przez smack91
bardzo dobrze zagrane to rozdanie, jeśli już chciałbyś zagrać coldcall flop, raise turn to tylko gdy nie spadnie :spade:. ale i tak wolę rozegrać tak jak Ty..
pozdro.

Szczerze mowiac niskiego :spade: bym sie w ogole nie bal, bo w takim przypadku patrzac na akcje na pre flopie to tylko AKs/AQs i byc moze AJs w winie bym mnie bilo, ale patrzac na dynamike podbicia dalej mysle ze w wiekszosci przypadkach bylbym z przodu, ale z innej strony zagranie raise na turnie mogloby wyrzucic SB jakby powiedzmy mial AQ/AK procz suited w winie albo suited w czerwie liczacego na backdoora, z czego ostatnie i tak byloby wielkim over play z jego strony.

brommy Autor wątku
brommy
Elite Grinder

:club: win/loss: +12,34$
:club: winrate: +19,41
:club: hands: 318

Nie wrzucalem z wczoraj wpisu, bo jakos slabo sie czulem glowa mnie bola i w ogole jakis nie przytomny bylem rozegralem okolo 0,5k rozdan i skonczylem na +1,70. Dzisiaj tez za duzo rozdan nie zagralem, ale jakos nie chce mi sie dzisiaj juz grac, zreszta musze sie spakowac na jutrzejszy wyjazd do Gdanska na Regionalne Mistrzostwa :D

Ogolnie mysle o zmianie tytulu bloga i jego formy. Zdaje sobie sprawe z faktu, ze do wrzucania rak jest forum, ale tam mozna wrzucic max 9rak dziennie to raz, a dwa to jednak niewiele osob tam sie wypowiada (chociaz patrzac, ze w moim blogu tez nikt sie nie udziela mysle ze odzewu tez nie bedzie wielkiego), ale mimo wszystko bede chcial wrzucac po 10-15rak wraz z komentarzami dlaczego tak a nie inaczej to rozegralem i z tokiem myslenia na kazdym stricie. Nie wiem dlaczego, ale wg mnie na forum wrzuca sie rece, ktore w wiekszosci przegraly, bo do takich ma sie watpliwosci, a tutaj raczej bede chcial wrzucac rece zwycieski oraz jakies ciekawsze blefy.

Dzisiaj wrzuce tylko jedna reke zagrana na set value, chociaz bardzo ryzykownie zagrana bo zagralem cold call 3bet:

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$6,78:///////;BB$3,17:2 534/15/12/1,7/39/34/68/48;UTG2$2,63:364/43/4/0,9/42/9/50/51;MP2$5,06:103/48/20/1,4/46/13/0/26;CO$4,75:777/14/10/3,1/38/24/83/59;BU$4,64:31/48/0/0,1/36/0/-/100;[/tg]
0,1/0,2 Fixed-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.69 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is SB with 2♠, 2♥
UTG1 folds, UTG2 calls, MP1 folds, MP2 calls, MP3 folds, CO calls, BU calls, Hero calls, BB raises, UTG2 calls, MP2 3-bets, 2 folds, Hero calls, BB calls, UTG2 calls.

Tutaj dopelnienie z SB bylo easy, sprawdzenie 3beta bylo troche ryzykowne, ale patrzac, ze sprawdzil to juz UTG, a BB tez sprawdzi, chociaz wiadomo, ze moze odwinac CAP, ale jakby nie bylo bedzie wtedy pula 4 osobowa.
Flop: (14,00 SB) 5♠, 9♣, 2♣ (4 players)
Hero bets, BB folds, UTG2 calls, MP2 calls.

Patrzac po akcji na pre-flopie bije mnie tylko 55 i 99. Flop nie jest za piekny dla mnie, bo jakby nie bylo lezy flush draw. Nie chcialem tutaj grac c/r, bo wywalilbym za duzo osob, bo podejmuje decyzje pierwszy po agresorze z pre-flopa. Donkiem liczylem na to, ze MP2 mnie przebije i zagram sobie easy call tak samo jak reszta, ale jednak tylko sprawdzil, ale sprawdzili tez inni.
Turn: (8,50 BB) 9♠ (3 players)
Hero bets, UTG2 calls, MP2 calls.

Tutaj jakbym nie zagral kolejnego c-beta strasznie dziwnie by to wygladalo, chociaz z innej strony ta kolejna dziewiatka mogla przestraszyc innych, no ale mimo wszystko postanowilem dalej obstawiac, bo nie bylem pewien czy powiedzmy UTG nie ma reki typu AK/AQ i nie bedzie chcial wziac darmowej karty na turnie. Nie wiem tez czy UTG zagra na ta 2ga dziewiatke donka, a po podbiuciu od MP2 nie bede w stanie zagrac c/r bo wyrzucilbym UTG2. Takze tutaj decyduje sie na kolejnego donka.
River: (11,50 BB) Q♦ (3 players)
Hero bets, UTG2 calls, MP2 folds.

Na riverze bije mnie tylko QQ, (oczywscie 99 bije mnie juz od turna :D), ale mimo wszystko wole tutaj zagrac bet/call niz check i stracic value od innych pocketow czy tez od Qx.
Final Pot: 13,50 BB

Results follow (highlight to see):
Hero shows ful, dwójki na dziewiątki (2s 2h)
UTG2 shows dwie pary, damy i dziewiątki (Kh Qh)

Hero wins with ful, dwójki na dziewiątki (2s 2h)

/\ od przyszlego tygodnia bede chcial wrzucac w taki sposob opisane rece.

Co do bankrolla to ze wzgledu na to, ze place w ~uj za uczelnie i wsadzilem sie w troche drozsza stancje bede pewnie zmuszony pod koniec maja wyplacic okolo 150dolcow, takze watpie, zebym do powiedzmy konca czerwca wszedl na np FL$0,25/$0,5, a jak tylko bankroll osiagnie cos kolo 200usd robie cashout za 150 i od pozostalych 50dolcow bede probowal piac sie po limitach.

Ogolnie do limitu FL0,25/0,5 jestem troche sceptycznie nastawiony, bo juz 3razy probowalem go podbic (ale to na zasadzie mam 120usd i robie shocik i jak spadne do 100 to wracam na FL0,1/0,2) i 3 razy wtopilem troche kasy (~140usd). Teraz jak bede probowal go atakowac to z bankrollem min 200$, z mozliwoscia spadku do 130$-140$. Jak wiadomo FL jest swingowy, dlatego chce sobie dac troche wiekszy zapas, do tego sadze, ze moja gra sie znacznie poprawila od momentu pierwszych shotow a obecnie.

Patrzac na sam maj:
:diamond: Win/Loss: +88,09
:diamond: Winrate: +3,54BB/100
:diamond: Hands: 12463
Takze sadze ze poprawa jest dosc duza, probka nie jest az tak wielka ale jest to okolo 25 sesji, poniewaz kazdego dnia gram po min 2 sesje. I tylko 1 dzien zostal zakonczony wynikiem ujemnym, ktory wyniosl -0,39.

Oczywiscie mozliwe jest, ze taki winrate i taki edge nad przeciwnikami wypracowalem sobie na FL0,1/0,2, a na FL0,25/0,5 moze byc zupelnie inaczej, ale mysle, ze az takiej roznicy w poziomie gry na FTP miedzy tymi limitami nie bedzie, ale to akurat czas pokaze =)

:diamond: Bankroll: 114,74$

szpaq2
Elite Grinder

witam
Ja wrzucam jak leci rozdania na forum. to z tym kolesiem z niskim af wygrałem a co miał to żal. Ogólnie twój blog czytuje ale nie ma czasu wszędzie pisać. Co do rozdania to okej prflop ta ręka ma duże implied odds i łatwo się gra. Donk moim zdaniem jest strasznie słaby. Czemu uważasz że nie postawią zakład c/r easy ktoś odpadnie pięknie masz już dużą pule 14sb a będzie większa op ci tutaj nie spasują wszystko się ładnie wypłaci. A płacić muszą bo raz na ruski rok to możesz przegrać. No a reszta to cisnę na maksa do konca.

brommy Autor wątku
brommy
Elite Grinder

Siemka =)

Nie oczekuje tutaj jakis setki komentarzy do rak czy ogolnie do bloga, co do forum to ja nie widze sensu wrzucac rozdan wygrywajacych, no chyba ze tak lekko na granicy oddsow, zeby sie upewnic czy to bylo szczescie czy matematycznie poprawnie. Wole wrzucac rece, do ktorych nie mam pewnosci na temat rozegrania. Powiem tak na turnie nie chcialem juz nikogo wyrzucac, bo bylem naprawde wielkim faworytem, na flopie nie wiem czy cold call za 2SB sprawdzilby UTG2, latwiej jest jednak zaplacic 1SB niz 2SB, a juz na turnie to jestem prawie ze pewien, ze juz by tego nie sprawdzil szczegolnie po tej 2giej dziewiatce, na ktora pewnie mnie obstawiali.

Pozdrawiam

brommy Autor wątku
brommy
Elite Grinder

Tak w ogole to mysle zeby zrobic jakas FL FR Study Group, ale obecnie nie jestem w stanie, bo przez zmiane stancji (z przyczyn wyzszych) tymczasowo uzywam playneta (dobrze ze jest na karte i nie musialem podpisywac umowy!). Do tego w lipcu bede pewnie na rejsach, bo jestem zeglarzem, zas od polowy sierpnia do konca wrzesnia w Belgii, bo na studia trzeba jakos zarobic takze nie bede grac, ale mysle ze od pazdziernika wyjde z taka inicjatywa i ta zmiana struktury blogu ma wlasnie taki malutki wstepik do tej Study Group =)

szpaq2
Elite Grinder

Znaczy z tym jak leci chodziło mi że wygrywające i przegrywające. Czasami gra się źle a wygrasz. Głównym moim kryterium jest to że analizując np sesje nie umiem odpowiedzieć czy dobrze zagrałem lub czegoś nie wiem.

brommy Autor wątku
brommy
Elite Grinder

Napisane przez szpaq2
Znaczy z tym jak leci chodziło mi że wygrywające i przegrywające. Czasami gra się źle a wygrasz. Głównym moim kryterium jest to że analizując np sesje nie umiem odpowiedzieć czy dobrze zagrałem lub czegoś nie wiem.

Ja czasem potrafie zrobic over play robiac komus pieknego suckouta tylko przy wojnie/kradziezy blindow :D

Ten hand niżej z 22

Jeśli mógłbym skomentować: donk bet na wszystkich stritach jest wg mnie słabą linią. Donk bet na flopie jest ok, bo powinieneś ogólnie dostać raise od FD, overpair, na wyższych stawkach również od AK.

Ale na turnie check/raise wydaje się być bardziej efektywny. Raz na 3 razy jeden z przeciwników musi zabetować, aby Ci się to opłaciło. FD i tak nie spasuje, bo Twój range nie zawiera tylko seta, ale i tripsy 9, overpair, niższy FD w skrajnych przypadkach.

Na turnie wg mnie tracisz value nie grając taką linią.

brommy Autor wątku
brommy
Elite Grinder

Napisane przez GSHA00013745
Ten hand niżej z 22

Jeśli mógłbym skomentować: donk bet na wszystkich stritach jest wg mnie słabą linią. Donk bet na flopie jest ok, bo powinieneś ogólnie dostać raise od FD, overpair, na wyższych stawkach również od AK.

Ale na turnie check/raise wydaje się być bardziej efektywny. Raz na 3 razy jeden z przeciwników musi zabetować, aby Ci się to opłaciło. FD i tak nie spasuje, bo Twój range nie zawiera tylko seta, ale i tripsy 9, overpair, niższy FD w skrajnych przypadkach.

Na turnie wg mnie tracisz value nie grając taką linią.

Jasne ze mozesz komentowac =)

Co do tego ze taka linia jest weak. W HU owszem taka linia jest weak, ale przy 3 graczach mysle ze az tak slaba nie jest. Wg mnie moj c/r wyrzuci w wiekszosci przypadkow gracza miedzy mna a agresorem. W puli 4 osobowej+ mozna zalozyc ze min1 osoba bedzie miala flush drawa i mi to sprawdzi.
I tak na turnie zgarniam (wg ilosci osob):
2) dla c/r 2BB | dla donka 1BB
3) dla c/r 2BB-4BB | dla donka 2BB (ale jest tez mozliwosc, ze nie dostane mozliwosci zagrac c/r chociaz patrzac na statystyki gracza, pomimo, ze sa niewielkie w wiekszosci przypadkow mialbym taka mozliwosc)
4) dla c/r 4BB-6BB | dla donka 3BB (sadze ze dopiero w tym momencie pewnosc ze sprawdzi mnie min 1 osoba za 2BB jest tutaj znacznie wieksza niz w przypadku gdzie bylem z 3ma przeciwnikami)

Do tego jak zagrac jak dostane na turnie check-behind?
Wtedy grac donk beta na riverze czy probowac zagrac c/r?

W sumie zadalem 2 pytanie, ale sam odpowiem, ze gralbym juz to drugie raczej :D