Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] poker na tilcie // highway to 5/10 pro

49 Posty
18 Użytkownicy
0 Reakcje
2,009 Wyświetlenia
Pyszu
Oldschool Grinder

Jestem pełen podziwu dla formy prowadzenia postów. Styl na poziomie.
Dobry Fix nie jest zły. Zrobiłem shota na PP, bo im się coś pomyliło.
Na moje nieszczęście naprawili błąd. Będzie trzeba się pożegnać z Party.
Co nie pogram trochę na jakiejś platformie to zaraz żałuje i zaczynam cudować a może by coś zmienić... Jak gram na Starsach to nie mam czasu na te weekendowe turnieje jak gram na UB to brakuje mi dobrych turniejów
:\

Ja problem ze stosunkiem rodziny do pokera załatwiłem przestając brać od nich pieniądze. Jakiś droższy prezencik na święta, urodziny etc i już dawno głupie teksty w stylu szatan zło co ty robisz?? się skończyły.

Dzisiaj się wyprowadziłem przez pokera z domu co prawda, ale to dlatego że gram w nocy. Ojciec wyraźnie dał mi do zrozumienia, że ostatni raz go obudziłem schodząc do kuchni :P

a co do:

wychodzi mi około 1,7 bb/100 dodatkowego winratu. Nieźle?

kiepściutko
Dobry rakeback zaczyna się od 100% w górę :P

SamRadziwill
Elite Grinder

Simoo pewnie będzie jęczał o bezprawnym korzystaniu z jego flagowego zdania, ale muszę to napisać: bardzo fajny blog :D

Wracając jeszcze do punktów FTP, to jest możliwość ich sprzedania innym graczom, poszukaj sobie na googlach, na pewno znajdziesz. Standardowa cena to, o ile dobrze pamiętam, 3,5$ za 1000 punktów. A to, że nie można wymieniać punktów w sklepiku na gotówkę powinno być raczej oczywiste, bo od dostawania czystej kasy jest tu rakeback :) Dla mnie ogólnie FTP >> all ;)

Pozdrawiam

1MrPiter
Elite Grinder

Suprys napisał

-Narazie próbka mała ale po 2761 rozdań na 1/2 SH vpip ~30% ugrałem 173,5$ raku
-27% z tego to 46,8$ - tyle dostane rakebacku za 2 dni gry
-wychodzi mi około 1,7$/100 czyli 1,7 bb/100 dodatkowego winratu. Nieźle?

Ale jeśli grasz 1/2 to 1.7$ to nie jest to samo co 1.7BB, tylko 1.7$ = 0.85BB.

Napisz jak już dostaniesz ten pierwszy rakeback ile rąk rozegrałeś i ile dostałeś zwrotu. BTW. Jakiego programu używasz. PT3?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

1MrPiter napisał

Suprys napisał

-Narazie próbka mała ale po 2761 rozdań na 1/2 SH vpip ~30% ugrałem 173,5$ raku
-27% z tego to 46,8$ - tyle dostane rakebacku za 2 dni gry
-wychodzi mi około 1,7$/100 czyli 1,7 bb/100 dodatkowego winratu. Nieźle?

Ale jeśli grasz 1/2 to 1.7$ to nie jest to samo co 1.7BB, tylko 1.7$ = 0.85BB.

Napisz jak już dostaniesz ten pierwszy rakeback ile rąk rozegrałeś i ile dostałeś zwrotu. BTW. Jakiego programu używasz. PT3?

używam elephanta i nie chodzi mi o Big betsy tylko Big blindy ;D tak mi liczy słonik

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Wczorajsza sesja zaczęła się przed północa a skończyła po północy. Brr nie lubie tak grać bo elephant dzieli mi wtedy sesje na 2 dni. po 1 nie pokazuje mi pełnego wyniku z danego dnia i miesza kolejny dzień do tego jeszcze.

No ale cóż...

Co do samej gry, przez jakieś 800 pierwszych rozdań miałem downswing że ho-ho.
Mój W$@SD wynosił 42% i byłem sporo w plecy. Póżniej coś sie zmieniło. Po prostu znowu zacząłem wygrywać. w ostatecznosci skończyłem sesję na + i poszedłem spać.

Bank-roll: 676$

Wykres za wczoraj:

<><><><><><><><>

Sprawy niepokerowe (O rly?)

Wczoraj po szkole skoczyliśmy do kumpla. Efekt? umiemy zagrać to:

nauczylismy sie tego w 20 minut ;D piosenka jest banalna jak gierki na 0,1/0,2

Wiecie co jest najgorszą sprawą podczas formowania zespołu?

wokalista!

znaleźć dobrego to jak trafić jackpota na party. Wczoraj przyszedł jeden koleś na przesłuchanie ;p śpiewał właśnie te 7 nation army bo powiedział że je umie. Chętnie bym wam to pokazał gdybym miał nagranie :) uwierzcie mi - nie umie.

Pyszu
Oldschool Grinder

Suprys napisał

Wiecie co jest najgorszą sprawą podczas formowania zespołu?

wokalista!

To z tego powodu, że 99% podkładów może zagrać automat, bądź każdy kto ma jakiekolwiek pojęcie o danym instrumencie. Dlatego głównie wokaliści są liderami zespołów, ponieważ są "nie do zastąpienia".

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Właśnie gram turniej 3$ + 0,3$ Knockout i poziom jest żenujący

LOVE !!11

Full Tilt No-Limit Hold'em, 3+0.30 Tournament, 120/240 Blinds 25 Ante (9 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

saw flop | saw showdown

CO (t2350)
Button (t4775)
SB (t8480)
BB (t5779)
UTG (t14295)
Hero (UTG+1) (t18345)
MP1 (t4420)
MP2 (t3498)
MP3 (t11380)

Hero's M: 31.36

Preflop: Hero is UTG+1 with K, K
1 fold, Hero bets t720, 5 folds, SB raises to t8455 (All-In), 1 fold, Hero calls t7735

Flop: (t17375) A, 6, J (2 players, 1 all-in)

Turn: (t17375) Q (2 players, 1 all-in)

River: (t17375) 10 (2 players, 1 all-in)

Total pot: t17375
Main pot: t17375 between SB and Hero, won by Hero

Results in white below:
SB had Q, 4 (one pair, Queens).
Hero had K, K (straight, Ace high).
Outcome: Hero won t17375

Wczoraj nie napisałem relacji z pokera ale dziś zrobie szerszą relację, ale to pozniej ;D

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Przyszła korekta... i to w jakim stylu:

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$67,25:80/54/0/1,3/38/0/33/61;Hero$133,75:///////;MP3$83,75:87/39/5/0,7/42/0/25/63;BU$44,25:44/39/16/3,0/21/22/0/50;[/tg]
1/2 Fixed-Limit Hold'em (6 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BB with Q♥, Q♠
MP2 folds, MP3 raises, CO folds, BU calls, SB calls, Hero 3-bets, MP3 calls, BU calls, SB calls.

Flop: (12,00 SB) T♣, 2♦, 2♠ (4 players)
SB bets, Hero raises, 2 folds, SB 3-bets, Hero caps, SB calls.

Turn: (10,00 BB) T♦ (2 players)
SB bets, Hero calls.

River: (12,00 BB) K♥ (2 players)
SB bets, Hero calls.

Final Pot: 14,00 BB

Results follow (highlight to see):
Hero shows dwie pary, damy i dziesiątki (Qh Qs)
SB shows ful, dwójki na dziesiątki (2h 3c)

SB wins with ful, dwójki na dziesiątki (2h 3c)

23o :) nice hand sir

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$68,00:///////;MP3$143,00:202/46/25/1,2/37/30/50/48;[/tg]
1/2 Fixed-Limit Hold'em (6 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BB with Q♥, A♣
MP2 folds, MP3 raises, 3 folds, Hero 3-bets, MP3 calls.

Flop: (6,50 SB) 5♦, Q♠, A♥ (2 players)
Hero bets, MP3 calls.

Turn: (4,25 BB) Q♣ (2 players)
Hero bets, MP3 calls.

River: (6,25 BB) A♦ (2 players)
Hero bets, MP3 raises, Hero calls.

Final Pot: 10,25 BB

Hero shows ful, asy na damy (Qh Ac)
MP3 shows ful, asy na damy (Td As)

Hero wins with ful, asy na damy (Qh Ac)
MP3 wins with ful, asy na damy (Td As)

Kolo trafił swojego 1 outa. jednego outa na split pota...

i tak cały dzien... nie mam siły, chce znowu upswing...

Bank-roll: 650$

aha, rakebacku przyszło mi 43$, 3$ mniej niż mi wynika z elephanta. Cały świat mnie nienawidzi ;p

1MrPiter
Elite Grinder

Suprys napisał

aha, rakebacku przyszło mi 43$, 3$ mniej niż mi wynika z elephanta. Cały świat mnie nienawidzi ;p

A ile rąk rozegrałeś w tygodniu w którym dostałeś zwrot?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

1MrPiter napisał

Suprys napisał

A ile rąk rozegrałeś w tygodniu w którym dostałeś zwrot?

Jeżeli naliczają do wtorku włącznie to zagrałem około 2,6-7k rąk na 1/2 SH

Co do pokera zrobiłem sobie shota na kilka dobrych stołów 2/4 i dużo łatwiej mi się tam gra. Nie wiem z czego to wynika ale po prostu czuje się tam dużo lepiej. będę musiał to rozkminić bo nie wiem dlaczego tak jest.

A co najważniejsze znowu wygrywam!

do później

Z bankrollem 600$ wchodzisz na 2/4? Odważnie :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

tool8 napisał
Z bankrollem 600$ wchodzisz na 2/4? Odważnie :)

już nie 600 a 700$ ;D i zawsze mogę sobie dopłacić $$ z rezerwy która sobie zostałem na moneybookers jak przenioslem sie z party

Pora coś napisać

ostatnie pare dni miałem bardzo zabiegane. Nie miałem czasu na forum, mało na pokera. Ale te chwile które poświęcałem na granie były bardzo... hmm mało owocne.
Downswing na 1/2 i upswing na 2/4 się zrównoważyły w efekcie czego bankroll stoi prawie w miejscu. Jedyne pocieszenie to rakeback ktory sie szykuje w piatek :)

W końcu się zebrałem i kupiłem soft do tableselection. wczesniej nie przykładałem do tego wagi ale uświadomiłem sobie znaczenie tego aspektu gry. Szczególnie wyniki na poszczegolnych stołach. Zawsze tam gdzie mialem pozycje na rybke , byłem na + , tam gdzie pozycji nie było (albo nie było fisha) tam wychodzilem na minus. teraz komp pośmiga sobie 24/7 przez jakis czas i zbiore sobie ładną bazę danych i zaczne rozpracowywać 2/4 1 more time ;)

Jaki jest dokładny stan bankrolla teraz nie powiem bo jestem podczas gry Ale obiecuje że niedługo , na dniach siąde i szczególowo przeanalizuję moją grę (pisze jakby to kogoś obchodziło ale przynajmniej sie zmobilizuje do przejrzenia rozdań :) )

1MrPiter
Elite Grinder

Suprys napisał

(pisze jakby to kogoś obchodziło ale przynajmniej sie zmobilizuje do przejrzenia rozdań :) )

Ja czytam twojego bloga, wiec jak już jest przynajmniej jeden czytelnik to możesz czuć się zmobilizowany :)

BTW: Nie podoba mi się Twoje zarządzanie BR. Wygląda to trochę tak... Mam downsiwng na 1/2 to lecę szybko na 2/4 żeby się odrobić. Jak się za którymś razem w końcu nie uda odrobić na tym 2/4 to będziesz "płakał".

slimy3
Oldschool Grinder

Suprys napisał
teraz komp pośmiga sobie 24/7 przez jakis czas i zbiore sobie ładną bazę danych i zaczne rozpracowywać 2/4 1 more time ;)

Jeszcze nie dawno robiłem bazę na Party (maks 18 stołów), więc w miesiąc można zrobić bazę około 1 miliona rąk, zakładając, że robi sie mining 24h/dobę. Ktoś na forum podał taka stronkę http://www.handhq.com/ - i powiem, że od tamtego czasu nie robię sam miningu - np. 1 milion rozdań na 2$4 kosztuje 8xBB ;)

1MrPiter
Elite Grinder

slimy3 napisał

Jeszcze nie dawno robiłem bazę na Party (maks 18 stołów), więc w miesiąc można zrobić bazę około 1 miliona rąk, zakładając, że robi sie mining 24h/dobę. Ktoś na forum podał taka stronkę http://www.handhq.com/ - i powiem, że od tamtego czasu nie robię sam miningu - np. 1 milion rozdań na 2$4 kosztuje 8xBB ;)

Tylko ciekawe na ile takie kupione statystyki są wiarygodne i aktualne. Mam na myśli to czy np nie były one tworzone pare miesięcy temu a od tego czasu to już dawno tych graczy albo na tych limitach nie ma, albo grają zupełnie inaczej niż wskazywałyby na to statystyki....

EDIT: Widzę, że np na P* najświeższa reka jest z przed tygodnia. Ciekawe z kiedy jest najstarsza ręka. Bo jak z przed roku to jest bezużyteczna IMO ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Powiem krótko - PLATYNA!

mam zamiar przeczytać wszystkie arty i obejrzec wszystkie filmiki ;p tylko nie wiem kiedy ja to zrobie... no cóż, zycie osobiste musi zejść na boczny plan, przynajmniej dopuki nie nasycę pierwszej ciekawości ;)

slimy3
Oldschool Grinder

1MrPiter

Jak wybierzesz metodę płatności to pokazuje Ci się dokładnie z jakiego okresu są ręce - jeżeli za długi to możesz wtedy zmniejszyć bazę etc. Jeżeli chodzi P* to 1 milion rąk na FL SH 1$2 = niecały miesiąc :) A dokładnie to od 8 kwietnia do 20 kwietnia, wiec chyba bardzo aktualne ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

slimy3 napisał
1MrPiter

Jak wybierzesz metodę płatności to pokazuje Ci się dokładnie z jakiego okresu są ręce - jeżeli za długi to możesz wtedy zmniejszyć bazę etc. Jeżeli chodzi P* to 1 milion rąk na FL SH 1$2 = niecały miesiąc :) A dokładnie to od 8 kwietnia do 20 kwietnia, wiec chyba bardzo aktualne ;)

Mimo wszystko uważam że własnoręcznie zdobyte dane są bardziej wiarygodne

PoKEr

Jednak przerzucam się na 2/4. Powód? Całkiem prosty. Mój umysł. Nie jestem w stanie grać efektywnie na 1/2.

Zaobserwowałem dziwne zjawisko a mianowicie podczas wczorajszej sesji grałem 3 stoły 1/2 i 2 stoły 2/4. Nie zwracałem za bardzo uwagi na stan posiadania aż do momentu kiedy zobaczyłem że na jednym ze stołów 1/2 się spłukałem. Wtedy "oprzytomniałem" , patrzę na bankroll - lekko na +, zaglądam do słonia - a tam masakra.
Na 2/4 ide jak burza za to na 1/2 gram jak totalny fish bez żadnej wiedzy pokerowej. Nie że robiłem błędy - po prostu rozdawałem pieniądze. szkoda słów.
całe szczęście że 2/4 uratowało dzień...

Po przemyśleniu sytuacji stwierdziłem że po prostu przestałem szanować niższy limit. Sprawdzenia i przebicia wydawały mi się "małe" więc grałem o jakieś 20% luźniej. To taka odwrotność "scare money"

Dlatego moje silne postanowienie - nigdy nie mieszam limitów ;D

Pora na małe podsumowanko:

Bank-roll po 10 dniach gry na FTP: 946$
Początkowa kwota - 300$
bonus - 43$ rakebaku
Z samej gry na czysto: + 631$
28$ rozpłynęło się na MTT :D

W piatek przyjdzie rakeback z tego tygodnia - przewiduję koło 200$

Wykres ogólny:

Staty z limitów:

Uważam że gdyby nie tilt na 1/2 mój wynik byłby o jakieś 200$ wyższy niż obecny, Ale i tak jest zadowolony.

Zaraz dam ręce które mi się spodobały podczas analizy

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$142,50:///////;BB$87,00:1 265/23/18/1,6/44/26/50/54;BU$100,00:110/37/28/3,3/31/31/67/31;[/tg]
2/4 Fixed-Limit Hold'em (6 handed)

Preflop: Hero is SB with A♦, A♣
3 folds, BU raises, Hero 3-bets, BB caps, BU calls, Hero calls.

Flop: (12,00 SB) 9♠, 7♣, 5♣ (3 players)
Hero bets, BB calls, BU calls.

Turn: (7,50 BB) 9♥ (3 players)
Hero bets, BB raises, BU folds, Hero calls.

River: (11,50 BB) 7♦ (2 players)
Hero bets, BB raises, Hero calls.

Final Pot: 15,50 BB

Hero shows dwie pary, asy i dziewiątki (Ad Ac)
BB shows dwie pary, króle i dziewiątki (Kd Ks)

Hero wins with dwie pary, asy i dziewiątki (Ad Ac)

dziwnie to rozegrałem ale cóż...

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$84,50:236/54/6/1,0/48/4/50/54;BB$62,00:34/50/29/1,7/56/40/50/50;MP3$109,50:85/55/15/1,7/34/13/0/56;CO$248,00:279/39/19/1,4/46/29/33/25;Hero$134,00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with 2♠, 2♦
MP2 folds, MP3 calls, CO calls, Hero calls, SB calls, BB checks.

Flop: (5,00 SB) 2♣, T♠, 5♥ (5 players)
SB checks, BB checks, MP3 bets, CO calls, Hero calls, SB folds, BB calls.

Turn: (4,50 BB) J♠ (4 players)
BB checks, MP3 bets, CO calls, Hero raises, BB 3-bets, MP3 calls, CO calls, Hero caps, BB calls, MP3 calls, CO calls.

River: (20,50 BB) K♥ (4 players)
BB checks, MP3 checks, CO checks, Hero bets, BB calls, MP3 folds, CO calls.

Final Pot: 23,50 BB

Hero shows trójka, dwójki (2s 2d)
CO shows para króle (Ks Qh)
BB shows dwie pary, walety i dwójki (Jh 2h)

Hero wins with trójka, dwójki (2s 2d)

Największa moja wygrana pula do tej pory (razem było 90+ dolarów)

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$115,00:110/37/28/3,3/31/31/67/31;Hero$195,00:///////;BU$176,00:489/58/11/1,4/45/14/0/50;[/tg]
2/4 Fixed-Limit Hold'em (5 handed)

Preflop: Hero is BB with 8♥, 8♠
2 folds, BU raises, SB 3-bets, Hero caps, BU calls, SB calls.

Flop: (12,00 SB) 5♠, 4♥, 4♦ (3 players)
SB bets, Hero raises, BU folds, SB calls.

Turn: (8,00 BB) 8♣ (2 players)
SB bets, Hero raises, SB calls.

River: (12,00 BB) 9♦ (2 players)
SB bets, Hero raises, SB 3-bets, Hero calls.

Final Pot: 18,00 BB

Hero shows ful, ósemki na czwórki (8h 8s)
SB shows ful, dziewiątki na czwórki (9h 9s)

SB wins with ful, dziewiątki na czwórki (9h 9s)

Najpierw ja trafiłem 2 outera potem koleś zrobił redrawa do drugiego 2 outera... sic!

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$44,00:340/26/7/1,2/46/16/67/53;Hero$222,00:///////;MP3$95,50:367/46/19/0,9/46/29/33/47;[/tg]

Preflop: Hero is BB with 8♦, 8♣
MP2 folds, MP3 calls, 2 folds, SB calls, Hero raises, MP3 calls, SB calls.

Flop: (6,00 SB) 8♠, 4♠, 5♣ (3 players)
SB bets, Hero calls, MP3 calls.

Turn: (4,50 BB) A♦ (3 players)
SB bets, Hero calls, MP3 calls.

River: (7,50 BB) 9♣ (3 players)
SB bets, Hero raises, MP3 3-bets, SB calls, Hero caps, MP3 calls, SB calls.

Final Pot: 19,50 BB

SB shows dwie pary, piątki i czwórki (5s 4d)
Hero shows trójka, ósemki (8d 8c)
MP3 shows para asy (Ac 3s)

Hero wins with trójka, ósemki (8d 8c)

jestem dumny z tego reada - wiedziałem że nie ma monstera ;p noi niezła pulka wpadła

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$190,00:///////;BB$64,00:82/45/23/2,2/38/52/50/27;[/tg]
2/4 Fixed-Limit Hold'em (5 handed)

Preflop: Hero is SB with J♣, A♥
3 folds, Hero raises, BB 3-bets, Hero calls.

Flop: (6,00 SB) T♣, 9♠, T♠ (2 players)
Hero bets, BB raises, Hero calls.

Turn: (5,00 BB) K♣ (2 players)
Hero checks, BB checks.

River: (5,00 BB) Q♣ (2 players)
Hero bets, BB calls.

Final Pot: 7,00 BB

Hero shows strit, do as (Jc Ah)
BB shows dwie pary, króle i dziesiątki (Ad Kh)

Hero wins with strit, do as (Jc Ah)

A tu mamy na koniec specjalistę od valuebetów :)

Takie scary money o którym piszesz zdarza się każdemu.

Zobaczysz potem odzwyczaisz się - naucz sie myśleć w kategorii raise fold bet call itd. :-) gwarantuje CI nie zorientujesz sie nawet a będziesz grał znacznie lepiej i nawet często nie będziesz wiedział czy grasz na stoliku 2/4 czy na 1/2.

BTW przejrzałem staty jaki powinnien być standardowy WTS dla TAG'a 29/17 przypadkiem nie o 2% więcej ? Mogę się mylić ale 36 to chyba nieco za mało.
Co prawda im większy zakres tym i WTS jest szerszy ale 36 jakoś tak wydaje mi się ciutke za niskie ;-)

(dla prownania ja mam 41,4 przy 37/29)

Pozdrawiam