Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Lesioo walczy z limitami - FL study group ? praca nad skillem ;-)

388 Posty
65 Użytkownicy
0 Reakcje
19.7 K Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Miłość i nienawiść czyli maniak :)
Dzisiaj dzień miłości ;)

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$1/$2 Fixed-Limit Hold'em (6 handed)

Preflop: Hero is MP2 with 6:h, A:h.
Hero raises, 4 folds, BB 3-Bets, Hero calls.

Flop: (6.50 SB) A:c, 4:h, 7:h (2 players)
BB bets, Hero raises, BB 3-Bets, Hero caps, BB calls.

Turn: (7.25 BB) A:d (2 players)

River: (15.25 BB) J:h (2 players)

Final Pot: 23.25 BB.

Results follow:

Hero shows a flush, ace high (6:h A:h)
BB shows three of a kind, aces (K:c A:s)
Hero wins with a flush, ace high (6:h A:h).

damianpat
BlackMember

tilt?
na co go stawiałeś?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

na cokolwiek :D

damianpat
BlackMember

stary jak tak grasz, to nie dziwię się, że masz spadki, przecież rozdawałeś value, cały czas byłeś underdogiem, a ładowałeś jakbyś był na prowadzeniu

Pyszu
Oldschool Grinder

damian skoro grasz na znacznie większe stawki niż możesz sobie pozwolić to wcale się nie dziwię dlaczego pomimo pożadnego zaplecza wiedzy ciągle tiltujesz i przegrywasz:/

Bziku nie miałem na myśli kompletnego sponiewierania się piwskiem, ale specjalnie zaznaczyłem JEDNO piwo. Jak pijesz więcej to już się wchodzi na obroty i można siedzieć dalej, jak wypijesz łyczka to też nie działa.
Za to po jednym.... chce się więcej, a gdy przez pewien okres czasu nie dostarczysz kolejnego to odpala się usypiacz zamulator.

Co do tego zagrania... to miałem być miły więc powiem tylko że dziwna linia :)

Marg0z
Oldschool Grinder

Pyszu napisał

Bziku nie miałem na myśli kompletnego sponiewierania się piwskiem, ale specjalnie zaznaczyłem JEDNO piwo. Jak pijesz więcej to już się wchodzi na obroty i można siedzieć dalej, jak wypijesz łyczka to też nie działa.
Za to po jednym.... chce się więcej, a gdy przez pewien okres czasu nie dostarczysz kolejnego to odpala się usypiacz zamulator.

Piszesz jakby każdy miał taki sam organizm :O

damianpat
BlackMember

Pyszu napisał
damian skoro grasz na znacznie większe stawki niż możesz sobie pozwolić to wcale się nie dziwię dlaczego pomimo pożadnego zaplecza wiedzy ciągle tiltujesz i przegrywasz:/

Co do tego zagrania... to miałem być miły więc powiem tylko że dziwna linia :)

nie gram na wyższe stawki niż mogę sobie pozwolić, a rozmawiamy o rozdaniu
a jak Ci się nudzi to poodpisuj użytkownikom na pytania

Pyszu
Oldschool Grinder

Marg0z napisał

Pyszu napisał

Piszesz jakby każdy miał taki sam organizm :O

bądź miły... bądź miły.... miałeś być miły... uśmiech na twarzy popraw krawat...

Faktycznie Marg0z masz rację. Pomyliłem się.

ufff... dałem radę

:)

Marg0z
Oldschool Grinder

Czuje że rozdrażniła Cie ta minka -> :O hehehe :P

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

CO do wcześniejszych notek odpowiem rano...

A taka fajna ręka dla poprawy humoru

Graj rękę

Preflop: Hero is BB with 6:s, 2:h.
4 folds, SB calls, Hero checks.

Flop: (2.00 SB) 4:d, 5:c, 3:d (2 players)
SB checks, Hero bets, SB calls.

Turn: (2.00 BB) 5:h (2 players)

River: (4.00 BB) 6:h (2 players)

Final Pot: 6.00 BB.

Results follow:

Hero shows a straight, six high (6:s 2:h)
SB shows two pairs, aces and fives (A:c A:d)
Hero wins with a straight, six high (6:s 2:h).

damianpat napisał
stary jak tak grasz, to nie dziwię się, że masz spadki, przecież rozdawałeś value, cały czas byłeś underdogiem, a ładowałeś jakbyś był na prowadzeniu

Ciekawe jak by wyglądał Twój komentarz do rozdania, gdyby ów maniak pokazał np K7o

damianpat
BlackMember

powiedziałbym, że to że jest maniakiem nie znaczy, że nie może mieć dobrych kart i że ja bałbym się tak ładować z nienajlepszym asem

bałbym się zwłaszcza niższego asa połączonego z boardem

wiec zamiast mnie krytykowac przyznaj ze bylo zle rozegrane
bo ja nie wiem kto byl maniakiem w tym rozdaniu

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

To jest maniak może mieć wszystko zdecydowanie jest to mocny value line ale EV+ na człowieka który gra 87/78 AF sporo ponad 3 albo i więcej.

Facet zagra tak z każdym Asem spokojnie z Drawem z każdą parą mocnym pocketem KK QQ JJ TT i innymi z jakąś jedna parką z mocnym kickerem w nadziei że się przestrasze drugiego Asa czy nawet z drawem ci tak zagra.

Generalnie rzecz biorąc bije zdecydowaną większość. Nawet jeśli miałby tego Asa to mam sporo outów które znacznie ulepszają mi rękę i nawet w takiej sytuacji jestem underdogiem na nie więcej niż 10 %.

Podsumowując bije zdecyowanie 80-90 % jego zakresu i olbrzymia ilość kart daje mi nutsa. Nic innego tylko postawić kawe na raise i czekać aż wszystkie streety się skończą.

Equity moje w zależności od zakresu jaki dam to między 85-95%.
Z maniakami gra robi spore swingi ale jest bardzo dochodowa pod warunkiem że wykorzystuje się takie akcje.

Co do piwa. W piwie a raczej w chmielu dodawanym do niego kiedyś :-) jest coś takiego jak humulony są to alfa kwasy goryczkowe które nadaja smaku goryczki (wraz z beta i kilkuset innymi zwiazkami ale nvm). Ich ciekawą zdolnością jest usypiające działanie na organizm człowieka. Mocno chmielone piwa (w PL nie dostaniesz nie pamiętam nazw z Holandii) sąniczym środek nasenny..

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Następne ciekawe rozdanie niby standard tylko czy do końca ?

Graj rękę

$1/$2 Fixed-Limit Hold'em (5 handed)

Preflop: Hero is BB with A:s, K:c.
MP3 calls, CO raises, BU folds, SB calls, Hero 3-Bets, MP3 calls, CO caps, SB calls, Hero calls, MP3 calls.

raise ile wlezie :-)

Flop: (16.00 SB) Q:h, 3:c, K:h (4 players)
SB checks, Hero bets, MP3 folds, CO raises, SB calls, Hero calls.

Mamy TPTK standard b/3bet. Tylko chwila... co mógł nam zagrać tak nasz TAG
AK KK QQ AA KQ JJ TT ewentualnie QJ. Jakby nie patrzec jesteśmy z tyłu z większością do tego c/r silne zagranie na flopie i masa reversed implied oddsów jakiś strit ? jakiś kolor damn...

Dylemat b/3bet i zobaczymy czy da CAP mamy spore info czy b/c i decyzja dalej a najlepiej pasywny call down... ? Jak uważacie ?

Turn: (11.00 BB) J:h (3 players)
SB checks, Hero checks, CO checks.

River: (11.00 BB) A:c (3 players)
SB checks, Hero bets, CO calls, SB folds.

Final Pot: 13.00 BB.

Results follow:

CO shows a straight, ace high (J:s T:s)
Hero shows two pairs, aces and kings (A:s K:c)
CO wins with a straight, ace high (J:s T:s).

kolega na CO to jak na wtedy myślałem TAG 27/22 AF 2.1 39 WTS czyli czyściutki standart.

Kolega na MP3 fish 78/12 AF 1.0 więc nie zbyt agresywny z tendencja do niewielkiego pasowania :-)

AK dobra karta PF pięknie i pojawia nam się

damianpat
BlackMember

no masz rację. może jestem fishem, ale nie lubię wariancji, ani swingów i nie lubię tego całego gadania, że w long runie się opłaca

ja się pytam w jakim long runie skoro taki przeciwnik często wygra dużą pulę i ucieka?

albo spłuka się w 3 rozdanie komu innemu?
nie dla mnie pojęcie long run zdecydowanie w pewnych wypadkach nie przemawia, niektóre rozdania trzeba traktować jednostkowo

long run to jest jak gramy 2000 rozdan z przeciwnikiem i mysllimy czy mamy tego value beta czy tez nie

co do rozdania to dla mnie easy 3-bet flop
bet turn ( a ch... najwyżej mnie podbije, wystarczająco często jestem na prowadzeniu, nie mogę zakładać, że od razu przegrałem, poza tym pot jest duży, a ja jeszcze mam te 5 outów przeciwko bardzo mozliwym dwom parom)

poza tym bardzo duzo kart na riverze jest dla nas groznych, moze uda nam sie wyrzucic jakas slaba dame, albo cos innego co moze nas pokonac na riverze

flop jest drawowaty podbicie ze strony drawow to standard, ale to my mamy przewage equity, na 3/6 na starsach gra sie nawet cap z drawem i to w HU, co niezle dezorientuje

na starsach duzo przeciwnikow sprawdzilaby flopa nawet z jakas gowniana trojka

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

damianpat napisał
no masz rację. może jestem fishem, ale nie lubię wariancji, ani swingów i nie lubię tego całego gadania, że w long runie się opłaca

ja się pytam w jakim long runie skoro taki przeciwnik często wygra dużą pulę i ucieka?

Spoko trafi się później inny maniak i wtedy wystarczy że jemu nie wejdzie i ty stajesz się właścicielem ładnej puli :-)

Przedewszystkim decyzji EV+ nic więcej

albo spłuka się w 3 rozdanie komu innemu?
nie dla mnie pojęcie long run zdecydowanie w pewnych wypadkach nie przemawia, niektóre rozdania trzeba traktować jednostkowo

long run to jest jak gramy 2000 rozdan z przeciwnikiem i mysllimy czy mamy tego value beta czy tez nie

2k rozdań z przeciwnikiem to będziesz miał z regularsami z poziomów i to w sporej skali dopiero od jakiegoś 5/T czasami na niższych limitach ale tam w mniejszej skali.

co do rozdania to dla mnie easy 3-bet flop
bet turn ( a ch... najwyżej mnie podbije, wystarczająco często jestem na prowadzeniu, nie mogę zakładać, że od razu przegrałem, poza tym pot jest duży, a ja jeszcze mam te 5 outów przeciwko bardzo mozliwym dwom parom)

poza tym bardzo duzo kart na riverze jest dla nas groznych, moze uda nam sie wyrzucic jakas slaba dame, albo cos innego co moze nas pokonac na riverze

No właśnie problem w tym że praktycznie tutaj nie jesteśmy z przodu ! a co najwyżej w połowie możliwego jego zakresu. W dodatku tak wiele kart których nie chcesz zobaczyć że głowa mała nawet nie wiesz czy nie jesteś drawing dead ?

flop jest drawowaty podbicie ze strony drawow to standard, ale to my mamy przewage equity, na 3/6 na starsach gra sie nawet cap z drawem i to w HU, co niezle dezorientuje

na starsach duzo przeciwnikow sprawdzilaby flopa nawet z jakas gowniana trojka
OK ale to fishe a nie dobry TAG który robi CAP ;-)

PS zapomniałem się pochwalić że nabiłem prawidłowy BR na 2/4 czyli 500 BB jeszcze nie wchodze na ten limit bo zamierzam nieco $ wypłacić ale w sierpniu już jako limit bazowy planuje 2/4.

:-)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzisiejsza perełka pod tytułem kochamy niespodzianki:

Graj rękę

Preflop: Hero is SB with A:c, K:c.
MP2 raises, MP3 3-Bets, CO folds, BU caps, Hero calls, BB calls, MP2 folds, MP3 calls.

Flop: (18.00 SB) 4:s, 6:d, 4:h (4 players)
Hero bets, BB calls, MP3 raises, BU calls, Hero calls, BB calls.

Turn: (13.00 BB) 3:c (4 players)
Hero checks, BB checks, MP3 bets, BU calls, Hero calls, BB raises, MP3 calls, BU folds, Hero calls.

River: (20.00 BB) A:h (3 players)
Hero checks, BB bets, MP3 calls, Hero calls.

Final Pot: 23.00 BB.

Results follow:

Hero shows two pairs, aces and fours (A:c K:c)
BB shows a straight, six high (2:h 5:h)
MP3 shows two pairs, kings and fours (K:s K:d)
BB wins with a straight, six high (2:h 5:h).

damianpat
BlackMember

czyli 2000$?
chciałbym mieć takiego rolla ;)
to znaczy teoretycznie mam, w praktyce na gre trzymam 1200$ i raczej czulbym opory przed ponowna wplata tego co wygralem ;)

i jeszcze jedno co ma cytat moj do Twojego rolla ;)?

przeczytaj pogrubiony tekst w cytacie a zrozumiesz

damianpat
BlackMember

dzięki OMG nie zauważyłem ;)