Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Lazy

40 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
1,238 Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez chudyand1
Nie polecam. Ten koleś jest mega słaby i nie trzeba zbytnio odchodzić od standardu tym bardziej, że często w cap pocie gra lead z Ahi z którego nie da się wyrzucić. Tzn zależy co masz na myśli bo cap na BU z 55 to standard. Tuhla to jeden z największych tardów mikro grających regularnie. Właściwie to siadam zawsze jak mam pozycję. Ten typ jest agro tylko na flopie. Mega exploit. Nie blefuj, wyrzucaj słabe SD value do przebicia na turnie, raise river u niego to nutsy i można spokojnie wyrzucać 2 pary nawet, podobnie jak lead river on nigdy chyba jeszcze nie blefował a gram z nim 2 lata. Trzeba natomiast uważać na jego check river z ini bo ten zjeb potrafi się na blanku wystraszyć trzymając TPTK :ayfkm:
To, że czasami 3betnie coś takiego jak K8s nie ma znaczenia bo on gra na tyle sf, że jak nie trafi na flopie to albo zagra ch/f natychmiast :facepalm: albo najpóźniej na turnie jeżeli się nie połączy.

Dzięki za ready :f_thumbsup:
A co do cap z 55 z Bu to zdecydowanie dla mnie jeszcze nie jest standardem. Trochę potrwa zanim się do tego limitu przyzwyczaje. Stoły są dużo gorsze niż niżej a te dobre są mam wrażenie w innych trochę godzinach (jeszcze nie wybadałem w jakich są najlepsze).

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

0,25/0,5 24/7 są dobre. Kwestia po zaznaczania sobie graczy, zorientowania, którzy regowie w jakimkolwiek stopniu coś umieją a którzy są tak mocno fatalni, że ich traktujesz jak fishy.

Graj swoje, wierz przeciwnikom, nie baw się w hero.

Tuhla to taki Robin Hood, okrada bogate fishki aby dawac biednemu InvertedRowwi :D

Btw Tuhla dzisiaj zaatakował 0,5/1$ :f_confused:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dziś grał bardzo spokojnie, jak nit, mocno się zdziwiłem :D
Napisz może ze 2 zdania jak będziesz miał czas o grze w niepodbitych pulach HU. Mam na myśli sytuację kiedy siedzimy na BB i SB lub ktostam do nas limpuje. W teorii standardem jest bet flop, x turn , x/fold river (lub x/fold turn obv). W praktyce dopiero jak po jakiejś próbce gość miał wysoki fold na flopie to atakowalem. Miałem poprostu wrażenie, że nikt flopa nie folduje i szkoda kasy. Tylko, że nie mam tu na nikogo żadnej próbki :rage:

Edit. JLeitmotiv wstawił filmik na eng.ps i ktoś mu wypomniał właśnie nieatakowanie tego. Też chyba uznał, że się nie opłaca.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Update. Było ciężko. Pięknie mnie nowy limit przywitał, zjazd na 150BB. Jeszcze 20 i bym chyba rozważał zejście niżej. Oczywiście, jak to w fixie, karta magicznie się odwróciła. W weekend znowu nie pogram :rage: a do planu na ten miesiąc (30k rąk) jeszcze trochę brakuje. Szykuje się niezły grind w przyszłym tygodniu.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Aktualizacja.

Całość:

0.25/0.5

Przy takiej liczbie rąk na 0.05/0.1 bym więcej wyciągnął :facepalm: 14k handów na nowym limicie to już dość spora próbka więc nie ma co na wariancje zwalać. Miałem wrażenie, że zawsze wyciągam minimum value jak jestem z przodu a przegrywam maks. Inna sprawa, że jest spora grupa graczy którzy na turnie maja statystyke won@SD when raise turn na poziomie 100%, to samo river po niemałej próbce. Jakbym to o nich wiedział wcześniej trochę BB bym oszczędził. Ale i tak wydaje mi się, że gdzieś musze jakieś kardynalne błędy robić, bo wykres wygląda raczej jak równia pochyła a nie standadowy swing 200B w 2k rąk. Niestety za mało mam handów na chudego żeby odkryć jego sekret :rage: Ogarnąłem nareszcie Camtasie i postaram się coś nagrać, może Rantrave rzuci okiem i się dowiem co za głupoty robię. Na razie poddawać się nie będę ale zejście niżej chodzi jednak po głowie.

Odpowiedz
Cytat
Główny administrator
spinek

Wrzucaj film, ręce na forum (widzę, że nawrzucałeś) i przeglądaj ręce innych. Ja znowu coś pogrywam, na razie na 0,10/0,20. Pewnie na 0,25/0,50 też kiedyś zawitam, ale pewnie dopiero w 2013 bo ostatnio prawie nie grałem i muszę się rozgrzać, a czasu przy świętach też za dużo nie będzie. Mam nadzieję, że wtedy już będziesz na 0,5/1 :)

A sekret Chudego to jak powszechnie wiadomo gra po wpływem ;)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez spinek
Wrzucaj film, ręce na forum (widzę, że nawrzucałeś) i przeglądaj ręce innych. Ja znowu coś pogrywam, na razie na 0,10/0,20. Pewnie na 0,25/0,50 też kiedyś zawitam, ale pewnie dopiero w 2013 bo ostatnio prawie nie grałem i muszę się rozgrzać, a czasu przy świętach też za dużo nie będzie. Mam nadzieję, że wtedy już będziesz na 0,5/1 :)

A sekret Chudego to jak powszechnie wiadomo gra po wpływem ;)

Wbijaj, wbijaj a nie się w modowanie bawisz ;)

PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 4 players
Hand converted by PokerTracker 3

Hero (BB): $6.00
UTG: $10.48
BTN: $6.79
SB: $10.61

SB posts SB $0.10, Hero posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) Hero has A♠ 7♣

fold, fold, SB calls $0.15, Hero checks

Flop: ($0.50, 2 players) 9♣ A♣ 9♥
SB checks, Hero bets $0.25, SB raises to $0.50, Hero calls $0.25

Turn: ($1.50, 2 players) J♦
SB bets $0.50, Hero calls $0.50

River: ($2.50, 2 players) 3♠
SB bets $0.50, Hero calls $0.50

SB shows 8♥ 9♦ (Three of a Kind, Nines) (Pre 43%, Flop 88%, Turn 95%)
Hero mucks A♠ 7♣ (Two Pair, Aces and Nines) (Pre 57%, Flop 12%, Turn 5%)
SB wins $3.34

Na niektórych gości to jest fold flop. Jak sobie to kiedyś wbiję do głowy może wejdę wyżej. Większość kasy palę właśnie w takich spotach.
Standardowe rozdanie to jak podbijam z BU, loose passivy na blindach callują. Trafiam TPTK, betuję sobie spokojnie flop i turn, board bezpieczny, river blank. I nagle na river dostaję x/r od SB, BB folduje. I tak pare pary razy pod rząd. Oddsy wydaje się, że za każdym razem są ale zawsze jestem bity :) Zauważyłem, że sporo regów robi tight foldy (tzn. tak podejrzewam przynajmniej) i bez tego będzie tu ciężko wygrywać.

Ale czasem się leveluję na regów niepotrzebnie też. "Przecieć on jest na pozycji, board suchy, na chuj by 3betowal tego flopa w HU, coś ściemnia"
Oczywiście nie ściemniał :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Dlaczego nie ma podbicia na preflopie? ?(

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez psychoreaper
Dlaczego nie ma podbicia na preflopie? ?(

Wiesz, że sam nie wiem :facepalm:
Pewnie tilt i uznałem, że nie ma co pompować puli :ayfkm:
Edit.

Żeby nie było, że tylko marudzę, cuda też się zdarzają.
PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 6 players

CO: $6.72
Hero (BTN): $10.33
SB: $12.25
BB: $27.09
UTG: $11.88
MP: $9.09

SB posts SB $0.10, BB posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) Hero has A♥ A♠

fold, MP calls $0.25, fold, Hero raises to $0.50, SB raises to $0.75, BB calls $0.50, MP calls $0.50, Hero raises to $1.00, SB calls $0.25, BB calls $0.25, MP calls $0.25

Flop: ($4.00, 4 players) T♥ 6♦ 2♥
SB checks, BB bets $0.25, fold, Hero raises to $0.50, fold, BB calls $0.25

Turn: ($5.00, 2 players) T♣
BB bets $0.50, Hero calls $0.50

River: ($6.00, 2 players) J♥
BB bets $0.50, Hero calls $0.50

BB shows 6♥ K♦ (Two Pair, Tens and Sixes) (Pre 12%, Flop 18%, Turn 5%) 70/3 AFq 10%flop, 18%turn, nie wiem co mu odbiło tutaj, już widziałem T.
Hero shows A♥ A♠ (Two Pair, Aces and Tens) (Pre 88%, Flop 82%, Turn 95%)
Hero wins $6.84

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

"Przekroczyłeś dzisiaj maksymalną ilość nowych tematów na forum z przykładowymi rozdaniami. Weź udział w dyskusjach o rozdaniach innych użytkowników!" A byłem ciekawy czy jest jakaś blokada :D

Wyfiltrowałem sobie rozdania gdzie mam Ahigh na turnie bo tam chyba najwięcej głupot robie. Small blind będzie następny.

PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 4 players

BTN: $11.11
Hero (SB): $11.10
BB: $10.89
UTG: $2.75

Hero posts SB $0.10, BB posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) Hero has 3♥ K♥

fold, fold, Hero raises to $0.50, BB raises to $0.75, Hero calls $0.25

Flop: ($1.50, 2 players) T♦ 6♣ 5♥
Hero checks, BB checks

Turn: ($1.50, 2 players) K♦
Hero ?

Ni to reg, ni to fish. Coś tam limpował ale bardzo mało. 28/16 staty.
Widziałem nie raz u takich gości tego typu akcje z KK,AA. Na takim flopie nie zdziwiłbym się jakby miał TT. Jak tu teraz grać? B/f, b/calldown, x/calldown?
Edit. 3bet 7 po 100 handach

Odpowiedz
Cytat
Główny administrator
spinek

Napisane przez InvertedRow
"Przekroczyłeś dzisiaj maksymalną ilość nowych tematów na forum z przykładowymi rozdaniami. Weź udział w dyskusjach o rozdaniach innych użytkowników!" A byłem ciekawy czy jest jakaś blokada :D

Jest blokada na 10 rozdań dziennie, ale aż tyle zdaje się nie wstawiłeś. Podobno jest też blokada antyspamowa na takie same tematy, więc jak wyskakuje Ci taka wiadomość, a nie wstawiłeś jeszcze 10 rozdań to warto spróbować innej nazwy tematu.

Nie pozwoli Ci wstawić tematu o nazwie AA jak już taki niedawno wstawiłeś, więc trzeba to obejść nadając nazwę "AAa" lub "AA maniak" itd. tak, żeby był inny.

Odpowiedz
Cytat
Główny administrator
spinek

Lazy? Are U there?

Żyjesz? Czy lenistwo zwyciężyło i się nie chce pisać? ;)

Ja wczoraj wpadłem na 0,25/0,50 i zacząłem oznaczać kto reg-tard, a kto fish. Choć paru gości to znam jeszcze sprzed lat typu Manipur itd. W sumie mała rotacja tam jest bo redzy ci sami przez lata tam grają.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez spinek
Lazy? Are U there?

Żyjesz? Czy lenistwo zwyciężyło i się nie chce pisać? ;)

Ja wczoraj wpadłem na 0,25/0,50 i zacząłem oznaczać kto reg-tard, a kto fish. Choć paru gości to znam jeszcze sprzed lat typu Manipur itd. W sumie mała rotacja tam jest bo redzy ci sami przez lata tam grają.

Hej, żyję, żyję :) Nie badzo miałem co pisać gdyż jak na razie w grudniu rozegrałem całe 5k rąk :facepalm: Wyjątkowo nie lenistwo mnie dopadło, ale autentyczny brak czasu. W święta postaram się trochę nadrobić. A co do regów to najwyraźniej opłaca im się na tym limicie siedzieć. Oglądałem kiedyś jakiś stary filmik Kobeyarda z Bayronem, grali chyba 10/20. Na jednym z ostatnich filmików Boomera jeden z regów z filmiku kobeyarda gra 0.5/1 ?(
To jest dopiero mindfuck.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dawno nic nie pisałem. Grudzień był miesiącem typowo alkoholowym, nie potrafię myśleć na kacu a co dopiero po pijaku także rozegrałem trochę mniej rozdań niż chciałem. Jeszcze umieram po sylwestrze, nie wiem czemu ale wraz z wiekiem długośc kaca znacznie się wydłuża :rage: :rage: :rage:
Po rozegraniu 5k rąk na 0.25/0.5, gdzie jak zwykle dostawałem baty, powróciłem na poprzedni limit gdzie z kolei żarło jak nigdy. Piję zwykle za pokerowe (tak sobie wymyśliłem) także bycie na minusie nie bardzo mi się uśmiechało ;)

Jak odbuduję pewność siebie będą następne shoty na 0.25/0.5. Poprawiłem trochę preflopa i już nie nituję tak strasznie ale więcej niż 26/20 nie wyobrażam sobie na tę chwilę grać. Teraz na laptopie mam equilba a na monitorze stoły i od razu mogę sprawdzić czy mam 3beta (jak jest na kogoś jakaś większa próbka). Zastanawiam się tylko nad niskimi Ax w sytuacji BB vs SB. Nienajlepiej się gra te ręce, czasem je calluję, czasem 3betuję(zależy od SB) ale nie wiem właściwie jak z nimi optymalnie by było grać.

Z innej beczki ale zacząłem powoli się NLa uczyć, jakoś przerażają mnie te swingi w omaszce. Porobiłem troche quizów i nie jest źle, gra się w miarę logicznie, jak w fixie. Nie wiem tylko jak rozgrywać drawy, preflop też się rózni no ale powoli dojdę co i jak. Ciekawe też na ile te quizy są aktualne.

Wykres z grudnia:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dziś miałem jeden z "tych" dni :rage: :rage: :rage:
Pierdol się riverstars...

Odpowiedz
Cytat

Na ilu stołach 0,10/0,20 grasz jednocześnie?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez mariweso
Na ilu stołach 0,10/0,20 grasz jednocześnie?

W przedziale 4-12 ale odkąd mi się monitor w laptopie spieprzył najczęściej 5-6. Nie mogę się coś do gry na jednym monitorze przyzwyczaić ( za małe stoły).

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Hej ... jak dla mnie jeśli zamierzasz iść wyżej to ja bym zrobił z tych 12 czy nawet 6-ciu stołów max 4. Dużo więcej się nauczysz, dużo więcej zobaczysz i będziesz mógł na bieżąco obserwować akcję .. no chyba, że Cię nie doceniam i jesteś jakiś tam hiper - , czy super - ktoś i dla Ciebie to pestka. Polecam jednak skupić się mocno na analizie spotów, przeglądać ocenę rozdań z 0.25/0.5 i 0.5/1 z forum. Ja osobiście na 0.25 wbijałem się 3 razy .. ostatni udany. Na 0.5 będzie tego też pewnie z 3-4.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez hairysnake
Hej ... jak dla mnie jeśli zamierzasz iść wyżej to ja bym zrobił z tych 12 czy nawet 6-ciu stołów max 4. Dużo więcej się nauczysz, dużo więcej zobaczysz i będziesz mógł na bieżąco obserwować akcję .. no chyba, że Cię nie doceniam i jesteś jakiś tam hiper - , czy super - ktoś i dla Ciebie to pestka. Polecam jednak skupić się mocno na analizie spotów, przeglądać ocenę rozdań z 0.25/0.5 i 0.5/1 z forum. Ja osobiście na 0.25 wbijałem się 3 razy .. ostatni udany. Na 0.5 będzie tego też pewnie z 3-4.

Spoko, sam widzę ogromną różnicę między 4 a 12, przy 12 zdarza się, że nie pamiętam akcji i na river zamiast call gram raise albo odwrotnie. Ilośc stolików na 0.2 uzależniam też raczej od dyspozycji psychofizycznej w danym dniu. Ale jak sobie czasem 0.25/0.5 otwieram gram max 4. Co do nauki to kiepsko się do regów dostosowuję ( za mała agresja? chyba) i tutaj muszę jakoś poeksperymentować bo bez 3 małych albo 2 dużych fishy na stole nie jestem w stanie wykręcić pozytywnego winrate'u, co najwyżej b/e. Spazzy Chudego trochę do myślenia dają, ale czasem nawet nie wiem jakie ready musiałbym mieć żeby zagrać tak jak on zagrał.

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Bez obrazy, ale mam wrażenie, że chudy trochę lepiej ogrania postflop i trochę lepiej czyta zakresy .. ale może się mylę (to mnie popraw). Ogólnie jeśli chodzi o agresję, blefy, itp rzeczy to ja zaczałęm to robić dopiero na 0.25/0.5 i oczywiście z sensowną czestotliwością. Dużo ważniejsze według mnie na limicie 0.25/0.5 jest czytanie zakresów przeciwników i właściwe bleff catchowanie. Na tym limicie jest dużo więcej agresywnych ryb, które lubią sobie poblefować i robią to o dziwno konsekwentnie przez wszystkie ulice. Stołów z rybami jest na tyle dużo, że nie ma co się męczyć na takich z samymi regularsami, no chyba, że ćwiczysz właśnie grę vs regulars. Co do gry z regami .. to zawsze będziesz z nimi grał .. tylko, że tych dobrych to ja tam raczej nie widziałem. Z tego co pamiętam to problem miałem w grze z 1-2 osobami na przestrzeni 100k rąk (może dlatego, że za rzadko grałem z chudym :))

Odpowiedz
Cytat