Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
3,256 Posty
99 Użytkownicy
1578 Reakcje
87.2 K Wyświetlenia
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Napisane przez GlupiecBlazen
Czy chroniczne problemy ze snem nie stoją u podstaw tych wyników?

Oczywiście, że stoją ale do wyboru mam opcję by grać i godzić się ze słabymi wynikami albo nie grać wcale. Nie jestem w stanie obecnie sobie z zaburzeniami snu poradzić a piguł nie chce brać. I tak bardzo mało gram w tym roku bo do tego czasu powinienem mieć na liczniku ze 2,5 x więcej rozdań jak to bywało w latach poprzednich więc to tylko obrazuje jak często ze względu na zmęczenie po prostu rezygnuje z gry ( na początku roku nie grałem całe trzy miesiące z tego powodu ). Jak dorzucić do tego jeszcze fakt, że przestałem pracować nad grą i inne bzdury to wszystko razem powoduje, że jest jak jest. Trudno i darmo, mimo wszystko gra w karty w jakimś stopniu sprawia mi frajdę i pewnie jeżeli kiedykolwiek z niej zrezygnuje to tylko wówczas gdy stanę się graczem przegrywającym. Na razie mam za co grać i miejmy nadzieje, że w niedalekiej przyszłości się to nie zmieni.

Zresztą wyniki patrząc na to obiektywnie nie są takie złe. W moim odczuciu takie są bo poprzednie lata przyzwyczaiły mnie do tego, że miażdżyłem ten limit.

A tak overall to wiem co się stało. Dakon zabrał mi "luckboxa" na spiny i nie chce oddać :coolface:

Odpowiedz
Cytat
GlupiecBlazen

To może moje blindy też zajumał? Ale na ki chuj mu taka drobnica:f_rolleyes: ? Nie dość wala się po okieszeniach, może jaja poobijać to jeszcze jak w głębszą wodą wpadnie to go podtopi. Widzisz ile niebezpieczeństw z moimi blindami? Oddawaj!
Chudy dwa pytania. And1 to od tych streetbalowców? I drugie. Jakie wnioski z tego :

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Ta, gram trochę na ulicy a na produkcjach And1 się wychowywałem. Co do drugiego pytania wniosek nasuwa się tylko jeden, zbyt mały sample size by cokolwiek powiedzieć :) W longtermie powinno być na plus z każdej pozycji prócz blindów, bo żeby te wyciągnąć na plus trzeba mieć superusera.

Odpowiedz
Cytat
Masqb

Napisane przez chudyand1 Dakon zabrał mi "luckboxa" na spiny i nie chce oddać :coolface:

Spiny są sporo łatwiejsze od fixa. Nie wiem na 100% ale imo na $3 spin&go można więcej $/h wyciągać niż w fixie na $1/2. A wystarczy to tego tylko obejrzeć tylko filmy uczniaka i potem troche analiz sobie robić.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Napisane przez Masqb

Spiny są sporo łatwiejsze od fixa. Nie wiem na 100% ale imo na $3 spin&go można więcej $/h wyciągać niż w fixie na $1/2. A wystarczy to tego tylko obejrzeć tylko filmy uczniaka i potem troche analiz sobie robić.

W takim razie jeżeli do końca roku mój wr będzie krwawił logicznym byłoby spróbować nowej odmiany bo w fixie przespałem moment, w którym mogłem coś osiągnąć a obecnie zarówno moja forma jak i gry fixa do najlepszych nie należą i pewnie byłoby mi strasznie ciężko wspinać się po limitach. Z tym, że nie wiem gdybym się decydował na coś co bym wybrał bo prócz fixa w zasadzie nie grałem nic innego.

Wczoraj urodziny brata i wpadło nieplanowe ciasto, napisze tylko że na mascarpone a było tak dobre, że nie mogłem skończyć na kawału bo przecież by się zmarnowało Nie wiem więc co z planowanym refeed day pod koniec tygodnia bo na oko wczoraj zjadłem tego ciasta na jakieś 4 tyś kcal :spit: Co ciekawe z grilla zrezygnowałem i nie zjadłem nic heh. Dowodzi to tylko temu, że organizm jest już wykończony redukcją i węszy za węglami jak potłuczony. W tej fazie ciężko się jest opanować bo mam ochotę na słodkie 24 h/doba. No nic dzisiaj powrót do diety, trening i cały czas mimo wszystko rozmyślam czy dograć platynę na P* czy darować sobie te kilka dodatkowych drobnych, które by wpadły z tytułu jej posiadania i zrobić wolne od kart do końca miesiąca. Nieskromnie napiszę, że jeżeli chodzi o volume to przy mojej obecnie formie, zdrowiu etc to, że wyszło 7 godzin dziennie to mistrzostwo świata. Celowałem w 100 K i po raz trzeci chyba poniosłem porażkę, No w chuj ciężko jest wykręcić takie volume na 4 stołach jak chce mieć się w miarę normalne życie poza grą, gdybym jeszcze nie był ciągle śpiący to pewnie bym to zmęczył, ale jak śpię przy stołach to nie klikam a jak nie klikam to nie lecą rozdania :coolface:

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Masqd chudy ma rację. Niestety fix na razie jest mocno wyeksploatowany. Jasne, że da się wygrywać i wspinać po limitach ino jest to dużo cięższe niż na innych odmianach. Główne pytanie brzmi po co grać ? Jeżeli grasz dla przyjemności to rezygnacja z fix'a nie jest dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem. Jeżeli grasz dla $/h to imo inne odmiany dadzą ci większe wskaźniki niż to co pokazuje Twój roczny wykres. Sam się przerzuciłem jakiś czas temu na mocno wariancyjne odmiany. Wariancja duża, ale profitowość zdecydowanie większa. Dodatkowo przejście po limitach jest duuużo prostsze gdyż praktycznie na każdym poziomie masz wysyp słabych graczy, którzy podświadomie pragnął abyś dał im klaspa i wziął za to kasę ;) Tacy pokerowi fetyszyści ;)

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Dzisiaj kolejny mały cheat. Ten całkowicie nie planowany i przypadkowy, chociaż rozejdzie się po łokciach bo po prostu wrzucę w zapotrzebowanie i zjem przy tym mniej ryżu i sałaty. . Otóż jakiś czas temu obiecałem sobie, że spróbuje wszystkich dostępnych w Polsce smaków Magnum. Jako, że mieszkam w stosunkowo małej miejscowości to nie zawsze jest dostęp do produktów, które w większych miastach można dostać na pęczki. Tak czy inaczej do kolekcji brakowało tylko Magnum - Marc de champagne , który u mnie w sklepach to istny "biały kruk", a z tego co się orientuje to limitowana edycja, więc czekać z zakupem nie ma co. Tak czy inaczej dzisiaj przez przypadek wybierając buraki do sałatki pacze a tam w lodówce leży skurwysyn. I wcale nie ma to związku z tym, że polewa zawiera właśnie Marc (dla niewtajemniczonych rodzaj Brandy) i organizm zareagował natychmiast bo alko nie dostał ładnych parę miesięcy :coolface:. No dobra tej brandy jest niecałe 0.5 % ale jako ciekawostkę mogę napisać, że znane są przypadki gdzie u uzależnionych już sam zapach alkoholu pochodzący z innego pomieszczenia wywoływał tzw. "suchego kaca" Po prostu alko to jedna z najbardziej kurewskich rzeczy na ziemi szczególnie w momencie, w którym się uzależnisz i serio nie wiem jak można to pić :pokerface: Jako, że mogę w tych sprawach uchodzić za eksperta (niestety :| ) to w mojej opinii nie powinno się alkoholu sprzedawać w sklepach bo jest bardziej toksyczny chociażby od heroiny. A jak sprzedawać to przy takim założeniu by nie robić problemu z legalną sprzedażą na przykład zioła. Mi to wisi, bo nie palę ale imo zioło >alko i to x miliion Te całe pierdolenie, że małe dawki % nie szkodzą to niezłe brednie. Gwarantuje ci, że spożywając regularnie jedynie kieliszek wódki się uzależnisz. Ludzie po prostu nie myślą o tym i piszą głupoty, a już na pewno nie zdają sobie sprawy z tego jak w pizdę dostaje ich organizm w momencie, w którym wypili tyle by doprowadzić do kaca i nie ma znaczenia, że raz na jakiś czas można. Jak dbasz o swoje zdrowie to nie można, to tak jakbyś stwierdził, że od czasu do czasu można sobie zajebać w żyłę i nie, to porównanie to nie jest żart. Koniec kropka :profit:

Ach ten mój poziom hipokryzji w momencie, w którym hejtuje alkohol. Aż dziw bierze, że ze wstydu nie zakopał się pod ziemię. No ale świadomość konsekwencji jest trolololo

Dobra wracając do tego Magnum, to najgorszy smak ze wszystkich dostępnych , i w sumie nie chciałbym nawet za darmo, bo mogłem jako cheat zjeść coś naprawdę dobrego ale w tamtym momencie o tym nie wiedziałem. Od tego czasu to jest 11:51 wracam do najbardziej restrykcyjnego jedzenia jak do tej pory przez najbliższy miesiąc (kartka, długopis i pisanie każdej kalorii) bo po tym kończę redukcję czy osiągnę cel czy też nie bo już za dużo tego deficytu (od 19 lutego w zasadzie z jedną przerwą chyba) i dobrze byłoby wycisnąć z tego ostatniego okresu maksa. Zastanawiam, się też na robieniu dwóch treningów od poniedziałku dziennie ale to raczej obecnie będzie dla mnie za dużo, chociaż ponad pół roku temu zapierdalałem tak przez równy miesiąc. Mało tego myślałem o ketozie nawet ale to też obecnie raczej dla mnie zbyt ekstremalne przedsięwzięcie.

Nie wiem może coś pogram wieczorem na razie czeka mnie jakiś light trening i potem albo będę oglądał zaległe filmy/seriale albo grał. Normalnie w piątek bym gdzieś wyskoczył ale mi nie wolno bo obecna religia "alkohol to zuo" mi zabrania, dobrze że chujki nie pobierają składki członkowskiej jak inne sekty :yaoming:

Odpowiedz
Cytat
GlupiecBlazen

Napisane przez chudyand1
Ta, gram trochę na ulicy a na produkcjach And1 się wychowywałem. Co do drugiego pytania wniosek nasuwa się tylko jeden, zbyt mały sample size by cokolwiek powiedzieć :) W longtermie powinno być na plus z każdej pozycji prócz blindów, bo żeby te wyciągnąć na plus trzeba mieć superusera.

Prosim Cie Panie Chudzina - prostym językiem. Bo ja nie paniemajet. Czy to może Twój subtelny zabieg psychologiczny mający na celu pobudzenie mojego śpiącego popędu ku wiedzy i dążenia do samo zrozumienia podanych przez drugą stronę słów niezrozumiałych?
Miałem okazję zagrać z mistrzem polski w AND1 one vs one. A że wtedy jeszcze grałem w kosza to musiaało być wiek temu...
Gralismy oczywiście większą grupą, chyba 3 v 3. Co ten gostek wyczyniał. Wpadł mi z gałą za plecy i się kurwa trz y razy obracałem i go nie widziałem. Sztuka wprowadzania w błąd, w sumie nie wprowadzania to jest iluzja. Taki ktoś bawi się Twoim mózgiem, że się tak wyraże. A jak nie jesteś w temacie a tak sobie czasem pogrywasz to kolo robi co chce a wsumie Ty robisz co on chce. Szybkość, ruch, moment i kierunek które rejestruje Twój mózg zostają poddane analizie i wracają w formie zwrotnej jak przewidywanie . Więc jak ktos sugeruje Ci że pójdzie w prawo ale takim sposobem że mózg to interpretuje jako correct. To Ty pójdziesz w prawo i na pewno go tam nie bedzie :D Niezła bania.
19 k hands to mało? To z ilu ja jeszcze setek BB muszę się wyjebać aby Ci odpowiadała ilość h?:f_confused:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Tak naprawdę to pytasz się o coś co za bardzo ci się nie przyda bo wiedza o tym, jak powinny wyglądać wygrane z danych pozycji sprawi tylko tyle, że jeżeli po sporej próbce (rzędu 500 K rąk nie 19 :yaoming:) będziesz miał to UTG+1 wciąż na minus to wtedy będziesz mógł być pewny, że na tej pozycji robisz coś nie tak bo jak napisałem wygrane poza blindami zawsze jeżeli grasz w miarę przyzwoicie powinny być na plus na mikro. Jak ci się spieszy to pewne wnioski wyciągniesz już po 100 K rąk ale na przykład już do ocenienia winratu ogólnego 100 tyś to zdecydowanie za mało .

Odpowiedz
Cytat
GlupiecBlazen

Kumam. Moim celem było rozegrać 100 k ale jak Ty zajebałeś z 500 k to :f_thumbsup:
To może inaczej. Pomijajac małą próbkę, jakie inne dane dałyby szerszy obraz sytuacyjny?

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Napisane przez GlupiecBlazen

To może inaczej. Pomijajac małą próbkę, jakie inne dane dałyby szerszy obraz sytuacyjny?

Jak pisałem wcześniej- rozdania. Jak wrzucisz jakieś i uzasadnisz czemu grasz w ten sposób to da to dość dobry pogląd na temat jaki jest twój stan wiedzy odnośnie gry w karty i będzie można ewentualnie nakierować cię na dobre tory.

Odpowiedz
Cytat
GlupiecBlazen

Dziękuję za wyrozumiałość i dyplomatyczne oraz cierpliwe wyrażone w łagodny sposób wyjaśnienie który mogło brzmiec tak :" Kurwa szczycisz się 19 k h a normalnie to się nawet takich drobin nie zauważa. A Ty kurwa chcesz jeszcze z tego wnioski wyciagnąć. Wyciągnąłeś? To świetnie.A teraz wyłącz komputer i wypierdalaj leniuchu bo sam niczego nie wywnioskowałeś to prosisz innych. Lama Losser :f_rolleyes:
Dziś wkleje 10 h. 4 AK-AJ, 4 strity i 2 pary.O :D
Normalnie nabieram rozmachu jak gówno z dupy nosorożca :L

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Jako,że ten miesiąc to porażka jeżeli chodzi o wyniki to w przyszłym tak jak zapowiadałem zmniejszę volume i będę chciał grać jak najlepszą jakościowo grę co wiążę się również z wyłączaniem sesji kiedy tiltuje, słabo gram etc. a nie, że muszę dograć ręce i się męczę. Z tegoż też powodu, każde głupie rozegranie ręki, które uznam, że jest głupie, każdy mój błąd lub wątpliwości postaram się wrzucić tutaj bo przestałem kompletnie pracować nad gierką a przy okazji nie myślę przy stołach więc będę chciał w takiej formie się samobiczować i pokazać ogółowi jakim jestem fiszem co powinno mnie do lepszej gry zmotywować. Zresztą chciałbym się dowiedzieć na obecną chwilę na ile mnie stać jeżeli chodzi o fixa bo zawsze mam wymówkę jak słabo idzie że ,problemy ze zdrowiem czy też ze snem. Nie żeby nie odbijało się to na mojej grze ale nie jestem w stanie określić na ile w rzeczywistości gram chujowo, na ile to jest bad run, a na ile zmęczenie, a może po prostu gry się spierdoliły a ja to przeoczyłem :coolface:. Jednym słowem chcę wiedzieć co jestem w stanie osiągnąć grając najlepiej jak potrafię. Ma to dość spore znaczenie bo jeżeli po prostu obecnie jestem tak słaby by nie wykręcić dobrego winratu tylko dlatego, że jestem słaby to maksymalnie do końca roku pogram fixa by wykluczyć przy tym chujowy run i jak się nic nie zmieni chciałbym spróbować czegoś innego od zera. Nie będę ściemniał, że fix to najlepsza odmiana bo innych nie grałem a nie ma się co oszukiwać, ze grać dla frajdy to może sobie fisz bo my gramy głównie dla kasy a skoro nie będę mógł jej znaleźć w fixie to trzeba siłą rzeczy poszukać jej w innych odmianach.

PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

mikythepooh (BTN): $19.67
NICOL33333 (SB): $7.93
Psychic_90 (BB): $9.39
OrangeKo (UTG): $15.37
zenobia11 (MP): $8.67
chudyand1 (CO): $10.00

NICOL33333 posts SB $0.10, Psychic_90 posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) chudyand1 has 9♥ 9♦

fold, zenobia11 raises to $0.50, chudyand1 raises to $0.75, fold, NICOL33333 raises to $1.00, fold, zenobia11 calls $0.50, chudyand1 calls $0.25

Flop: ($3.25, 3 players) A♠ 3♥ T♣
NICOL33333 checks, zenobia11 bets $0.25, chudyand1 calls $0.25, NICOL33333 calls $0.25

Turn: ($4.00, 3 players) 2♥
NICOL33333 checks, zenobia11 bets $0.50, fold, NICOL33333 calls $0.50

River: ($5.00, 2 players) K♣
NICOL33333 checks, zenobia11 bets $0.50, NICOL33333 calls $0.50

Spoiler

zenobia11 shows 8♠ 7♥ (High Card, Ace) (Pre 41%, Flop 27%, Turn 14%)
NICOL33333 shows 5♦ Q♦ (High Card, Ace) (Pre 59%, Flop 73%, Turn 86%)
NICOL33333 wins $5.84

Nie wiem co o tym myśleć . Obydwoje to fisze pokroju 50 /30 z tym, że w obecnym stanie zaniedbuje strasznie ready i nie miałem nic konkretnego by to utrzymać. Koleś który gra cap jak pisałem zapowiada się na dużego fisza ale miałem z 50 rozdań natomiast tym, który gra lead wiadomo, że duży fisz chyba 50/20 po 350 rękach jednak innego info brak. Decyzję o tym, że wyrzucam podjęły ze mnie jego staty bo do tej pory na 50 zdarzeń grał lead dwa razy więc uznałem, że w cap pocie po prostu nie pajacuje, jak widać było to mega chujowe założenia, z tym że nie wiem czy nie jestem po prostu result oriented. Ilu z was poza tigerkiem :yaoming: to holduje wiedząc tylko to co napisałem ? Brakło trochę konsekwencji chyba, bo jakoś na flopie miałem czutkę, że to jest gónwno potem zacząłem się zastanawiać, zerknąłem na jego lead i czapa :why:

Pisałem również, ze przez takie rozdania momentalnie tiltuje, więc musiałem wyłączyć starsy. Akurat tutaj gdybym grał lepiej nie wyrzuciłbym chyba tego na turnie, chociaż river to już byłby mega chujowy do sprawdzania więc i tak pewnie by mnie wyruchali. Nie da się ukryć, ze gdzieś z tyłu głowy tliła się czerwona lampka,że możliwy jest ch/r od zjeba, który gra cap bleh. Do dupy overall. Stanę się chyba showdown monkey przynajmniej nie będę tiltował z tego powodu =)

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Ultrac gdzie jesteś mordo ?

Wiem, że interesujesz się trochę żywieniem a wspominałem, że wymieniam poglądy na temat mleka obecnie z dietetykiem do czego właśnie doszło więc masz się tam pojawić, moderować jego wpisy i na zasadzie lokalnego patriotyzmu przyznać rację bez zająknięcia tylko i wyłącznie mi :coolface:

Dobra wiadomo, że żartuje jak akurat nie masz co robić, albo ktoś wystawił cię z sobotnią domówką to może sam temat cie zaciekawi bo trochę pisane było, zresztą polecam blog bo na obecną chwilę autor w większości prezentuje dość zdrowe podejście do odżywiania i widać, że wiedzę posiada i nie tylko tobie ale również innym zainteresowanym. Ostrzegam tylko, że starczy tego na książkę na temat mleka co byś nie zrobił sobie krzywdy ćpając takie ilości tekstu :yaoming:

Klik

Odpowiedz
Cytat
GlupiecBlazen

Ja to powinien tutaj cicho i grzecznie siedzieć, czekać na wypowiedzi osób z większą wiedzą ode mnie. Bo raczej wiedzy teoretycznej zero. Czy ten fold, przy takim flopie , lejąc na ready jest słuszny? Czy tak powinno się zagrać? Bo jeżeli tak to wynik końcowy nie powinien mieć na Ciebie żadnego wpływu. Zagrałem dobrze, koniec tematu. Bo to że akurat w tym rozdaniu była to ręka wygrywająca na innych podobnie zagranych będzie wpierdol. Takie gdybanie co by było. Ja właśnie się tak wykładałem na K,Qxs. Bo byłokres kiedy pieknie się łłączyły z flopem. Do momentu aż przestały wchodzić a zaczęły wychodzić moje BB stracone na call w preflopie. Ale jak myślałem że to chujowo to mnie ukazał się obraz, który mnie troche oświecił że może być jeszcze chujowiej kiedy trafiłem i pełenm radości betowania , przebijania , przekłuwania z KQs na końcu zobaczyłem u typa A2s. I tak gapiłem się w monitor czując się oszukany i okradziony... Gdzieś,nie wiem czy na tej stronie wyczytałem że "karty spasowane, karty zapomniane". Nie chodzi tu o brak późniejszej analizy ale o to aby podczas gry nie śledzić ich związku w tym co na stole. Bo w wielu sytuacjach będzie tak że trafiały bo one w poważne zwycięskie pule typu, strity, sety czy kolorki. A to już może budować w głowie obraz ich "profitowości" co może w późniejszej grze przejawiać sie rozgrywaniem ich bo "pare razy mogły wcześniej wygrać". Przynajmniej ja tak to rozumiem. Martwi mnie ten Twój tilt po takim wyniku. Mając wygrywającą rękę i fisza co dobiera i przebija nie mając nic i trafia tego jebanego totka na river niszcząc Twój układ. Wtedy rozumiem tiltowanie i możliwość kurwicy. Ale z powodu "co by było gdyby"? To powinno już Ci dac sygnały że coś jest nie tak. Choć może akurat ready są ważnieszje na jakimś poziomie, nie wiem. Nie znam się na nich. To tyle okiem fisza.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1
GlupiecBlazen

Dlaczego na turn call?
I czy KJ na UTG to dobre na open rise?

Odpowiedz
Cytat
chudyand1 Autor wątku
chudyand1

Tutaj gram MP co nie zmienia faktu,że tak z UTG KJo na 6-maxie to standardowe otwarcie na każdym stole. Turn call bo mam marginalne Showdown value (znaczy się tyle, że mój Król wciąż bije sporo str8 draws , czasami coś w stylu QJ:c etc ) i ten gracz słabo gra na river więc szukam swoich bluff outów, których na river spadnie cała masa, żeby zamienić to w blef jak będzie trzeba tak jak w tym wypadku. Tak się składa, że Khi i Ahi to całkiem niezłe SD value na wielu boardach i wyrzucanie tego tylko dlatego, że się nie trafiło pary etc to sporo strata BB w dłuższym okresie czasu. Tzn tutaj teoretycznie gdyby ta karta nie spadła nie blefowałbym tego bo nie mam fold equity na nic lepszego gdyby zaczekał natomiast jeżeli spada blank to gram crying call jak obstawia. Na mile cuchnie po tym jak na tą karę czeka , że się po prostu jej boi bo gdyby nie miał sam SD value to pewnie by to blefował dlatego uznałem, że grając check raczej tego nie wygram na wyłożeniu, a znowuż to nie jest typ gracza, który wymyśli w tym spocie na river sobie check raise i będę miał ból głowy co robić, który notabene za dobry i tak nie jest bo ja repuje również rękę, która chce jak najtaniej zobaczyć wyłożenie i po jego checku tam raczej nic nie obstawiam na ten konkretny river.

Odpowiedz
Cytat
ultrac

Żeś schował ten link :megusta:

Ale tam ściany tekstu :milord: Na później dodaję do zakładek :truestory:

Odpowiedz
Cytat
venatici

Napisane przez chudyand1
Ultrac gdzie jesteś mordo ?

Wiem, że interesujesz się trochę żywieniem a wspominałem, że wymieniam poglądy na temat mleka obecnie z dietetykiem do czego właśnie doszło więc masz się tam pojawić, moderować jego wpisy i na zasadzie lokalnego patriotyzmu przyznać rację bez zająknięcia tylko i wyłącznie mi :coolface:

Dobra wiadomo, że żartuje jak akurat nie masz co robić, albo ktoś wystawił cię z sobotnią domówką to może sam temat cie zaciekawi bo trochę pisane było, zresztą polecam blog bo na obecną chwilę autor w większości prezentuje dość zdrowe podejście do odżywiania i widać, że wiedzę posiada i nie tylko tobie ale również innym zainteresowanym. Ostrzegam tylko, że starczy tego na książkę na temat mleka co byś nie zrobił sobie krzywdy ćpając takie ilości tekstu :yaoming:

Klik

TL;DR k thx bye xD

A tak serio to chciałem sobie przeczytać, ale jednak nie przeczytałem bo ... TL :yaoming:

A tak serio... mleko fuj; jogurt naturalny, ser cacy. End of topic :f_cool:

Odpowiedz
Cytat