nvm
Nie czekam na nic w tym roku, w zasadzie od lat tak mam, ale zdaje się, że to jest zrobione specjalnie dla mnie...
Jeżeli moje oczekiwania się potwierdzą, to może to być dla mnie jeden z lepszych filmów ostatnich lat. Raczej nie do oglądania w kinie, a szkoda <smutnyryjszlachtujespierdolinyzpopcornemidolewkąpepsi>
Obym się nie pomylił...
PokerStars - $0.10/$0.20 (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3
MP: $3.59
CO: $3.24
BTN: $10.24
SB: $12.82
Hero (BB): $7.98
UTG: $3.76
SB posts SB $0.05, Hero posts BB $0.10
Pre Flop: ($0.15) Hero has K♥ Q♥
UTG raises to $0.20, MP raises to $0.30, fold, fold, SB calls $0.25, Hero calls $0.20, UTG calls $0.10
Flop: ($1.20, 4 players) J♣ 5♥ 3♣
SB checks, Hero checks, UTG checks, MP checks
Turn: ($1.20, 4 players) 9♥
SB checks, Hero checks, UTG bets $0.20, MP raises to $0.40, fold, Hero calls $0.40, UTG calls $0.20
River: ($2.40, 3 players) 2♣
Hero checks, UTG checks, MP bets $0.20, Hero calls $0.20, fold
Spoiler
MP shows T♥ Q♣ (High Card, Queen) (Pre 25%, Flop 17%, Turn 14%)
Hero shows K♥ Q♥ (High Card, King) (Pre 75%, Flop 83%, Turn 86%)
Hero wins $2.70
(oink) #BM raczejniezbuduje
Co tam się nie odzywacie? Spokojnie, w sądzie byłem jako poszkodowany, więc to nie korespondencja wolność-kryminał na cenzurowanym
Od kilku dni czuje się kiepsko. Zanotowałem jakiś większy spadek formy i zastanawiam się, z czym to jest związane. Nie to, że nie chce wykonywać treningów, tylko nie mam na nie siły nawet po kilku dniach odpoczynku. Na boisku nogi z cementu na przemian z brakiem motywacji (do kosza mało kiedy potrzebowałem jakiejkolwiek zachęty). Ten rok przebiega pod szyldem stresu i pewnie to wpływa na fatalną dyspozycję, tym bardziej, że po kilku miesiącach względnego spokoju znowu zacząłem kiepsko sypiać. Przybyło również trochę kilogramów i trzeba będzie się tego pozbyć w najbliższych miesiącach. Wśród moich znajomych majówka rozpoczęła się wczoraj, więc to również nie pomaga w obecnej sytuacji. Co prawda rozważałem przez chwilę wypicie piwa bez alkoholu, ale czułbym się jak arab wpierdalający świnię, a nawet gorzej bo świnia jest dobra w smaku
Plan więc jest standardowy-zejście do podziemnego schronu, bo majówki u mnie w mieście odbywają się jakieś 50 metrów od mojej chaty <ayfkm>.
Napisałbym jeszcze jakieś smuty, ale czwarty raz podchodzę do tego, aby napisać cokolwiek, więc sobie daruje.
Peace
Wspomnę o tym raz bardzo ogólnikowo. Być może jak ktoś dopyta kiedyś to doprecyzuje, chociaż wolałbym tego nie robić. Na początku kwietnia chciałem rozwiązać ostatecznie kwestię pokera. To znaczy przy standardowym swingu właściwie wyzerowałbym rolla, a mając na uwadze to, że nie grałem ponad rok (bez kilku dni w maju i czerwcu) wydawało się to po prostu najbardziej prawdopodobnym scenariuszem. Podejście było bardziej zorientowane na pokerowe samobójstwo, aniżeli odbudowę czegokolwiek. Grałem agresywniej niż zazwyczaj, dołożyłem +8 do WTS, co w moich kategoriach robi ze mnie SD monkey i szukałem value z piątą parą bez kickera na river. Blefy były mocno dyskusyjne, a ja nie unikałem HUHU, którego ze względu na rake nie opłaca się grać. Tak się jednak składa, że w moim wypadku jeżeli coś ma pójść nie tak, to właśnie tak się stanie:
Spoiler

Zdaje się, że to ośmiokrotny boost rolla
Wiem, że przedstawiając "dobry wykres" jako problem narażam się na śmieszność (lub co najmniej na niezrozumienie). Po prostu gram tak długo, że dostrzegam sporo negatywnych aspektów związanych z grą (choć samą grę wciąż uwielbiam). Nie potrafię postrzegać już pokera tak, jak miało to miejsce jeszcze dwa trzy lata temu, gdzie temat był dla mnie zero jedynkowy. Na dzień dzisiejszy to skomplikowane i mam problem z akceptowaniem bez bólu dupy gry z całym dobrodziejstwem inwentarza. Moje opinie na pewne sprawy są bardzo niepopularne i nie widzę za bardzo sensu, aby je artykułować na pokerowym forum. Pewnie ci co grają długo zdają sobie sprawę (lub domyślają się ) o czym po części wspominam. Natomiast ci, co są na etapie ekscytacji prędzej czy później z tego wyrosną (heh).
No i zdaje się, że problem w obecnej formie i tak się sam rozwiążę. Przepowiednie o tym, iż fix umarł w końcu się sprawdziły i nawet na mikro nie ma już gier. Mam do wyboru zatem dwa wyjścia. Albo zacznę zbierać znaczki, albo nauczę się grać no limit. W tym drugim wypadku obecnie nie wiem nawet za ile w tej odmianie otwiera się łapę (to nie hiperbola), więc takie sobie mam nastawienie do tego, aby zaczynać coś od nowa w momencie, gdzie mam bardzo mieszane odczucia na temat tego, czy w ogóle chce mi się grać w karty. Jeżeli się zdecyduje, to pewnie się o tym dowiecie, bo będę szukał porady jak zacząć coś, o czym nie ma się pojęcia.
Tymczasem.
Napisz jakąś książkę , a nie pierdolisz się z pokerem , słaby jesteś , daj se spokój.
Z reguły, jak ktoś komuś zarzuca, że jest słaby jednocześnie nagabuje go, aby pokazał wykres. Tak się składa, że PT wczoraj wyrenderował mi graf za ostanie milion rąk z FL 50
Majówka

Nie przypominam sobie, abym grał 9 godzin non stop. Nie zrobiłem nawet przerwy na obiad.
Jestem kontuzjowany i chyba do końca tygodnia nie będzie sportu. Schodził mi zbity na koszu paznokieć u dużego palca. Wczoraj się zirytowałem i go zerwałem, bo sam nie mógł się zdecydować, a mi przeszkadzał opór. Problem w tym, że schodził tylko do połowy, więc to tak jakbym zerwał sobie połowę zdrowego. Taki ze mnie dr Lubicz. Nie wiem co sobie myślałem (w sumie nic), ale była czwarta rano, więc zawinąłem palec w ręcznik i poszedłem spać. Oczywiście boli mnie, bo powtarzam jestem na tyle zjebany, że oderwałem sobie paznokcia
Tak wiem, że to głupie, ale przecież nie będę z byle błahostką do lekarza latał .Tym bardziej, że skończyłoby się tak samo, bo przecież nie zerwałby go inaczej ode mnie. Przynajmniej tak sobie wmawiam, bo tak naprawdę mam niezły ból dupy, że nie mogę iść na kosza (to znaczy chciałem, ale grać z otwartą rana przy 30 stopniach meh).
Redaktor: A musiałeś go zrywać?
Chudy: Tak
Redaktor: Nie zszedłby za jakiś czas sam...
Chudy: Tak
Redaktor: To o co...
Chudy: Wypierdalaj
No to był jednak błąd, bo sportu nie ogarnę
A tak w ogóle to od dzisiaj redukcja. Postaram się pierwszy raz w życiu o kratę na brzuchu. Spory problem, ale o tym innym razem.
Zdarza się wam mieć wyjebane na recenzje filmów ze spojlerami? Właśnie widziałem materiał o Avengers i w żaden sposób spojler nie sprawił, że będę się kiepsko bawił na seansie. Jest to zupełnie dla mnie bez znaczenia. Nie to, że szukam umyślnie informacji o filmie (właściwie wcale tego nie robię), ale jak trafię na takie, a nie mam nic lepszego do roboty i chce posłuchać co ludzie mają do powiedzenia, to nigdy nie był to dla mnie wielki problem. Patrząc po moich znajomych, to chyba jest jakiś zgrzyt, bo nawet najmniejsze przecieki na temat jakieś tam fabuły sprawiają, że trzeba im aplikować silne leki uspokajające
Nie to, że tego nie rozumie, ale bez przesady...
Spoiler
No i czego się spodziewasz w tym spojlerze? Przecież ja nie jestem chujem, który psuje komuś seans zdradzając mu fabułę
PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 4 players
BTN: $12.19
Hero (SB): $15.39
BB: $4.54
UTG: $26.73
Hero posts SB $0.10, BB posts BB $0.25
Pre Flop: ($0.35) Hero has 2♥ A♠
fold, BTN calls $0.25, Hero raises to $0.50, fold, BTN calls $0.25
Flop: ($1.25, 2 players) 8♠ 5♠ 8♦
Hero bets $0.25, BTN calls $0.25
Turn: ($1.75, 2 players) 4♥
Hero bets $0.50, BTN calls $0.50
River: ($2.75, 2 players) 7♠
Hero checks, BTN bets $0.50, Hero calls $0.50
Spoiler
BTN shows T♣ J♦ (One Pair, Eights) (Pre 45%, Flop 25%, Turn 14%)
Hero shows 2♥ A♠ (One Pair, Eights) (Pre 55%, Flop 75%, Turn 86%)
Hero wins $3.59
PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 4 players
BTN: $5.56
Hero (SB): $13.16
BB: $5.25
UTG: $7.38
Hero posts SB $0.10, BB posts BB $0.25
Pre Flop: ($0.35) Hero has Q♠ J♣
fold, BTN raises to $0.50, Hero raises to $0.75, BB calls $0.50, BTN calls $0.25
Flop: ($2.25, 3 players) 2♣ 9♥ K♥
Hero bets $0.25, fold, BTN calls $0.25
Turn: ($2.75, 2 players) 5♣
Hero checks, BTN bets $0.50, Hero calls $0.50
River: ($3.75, 2 players) A♣
Hero bets $0.50, fold
Spoiler
Hero wins $3.59
Wygoniła mnie pogoda ze stolików, bo mieszkam w takim miejscu, że jak komuś coś na strychu spadnie, to elektrownia wyłącza prąd myśląc, że ten huk to zbliżająca się burza
Zresztą starczy, bo od wczoraj zagrałem 20 godzin i nic nie widzę na oczy. Ledwo dwa dni minęły na FL 50, a ja już bym sobie zrobił półroczną przerwę.
Jest coś na strategy dobrego z no limit dla złota? W sensie proszę, aby ktoś coś polecił, bo dalej nie wiem, za ile otworzyć łapę (strzelam, że to 3BB), a jak BM pozwoli, to sobie spróbuje jakieś NL2 for living pograć.
Spokojnej nocy myszki.
Zdaje się, że ludzie dzielą się na dwie kategorię. Tych co robią backup i tych, co zaczną go robić. Oczywiście czym byłaby reguła bez wyjątku
Dwa razy straciłem cały dysk i dalej podchodzę do tego po macoszemu. Tak czy inaczej poszły mi dzisiaj wszystkie ustawienia P* i zamiast grać musiałem się męczyć, aby doprowadzić wszystko do stanu przed dezercją PC i przed samoistnym restartem. Mam tylko jedno pytanie, bo nie mogę się doszukać, a nawet nie pamiętam, którą opcja za to odpowiada. Jak ustawić, aby w momencie gdy robię notkę i przełącza mnie z akcja do innego stołu mógł ją skończyć? Bo blokuje czat i pozamiatane.
Człowiek, który pamięta jak na strategy nie było nic poza fixed limit
Dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 5 players
Want 2 Dance (BTN): $1.40
mr_bigg888 (SB): $4.57
sammypick (BB): $10.46
chudyand1 (UTG): $10.00
Pashninda (CO): $12.73
mr_bigg888 posts SB $0.10, sammypick posts BB $0.25
Pre Flop: ($0.35) chudyand1 has 8♥ 9♥
chudyand1 raises to $0.50, fold, Want 2 Dance calls $0.50, mr_bigg888 calls $0.40, sammypick calls $0.25
Flop: ($2.00, 4 players) J♥ 5♥ Q♣
mr_bigg888 checks, sammypick bets $0.25, chudyand1 raises to $0.50, Want 2 Dance raises to $0.75, fold, fold, chudyand1 raises to $1.00, Want 2 Dance calls $0.15 and is all-in
Turn: ($4.05, 2 players) 8♣
River: ($4.05, 2 players) 8♦
Spoiler
chudyand1 shows 8♥ 9♥ (Three of a Kind, Eights) (Pre 35%, Flop 17%, Turn 64%)
Want 2 Dance shows T♥ K♥ (One Pair, Eights) (Pre 65%, Flop 83%, Turn 36%)
chudyand1 wins $3.89
Fajny flop, ale ja nie tańczę