Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] FIXED LIMIT SH! by SkilledBoy

86 Posty
17 Użytkownicy
0 Reakcje
1,760 Wyświetlenia
brommy

Napisane przez elvismichal
(...)od biedy też open limpować niskie parki, licząc na seta. (...)

Gdzieś kiedyś czytałem, że w SH nie gra się pod set value :O

elvismichal
Rantrave

Odsy 3:1 nie są wystarczające pod seta,

klz03

NIGDY nie rob open limpa !
NIGDY!

SkilledBoy Autor wątku
SkilledBoy

Wynik dzisiejszego dnia:

Powoli zaczyna mnie wkur*** ta gra co zacznę to idzie dobrze dobrze (dziś był mały wyjątek, ale szybko odrobiłem) i nagle spadek i wychodzę na- i tak codziennie. Nie wiem już co jest nie tak, a najlepsze jest to, ze przegrywam cs'ami o agro fishami, którzy z każdym gównem mnie sprawdzą. Jak tu w tilt nie wpadać skoro codziennie to samo??

Jak już widzę, że spadam to wyłączam i robię przerwę. Za jakiś czas wchodzę i znowu to samo początek gry udany i nagle ch** drugie tyle tracę i nie wiem dlaczego. Przeważnie są taki sytuacje, że przegrywam AK na A2 bo na flopie jest as i dojdzie mu druga parka, albo łapie seta na flopie, a koleś ma to samo tylko z niższym kickerem i łapie fulla.

3 tygodnie gry, a br cały czas 790-700 i tak na okrągło. Dobrze, że to 2 miejsce w turku mi dało jakiś hajs bo pewnie bym 500+ miał teraz w banku :ayfkm:

Bankroll: 717$

MongolianoItaliano

Siema może problem tkwi w utrzymaniu koncentracji ?

Nie wiem po ile grasz sesje, ale mi się najlepiej gra w granicach 1 - 1,5 godziny maksymalnie do dwóch godzin. Jak gram dłużej to strasznie spada mi koncentracja do tego trudno mi się powstrzymać i przeglądam dodatkowo różne strony.
Dlatego teraz gram krótsze sesje ale częściej.

Pozdro _thumbsup:

SkilledBoy Autor wątku
SkilledBoy

Dokładnie robię tak samo, rzadko kiedy sesje gram dłużej niż 2h bo tracę koncentrację, ale jak po raz 4-5 ++ rozwala mnie fish na riverze to w ogóle nie mam już koncentracji i z tym mam problem bo dostaje w dupę :rage:

Też szukam na to recepty, ale narazie bezskutecznie. Początek w górę a końcówka na dole. Najlepsze jest to, że najlepiej gram rano 7-9. Mało stołów, gierki bardzie tight lepsza koncentracja sam już nie wiem. Jak znajdziesz receptę to daj znać :facepalm:

elvismichal
SkilledBoy Autor wątku
SkilledBoy

Obczajcie to rozdanie:D, a najlepsze jest to, że typ pasywny :rage:

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$24,8:///////;MP3$15,05:152/41/11/0,9/47/26/0/52;[/tg]
0,5/1 Fixed-Limit Hold'em (6 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.90 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is SB with 7♠, 4♠
MP2 folds, MP3 calls, 2 folds, Hero calls, BB checks.

Flop: (3,00 SB) A♠, K♥, Q♠ (3 players)
Hero checks, BB checks, MP3 bets, Hero calls, BB folds.

Turn: (2,50 BB) 6♥ (2 players)
Hero checks, MP3 bets, Hero calls.

River: (4,50 BB) T♦ (2 players)
Hero checks, MP3 checks.

Final Pot: 4,50 BB

Results follow (highlight to see):
MP3 shows (5d 4d)
Hero shows najwyższa karta as , król kicker (7s 4s)

Hero wins with najwyższa karta as , król kicker (7s 4s)

Zresztą znowu sesja w dupę :ayfkm: i to ciągle na river mam ochotę wypłacić kasę i przestać grac na razię bo za dużo nerwów mnie to kosztuje

Bankroll: 697$

Główny administrator
spinek

Napisane przez Rantrave

Nie? A jakie są? Bo kurcze burzysz mi jedną z moich podstawowych koncepcji :/.

Też jestem ciekawy.
Według strategii z Pokerstrategy oddsy preflop 2,75:1 są OK.
Wiadomo, że im ostrzejsza gra, więcej agresywnych graczy i maniaków to setmining się bardziej opłaca bo rosną implied oddsy.

elvismichal
brommy

Napisane przez spinek

Napisane przez Rantrave

Też jestem ciekawy.
Wiadomo, że im ostrzejsza gra, więcej agresywnych graczy i maniaków to setmining się bardziej opłaca bo rosną implied oddsy.

Też raczej gram na 2,75:1, bo jest mam OR i jeden cold call to już sprawdzam any pair, a jak są dwa cold calle to już w ogóle radocha :P. Niższe parki mają tak ogromne IO na seta, że to się opłaca. No ale ciągle jestem ciekawy, przy jakich oddsach Rentrave gra z niższymi pocketami (tylko nie mów Rentrave, że 7:1, bo raz na tyle trafiasz seta :P).

Nie pamiętam dokładnie oddsów. Kiedyś przypadkiem wypowiedziałem się w dziale oceń rozdań z SH (gram FR) i któryś z sędziów zwrócił mi uwagę, że w SH nie gra się pod set value, bo jest to nieopłacalne, ale było to jakiś ładny kawał czasu, jednak matma jeśli chodzi o pokera się chyba nie zmienia?

elvismichal
eSGe

Po open rise i jednym cold callu to tak jak pisze elvismichal sprawdzam 22-55 (66-88 zależy od rangu openrisa ). Jeśli jestem na pozycji to przeważnie (jeżeli daję sobie IO) sprawdzam wszystkie sc + wyższe siuted 1 gappery.
Gram z pozycją co zdecydowanie podwyższa EV spekulacyjnych rąk + BB dostanie bardzo dobrą cenę i przeważnie dołoży z 80% rąk mając 1:7,5. W takim wypadku pula na flopie może wynieść 8,5 bb jeżeli trafię seta z pozycją to pozostałym graczom będzie mega trudno zrzucić średnią i niską parę i jakiegokolwiek straitdrawa co daje mi bardzo dobre IO. Dla mnie to jest standardowym zagraniem.
Pozdrawiam :)

jaworlegia

Napisane przez brommy

Napisane przez spinek

Napisane przez Rantrave

Też jestem ciekawy.

Też raczej gram na 2,75:1, bo jest mam OR i jeden cold call to już sprawdzam any pair, a jak są dwa cold calle to już w ogóle radocha :P. Niższe parki mają tak ogromne IO na seta, że to się opłaca. No ale ciągle jestem ciekawy, przy jakich oddsach Rentrave gra z niższymi pocketami (tylko nie mów Rentrave, że 7:1, bo raz na tyle trafiasz seta :P).

Nie pamiętam dokładnie oddsów. Kiedyś przypadkiem wypowiedziałem się w dziale oceń rozdań z SH (gram FR) i któryś z sędziów zwrócił mi uwagę, że w SH nie gra się pod set value, bo jest to nieopłacalne, ale było to jakiś ładny kawał czasu, jednak matma jeśli chodzi o pokera się chyba nie zmienia?

Gra się i jest to opłacalne. Zdaje mi się, że coś mogło Ci się pomylić, albo trener mógł wypowiedzieć się w jakiejś konkretnej sytuacji. Tym bardziej, że często jest to gra fit or fold, nie trafiasz pasujesz, trafiasz zgarniasz bardzo dużą pulę, kolejnym plusem tego zagrania jest, że przeważnie grasz z pozycją. TO wszystko złożone w całość pozwala stwierdzić, że gra się pod set value.

czytalem ten post ktoregos z trenerow (chyba klz03) i tam wyraznie chodzilo o openlimp, że nie limpujemy pod set value, tak jak w FR mozna to robic z wczesnych pozycji.

Ps. Dla mnie tez, gdy dwoch graczy weszlo w rozdanie i mam dolozyc 2bb to jest easy call z para. to chyba nawet tabelki z brązu nakazuja ;)

elvismichal
Główny administrator
spinek

Tak, ja nie stosuję tego zagrania w tym momencie, ale jak grałem na mikro, gdzie VPIP stołu był koło 60-70% (ja go zaniżałem przez swoje dwadzieścia kilka) to robiłem takie open limpy z 22 do 55. Okazało się to dochodowe, skoro udało się przejść odrobinkę wyżej.

Za daleko idące wnioski wyciągnąłeś. Jakbym się uparł to mógłbym przejść 0,1/0,2 zawsze limpując AA lub coldcallując AA jak ktoś podbije preflop, co nie znaczy, że to byłoby dobre zagranie. Po prostu poziom jest taki niski, że wystarczy grać tak sobie, a i tak ma się całkiem niezły winrate.

Osobiście nie gram Openlimpów, choć jak jest taki stolik, że i tak wiesz, że cokolwiek nie zrobisz to będzie 5-6 osobowa pula to nie widzę w takim openlimpie nic złego. Oddsy są.

SkilledBoy Autor wątku
SkilledBoy

No i w sumie, sporo się dowiedziałem bo 22-66 na wczesnych pozycjach po prostu pasuje nie zależnie ile fishy siedzi przy stole. Gorzej mam z wyższymi parkami i monsterami kiedy to prawie cały stów mnie sprawdza, a na flopie mam mało drawów. Zauważyłem, że sporo tagów, którymi gram i mam na nich dobre redy limpuję właśnie niskie parki, ale nigdy nie uważałem tego za dobre zagrania.

elvismichal