Napisane przez elvismichal
(...)od biedy też open limpować niskie parki, licząc na seta. (...)
Gdzieś kiedyś czytałem, że w SH nie gra się pod set value
(...)od biedy też open limpować niskie parki, licząc na seta. (...)
Gdzieś kiedyś czytałem, że w SH nie gra się pod set value
Wynik dzisiejszego dnia:

Powoli zaczyna mnie wkur*** ta gra co zacznę to idzie dobrze dobrze (dziś był mały wyjątek, ale szybko odrobiłem) i nagle spadek i wychodzę na- i tak codziennie. Nie wiem już co jest nie tak, a najlepsze jest to, ze przegrywam cs'ami o agro fishami, którzy z każdym gównem mnie sprawdzą. Jak tu w tilt nie wpadać skoro codziennie to samo??
Jak już widzę, że spadam to wyłączam i robię przerwę. Za jakiś czas wchodzę i znowu to samo początek gry udany i nagle ch** drugie tyle tracę i nie wiem dlaczego. Przeważnie są taki sytuacje, że przegrywam AK na A2 bo na flopie jest as i dojdzie mu druga parka, albo łapie seta na flopie, a koleś ma to samo tylko z niższym kickerem i łapie fulla.
3 tygodnie gry, a br cały czas 790-700 i tak na okrągło. Dobrze, że to 2 miejsce w turku mi dało jakiś hajs bo pewnie bym 500+ miał teraz w banku
Bankroll: 717$
Siema może problem tkwi w utrzymaniu koncentracji ?
Nie wiem po ile grasz sesje, ale mi się najlepiej gra w granicach 1 - 1,5 godziny maksymalnie do dwóch godzin. Jak gram dłużej to strasznie spada mi koncentracja do tego trudno mi się powstrzymać i przeglądam dodatkowo różne strony.
Dlatego teraz gram krótsze sesje ale częściej.
Pozdro ♠_thumbsup:
Dokładnie robię tak samo, rzadko kiedy sesje gram dłużej niż 2h bo tracę koncentrację, ale jak po raz 4-5 ++ rozwala mnie fish na riverze to w ogóle nie mam już koncentracji i z tym mam problem bo dostaje w dupę
Też szukam na to recepty, ale narazie bezskutecznie. Początek w górę a końcówka na dole. Najlepsze jest to, że najlepiej gram rano 7-9. Mało stołów, gierki bardzie tight lepsza koncentracja sam już nie wiem. Jak znajdziesz receptę to daj znać
Obczajcie to rozdanie:D, a najlepsze jest to, że typ pasywny
Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$24,8:///////;MP3$15,05:152/41/11/0,9/47/26/0/52;[/tg]
0,5/1 Fixed-Limit Hold'em (6 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.90 by www.pokerstrategy.com.
Preflop: Hero is SB with 7♠, 4♠
MP2 folds, MP3 calls, 2 folds, Hero calls, BB checks.
Flop: (3,00 SB) A♠, K♥, Q♠ (3 players)
Hero checks, BB checks, MP3 bets, Hero calls, BB folds.
Turn: (2,50 BB) 6♥ (2 players)
Hero checks, MP3 bets, Hero calls.
River: (4,50 BB) T♦ (2 players)
Hero checks, MP3 checks.
Final Pot: 4,50 BB
Results follow (highlight to see):
MP3 shows (5d 4d)
Hero shows najwyższa karta as , król kicker (7s 4s)
Hero wins with najwyższa karta as , król kicker (7s 4s)
Zresztą znowu sesja w dupę
i to ciągle na river mam ochotę wypłacić kasę i przestać grac na razię bo za dużo nerwów mnie to kosztuje
Bankroll: 697$
Napisane przez Rantrave
Odsy 3:1 nie są wystarczające pod seta,Nie? A jakie są? Bo kurcze burzysz mi jedną z moich podstawowych koncepcji :/.
Też jestem ciekawy.
Według strategii z Pokerstrategy oddsy preflop 2,75:1 są OK.
Wiadomo, że im ostrzejsza gra, więcej agresywnych graczy i maniaków to setmining się bardziej opłaca bo rosną implied oddsy.
Napisane przez spinek
Napisane przez Rantrave
Odsy 3:1 nie są wystarczające pod seta,Nie? A jakie są? Bo kurcze burzysz mi jedną z moich podstawowych koncepcji :/.
Też jestem ciekawy.
Wiadomo, że im ostrzejsza gra, więcej agresywnych graczy i maniaków to setmining się bardziej opłaca bo rosną implied oddsy.Też raczej gram na 2,75:1, bo jest mam OR i jeden cold call to już sprawdzam any pair, a jak są dwa cold calle to już w ogóle radocha :P. Niższe parki mają tak ogromne IO na seta, że to się opłaca. No ale ciągle jestem ciekawy, przy jakich oddsach Rentrave gra z niższymi pocketami (tylko nie mów Rentrave, że 7:1, bo raz na tyle trafiasz seta :P).
Nie pamiętam dokładnie oddsów. Kiedyś przypadkiem wypowiedziałem się w dziale oceń rozdań z SH (gram FR) i któryś z sędziów zwrócił mi uwagę, że w SH nie gra się pod set value, bo jest to nieopłacalne, ale było to jakiś ładny kawał czasu, jednak matma jeśli chodzi o pokera się chyba nie zmienia?
Po open rise i jednym cold callu to tak jak pisze elvismichal sprawdzam 22-55 (66-88 zależy od rangu openrisa ). Jeśli jestem na pozycji to przeważnie (jeżeli daję sobie IO) sprawdzam wszystkie sc + wyższe siuted 1 gappery.
Gram z pozycją co zdecydowanie podwyższa EV spekulacyjnych rąk + BB dostanie bardzo dobrą cenę i przeważnie dołoży z 80% rąk mając 1:7,5. W takim wypadku pula na flopie może wynieść 8,5 bb jeżeli trafię seta z pozycją to pozostałym graczom będzie mega trudno zrzucić średnią i niską parę i jakiegokolwiek straitdrawa co daje mi bardzo dobre IO. Dla mnie to jest standardowym zagraniem.
Pozdrawiam
Napisane przez brommy
Napisane przez spinek
Napisane przez Rantrave
Też jestem ciekawy.
Wiadomo, że im ostrzejsza gra, więcej agresywnych graczy i maniaków to setmining się bardziej opłaca bo rosną implied oddsy.Też raczej gram na 2,75:1, bo jest mam OR i jeden cold call to już sprawdzam any pair, a jak są dwa cold calle to już w ogóle radocha :P. Niższe parki mają tak ogromne IO na seta, że to się opłaca. No ale ciągle jestem ciekawy, przy jakich oddsach Rentrave gra z niższymi pocketami (tylko nie mów Rentrave, że 7:1, bo raz na tyle trafiasz seta :P).
Nie pamiętam dokładnie oddsów. Kiedyś przypadkiem wypowiedziałem się w dziale oceń rozdań z SH (gram FR) i któryś z sędziów zwrócił mi uwagę, że w SH nie gra się pod set value, bo jest to nieopłacalne, ale było to jakiś ładny kawał czasu, jednak matma jeśli chodzi o pokera się chyba nie zmienia?
Gra się i jest to opłacalne. Zdaje mi się, że coś mogło Ci się pomylić, albo trener mógł wypowiedzieć się w jakiejś konkretnej sytuacji. Tym bardziej, że często jest to gra fit or fold, nie trafiasz pasujesz, trafiasz zgarniasz bardzo dużą pulę, kolejnym plusem tego zagrania jest, że przeważnie grasz z pozycją. TO wszystko złożone w całość pozwala stwierdzić, że gra się pod set value.
czytalem ten post ktoregos z trenerow (chyba klz03) i tam wyraznie chodzilo o openlimp, że nie limpujemy pod set value, tak jak w FR mozna to robic z wczesnych pozycji.
Ps. Dla mnie tez, gdy dwoch graczy weszlo w rozdanie i mam dolozyc 2bb to jest easy call z para. to chyba nawet tabelki z brązu nakazuja
Tak, ja nie stosuję tego zagrania w tym momencie, ale jak grałem na mikro, gdzie VPIP stołu był koło 60-70% (ja go zaniżałem przez swoje dwadzieścia kilka) to robiłem takie open limpy z 22 do 55. Okazało się to dochodowe, skoro udało się przejść odrobinkę wyżej.
Za daleko idące wnioski wyciągnąłeś. Jakbym się uparł to mógłbym przejść 0,1/0,2 zawsze limpując AA lub coldcallując AA jak ktoś podbije preflop, co nie znaczy, że to byłoby dobre zagranie. Po prostu poziom jest taki niski, że wystarczy grać tak sobie, a i tak ma się całkiem niezły winrate.
Osobiście nie gram Openlimpów, choć jak jest taki stolik, że i tak wiesz, że cokolwiek nie zrobisz to będzie 5-6 osobowa pula to nie widzę w takim openlimpie nic złego. Oddsy są.
No i w sumie, sporo się dowiedziałem bo 22-66 na wczesnych pozycjach po prostu pasuje nie zależnie ile fishy siedzi przy stole. Gorzej mam z wyższymi parkami i monsterami kiedy to prawie cały stów mnie sprawdza, a na flopie mam mało drawów. Zauważyłem, że sporo tagów, którymi gram i mam na nich dobre redy limpuję właśnie niskie parki, ale nigdy nie uważałem tego za dobre zagrania.