Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] FIXED LIMIT SH! by SkilledBoy

86 Posty
17 Użytkownicy
0 Reakcje
1,759 Wyświetlenia
elvismichal
SkilledBoy Autor wątku
SkilledBoy

Ostatnio coś wariancja mnie zjada strasznie, co wygram coś to za chwile tracę i wychodzę albo na zero albo na lekki+ i tak w kółko :f_tongue: Po paru good bitach nadchodzą bad beaty. Niby w porządku bo roll zawsze lekko w góre idzie.

to pierwsza sesja dziś, mało rąk dziennie gram nawet do 800 nie dochodzę, wolę grać mniej rąk, ale przynajmniej przyglądać się graczom i analizować grę.

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;BB$38,67:90/62/24/1,2/56/44/33/52;MP2$13,98:1300/27/21/1,8/47/34/65/42;Hero$18,8:///////;CO$21,5:181/40/18/1,3/56/29/50/49;[/tg]
0,5/1 Fixed-Limit Hold'em (6 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.90 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is MP3 with T♥, T♦
MP2 raises, Hero 3-bets, CO calls, 2 folds, BB caps, MP2 calls, Hero calls, CO calls.

Flop: (16,50 SB) 9♦, 8♦, 4♣ (4 players)
BB checks, MP2 checks, Hero bets, CO calls, BB calls, MP2 calls.

Turn: (10,25 BB) 9♥ (4 players)
BB checks, MP2 checks, Hero bets, CO calls, BB folds, MP2 calls.

River: (13,25 BB) Q♦ (3 players)
MP2 checks, Hero bets, CO calls, MP2 folds.

Final Pot: 15,25 BB

Results follow (highlight to see):
Hero shows (Th Td)
CO shows dwie pary, damy i dziewiątki (Qh Jh)

CO wins with dwie pary, damy i dziewiątki (Qh Jh)

puki co +10$

SkilledBoy Autor wątku
SkilledBoy

Siemka!
Ostatnio pograłem trochę więcej, ale bez żadnych rewelacji bo ciągle dopadała mnie wariancja i można powiedzieć, że nic nie zarabiam. Chyba jakiś downswing mały mnie dopadł bo dziś to już w ogóle porażka.

Po raz pierwszy dziś odpaliłem 1/2$, ale masakra jakaś ciągle wygrywali jacyś cs, sprawdzający każde podbicia i grający slow play z monsterami.

W poniedziałek zagrałem turka Omaha H-L za 2$ rebuy i zająłem 2 miejsce wpadło jakieś 130$ i nic poza tym :ayfkm:

Nie wiem co się dzieje ostatnio, ale dostaje w dupsko :rage: może za mało rąk rozgrywam??
wykres z dzisiaj, ale jeszcze pewnie zagram pod wieczór.

-63$

Jeszcze wczoraj br miałem 890$ obecnie 799$

Nie wiem jak można by to zagrać inaczej chyba dobrze zagrałem, rozważam jeszcze c/r flop??

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$31,9:72/38/29/2,5/33/50/-/50;Hero$32,1:///////;BU$71,05:40/70/3/0,7/44/20/0/50;[/tg]
1/2 Fixed-Limit Hold'em (5 handed)

Preflop: Hero is BB with A♣, J♣
2 folds, BU calls, SB calls, Hero raises, BU calls, SB calls.

Flop: (6,00 SB) A♠, Q♥, 4♥ (3 players)
SB checks, Hero bets, BU calls, SB folds.

Turn: (4,00 BB) 2♣ (2 players)
Hero bets, BU raises, Hero calls.

River: (8,00 BB) A♥ (2 players)
Hero checks, BU bets, Hero raises, BU calls.

Final Pot: 12,00 BB

BU wins with trójka, asy (Ad Ks)

A tu river c/f albo b/f??

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;BB$25,2:40/70/3/0,7/44/20/0/50;Hero$35,4:///////;[/tg]
1/2 Fixed-Limit Hold'em (6 handed)

Preflop: Hero is CO with Q♣, J♥
2 folds, Hero raises, 2 folds, BB calls.

Flop: (4,50 SB) K♠, 5♣, 2♦ (2 players)
BB checks, Hero bets, BB calls.

Turn: (3,25 BB) J♦ (2 players)
BB checks, Hero bets, BB calls.

River: (5,25 BB) 9♣ (2 players)
BB checks, Hero bets, BB raises, Hero calls.

Final Pot: 9,25 BB

BB wins with dwie pary, króle i dwójki (Kd 2c)

elvismichal
brommy

Napisane przez elvismichal
Jak się nie czujesz na siłach to buduj trochę większy bankroll, bo jak nie jesteś pewny przewagi skilla to moim zdaniem 450BB, z którymi wystartowałeś to może być zbyt mało jak na SH. Czasami się zdarzają swingi na 200BB i wtedy prawdopodobnie leżysz i kwiczysz, o ile się nie opamiętasz. W każdym razie powodzenia w podbijaniu nowego limitu i czekamy na częste relacje...

+1 znam Cie i wiem jak tiltujesz :D :D

OGARNIJ SIĘ :D

SkilledBoy Autor wątku
SkilledBoy

Hehe, dziś akurat zauważyłem, że wpadam w tilt pod koniec, bo naprawdę aż sam się dziwiłem jaki opanowany byłem podczas tej sesji, w której traciłem hajs.

1/2 jednak narazie odpuszczam, cóż zaryzykowałem i przegrałem - bywa! dobrze, że tylko 30$

Na 0,5/1 było inaczej więc trzymam się 0,5/1 i dobijam br do 1k na tym, później zacznę powoli atakować 1/2. Czekam tylko ąz minie mi ten okres bo tragedia jest z góry na dół i odwrotnie, punkty tylko rosną.

Mam nadziej, że złoto na party wbije w tym miesiącu i uzbieram trochę PP, żeby bonus 350$ wykupić

brommy

Wiesz co mnie bawi do dzisiaj :D

Fakt, że każdego dnia mówisz, że wpadłeś dzisiaj w tilt. No może nie każdego dnia, ale często to słyszę :D :D

SkilledBoy Autor wątku
SkilledBoy

Dziś jest jakiś chory dzień, nie wiem po co w ogóle grałem drugą sesje bo dalej wdupiłem hajs :rage:

Wiem, że duzo tu mojej winy bo grałem dziś źle, ale prawie każde monstery i gotowe układy wdupiać na jeszcze wyższe na riverze to już jest chore.

dzien -90$

Muszę sie ogarnąć, bo jak dalej być nie może. Nigdy nie przeje*** tyle w jeden dzień czy na 0,5/1 prawie 80$ stracić w 450 rąk to normalne??

brommy
elvismichal
SkilledBoy Autor wątku
SkilledBoy

Siema. Nagły spadek jakoś się uspokoił, ale dalej DS trwa, bo co się odbije, to zaraz wszystko przegrywam. Najbardziej wkur**** mnie te agro fishe, którym ciągle dochodzi lucy karta i na takich przeważnie tracę. Dziś całkiem łądnie się zaczęło i nawet osiągnąłem ładny+, kiedy nagle znowu wszystko ch** strzelił, i poprzegrywałem z jakimiś śmieciami tych małp.

Od ostatniej sesji sam zauważyłem, ze moja gra się poprawiła, ale nadal coś jest nie tak i staram się nad tym pracować. Nie wiem jak mam grać z silnymi kartami, kiedy na flopie i turnie nic nie sprawdzam, a koleś mnie calluje non stop i często wygra z najniższa parką, albo podbije na flopie nie mając nic.

Sesja-2$

Tu jeszcze rozdanie, po którym miałem ochotę rozje*** kompa. Koleś na flopie trafił średnią parke i backdoora, a grał jak by miał tp, albo OESD, draw. I oczywiście happy river.

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;BB$23,55:23/48/9/4,2/60/25/-/50;CO$51,65:902/23/14/1,6/40/26/40/58;Hero$19,51:///////;[/tg]
0,5/1 Fixed-Limit Hold'em (4 handed)

Preflop: Hero is BU with J♥, T♥
CO raises, Hero calls, SB folds, BB calls.

Flop: (6,50 SB) K♠, Q♠, 7♣ (3 players)
BB bets, CO calls, Hero calls.

Turn: (4,75 BB) A♣ (3 players)
BB bets, CO calls, Hero raises, BB 3-bets, CO calls, Hero caps, BB calls, CO calls.

River: (16,75 BB) 5♣ (3 players)
BB bets, CO folds, Hero raises, BB 3-bets, Hero calls.

Final Pot: 22,75 BB

Hero shows (Jh Th)
BB shows kolor, as high (Qc 8c)

BB wins with kolor, as high (Qc 8c)

I kolejny mistrz loterii.

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$42,5:///////;BB$14,45:93/74/47/2,3/56/41/0/32;[/tg]
0,5/1 Fixed-Limit Hold'em (6 handed)

Preflop: Hero is SB with A♥, A♠
4 folds, Hero raises, BB calls.

Flop: (4,00 SB) K♠, 7♣, 3♥ (2 players)
Hero bets, BB calls.

Turn: (3,00 BB) 5♣ (2 players)
Hero bets, BB raises, Hero 3-bets, BB caps, Hero calls.

River: (11,00 BB) 9♠ (2 players)
Hero bets, BB raises, Hero calls.

Final Pot: 15,00 BB

Hero shows (Ah As)
BB shows strit, do siódemka (6h 4s)

BB wins with strit, do siódemka (6h 4s)

Bankroll: 734$

elvismichal
LeonidasPL

Tez chciałem napisać, że nie najlepiej tu zagrałes.

BBvsSteal to jest fold BB to Steal, tak?
No to widzisz, ze koles nie zrzuca sie nigdy bedac na BB w takiej sytuacji, wiec moze miec praktycznie wszystko. Na pewno kazdego krola czy tez niziutkiego pocketa. Wiec po jego cap, mimo ze jest to agresywny gracz postflop, mozesz byc niemal pewny, ze ma co najmniej 2 pary. Wiec b/c odpada zdecydowanie.

phonik

Wcale nie uważam, że ten cold call w pierwszym rozdaniu był taki zły. Co prawda mamy niewiele rąk na BB (23h to tyle co nic, patrzenie tutaj na BBvs Steal to wróżenie z fusów), ale tendencja jest taka, że dużo sprawdza a mało podbija, a więc jest duża szansa że sprawdzi za nami. Ponad to mamy pozycje i bardzo grywalną rękę, więc możemy rozegrać to komfortowo. Na flopie jednak chyba zagrałbym raise, fisz nam donkuje - może mieć dużo różnych rzeczy, ale CO tylko sprawdza, więc jest szansa na darmową kartę.
As played turn i river gram tak samo, ze względu na brak statów i notek, ten 3bet na river jest bardzo nieprzyjemny.
W drugim rozdaniu po cap turn już tylko call na river.

pozdr

LeonidasPL

Wszystko co pisalem tyczy się rozdania nr 2 - tego z AA.

elvismichal
SkilledBoy Autor wątku
SkilledBoy

Siemka!

Czas podsumować ten tydzień, który zaczął się zajebiście a skończył nie najlepiej:P

W poniedziałek zająłem 2 miejsce w tym turku w omahe i na drugi dzień spróbowałem limitu 1/2$ i wszystko się posypało. Co prawda na 1/2 przegrałem 35$, ale na 0,5/1 dostawałem strasznie w dupsko.

Po wygraniu turka bankroll wynosił niecałe 880$ i od razu we wtorek zaczęło się wszystko sypać. Spadłem do 690$ i na tym mam nadzieje stanęło. Dziś odrobiłem trochę i aktualnie BR wynosi 748$, czyli tyle ile miałem na początku miecha _p:

Przy przejściu na 0,5/1 nie sprawiało mi problemu granie z tymi agro małpami, ale ostatnio jakoś dostaje po dupie. Mam nadzieje, że już to minęło. Przez ten ds trochę poprawiłem grę preflop przeważnie albo raise albo fold preflop, bardzo mało limpuje.

Ogólnie muszę zacząć pisać pracę licencjacką co nie wychodzi mi ostatnio:D, Sesja się zbliża a ja gram i czas trochę to przystopować tylko zebrać się nie mogę :P Artykuły ze złota nadal nie ruszone i nie wiem kiedy ruszę bo nie chce mi się, zapału do nauki nie mam zarówno na uczelni jak i tu, wole dział oceny rąk przeglądać:D

Nie chce mi się wklejać rąk, bo sam potrafię wychwycić swoje błędy, Postaram się w tym miesiącu ugrać złoty status na party i dozbierać do bonusu 350$ i będzie git i czas zapomnieć co to tilt i grac swoje.

elvismichal
SkilledBoy Autor wątku
SkilledBoy

Mój open limp zależy od tego przede wszystkim ile fishy siedzi przy stole. Przy tagach rzadko to robię, ale jak siedzi ze 2 fishy to z A8s, 9Ts,TJs i czasem jeszcze JQs zrobię, chociaż ostatnio z JQs podbijam. Mówie tu oczywiście o wczesnych pozycjach MP2, MP3. Tak jak napisałem ograniczyłem open limpy i staram się je wyeliminować z gry.

elvismichal