Podsumowanie tygodnia
W ostatnim tygodniu, zastanawiałem się nad wyborem pokerroom'u i grałem troszkę na FullTiltPoker, ale o tym za chwilkę. W sumie w tym tygodniu rozegrałem zawrotne ~1200 rąk na iPoker i ~1500 rąk na FTP, razem całe ~2700 rąk ♠_mad:
1165 rąk, -4.15xBB/100

Podsumowanie maja
Kolejny miesiąc minął. Maj mogę podsumować jako miesiąc udany.
Nie rozegrałem co prawda tyle rozdań ile bym chciał, ale wyniki są bardzo dobre ♠_smile: Maj rozpoczynałem na limicie 0.5$1 i wystarczyło mi (tym razem) ~10k rąk, by się z limitem pożegnać
W sumie to na tym limicie rozegrałem jakieś 70k rąk (tak mi się wydaje).
9978 rąk, 4.84xBB/100

Potem przyszedł czas na limit 1$2! Można, by powiedzieć, że w końcu. Jednak nie zamierzam gościć na tym limicie jakoś specjalnie długo - moim docelowym limitem jest jak na razie 2$4
Czy jest trudniej na 1$2? Jak na razie to nie zauważyłem zbytniej różnicy z 0.5$1 - poziomy bardzo zbliżone.
3606 rąk, 1.13xBB/100

I moje próby na FTP...
1481 rąk, 2.03xBB/100

W maju miałem powtórzyć sobie wszystkie arty z FL (oprócz tych z Platyny) - pozostało mi 2.5 arta ze złota do przeczytania ♠_p: Myślałem, że takie czytanie nie wiele mi da, ale po nabyciu troszkę większego doświadczenia zwraca się uwagę na zupełnie inne rzeczy podczas czytania!
PartyPoker, iPoker, FullTiltPoker...
O co w tym wszystkim chodzi? Zmienianie room'u co chwilę - przecież to sensu nie ma! Zgadza się! Na początku maja pisałem, że będę grał na iPoker ze względu na rakeback. Więc po co ten FTP? Na iPoker nie dostaje StrategyPoints i... rake na iPoker wynosi ~4xBB/100. Po 10k na 0.5$1 rake wyniósł mnie dokładnie 4.23xBB/100, a po ~3.5k na 1$2 4.40xBB/100. Ilość danych nie jest zbyt spora, ale widać, że rake raczej nie będzie mniejszy niż 4xBB/100.
Majstereo polecał mi FTP - mówił, że poziom jest tragiczny, no i... są amerykańce
Jeżeli o poziom chodzi to polecam następujący temat do przeczytania dotyczący FTP: Ku przstrodze FTP FL SH ♠_thumbsup:
Zastanawiałem się czy mi się to opłaca - na pewno sporym plusem jest fakt, iż mam tam konto przypisane do PokerStrategy, co oznacza, że nie stracę dostępu do coachingów i filmików szkoleniowych. Tak, więc policzyłem jeszcze sprawę dochodowości FTP i iPoker, nie biorąc pod uwagę "słabości" graczy
Skupiłem sie tylko na zwrocie w postaci rakeback'u:
rake
- FTP = x
- iPoker = 4.20xBB/100
rakeback
Prosty układ równań i wyszło, że w przypadku gdy rake na FTP wyniesie 2.88xBB/100 to rakeback w $$$ wyjdzie dokładnie taki sam zarówna na iPoker jak i na FTP. Jak ktoś widzi błąd w moim wyliczeniu to proszę dać znać!
Po bardzo znikomej próbce na FTP rake wynosi 3.35xBB/100, więc wychodzi troszkę gorzej niż na iPoker, ale rake podobno jest mniejszy - zobaczymy
Myślę, że wliczając jeszcze FTP Store + Iron Man Challenge + StrategyPoints to wyjdzie lepiej dla mnie jak będę grał na FullTiltPoker
Godziny grania
FullTilt jest platformą amerykańską (chyba) dlatego największa ilość słabych graczy jest tam troszkę o innej porze niż na platformach europjeskich, np. iPoker. Na FTP "najlepszy" poziom jest od około 1 w nocy do 9 rano, z naciskiem na godziny 3.00 - 6.00 ♠_thumbsup: W ciągu dnia (polskiego czasu) jest już troszkę gorzej, ale tutaj do gry wchodzi iPoker, gdzie słabych stołów troszkę jest. Ze względu na ten fakt będę grał zarówno na iPoker jak i na FTP - chociażby dlatego, że zainwestowałem troszkę w platformę iPoker: bazy danych, MiniMaxMod... A na iPoker też zdarzają się nie rzadko gorące stoły
Plan jest taki, by ugrać 23k rąk na FTP i 7k rąk na iPoker i... od lipca grać FL SH 2$4 ♠_biggrin:
Video z Teorii Fixed Limit: Tabelka Approx'a
Video wrzucone standardowo na 4shared (katalog Teoria FL)
Online FL SH Study Group
Na razie wszystko po staremu, czyli poniedziałek 22.00. Jak ktoś chciałby uczestniczyć, ale termin nie odpowiada to proszę pisać
Stan bankrolla: $937.57