Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Become a winning player: limitowiec zaczyna grać NL!

99 Posty
28 Użytkownicy
0 Reakcje
7,091 Wyświetlenia
slimy3 Autor wątku
slimy3
Oldschool Grinder

Podsumowanie stycznia

Niestety wszystkich celi nie udało mi się zrealizować, ale i tak jestem zadowolony - a o tym za chwile. Ogólnie z celami wyszło tak:

Cele na styczeń:
Ugranie statusu Platyna na PokerStrategy
Ugranie i wypłacenie bonusu $500 na PartyPoker ugrałem $250
Pokonanie limitu SH 0.5$1 i przejście na SH 1$2 mając $1000 (nie licząc $$$ z bonusu)

Jest PLATYNA - to cieszy ;) Co prawda nie udało mi się ugrać całego bonusu, ale i tak wypłaciłem $400 - tak dla większej motywacji. Pozostało mi do wyrobieniea jeszcze $250 i dodatkowo $100, które dostałem od PartyPoker.

Pierwsze 10k rąk to było coś strasznego. Najpierw down do -60xBB potem wyjście na troszkę ponad kreskę i znowu do -60xBB. I zaczął się okres up'a - pzynajmniej tak myślałem - doszedłem do +100xBB i zacząłem się chyba czuć za pewnie co oczywiście dało rezultat w postaci -160xBB, czyli w rezultacie znowu 60xBB pod kreską. To było około 10k rozegranych rąk. Zacząłem się zastanawiać co robię źle? Gram zgodnie ze strategią - czyli gram ok. Na PokerStars rozegrałem jakieś 22k rąk na SH 0.5$1 i też wyniki raczej słabe +20xBB jak dobrze pamiętam. I wtedy do mnie dotarło - ja nie wiem kiedy gram źle!. Przypomniałem sobie okreś Full Ringów - byłem maniakiem filmików szkoleniowych - oglądałem codziennie przynajmniej jeden, a czasem i więcej i były rezultaty - praktycznie cały czas up. A po przejściu na SH, najpierw na P* grałem jak najwięcej rąk, by wyrobić bonus i przejść na PartyPoker. A potem na Party ten sam błąd - grać ile wlezie by jak najszybciej wyrobić bonus. Eureka! Po 10k rąk (+22k rąk na P*) zrozumiałem, że nie korzytsam z tego co dostaje za darmo od PokerStrategy. W końcu obejrzałem jeden filmik SH 0.5$1, sesja na plus - no nieźle pomyślałem. Kolejny filmik, kolejny i znowu sesja na plus potem jakiś lekki minus, ale ogólnie wykres wystrzelił w górę - teraz Sky is the limit! - zresztą zobaczcie sami: :)

Jednym słowem filmiki szkoleniowe działają :) Nie udało mi się jeszcze udać na coaching z powodu sesji - akurat mam egzaminy wieczorami, ale od lutego zamierzam chodzić tygodniowo przynajmniej na jeden trening FL SH i jak czas pozwoli to jeszcze na Teorie Fixed Limit, a do tego jeszcze 2-3 filmiki tygodniowo. Zrozumiałem, że granie większej ilości rąk tylko dla samego grania nie ma sensu. Zarobię o wiele więcej jak dzięki treningowi po większe winrate o 0.5xBB/100 niż z tego, że zrobię 5k rąk w miesiącu więcej. Wiem, że dla niektórych to może oczywiste - dla mnie też było na początku potem jakoś się zatarło ;) Zastanawia mnie jeszcze jedno czy na SH wahania w bankrollu o 50-60xBB to jak najbardziej normalne?

Pozostało mi jeszcze ustalić cele na luty, i oto one:

Cele na luty:

• Ugranie do końca bonusu depozytowego (pozostało $250) i dodatkowego bonusu od Party $100
  • Pokonanie limitu SH 0.5$1 i przejście na SH 1$2 mając $1000 (nie licząc $$$ z bonusu)

W lutym z jednej strony będę miał więcej czasu, bo wolne od studiów, ale w ostatni tydzień lutego wyjeżdżam na deskę do Szczyrku - za pieniądze z pokera! (no z bonusu od Party :)) Więc za bardzo tam nie pogram, chociaż nie wiadomo, bo internet tam będę miał ;) A w środku miesiąca jadę poznać rodziców nowej dziewczyny (to chyba oni chcą bardziej poznać mnie) i wydaje mi się, że siedzenie 3 godzinki wieczorkiem i granie w pokera jakoś może być źle zrozumiane ;) Oczywiście moim celem jest również utrzymanie statusu Platyny, ale nie piszę już tego w celach na luty, bo to raczej oczywiste. I jeszcze chciałbym się pochwalić, bo rozegrałem w sumie, chyba, jakieś 70k rąk i... trafiłem pierwszego ROYALA!

Party Poker Limit Hold'em, $1.00 BB (6 handed) - Party-Poker Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Preflop: Hero is BB with J♣, 5♥
4 folds, SB calls, Hero raises, SB calls

Flop: (4 SB) T♣, K♣, Q♣ (2 players)
SB checks, Hero bets, SB calls

Turn: (3 BB) T♦ (2 players)

River: (5 BB) A♣ (2 players)

Total pot: $7 (7 BB)

Results:
SB didn't show
Hero had J♣, 5♥ (royal flush).
Outcome: Hero won $6.65

Pula mała, ale royal to royal! =)

Zmiany, zmiany

Zmieniam częstotliwość wpisów na forum. Po tygodniu gry często nie ma co napisać. Dlatego, jak przebiegają moje podboje limitu będę opisywał na początku miesiąca i gdzieś w środku miesiąca. We wpisach w środku miesiąca będę zamieszczał również filmik z gry około ~30 minut i jak ktoś będzie miał ochotę coś powiedzieć na temat mojej gry to będzie naprawdę SUPER! =)

Nie wiem ile osób czyta mojego bloga i ile z nich gra na PartyPoker, ale przy każdym wpisie będę dodawał paczkę rąk, by nakarmić swojego HoldemManager'a, PokerTrackera czy Elephanta.

Zarówno filmiki jak i zbiór rąk będę umieszczał tutaj: tutaj

Na początek są dwie paczki rąk na FL SH 0.5$1, razem po wypakowaniu zajmują 2.1 GB, więc jest to jakieś ~2 miliony rozdań. Są to moje rozdania, rozdania z niemieckiego forum oraz miningowane przez ze mnie. Dziś albo jutro ukażą się jeszcze bazy dla limitu 1$2, 2$4. Tam tych rąk będzie, niestety, zdecydowanie mniej. Z powodu, że nie są to tylko ręce, które sam miningowałem to jest dosyć spory procent rąk, które się powtarzają. Nie wiem dokładnie ile, ale nawet zakładając, że 20% to i tak pozostaje 1.6 miliona rozdań dla 0.5$1 - co daje naprawdę sporą grupę fishy! =)

Ogólnie przy każdym wpisie będę umieszczał nową bazę z okresu od ostatniego wpisu do bieżącego. Na razie będą to limity 1$2 i 2$4, gdyż tworzę sobie bazę, jak nie gram, dla limitów, na które chcę wejść w najbliższym czasie. Jak będę grał na wyższym limicie to mininig będę robił na kolejne itd.

Niektórych może nachodzić pytanie: Czy statystyki są takie ważne? Czy jest sens poświęcać te kilka GB, a może i więcej by wiedzieć przeciwko komu gramy? Na początku miałem okropny problem ze statystykami - po prostu za dużo informacji na ekranie, ale się przyzwyczaiłem i nie wyobrażam sobie gry bez statystyk. Bez nich nie można robić poprawnego sit selection, table selection, bo ciężko mieć read'a na chociaż 50% graczy na danym limicie. Jak dla mnie to statystyki pomagają. Czy nie fajnie jest wiedzieć, że siedzimy przy stoliku pełnym fishy i nawet jak jesteśmy na minus to wiemy, że i tak gramy przy dobrym stole. Jak trafiamy na stolik pełen TAGów to od razu z niego uciekamy, a jak trafiamy na taki stolik:

to wiadomo co robić =)

Stan bankrolla

W ostatnim wpisie bankroll wynosił $663,82 na dzień dzisiejszy $643,42, ale wypłaciłem $400, więc w sumie stan bankrolla $1043,42 :)

Poprzedni bankroll: $663,82
Aktualny bankroll: $1043,42
w tym bonus: $250

$$$ z gry: +$129,6.

Ogólnie w styczniu z gry mam +$293,42 i z bonusów +$250, czyli w sumie w lutym $543,42, na 15k rozegranych rąk do daje winrate 1.96xBB/100, a wliczając bonus to 3.6xBB/100.

Czy tylko mnie cieszy, że dolar drożeje... =)

pyszalek
BlackMember

no! tu Cie mam, wyslalem Ci wiadomosc prywatna, zalozylem watek a ty masz swojego bloga :D LOL juz po raz 3ci podaje Ci moje gg:6339464, odezwij sie :)

p.s niezly blog btw

slimy3 Autor wątku
slimy3
Oldschool Grinder

Oj sorry, nie zauwazylem tematu, a wiadomosci jakos nie mam ;) GG nie mam jakby co to podaje skype: buenaracha, e-mail: tomasz.hanc@gmail.com ;) Sorry, jakos temat mi umknal ;)

hellYeahEnT
Elite Grinder

Fajnie piszesz, podoba mi sie. Bede zagladal od czasu do czasu, bo podoba mi sie przejrzystosc - przyjemnie sie czyta.

yuntian
PokerStrategist

Kolejny blog przy którym spędziłem trochę czasu na czytaniu i nie żałuję. Czytelny, bardzo dobrze się czyta. To, że potrafisz pogodzić grę w pokera z życiem osobistym w pełnym tego słowa znaczeniu zasługuje na szczególne uznanie. Gratuluję blogu.

Mam też pytanie.
Wspominałeś, że grając FL FR korzystałeś jedynie ze SHC z poziomu basic. Dlaczego? Szczerze, też się zastanawiam, czy na mikro ta tabelka nie jest bardziej loose i czy nie wrócić do tej podstawowej.
Jak długo stosowałeś podstawową SHC? (na jakich limitach)

slimy3 Autor wątku
slimy3
Oldschool Grinder

Wspominałeś, że grając FL FR korzystałeś jedynie ze SHC z poziomu basic. Dlaczego?

Dlaczego? Wydaje mi się, że trochę ze strachu. Grając FR na mikrolimitach pokonywałem je dość szybko i wchodził element scare money. Na mikrostawkach to może dziwne, ale miałem coś takiego przez kilka set pierwszych rozdań na limicie, potem się przyzwyczajałem.

Drugi powód to taki, że wiedziałem, że FR nie jest moim celem - chciałem jak najszybciej zbudować bezpiecznego rolla na SH, i tam będę się uczył ORC. SHC znałem dobrze i mogłem grać spokojnie na 6-8 stołach, a jak bym się uczył znowu nowej tabelki to bym już nie dał rady grać tyle stołów i limity pokonywałbym dłużej.

Jak długo stosowałeś podstawową SHC? (na jakich limitach)

FR grałem do 0.5$1 i do tego limitu grałem SHC. Na nim też zbudowałem dość szybko rolla na SH 0.5$1 (500xBB) i pożegnałem się z FR na rzecz SH.

Dziękuję Panowie za miłe słowa. Już myślałem, że piszę tylko dla siebie. Od razu aż chcę się grać! Dzięki!

konsad1
Elite Grinder

Slimy3 - czy mógłbyś się do mnie odezwać na gg : 1788165 lub skype : konsad1. Mam sprawę. Z góry dzięki :)

slimy3 Autor wątku
slimy3
Oldschool Grinder

Podsumowanie lutego

Ogólnie znowu mało gry - i dlatego uciekła platynka, bo, jak pisałem w ostatnim poście, uniemożliwiły mi to między innymi wyjazdy: do Olsztyna, by zintegrować się z rodzicami dziewczyny i wyjazd do Szczyrku. Oba wyjazdy bardzo udane. Wyjazd do Szczyrku cieszy tym bardziej, że był finansowany z pieniędzy z pokera dodatkowo kupiłem nową deskę - na razie za moje pieniądze, ale gdzieś w połowie marca zamierzam zrobić cashout $300 z bonusów, więc można powiedzieć, że deska również za pieniądze z pokera.

Czy cashout jest dobry? Wypłacam pieniądze uzyskane z bonusu, czyli taki rakeback i uważam, że jest to dobre posunięcie. Nie chcę wchodzić na limit wyżej dopóki na obecnym limicie nie będę solidnym graczem - dlatego uważam, że bankroll potrzebny na kolejne limity powinien być rezultatem tylko i wyłącznie z mojej gry, a nie $$$ z bonusu. Z drugiej strony cashout działa dobrze na psychikę - widać, że poświęcone godziny na gry w miesiącu dają jakieś korzyści, nie jest to czas zmarnowany, nie licząc w tym o ile poprawiło się swoją grę, bo tego i tak się zmierzyć nie da. No to pochwalę się jeszcze tylko fotką - na to właśnie poszły pierwsze pieniądze z pokera :): :c Salomon Ace :c

Jeżeli chodzi o samą grę, to w lutym rozegrałem tylko ~6k rąk. Na początku był ładny upswing, ale potem przyszła korekta -160xBB - łatwo nie było, przeglądałem rozdania w HM i wyglądało raczej ok. Na SH taki swing to podobno nic nadzwyczajnego, jednak pomogło mi to podjąć decyzję i wykupiłem prywatny trening u Masterjariego. Trening ogólnie mi się bardzo podobał (dokładna relacja: Masterjari - tylko trener czy coś więcej?). Trening wygląda tak, że włączasz TeamViewer'a i grasz przez jakieś 40 minut tak jak sam grasz normalnie, a potem Jari wybiera kilka/kilkanaście rozdań i je analizuje. Moim największym leakiem była zbyt agresywna gra na BB - raczej ciężko by mi było samemu to wychwycić. Po treningu grałem zbyt mało, by powiedzieć jaki dokładnie wpływ miał trening, ale nie długo na pewno się przekonam.

Miały być zmiany, a są...

Ostatnio pisałem o zmianach: o aktualizacjach bloga dwa razy w miesiącu, o filmikach, o datamining, ale... wyszło jak wyszło. Będę się starał pisać coś częściej, by dać znać, że żyję ;) Zauważyłem również, że wyznaczanie celów co miesiąc mija się troszkę z celem. Nie mówię, że ustalanie celów nie ma sensu, bo oczywiście ma i jest to bardzo ważne, ale okres jednego miesiąca jest zbyt krótki by móc ustalić jakieś wielkie i zarówno realistyczne cele. Natomiast frustracja z nie osiągania celów jest ciężka do zniesienia i odechciewa się wszystkiego. Nie chcę poruszać się po świecie pokera bez jakiegokolwiek celu, a wiadomo, żeby cel istniał należy go zapisać. Bardzo podoba mi się sposób zapisywania celów jaki stosuje hellYeahEnT (sygnaturka - mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko ;)) dlatego ściągam od niego ten sposób i też spisuję swoje cele w sygnaturce - cele długoterminowe, ale również te krótkoterminowe :)

Ostatnio zmieniły się troszkę moje cele długoterminowe dotyczące pokera. W pierwszym poście pisałem o byciu regsem na FL SH 5$10, jednak teraz moim celem jest poziom FL SH 2$4 i rozegranie tam 250k rąk z winrate przynajmniej 1xBB/100. Dlaczego taka zmiana? Stołów na FL SH 5$10 jest dużo mniej niż na FL SH 2$4 i ogólnie jest tam dużo więcej regsów i gra jest dużo trudniejsza. Druga kwestia to również to, że chcę spróbować swoich sił w NL. Na początku "swojej kariery pokerowej" zraziłem się do NL, ale będę chciał spróbować jeszcze raz, ale to dopiero gdzieś we wrześniu/październiku. Wiem, że może to dziwne: poświęcać tyle czasu na naukę FL i stwierdzenie, że chce się grać NL, ale przez kilka miesięcy dalej rozwijać się w FL, a nie NL. Już tłumaczę. Nie chcę teraz "porzucać" FL, bo lubię tę odmianę, ale czasem zaczyna mnie po prostu nudzić - nie chce się grać. Druga sprawa, że nie lubię przerywać czegoś w trakcie, jak już w jakimś stopniu się zaangażowałem, dlatego chcę poznać jeszcze lepiej FL. Jednak NL zaczyna mnie coraz bardziej intrygować jak również MTT (Pyszalek namawia na USOP w Gdańsku, ahhh jak trudo się oprzeć) jednak jestem cierpliwy i NL zacznę po wakacjach. W wakacje chcę troszkę pogrindować i grać wyłącznie na rakeback - a to kolejny powód, by skupić się maksymalnie na FL.

Moje pokerowe cele na najbliższe kilka/kilkanaście miesięcy:

• Diamond
  • Black Member
  • Palladium Lounge
  • Palladium Lounge Elite
  • 1xBB/100 na FL SH 2$4 po 250k rękach

Zaktualizowałem troszkę bazę danych rozdań, tzw. DATAMINING, który jest dostępny tutaj. Oprócz FL SH 0.5$1 są dane dla FL SH 1$2 (~600k rąk) i dla FL SH 2$4 (~250k rąk).

Stan bankrolla

Luty zakończyłem na plusie: +$56,07, tak więc marzec rozpoczynam z bankrollem równym: $719,03.

Ładnie bloga prowadzisz. Zajrzałem tutaj z ciekawości i spodobała mi się stylistyka :-)

Za to jak przeczytałem to co napisałeś rzucają o ę 3 rzeczy ku uwadze..

Jeśli mowa o celach masz racje nie ma sensu wyznaczanie bardzo ambitnych celów na miesiąc do przodu - ja zawsze stosuje cele półroczne i kwartalne z czego mam międzycele - takie checkpointy - wyznaczone co miesiąc co 2 - tygodnie to powoduje że mogę kontrolować czy posuwam się w dobrym kierunku :-)

nie wiem dlaczego chcesz grać aż 250k rozdań na 2/4 uważam że po 50-100k spokojnie a 5/T będziesz dobrym graczem. Pod jednym warunkiem - jeśli tylko odrobisz zadanie domowe i będziesz szukał luk i pracował nad grą.

I tutaj ostatnie najważniejsze - NIE GRAJ DLA RAKEBACKU !!!! To samo przyjdzie jak wskoczysz na limity wyżej rake jaki będziesz płacił wystrzeli astronomicznie. A bardziej będzie ci się opłacało grać 2 stoły 2/4 SH niż 8 stołów 0.5/1 :-) Sam tak myślałem ale na szczęście się oduczyłem patrzenia na grę pod kątem RB - to samo miał zdaje sie Panadol kiedyś.;-)

Pozdrawiam

slimy3 Autor wątku
slimy3
Oldschool Grinder

Lesioo napisał
Ładnie bloga prowadzisz. Zajrzałem tutaj z ciekawości i spodobała mi się stylistyka :)

Bardzo mi miło, dziękuję :)

Lesioo napisał
ja zawsze stosuje cele półroczne i kwartalne z czego mam międzycele - takie checkpointy - wyznaczone co miesiąc co 2 - tygodnie to powoduje że mogę kontrolować czy posuwam się w dobrym kierunku :)

Też chciałem robić takie checkpointy - cel trzeba rozbić na mniejsze składowe, bo inaczej sami nie uwierzymy, że jesteśmy w stanie go zrealizować. Tylko, że ciężko mi znaleźć takie "podcele". Co to może być? Czytanie artykułów, uczęszczanie na treningi, oglądanie filmików, a może ilość rozegranych rąk czy godzin w tygodniu?

Lesioo napisał
I tutaj ostatnie najważniejsze - NIE GRAJ DLA RAKEBACKU !!!! To samo przyjdzie jak wskoczysz na limity wyżej rake jaki będziesz płacił wystrzeli astronomicznie. A bardziej będzie ci się opłacało grać 2 stoły 2/4 SH niż 8 stołów 0.5/1 :) Sam tak myślałem ale na szczęście się oduczyłem patrzenia na grę pod kątem RB - to samo miał zdaje sie Panadol kiedyś.;)

Z tą grą dla rakebacku może źle się wyraziłem. Więc może najpierw dopiszę sobie kolejny cel:

• Top10 PS (w promocji Top250)

W wakacje chcę pogrindować, bo chciałbym sprawdzić czy jestem w stanie, fizycznie i psychicznie, ciągnąć taki maraton i zobaczyć czy dam radę grać chociaż minimalnie +EV. A z drugiej strony nagroda za Top10 w PS też jest bardzo przyjemna :) Ciekawi mnie jakie mogą być swingi przy takiej grze: 400-500xBB? Więcej? Oczywiście zdaję sobie sprawę, że jest taka gra nie poprawia moich umiejętności, ale jeden miesiąc chciałbym spróbować, ot tak =) Ale do tego to jeszcze dużo czasu... :)

slimy3 Autor wątku
slimy3
Oldschool Grinder

Podsumowanie tygodnia

Ten tydzień strasznie swingowy... Raz w górę raz w dół, ale niestety częściej w dół. Jedynie cieszy fakt, że nie jest to spowodowane moją bardzo złą grą - nie chodzi mi o moją pewność, ale odbyłem kolejny trening z Jarim i nie zauważył jakiś poważnych leak'ów, więc to tylko downswing ;) Ogólnie gra ostatnio jest bardzo ciężka od 7k rąk poruszam się w kanale 100xBB, no, ale zobaczymy jak będzie w tym tygodniu, bo w ten zaliczyłem stratę -$100.

Treningi teoretyczne w plikach audio

Mam problem z pojawianiem się na treningach teoretycznych, tak więc czwartkowy trening próbowałem nagrać. Mam nadzieję, że Panadol i Masterjari nie mają nic przeciwko, no i oczywiście całe PokerStrategy. Najdziwniejsze jest to, że cały trening nagrał mi się w dwóch plikach: w jednym głos Masterjari'ego, a w drugim Panadol'a. Połączyć to w jedną całość jest nie lada wyzwaniem - próbowałem, ale w końcu stwierdziłem, że za dużo czasu mi to zajmie. Nagrania troszkę wyczyściłem i słucha się całkiem przyjemnie :) Myślę, że to może być całkiem fajny sposób nauki: odsłuchać plik można kilka razy i praktycznie wszędzie: w samochodzie, w autobusie, w tramwaju, na nudnym wykładzie :D

Pliki do ściągnięcia tutaj (w katalogu audio).

Jeżeli zna ktoś program, który mi nagra trening w jednym pliku, to bardzo proszę o podanie jego nazwy :)

Stan bankrolla: $619,27

1MrPiter
Elite Grinder

slimy3 napisał

Jeżeli zna ktoś program, który mi nagra trening w jednym pliku, to bardzo proszę o podanie jego nazwy :)

Polecam program REAPER. Ponadto w banalnie prosty sposób połączysz dzięki niemu 2 pliki w jeden. Pozdro i życzę sukcesów.

slimy3 Autor wątku
slimy3
Oldschool Grinder

1MrPiter napisał

slimy3 napisał

Polecam program REAPER. Ponadto w banalnie prosty sposób połączysz dzięki niemu 2 pliki w jeden. Pozdro i życzę sukcesów.

Program całkiem fajny, ale nie mogę go zmusić by nagrywał mi streaming z internetu lub z karty dźwiękowej. Możesz pomóc?

1MrPiter
Elite Grinder

slimy3 napisał

Program całkiem fajny, ale nie mogę go zmusić by nagrywał mi streaming z internetu lub z karty dźwiękowej. Możesz pomóc?

Ogólnie u mnie to wygląda tak, że ja na sterowniku mojej karty dźwiękowej (SB Live! 5.1) ustawiam żeby nagrywał "What U hear" i wszystko śmiga. Wówczas program nie ma większego znaczenia. Może być zwykły prosty Audacity. Ostatnio nagrywałem trening odnośnie fishy i bez problemów się wszystko idealnie nagrało.

Jak tam idzie gra, kolego? :)

slimy3 Autor wątku
slimy3
Oldschool Grinder

1MrPiter napisał
Ogólnie u mnie to wygląda tak, że ja na sterowniku mojej karty dźwiękowej (SB Live! 5.1) ustawiam żeby nagrywał "What U hear" i wszystko śmiga.

Ja tak dobrze nie mam - mam zwykłą, prostą, zintegrowaną kartę dźwiękową ;) Ale chyba już wiem jak nagrać by było ok :)

1MrPiter napisał
Jak tam idzie gra, kolego? :)

Ogólnie w tym tygodniu mało grałem, ale zaczyna się powoli up :) A jak u Ciebie, bo widziałem, że też grasz SH 0.5$1?

AriannaPL
Oldschool Grinder

Ciekawy blog i bardzo przejrzysta forma .
Z pewnością będę często zaglądać .

slimy3 Autor wątku
slimy3
Oldschool Grinder

AriannaPL napisał
Ciekawy blog i bardzo przejrzysta forma .
Z pewnością będę często zaglądać .

Bardzo mi miło! :)

Podsumowanie tygodnia

W poprzednim tygodniu grałem bardzo mało, zaledwie ~2k rąk.. W tym tygodniu znajdę więcej czasu na grę, choć pewnie nie dzisiaj, bo dałem namówić się Pyszałkowi na NL50 live :) Pierwszy raz będę grał live. Wolałbym grać fixa, no ale nie będę wybrzydzał :)

Trening audio: Analiza fishy

Niestety audio jest znowu w dwóch plikach, w jednym Panadol, a w drugim Mcmoe. Myślę, że kolejne treningi będę już nagrywał w jednym pliku, więc będzie znacznie wygodniej :)

Audio można ściągnąć stąd (w katalogu audio).

Stan bankrolla: $616,88

slimy3 Autor wątku
slimy3
Oldschool Grinder

Podsumowanie tygodnia

Jakoś ciężko mi ostatnio rozegrać więcej rąk w tygodniu. Zawsze coś wypadnie, czy to jakaś impreza czy dead line projektu na uczelnie. No, ale nic - kolejny tydzień i tylko ~2.5k rąk, ale... wynik bardzo zadowalający: +150xBB :)

W zeszłym tygodniu miałem okazję pograć pierwszy raz live (nie licząc gry ze znajomymi na play money ;) ). Zaczęło się nie fortunnie - spóźniłem się. Panowie rozpoczęli turbo SnG za 10zł - dołączyłem. Jedno z pierwszych rozdań (ale mi się ręce trzęsły) i patrzę w karty dostałem AA - niech ktoś podbija pomyślałem. I jest ALL-IN od Pyszałka pokazał AK. I w ten sposób się podwoiłem :) W turnieju doszedłem do fazy HU i zdecydowaliśmy się na podział wygranej, by więcej czasu nie tracić - dwójka gra, a reszta patrzy ;). Zainkasowałem 40zł, czyli 30zł netto - miło.

Potem zaczęło się CG - NL50. Wkupiłem się za 60xBigBlindów i... wyglądało jakbym grał 4/4 (VPIP/PFR), ale naprawdę nie dostawałem kart do gry. Jak w końcu dostałem AK i na raise zagrałem ALL-IN to dostałem coin flipa, którego przegrałem z JJ (a na boardzie były dwie parki, tylko, że niższe od JJ). Znowu się wkupiłem za 60xbb. Raz troszkę opieszale spojrzałem w karty i gracz obok zobaczył, że mam jakieś dwie tzw. pictures card, którymi zagrałem fold na raise Pyszałka z MP2 (graliśmy 6-max, o ile dobrze pamiętam). Chciał zobaczyć co miałem - pokazałem QJo - i usłyszałem: "i żeś to zrzucił?!" :) Noc zakończyłem w sumie ze stratą 8zł i grałem naprawdę TAGowato, a zabawa naprawdę dobra! :)

Stan bankrolla: $767,21

slimy3 Autor wątku
slimy3
Oldschool Grinder

Podsumowanie marca

Znowu to samo - mało grałem. Nie jest to spowodowane tylko brakiem czasu, ale często mi się po prostu nie chcę grać. W kwietniu jest dodatkowa motywacja - promocja Gladiator na Party! Jeżeli chodzi o wynik ostatniego tygodnia marca to jest nieciekawy. Spora strata na początku tygodniu, potem nadrobienie zaległości, ale koniec końców... powrót do rezultatu na początku tygodnia.

Sam marzec również na minus.

Najbardziej mnie ciekawi ostatnie 1200 rąk. Może będzie łatwiej jak zobrazuje to wykresem:

Obejrzałem rozdania w HM i wydaje mi się, że jest raczej poprawnie. Jednak ciężko w to wierzyć patrząc na wynik. Nie chcę wrzucać wszystkich rozdań na forum, bo kto to oceni ;) Wymyśliłem inny sposób. Wybrałem z tych 1200 rąk wszystkie te, w których strata była większa od 2xBB, a zysk większy od 2xBB i w ten sposób wyklarowało się około ~150 rąk. Ręce wrzuciłem do HM Replayer i nagrałem filmik. Wszystkie ręce są rozgrywane na jednym stole, bo przy dwóch nie są już wyświetlane statystyki graczy.

Filmik trwa ~26 minut i jest do ściągnięcia z 4shared (katalog video) lub z netload

Za każdą ocenę będę bardzo wdzięczny.

Opis hud'a

Pierwsza linijka
fpox110: nick gracza
1.1k: ta wartość po nicku to ilość rozdań na gracza

Druga linijka
zielone: ile gracz steal'uje z late position, kolejno: CO, BU, SB
niebieskie: folded to steal, kolejno: SB, BB

Trzecia linijka
51: VPIP gracza, kolor się zmienia w zależności od wartości, tutaj zielony
czerwone: po vpip 3 kolejne czerwone wartości to raise na preflopie, kolejno: pfr, 3-bet, cap
różowe: went to showdown
zielonkawe: won $ at showdown

Czwarta linijka
niebieskie: folded to c-bet, kolejno: flop, turn, river
czerwone: aggression factor (af), kolejno: flop, turn, river

Stan bankrolla: $716,23

1MrPiter
Elite Grinder

Cześć. Mam prośbę. Odezwij się do mnie na GG: 2140167. Mam pewną sprawę do Ciebie ;)