Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Ach te niezdecydowanie | "bazgrołki mchmielo"

50 Posty
18 Użytkownicy
0 Reakcje
2,576 Wyświetlenia
mchmielo
PokerStrategist

Witam.

Na imie mi Michał lat 26 z Trójmiasta. W pokera zaczełem grac z 3 tyg temu wiec jestem jeszcze noobek, zaczełem gre od sss jakis połtora tygodnia ze skutkiem lekki minus ale coz w koncu to nauka. Potem jakiś 1 tydz. w FL (chciałem zobaczyc czy moze w niej lepiej sie czuje) i pare turnieji jeden nawet na 73/ok4000. Chcac niechcac z 50$ zrobiło sie 36$. Wiec powrót do sss które jeszcze bardziej studiuje i jak narazie z dobry skutkiem o czym ponizej. A wiec zaczne od wczoraj. Mysłe ze raz w tygodniu zrobie podsumowanie mojej gry, a tak postaram sie wrzucac kazdy dzien grania oraz z jedna przegrana reke moze ktos ew zauwazy czy był bład.

Stan początkowy:

Texas Hold'em NL 0,05/0,10
Bankroll 36,75

00.00-->06.10

Rozegranych rąk:681
bb/100 :8,90
Zysk/Strata :6,06
Bankroll :42,81 :club:

07.10
Rozegranych rąk:566
bb/100 :8,82
Zysk/Strata :4,99
Bankroll :47,80 :club:

Reka:
Moze i błedu niebyło ale rzadkie zjawisko wiec bede miał na pamiątke

Known players: (for a description of vp$ip, pfr, ats, folded bb, af, wts, wsd or hands click here)
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/pfr/af/wts/ats/foldbb/w$sd;CO$9,92:///////;BU$3,56:///////;BB$18,61:///////;UTG+1$5,14:///////;UTG+2$9,95:///////;MP1$5,04:///////;MP3$13,77:///////;Hero$2,19:///////;SB$8,21:///////;[/tg]
0,05/0,10 No-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Texas Grabem 1.9 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is MP2 with K♠, K♥
3 folds, Hero raises to $0,40, 2 folds, BU raises to $0,90, SB raises to $2,00, BB folds, Hero raises to $2,19 (All-In), BU raises to $3,56 (All-In), SB calls $1,56.

Flop: ($9,41) 6♣, T♥, 4♥
Turn: ($9,41) J♣
River: ($9,41) 7♦

Final Pot: $9,41

Results follow (highlight to see):
BU shows [ Ad, Ah ] a pair of Aces
Hero shows [ Ks, Kh ] a pair of Kings
SB shows [ Ac, As ] a pair of Aces
BU wins $1.30 USD with a pair of Aces.
SB wins $1.30 USD with a pair of Aces.
BU wins $3.17 USD with a pair of Aces.
SB wins $3.17 USD with a pair of Aces.

49 odpowiedzi
MoroP
Oldschool Grinder

Witaj na forum, mam nadzieję, że w wolnych chwilach czytasz arty i oglądasz filmy Magica

Życzę, żeby wszystkie wpisy były w kolorze zielonym :]

JacekPL
PokerStrategist

Witaj,

Dobrze, że zacząłeś pisać bloga. W ten sposób lepiej oceniać swoje poczynania.

Dwa zielone kolory wyglądają zachęcająco. Oby tak dalej.

KK się nie przejmuj. Myślę, że tylko teraz piszesz o tym, jako o pamiątce na przyszłość, takich rozdań przed Tobą cała masa. Musisz być tego świadomy i musisz się z tym pogodzić. Jak i z tym, że zdarzy Ci się kilka dni z rzędu na czerwono.

Życzę powodzenia, wytrwałości i rozsądku w zarządzaniu swoim kapitałem.

mchmielo Autor wątku
mchmielo
PokerStrategist

A wiec to znowu ja. dziekuje za miłe słowa, nauce staram się poświecac wiecej niz graniu ale jednak praktyka tez potrzebna. Odrazu nadmienie ze nie czytam artów raz tylko do skutku az cos mi wpadnie do głowy, oprocz tego wkoło mnie masa sciąg choc ta strategia wyglada na prostą. Dzisiaj pokręcony dzień moje kochanie pojechało w delegacje wiec wiecej czasu było na granie. Od ok 15-20 byłem ponad 10$ na minus grałem na 6 stołach i jakos czasem mam wrazenie ze za bardzo cisnełem z trashami, wiec skoczyłem do sklepu po piwko i fajki (rzucam palenie :P) i usiadłem raz jeszcze do 3 juz sesji ale postanowiłem tylko grac na 4 bo na 6 za duze dzis zamieszanie (jakos niemogłem sie w 100% skoncentrowac) i luzniej podeszłem do sprawy i udało sie prawie na zero. Cieszy mnie to ze mam juz za soba 83% bonusu choc nie na nim mi zalezy gdyby tak było cisnał bym dalej 6 stołow gram na 42" wiec w miare dobrze sie gra :P

07.10
Rozegranych rąk:1452
bb/100 :-0,42
Zysk/Strata :-0,62
Bankroll :47,13 :heart:

A tera raczki: (dałem ze 3 bo cos mam myslówe nad nimi)
1)

Known players: (for a description of vp$ip, pfr, ats, folded bb, af, wts, wsd or hands click here)      
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/pfr/af/wts/ats/foldbb/w$sd;Hero$2:///////;UTG+2$5:///////;BU$9,09:///////;[/tg]
Hand recorder used for this poker hand: Texas Grabem 1.9 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is MP2 with A♦, Q♣
UTG+1 folds, UTG+2 calls $0,10, MP1 folds, Hero raises to $0,50, 2 folds, BU calls $0,50, 2 folds, UTG+2 calls $0,40.

Flop: ($1,65) K♠, K♦, 3♠ (3 players)
UTG+2 checks, Hero bets $1, BU raises to $2,28, UTG+2 folds, Hero raises to $1,50 (All-In).

Turn: ($5,43) 3♦
River: ($5,43) J♠

Final Pot: $5,43

Hero shows [ Ad, Qc ] two pairs, Kings and Threes
BU shows [ Qs, As ] a flush, Ace high
BU wins $0.78 USD with a flush, Ace high.
BU wins $4.42 USD with a flush, Ace high.

2)
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/pfr/af/wts/ats/foldbb/w$sd;CO$22,85:///////;Hero$2:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with 7♣, 7♥
3 folds, Hero raises to $0,40, MP3 folds, CO calls $0,40, 3 folds.

Flop: ($0,95) A♦, 5♦, A♠ (2 players)
Hero bets $1,60 (All-In), CO calls $1,60.

Turn: ($4,15) J♣
River: ($4,15) 5♠

Final Pot: $4,15

CO shows [ 8d, 8s ] two pairs, Aces and Eights
Hero shows [ 7c, 7h ] two pairs, Aces and Sevens
CO wins $3.95 USD with two pairs, Aces and Eights.

3)
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/pfr/af/wts/ats/foldbb/w$sd;BB$1,91:///////;Hero$2:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with 8♠, 8♦
7 folds, Hero raises to $0,20, BB calls $0,10.

Flop: ($0,40) 9♠, A♠, 4♥ (2 players)
Hero checks, BB checks.

Turn: ($0,40) 6♠ (2 players)
Hero checks, BB checks.

River: ($0,40) 3♠ (2 players)
Hero checks, BB bets $0,10, Hero raises to $1,80 (All-In), BB raises to $1,71 (All-In).

Final Pot: $3,91

BB shows [ Ks, 5s ] a flush, Ace high with King kicker
Hero shows [ 8s, 8d ] a flush, Ace high
Hero wins $0.09 USD with a flush, Ace high.
BB wins $3.63 USD with a flush, Ace high with King kicker.

Krasu
PokerStrategist

Nie chce nic mówić ale wszystkie 3 rozdania co wrzuciłeś były źle przez Ciebie rozegrane. Wrzucaj ręce do działu SSS a Twoja gra się polepszy.

dwa pierwsze rozdania sa kompletnie zle rozegrane, alez to naprawde kompletnie : > artykuly musisz lepiej przyswoic. w ostatnim natomiast ja na riverze zagralbym call.

Marg0z
Oldschool Grinder

żebyś już nie musiał przerzucać tych rozdań to Ci napisze co jest nie tak :D

Ręka 1:

Flop niby z drawem do koloru ale sparowany więc na tym limicie wskazane jest zagranie c-bet i tu zagrałeś ok. Ale koleś odpowiada Ci re-raisem a ty pamiętaj że trzymasz trash-hand więc zagrywasz tutaj fold.

Ręka 2:
Po pierwsze 77 gramy tylko z late position i small blind ... no ok zagrałeś źle ale spójrzmy dalej... na flopie jest draw do koloru i dwa asy. Wiem z doświadczenia że na niskich limitach ludzie chętnie grają z Ax, ponadto masz tylko 77. Wchodzenie tutaj All-in to trochę przesadnie (2/3 puli to .60$ więc brakuje jeszcze sporo do połowy twojego stacka )

Ręka 3:
Powinieneś normalnie podbić 4bb... potem na flopie c-bet 2/3 puli :D

mchmielo Autor wątku
mchmielo
PokerStrategist

Jednak wciaz brak doswiadczenia daje swe znaki, naszczescie szybko dojrzałem te błedy i mam nadzieje ze mnie nie poniesie znowu. Poprostu jakbym czasem zapominał ze para lezaca na stole jest wspolna. A co do 3 to mnie poniosło niemyślac ze moge miec nizszy układ. No coz lektura dalej przedewszystkim i miec nadzieje ze aby do przodu:

Krasu
PokerStrategist

Marg0z napisał

Ręka 1:
Flop niby z drawem do koloru ale sparowany więc na tym limicie wskazane jest zagranie c-bet i tu zagrałeś ok. Ale koleś odpowiada Ci re-raisem a ty pamiętaj że trzymasz trash-hand więc zagrywasz tutaj fold.

Jaki cbet ? Jest trash i 2 przeciwników , check/fold.

mchmielo Autor wątku
mchmielo
PokerStrategist

Dałem d... i tyle na swoja obrone dam tyle ze dzis ciezko z koncentracja a 6 stolow mnie przerosło w pewnej chwili i to tego skutki gdy teraz na to patrze to napewno bym tak nie zagrał. Pierwsze dwa dni tez grałem na 6 ale jakos byłem bardziej skupiony, na szczescie dzis to zauwazyłem i zeszłem na 4, choc pytanie jeszcze brzmi czy nie powinnem zupełnie na dzis odpuscic

mchmielo Autor wątku
mchmielo
PokerStrategist

Hello krejzole.

No coz dzisiaj był bardzo ciekawy dzień który mnie nauczył ze co za dużo to niezdrowo, jako ze wspolnik miał duzo spraw to ja tez zrobiłem sobie wolne i było duzo grania za duzo jak na poczatek mej kariery. Najpierw cienka sesja na minus potem bardzo mocne odbicie w granicach +12$ a potem juz tylko plecy, zrobiłem dzis tez więcej niz kilka błedów dlatego niema sie na koniec czym chwalic choc dzien na plusie. Oprócz tego wyrobiłem bonus do konca, Apropo co dalej cos trzeba gdzies zaznaczyc ze sie robi ten nastepny czylie te dodatkowe 100$ na PP czy poprostu w miare grania te raty beda dodawane???

09.10
Rozegranych rąk:1151
bb/100 :3,44
Zysk/Strata :3,96
Bankroll :51,09 :C

Rece wkleje ew. jutro do dział odpowiedniego bo dzis juz niemam siły.

Teraz do niedzieli wieczór raczej niebede grał bo weekendy robie sobie zawsze wolne od wszystkiego pełen relax.

See ya :)

Taki dodatek jeszcze :P

mchmielo Autor wątku
mchmielo
PokerStrategist

Siema.

No coż aż szkoda dzis pisac co ja narobiłem przez ten weekend, głupio robiłem grajac sobie a mam 20minut to se popykam szczegolnie ze robiłem tysiac rzeczy miedzy czasie. Od wczoraj z 4 zszedłem do 3 stolików by bardziej moc obserwowac to co sie dzieje przy stole a takze wkuwam do głowy wszystko o oddy-onach jak nastepny etap mej nauki.
Wiec jesli zaczełes tak jak ja i grasz mniej niz miesiac po pierwsze nie graj na duzej ilosci stołow to prowadzi do popełniania mnóstwa błedów niezauwazalnych dopiera analiza przegranych rozdań pokazała mi ile mogłem oszczedzic kasy, zacznij od dwóch jesli twoj win rate bedzie wysoki dołącz nastepny ale tylko wtedy gdy bedziesz potrafił panowac nad nimi. Pamietaj ze trash to trash i chocbys miał AA to jesli flop jest przeciw tobie i grasz przeciw wielu podbijajacym przeciwnikom odpusc przycisk Fold niegryzie czasem lepiej stracic te 0,8-1$ nic cały stak nidzie nie pisze ze karty w SHC daja 100% efektu. I moze jeszcze jedna rzecz koncentracja nie probuj uczyc sie czy czytac PS grajac strasznie to miesza w głowie i powoduje duze błedy, zaplanuj sobie czas najlepiej miedzy 1-2godz usiadz i tylko graj cały swiat poza tym umarł dla ciebie po zaplanowanym czasie przerwij zrob przerwe za długa gra prowadzi do tiltu odpoczni z 30-1godz i nastepna sesja. Wiem ze to wszystko jest opisane w strategi ale pomimo iz ja czytałem nie raz to chciałem byc pewnie madrzejszy i sprytniejszy. Wiec drogi graczu pomyśl dwa razy zanim sprobujesz podwazacz cos co ktos opisał swoim kilku-kilkunasto letnim doswiadczeniem. A teraz moja kara za w/w błedy:

10.10
Rozegranych rąk:195
bb/100 :19,80
Zysk/Strata :3,74
Bankroll :46,35 :heart: (-1$ za turek)

12.10
Rozegranych rąk:428
bb/100 :-22,90
Zysk/Strata :9,80
Bankroll :36,55 :heart:

13.10
Rozegranych rąk:217
bb/100 :3,27
Zysk/Strata :0,71
Bankroll :37,26

Krasu
PokerStrategist

mchmielo napisał
chocbys miał AA to jesli flop jest przeciw tobie

Nie ma takiej opcji żeby flop był przeciwko Tobie :)

mchmielo Autor wątku
mchmielo
PokerStrategist

no dobra moze nie to miałem zupełnie na mysli i moze nie dokładnie AA ale poprostu chodzi mi o przecenianie rak jak juz masz zakres od JJ-AA to uwazasz ze musisz wygrac pomimo tego ze na flopie masz trash a pola nie jest x2 i masz wiecej niz 1 przeciwnika to i tak raisujesz bo moze sie uda. Znal;azłem u siebie duzo takich zagrań i naciskajac wtedy fold tak jak mówi strategia niemiałbym w ciagu 3 dni takich tyłów.

mchmielo Autor wątku
mchmielo
PokerStrategist

A wiec wstawiam dzien wczorajszy co wyglada jak fale na morzu i tym razem zrobiłem jeden góra dwa błedyale coz moze i tak miało byc karta nieszła a jak była to albo było fold albo jakis idotes trafiał na river jakies smieszne karty ale to chyba urok tego limitu. Jako ze mam jeszcze konto na expekt bo grałem tam na zakładach sportowych i to nawet do przodu postanowiłem zacząc gre FL na jakims tam limicie 0.02/0.04. a to wczorajsza sesja:

15.10
Rozegranych rąk:847
bb/100 :-1,87
Zysk/Strata :-1,58
Bankroll :35,68

mchmielo Autor wątku
mchmielo
PokerStrategist

Siema panowie i panie :)

Troche nie pisalem a mialem (o ile ktos to wogole czytał), coz moge rzec super ekstra strategia SSS doprowadzila mnie do nerwicy na dzień dzisiejszy łacznie rozegrałem 8900 rak i zabrała mi ponad 20$ tylko raz miałem ponad 50$ startowego i to na poczatku. Teraz pewnie odezwa sie głosy ze nie grałem jej zgodnie, ze to nauka tyle rak zagrac, a wiec garłem zgodnie jak tylko potrafiłem. Kiedy bankrool pokazal 20$ troszke sie speszyłem moze i niepotrzebnie, ale pamietajmy ze zaczynam dopiero i ciezko mi jeszcze poprawnie reagowac na taka strate sczegolnie ze wciaz tyły i tyły. No ogolnie niewazne strategia ta mi nie lezała od poczatku ze wzgledu na swa mechaniczna gre, wczesniej grałem FL i bardzo mi sie podobało bo dawało wiecej radochy bynajmniej z tego ze moge obserwowac i wiecej myslec do SSS przeszedlem bo myslalem ze szybciej sie zbuduje oraz ze wzgledu na bonus ktory na NL szybciej leci.

Tak wiec przezuciłem sie spowrotem na FL badz co badz gra mi sie tam lepiej moze narazie bez super turbo zysków ale to wciaz nauka i ze wzgledu na to ze czuje sie tu dobrze to pozostane narazie na dłuzszy czas przy FL.

Nie chce mi sie juz wrzucac statów z NL oglnie duzyyy minus.

A wiec na chwile obecna gram na limicie 0.05/0.10 FR i narazie max 1-2 stoły (mam w d.. juz bonus wole naumiec sie porzadnie grac), jesli ktos by był tak miły mógłby sie czasem odniesc do statystyk. gram narazie zwykła SHC

START BR 28,94$$$

19-10:
BR: 29,64$$$

Zagrałem to po ciezkim i ostatnim dniu NL i duzo tu było nauki.

20-10:
BR: 33,95$$$

Tu duzo i obszernie czytałem przed gra no coz mam nadzieje ze ten up przez to, drugim powodem jest to ze pod koniec trafił mi sie stoł gdzie Vpip był pona 60% poprostu rzeźnia sami limperzy anawet i 3-bet-y z niczym co prawda niektóre zagrania dały mi popalic bo river jest nie obliczalny ale i tak mysle ze wybrnełem niezle z tego akwarium.

To narazie na tyle postaram sie niedługa zaczac wrzucac rece bo watpliwosci miałem czesto wiele wiele.

Pozdrawiam.

mchmielo Autor wątku
mchmielo
PokerStrategist

To se jeszcze nabazgram.

Dzisiaj jakos karta mi nieszła grałem ze smieciami, najsilniejsze rece miałem moze z 2-3 razy ogolnie kibel dodatkowo stoły sie ciagle rozpadały wiec duzo na blindach poszło. Jednak FL bardziej mnie do siebie przekonuje czuje sie komfortowo pomimo ze materiału szkoleniowego jest od zaje...a w porównaniu do sss która miesciła sie na jednej kartce. Wciaz ciagnie mnie do MTT ale narazie staram sie skupic na jednym i niemieszac juz bardziej sobie w głowie bo i tak po takich skakaniach chwile trzeba sie odnaleźc. Ide kurcze spac bo ostatnio jak zombi wygladam przez tego niby relaksujacego pokera który wciaga jak cholera :P

21-10
BR: 34,51$$$

Sweet Dreams :)

mchmielo Autor wątku
mchmielo
PokerStrategist

Witam.

Dzis troszke wiecej czasu wiec wiecej pograne, na poczatku troszke sie zapedziłem i przeceniłem przeciwników wiec jakies -5$ potem odrabianie strat ale gra juz bez wychylania sie i kombinacji. Cieszy mnie to ze ukonczyłem pierwsza czesc bonusu i konto sie podbudowało, od jutra spróbuje chyba wyzszy limit ew. jak spadne do 40$ to wroce na nizszy. Chyba ze sadzicie ze powinienem jeszcze posiedziec na tym ???

22-10
BR: 33,90$$$ + 25$ +0,48$(jakis bład HM) = 59,38$$$

Wciaz musze pracowac na komunikacja głowa palec bo czesto nie słuchaja sie nawzajem i przez to stoje jak ten kołek w miejscu.

W artukule gra na turn w pun.2 jest jak rozgrywac z inicjatywa po czym jest nastepny punk 3 "jesli jeden lub wiecej przeciwników podbije" jesli ktos mogł mi dokładniej powiedziec czego to sie tyczy czy tylko jesli podbija ktoś po mnie czy takze przedemna czy jesli niemam inicjatywy to ten punkt juz mnie nie obowiazuje? i czy dobrze zrozumiałem ze inicjatywe mam jesli na turnie obstawiam ostani, i czy jak obstawiam juz gdzies w srodku 2-4 to znaczy ze niemam inicjatywy? Moze to głupie ale zakreciłem sie z tym troche. Dzieki za ew podpowiedz.

Pozdrawiam.

mchmielo Autor wątku
mchmielo
PokerStrategist

Witam.
Co mi tam dalej pobazgram swoj monolog. Jak pamietacie na ostatnim wpisie zastanawiałem sie nad gra na wyzszym limicie i niezastanawiajac sie długo spróbowałem. Poczatek na 0.10/0,20 czyli pierwsze 2 dni byly w plecy, ciezej na PP na tym limicie znalezc stoly z dobrym VPiP zazwyczaj ponizej 30% jest wiekszosc i ogolnie mało stołow jest. Dochodzi do tego jeszcze ze zaczelem grac według ASHC co tez wymagało wiecej latania po kartkach i tabelkach. Nastepne dni juz pozytywnie zaczełem powoli sie rozpedzac i coraz bardziej łapac te tabelki co zaowocowało koncami sesji na plusie. Narazie nie skupiam sie na bonusie i gram swoje na jednym max 2 stołach zeby w miare złapac jakies dobre ogranie w FL i niepopełniac duzo błedow. Wciaz czytam ogladam przegladam, choc mam wrazenie ze im wiecej czytam tym mniej wiem. Dobra niechce mi sie juz pisac tak do siebie wiec wrzuce jeszcze małe podsumowanie i spadam spac. :P
22-10
BR: 71,50$$$

+ ~1,8$ za freerola

mchmielo Autor wątku
mchmielo
PokerStrategist

Hello :)

Wkrecilo mnie FL na dobre, ide powoli ale do przodu kazdego dnia. Niewiem czemu ale wczoraj i dzis zaczynam miec leki ze zaczne isc w dol troche mnie to zniecheca do gry, ale staram sie walczyc ze soba. Zauwazyłem tez ze jak na jednym ze stołów mocno dostaje to popełniam przy nim coraz wieksze bledy tłumaczac to sobie podczas gry ze to pechowy stol i przyjdzie korekta. Musze znalezc jakies sposob na to. W pisanie dobry niejestem wole cyferki wiec wrzuce jeszcze małe podsumowanie od ostatniego wpisu i zakoncze na tym.

Zagrałem ostatanio tez pare freeroli na PP i jedyne co mi sie udało to w kwalifikacyjnym do King of the table zajełem 2 miejsce na 2500 graczy jak dal mnie to super sukces ciagnie mnie ciagle do MTT i nawet zaczynam sobie radzic, choc wole poswiecac czas na nauke FL.

Moze ktos brał juz udział w tym do ktorego sie zakwalifikowałem i podpowiedział by jak tam wyglada jesli chodzi o kase bo w kwalifikacjach nic nie dali :P a szkoda bo miejsce dobre.

Podsumowanie od ostatniego wpisu

Bankroll za gre + bonus ~142$

Pozdrawiam podgladaczy mojego bloga :)