Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 888

23 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
2,652 Wyświetlenia
dimateo01

JAK SPRAWDZIC ILE ZROBILEM RAKEU I ILE UGRALEM BONUSU?

DZIEKUJE

22 odpowiedzi
avril1991

Witaj!

Mamy odpowiedni dział o 888.com i tam przenoszę twój wątek .

Pozdrawiam

bastian081

W ustawieniach masz wyświetlanie postępu bonusu przy stołach. Jak to włączysz to będziesz widział na stoliku procentowy postęp bonusu i ile pkt zostało jeszcze do zdobycia tzn. tak jest w w przypadku bonusu od pierwszej wpłaty. Jeśli pytasz o bonus w sensie kapitału startowego to nie wiem.

Thorek

Witaj.

Aby sprawdzić ile rake'u ugrałeś musisz mieć program typu PokerTracker3, który to zlicza lub też sprawdzić ilość zdobytych na platformie punktów i na tej podstawi obliczyć rake. Co do sprawdzania bonusu to bastian opisał ci, jak to można zrobić.

Pozdrawiam.

dimateo01 Autor wątku
dimateo01

warunkiem 'ugrania' startowego bonusu 50$ jest postawienie zakladow na kwote 5000$ jak sie to wiaze z punktami i rakiem to nie wiem nigdzie nie pisze, ten soft strasznie mnie drazni

dimateo01 Autor wątku
dimateo01

@bastian, ten pasek o ktorym mowisz wksazuje tylko ile brakuje mi do wyzszego poziomu vip a nie o postepie w bonusie

bastian081

W opcjach jest ustawienie wyświetlania bonusu lub statusu. U mnie wyświetlał bonus a jak mi się skończył bonus to wtedy zaczął wyświetlać status.

Thorek

Witaj dimateo01.

Niestety przy wyrabianiu punktów potrzebnych do wypłacanie kapitału startowego nie masz możliwości sprawdzania w sofcie ile pozostało ci punktów do wyrobienia.

Pozdrawiam.

Nie do końca. Masz ugrać chyba 500p. a sprawdzasz to w zakładce rewards w kasjerze.

imgoingtomirage

Napisane przez HrabiaJaro
Nie do końca. Masz ugrać chyba 500p. a sprawdzasz to w zakładce rewards w kasjerze.

Jesteś pewny?

Aby sprawdzić ile rake'u ugrałeś musisz mieć program typu PokerTracker3, który to zlicza lub też sprawdzić ilość zdobytych na platformie punktów i na tej podstawi obliczyć rake.

No chyba nie chcesz przez to powiedzieć, że trzeba ugrać 5000$ rake by móc wypłacić to co ugrało się z kapitału startowego zwłaszcza, gdy na 888 nie ma opcji rakebacku :-D.

Ten room nie należy do najciekawszych i chętnie dowiedziałbym się dokładnie kiedy będę mógł go opuścić.

Dupisz fleki.
Masz obrócić 5000$ co da Ci 500pkt.
Za pkt. dostajesz szmal > większy status = więcej szmalu.

imgoingtomirage

Czyli generalnie trzeba dojść do statusu Silver na 888.

Graj tyle ile możesz a status jaki wyjdzie taki będzie.
Ja gram czasem 5h-6h na dzień a czasem nie gram wcale.Wszystko w miarę możliwości czasu i BR.

imgoingtomirage

Masz obrócić 5000$ co da Ci 500pkt.

Odświeżam temat, bo generalnie to nie jest prawdą. Z prostej przyczyny, jak masz wyższy status niż bronze to otrzymujesz odpowiednio więcej pktów, przy silverze jest to już x2, więc jest to słaby wyznacznik.

Można by jakiś przelicznik zrobić mówiący o statusie ugranego kapitału startowego do wygenerowanego rake (o którym informacje mamy np. w PT3).

Ok, zaokrąglając, wychodzi mi tak jeśli chodzi o mikro stawki:

- musimy obrócić 5000$ mając na start 50$
- za każde 20c w puli pobierany jest 1c rake'u (max 1$ jednorazowo) - info ze strony 888
- 1$ rake równa się więc obrotem 20$
- 5000$/20$ = 250$ rake'u

Dobrze? Może ktoś to potwierdzić? Bo w ten sposób mamy odpowiedź na serię pytań "kiedy mogę wypłacić kapitał początkowy". Wychodzi, że po ugraniu 250$ rake'u.

Pozdrawiam.

Thorek

Napisane przez HrabiaJaro
.

no ale jest taka sytuacja że np podbijamy przed flopem o 10$ nikt nie sprawdza,i mamy te pieniądze bez pobranego rake'u,a zgodnie z tym co napisał mi support pokerstrategy to takie zagranie również jest liczone.Więc jak to jest?
Wogóle czy ktoś dostał informcje od supportu 888 o tym ile dotychczas postawił? Bo ja staram sie dowiedzieć już od 3 dni,i wciąż cisza

I jeszcze jedno pytanko,czy ktoś wie jak jest z nadwyżką od tych 50$ kapitału startowego? można ją wypłacić?
bo jak już wspomniałem support milczy

imgoingtomirage

Ja potwierdziłem swoje obliczenia wypłacając BR w zeszłym tygodniu, dokładnie po sięgnięciu pułapu 250$ rake. Nie było z tym żadnych problemów, a więc nie musicie pytać supportu, wystarczy śledzić to ile rake wygenerowaliśmy używając jakiegoś trackera.

Więc jak to jest?

Nie jest liczone. Liczy się tylko wygenerowany rake i jest to raczej logiczne, bo nikt nikomu nie daje od tak za darmo 50$, przecież zanim to wypłacisz to musi się to zwrócić z nawiązką :).

Thorek

Witaj whitestar12.

Tak jak napisał imgoingtomirage liczy się tylko wygenerowany rake, a od niesprawdzonego zakładu rake nie jest pobierany.

Pozdrawiam.

No spoko,pani z supportu na moją reakcję(podanie linku do tego tematu) zreflektowała się i poprawiła swój błąd.
No ale jeżeli ja gram tam już jakiś czas i nie śledziłem wygenerowanego rake'u do tej pory to jak mam sprawdzić czy mogę już wypłacić.No bo ten support 888 ewidentnie mnie ignoruje,wysłałem dwa kolejne e-maile(jeden w innej sprawie) a tu wciąz cisza.Macie może jakaś możliwość kontaktu z nimi?
No i jak to jest z tą nadwyżką od tego kapitału startowego? Bo na pewnej stronie skąd trafiłem na PokerStrategy to właśnie wyczytałem że nadwyżke można przeznaczyć np na zakłady bukmacherskie,ale jak zapytałem sie supportu to sie okazało że musze sie w tej sprawie kontaktować z supportem danego pokerromu(co jak już mówiłem wydaje się chyba niemożliwe)