Przejdź do forum
Witam Wszystkich Lu...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Witam Wszystkich Ludzi

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
323 Wyświetlenia
jointblant
PokerStrategist

Cześć , moja przygoda z pokerem na poważnie dla mnie zaczeła się kilka dni temu , zdałęm quiz , dostałem 10 $ na william hil Poker i uzbierałem z nich juz 18 euro , uzbieralem prawie 400 WHPoints . Niestety wczoraj o 2 w nocy gdy ostro bolala mnei juz glowa postanowilem wejsc na 10/20 gdzie zjechalem do 10 euro a potem nieprzemyslanym pomyslem wrzucilem na ruletke i przegralem , w dodatku dzis rano zdesperowany przegralem kolejne 17.7 $ na ruletce od poker 770 , krotko mowiac zalamalem sie na chwile , pomyslalem jak ja teraz wygram chociaz te 500 $ na które tak bardzo liczyłem , poszedłem się przejśc i pokminilem i doszedlem do wniosku ze wlozylem juz w to tyle czasu i bylem tym tak zajarany ze nie warto sie poddawac i sprubuje uciułac cos od nowa z freeroli i z punktow ktore zarobilem, przychodze do domu siadam i co widze ze willam Hil Poker przyznaje mi 1.42 euro za to ze ktores tam miejsce zajolem bo gralem - Naprawde podoba mi sie ten poker room, szczegolnei dlatego ze mozna tam zrobic cos z niczego , kminilem ze gdybym gral lepiej a co za tym idzie ttroche krocej zeby mnie glowa nie bolala i stosowal sie do zasad ktore znalazlem na waszej stronie mysle ze spokojnie moglbym miec juz z 30 euro zmiast tych 1.42. NO ale nic . Ogolnie mysle ze do tej pory gralem jak slaby gracz patrzac na dluzsza mete , teraz sprubuje rozwazniej i bez podejmowania pochopnych decyzji. Bede tutaj wam zadawał pytanie czasem bo wasza stronka bez kitu wymiata i jest najlepsza jaka widzialem o pokerze a wasi gracze czyli inni uzytkownicy niektorzy tez sa ostrymi kotami. Ogolnie to koncze pisac i wracam grac , bede wam relacjonowal czy moje pozytywne mysli sie spelnia. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
dragoste
PokerStrategist

Cześć jointblant,

na podstawie tego, co piszesz wnioskuję, że przydałoby Ci się nieco popracować nad mindsetem, oraz ugruntowaniem odpowiedniego podejścia do pokera. ;)

Po pierwsze BRM. Jeśli nie mamy wystarczająco kasy, to nie wchodzimy na wyższe limity.
Po drugie ruletka z definicji jest EV-, czyli nie opłacalna.

Z obu punktów jest jeden wniosek. Jeśli chcesz grać w pokera, czyli robić do długodystansowo, to nie możesz pozwalać sobie na takie wyskoki. Pomyśl, czy to ma w ogóle sens. Pomijając nawet opłacalność tego, bo przecież i tak może się udać. To jednak skoro chcesz coś robić w czasie ciągłym, to musi to być EV+, ponieważ statystyka nawet po czasie da o sobie znać.

To, co Ty zrobiłeś prawdopodobnie było tzw tiltem. Czyli pod wpływem negatywnych emocji zagrałeś to, czego nie powinieneś, aby szybko drobić straty. Jeśli poczytasz analogiczne historie na forum, to szybko dojdziesz do wniosku, że to nie ma sensu i trzeba tego unikać.
Przecież nie będziesz chyba liczyć na łut szczęścia w ruletce zawsze, gdy przez chwilę nie będzie szło w pokerze? Takie rozwiązanie byłoby z góry skazane na porażkę.

Zadawaj jak najwięcej pytań. Na wszystkie będziemy odpowiadać. ;) Jak już zauważyłeś, na forum jest wielu graczy, którzy dobrze wychodzą na grze w pokera. Tak więc da się, tylko trzeba się nieco przyłożyć do nauki oraz pilnować gry aby była z tą nauką zgodna.

Ponadto jeszcze chciałbym napisać, że jeśli nie czujesz się na siłach, żeby grać ( boląca głowa), to odpuść. Nic dobrego nie wyjdzie z gry, przy której nie jesteś w stanie w pełni trzeźwo myśleć.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat