Mówią na mnie "Konik" - tak jakos się się utarło i tak juz zostało. Mam 30 lat, mieszkam obecnie w Irlandii od paru lat. W pokera zacząłem grać dla zabawy na jednym z portali społecznościowych, potem ze znajomymi dla zabicia nudy na baaaardzo małe kwoty. Uwielbiam oglądać pokera na sportklubie (nie wiem czy mogę nazwę kanału podać, jeżeli nie to proszę moderatora o usunięcie nazwy). Mam nadzieję że forum i tutejsza społecznośc pomoże mi w zdobyciu wiedzy i zostaniu lepszym graczem. Gram w texas hold em - no limit.
Witaj konik19,
fajnie, że do nas dołączyłeś i mogę Cię zapewnić, że u nas na pewno zdobędziesz solidne podstawy gry w pokera. Później dzięki nim będziesz mógł rozwijać się sam, ale zawsze w razie wątpliwości lub trudności pomożemy Ci w dalszym rozwoju.
Zakładam, że grasz no limit na stolikach full ring i dlatego poniżej znajdziesz odpowiednie materiały do tej odmiany.
Artykuły
W dziale strategii znajdziesz podstawy gry w Texas Hold'em no limit. Zapoznaj się z nimi, a przede wszystkim postaraj się zrozumieć zawarte w nich treści i nie ucz się niczego na pamięć. Jeśli będziesz miał pytania, to zawsze możesz je zadać na forum.
Filmy
Naszym specjalistą w tej dziedzinie jest rusher88. Nagrał on kilka ciekawych filmów, które należy obejrzeć, zanim zasiądziesz do stołów.
- NL FR - teoria microlimits,
- Jak skruszyć kamień?,
- Gra TAGiem
- NL 2$ FR.
Dwie pierwsze pozycje omawiają zagadnienia teoretyczne, natomiast kolejne filmy to gra naszego trenera przy stolikach. Podczas gry trener omawia cięższe sytuacje i podaje odpowiednią teorię do każdego zagrania.
Treningi
I tutaj ponownie spotkasz wspomnianego już rusher88. Dwa razy w tygodniu prowadzi on treningi dla naszych użytkowników.
- Zjedz rybkę - NL FR w poniedziałek oraz
- Teoria Pokera No-limit Fullring w piątek.
Podczas treningów możesz zapytać naszego specjalistę o wszelkie rzeczy, które nie rozumiesz.
Ocena rozdań
Grając samodzielnie na pewno będziesz się zastanawiał, czy w danym rozdaniu zagrałeś poprawnie lub ewentualnie mogłeś rozegrać inaczej. W takim wypadku możesz wstawić to rozdanie na forum oceny rąk, a nasi sędziowie ocenią go i poradzą Ci, co należało zrobić w danej sytuacji i na co trzeba zwracać uwagę.
Jeżeli będziesz miał jakieś pytania, pisz śmiało.
Pozdrawiam,
dohpaZ
Witam!!
Dziękuję za linki do materiałów szkoleniowych!! Nie zdawałem sobie sprawy że tyle koników w Polsce jest hehe
Dostałem dzisiaj maila że nie udało się skontaktować ze mną w celu weryfikacji moich danych :/ podałem "błędny" numer telefonu . Mam nadzieję że jakoś się to wyjaśni w miarę szybko i dostane kapitał początkowy :). Wybrałem partypoker.com jako poker room w którym chcę wykorzystać kapitał poczatkowy. Nawet dokupiłem 25 euro ale tam moje konto też zostalo zablokowane :/ a numer który jest tam podany jako bezpłatna infolinia jest dla mnie niedostępny.. Wysłałem maila do ich supportu z prosba o kontakt w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji...
Tak czy inaczej ciesze sie że dołączyłem do grona pokerstrategy.com
pozdrawiam
konik19
Witaj,
jeśli podałeś błędny numer telefonu, to napisz ticket do naszego supportu z poprawnym numerem i po sprawie.
Pozdrawiam.
Pokerstrategy.com skontaktowało sie ze mną bardzo szybko i transfer kapitału poczatkowego jest w toku
teraz tylko czekam aż partypoker sie odezwie....