Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Witam wszystkich!

14 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
663 Wyświetlenia
demon860225

Witam wszystkich użytkowników i administrację bardzo serdecznie:]

Mam na imię Damian, lat 22. Mieszkam i studiuję w Szczecinie. Interesuję sie informatyką, oraz każdą dyscypliną sportową, w której udział biorą reprezentanci naszego kraju. A sam czynnie uprawiam żeglarstwo, siatkówkę. Od 5 lat jestem członkiem Polskiego Zwiazku Brydza Sportowego, a od 2 lat jestem kapitanem drużyny która bierze udział w drużynowych mistrzostwach Polski, obecnie III liga. Oprócz brydża grywam jeszcze w tysiąca, kanastę.

Z pokerem to pownie jak każdy, miałem styczność za małolata, 24 karty, poznawanie hierarchii. Od jakiegoś czasu przykuły moją uwagę transmisje na Eurosporcie. I tak trafiłem pod namową kolegii brydżysty na Pokers Stars. Tam poczytałem zasady gry w Hold'a, Omaha, Stud'a, Razz'a, 2-7 triple draw. Grałem na wirtualne pieniądze przy stolikach, jak i w turniejach. Ostatnio grywam w polskim Freeroll $200, oraz s'n'g 0,1$. mój bankroll obecnie to 9$.

Grając w turnieju dla polaków Świąteczne Rozdanieszybko odpadłem;/ i skończyło sie na kibicowaniu najlepszym. W pewnym momencie, ktoś napisał że zagrałby na poważne pieniądze i podobnie jak ja nie ma zamiaru wpłacać ani centa.... wówczas Qsypal napisał o promocji na waszym portalu 50$+100$ pierwszy depozyt. Jakby nie było to już wystarczająca sumka na początek przygody z grą na real money.
Tak więc zaraz po turnieju zarejestrowałem się, przeczytałem artukuły i rozwiązałem poprawnie quiz... i obecnie czekam na załadowanie konta. Szkoda że nie ma możliwości załadowania mojego konta na PS, wiec zmuszony byłem przenieść sie na Titan Poker, nie wiem czy to dobry Room dla kogoś początkującego.....

Jako że jestem nowy, i początkujący to moja wiedza odnośnie technik pokerowych jest znikoma, mam nadzieję że artukuły i lekcje znajdujące sie na portalu pogłebią moją wiedzę i przyczynią sie do wielu sukcesów pokerowych.

Nie ukrywam, iż fajnie by było trafić pod czyjeś skrzydła, kto ma już dość spore doświadczenie, i jest słonny podzielić sie swoją wiedzą, dlatego też zostawiam swój nr GG 7919187.

Pozdrowionka, tak jak w brydżu życzy sie szlemów i szlemików, tak wam życze karet i pokerów:)

13 odpowiedzi

Witamy na forum!

Jeśli chodzi o Titana to też tam zaczynałem i jakoś dałem radę :)

Czytaj arty, wklejaj rozdania, wpadaj na treningi a bedzie z górki.

Powodzenia!

Janosikgdy

a interesuję Ciebie FL czy NL, a może sng?;-)
Witam

demon860225 Autor wątku
demon860225

Prawde mowiac nie jestem jeszcze zdecydowany, ale wydaje mi sie, ze NL.... a s'n'g dla zabawy.... grywam s'n'g na PokerStars 0.1$ i w kasie się mieszcze, chyba ze blef nie wyjdzie i koncze na 37ym:P ale przewaznie koncze w kasie.

Janosikgdy

jak jesteś dobry w brydża, to się w każdej odmiane pokera sprawdzisz;)
Generalnie podobno najbardziej matematyczno-analityczny jest FL, więc, może znalazłbyś więcej analogii do brydża?;)
Ja grałem strategią sss na Titanie, i jeżeli chodzi o ten room, to więcej ugrywałem po przejściu na FL;)

W każdym bądź czego nie wybierzesz to nie zginiesz w tej fimię. :)

demon860225 Autor wątku
demon860225

Ja poki co to tresc artykow potrzebnych do rozwiazania QUIZU stosuje w turniejach i sie sprawdza.... chyba ze pechowe rozdanie na river:/ a co do Tytana to czekam na bonus;) i zobaczymy jak to bedzie, ale skoro mowisz, ze FL lepiej, to pogram 2 dni FL, nastepnie 2 dni NL i sie podejmie jakas decyzje wyciagajac wnioski

Suseel

demon860225 napisał
Ja poki co to SSS stosuje w turniejach i sie sprawdza....

wtf ?:D

a swoja droga...Witam i zycze samych sukcesow :)

bebek

demon860225 napisał
Ja poki co to SSS stosuje w turniejach i sie sprawdza.... chyba ze pechowe rozdanie na river:/ a co do Tytana to czekam na bonus;) i zobaczymy jak to bedzie, ale skoro mowisz, ze FL lepiej, to pogram 2 dni FL, nastepnie 2 dni NL i sie podejmie jakas decyzje wyciagajac wnioski

LOL :D

demon860225 Autor wątku
demon860225

Widze, ze was to bawi.... ale zamiast szyderczo sie brechtac... to napisalibyscie na GG i udzielli kilku rad.... ale nie ,po co? lepiej wylolowac..... Zostawie to bez komentarza ...

bebek

demon860225 napisał
Widze, ze was to bawi.... ale zamiast szyderczo sie brechtac... to napisalibyscie na GG i udzielli kilku rad.... ale nie ,po co? lepiej wylolowac..... Zostawie to bez komentarza ...

Spokojnie...

Domyślam się że czytałeś artykuły na temat strategii sss?Jeśli tak to powiedz jakim cudem można ją stosować w turniejach?
A może przeczytaj jeszcze raz tylko ze zrozumieniem...

demon860225 Autor wątku
demon860225

Wiemy na czym polega SSS, mi glownie chodzilo o punkt, grania tylko z bardzo silnymi rekami..... nie znam jeszcze zagrywek psychologicznych, w jakich pozycjach latwo wyblefowac.... czy innych zagran.... mam karte, wowczas zaczynam czegos szukac w rozdaniu.... dlatego tez dlugo i cierpliwie czekam na swoja kolej.

Masqb

SSS nie jest strategią do turków tylko do stolików cashowych. Stąd to całe poruszenie :P Polecam przeczytanie artów jeszcze raz.

demon860225 Autor wątku
demon860225

Z tym SSS odnosnie turniejow to byla GAFA, chodzilo mi o te artukuly niezbedne do zaliczenia quizu;] QUIZ zaliczony , bonus otrzymany:] a w ciagu 1h awans z Basic na Bronze..... i powiekszenie bankrolla o 12$;]

Ps. Dalej szukam kogos zaawansowanego, co by sie wdal w dialog na GG i udzielil kilku rad;]

kaczuba

Siemka :)

Powodzenia i wytrwałości w grze. A wszelkie problemy pisz na forum, a ekipa PSowa z pewnością je rozwiąże w trymiga. =)