Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Witam wszystkich

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
272 Wyświetlenia
gelerth1920

Nazywam się Czarek, w pokera gram od 2-3 miesięcy, tak więc jestem bardzo początkującym graczem. Pokera nie traktuje jako sposobu na życie ale miło by było nie przegrywać więc postanowiłem zapisać się do PokerStrategy.

Miło mi wszystkich powitać i życzę powodzenia przy stołach.

4 odpowiedzi
ekonom

Witaj

Dobrze trafiłeś ;)
Odrobina zapału i ciężkiej pracy i sam zobaczyć jakie to miłe uczucie nie tylko nie przegrywać, ale także wygrywać :)
Napisz jaką odmianę grasz.
Pozdrawiam i powodzenia :f_thumbsup:

gelerth1920 Autor wątku
gelerth1920

Gram NL Holdem, zazwyczaj na stołach cashowych, ale lubię też zagrać sobie turniej sit and go.

Czuko

Sam zaczynałem 3 miechy temu i już nieźle idzie, więc good luck and have fun:)

Pozdrawiam

Cześć Czarek,

cieszę się, że do nas trafiłeś. U nas znajdziesz sporo materiałów na temat strategii pokerowej, ale nie ma czegoś takiego, jak gotowa recepta na wygrywanie.

Na początek proponowałby Ci zapoznanie się z artykułami o strategii big stack (BSS). Znajdziesz tam wiele wskazówek na temat doboru rąk startowych oraz sposobu ich rozgrywania na flopie, turnie i riverze.
Jak tylko zdobędziesz wyższy status, będziesz miał dostęp do większej ilości filmów w sekcji video. Na początek proponowałby Ci obejrzenie cyklu Teoria microlimits.
No i wstawiaj rozdania do oceny na forum. Nasi sędziowie ocenią rozdanie i pomogą Ci szybciej wyeliminować błędy z Twojej gry.

Jeżeli będziesz miał jeszcze jakieś pytania, zapraszam na forum.

Pozdrawiam i życzę sukcesów przy stolikach,
dohpaZ