Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Witam

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
224 Wyświetlenia
AleksanderBury

Przyszedł czas, że w końcu zabrałem się stuprocentowo za pokera. Wraz z wakacjami i świeżo ukończoną osiemnastką, zarejestrowałem się parę tygodni temu, zdałem quiz i z 10$ postanowiłem podbić mikrostawki na PKR. Niestety tak szybko jak rozpocząłem tak szybko skończyłem, przegrałem wszystko i obecnie czekam na przelanie pieniędzy na betfair. :rolleyes:

Analizując dokładnie dlaczego przegrałem wszystkie pieniądze, doszedłem do prostego wniosku - nie trzymałem się zasad bankrolla, lecz mam swoje usprawiedliwienie, otóż NL2 na PKR praktycznie nie istnieje (jeden stół FR, często z niepełną liczbą graczy :ayfkm: ), dlatego grałem na NL4. Ogólnie wraz z nowym startem mam zamiar grać SH NL2 na paru stołach no i zobaczymy czy tym razem się uda.

Strasznie mi miło nareszcie dołączyć do społeczności pokerstrategy, no i do zobaczenia przy stołach :)

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi

Cześć AleksanderBury,

witam Cię serdecznie na naszym forum.

Szkoda, że Twoje początki na PKR były mało udane i nie mogłeś pomnożyć darmowych pieniędzy. Wszystko jednak ma swoje dobre strony i sam widzisz, że już wyciągnąłeś naukę z pierwszych porażek.

Trzymanie się zasad zarządzania kapitałem jest bezwzględną podstawą w rzemiośle pokerowym. Bez tego nie uda Ci się awansować z ucznia na majstra :)

Powiedz mi jeszcze, jaki jest Twój stan wiedzy pokerowej. Czy grając na PKR zajmowałeś się również teorią, czy po prostu tylko grałeś?

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
AleksanderBury Autor wątku
AleksanderBury

Wszystkie artykuły z serii brązowej odnośnie bss starałem się dokładnie przerobić, plus dodatkowo obejrzałem kilkanaście filmików autorstwa Muckinfella. W czasie teraz gdy czekam na przelew pieniędzy na betfair przejrzałem moje ręce z gry i będę je sukcesywnie wrzucał do oceny :).

Odpowiedz
Cytat

Hej,

pomysł ze wstawianiem rozdań do oceny jest bardzo dobry. W ten sposób najszybciej znajdziesz słabe strony swojej gry.

A skoro piszesz, że już przerobiłeś muckinfelle, to mam dla Ciebie nową porcje wiedzy przekazywana przez hahaUnaab:

-> Powoli i do przodu - część 1

-> Powoli i do przodu - część 2

-> Powoli i do przodu - część 3

-> Powoli i do przodu - część 4

-> Powoli i do przodu - część 5

-> Powoli i do przodu - część 6

-> Powoli i do przodu - część 7

-> Powoli i do przodu - część 8

-> Powoli i do przodu - część 9

-> Powoli i do przodu - część 10

Miłego oglądania i pamiętaj, nie zapominaj o wstawianiu rąk do oceny :)

Odpowiedz
Cytat