Cześć. Chciałabym założyć konto na pokerstars i skorzystac z bonusu do 600$, tylko nie wiem, czy mogę jednocześnie skorzystać z darmowej gotowki (50$) oferowanej od pokerstrategy.
Proszę o pomoc.
Cześć. Chciałabym założyć konto na pokerstars i skorzystac z bonusu do 600$, tylko nie wiem, czy mogę jednocześnie skorzystać z darmowej gotowki (50$) oferowanej od pokerstrategy.
Proszę o pomoc.
Witaj,
Z tego co kojarzę to bonus od PokerStrategy nie jest traktowany, jako depozyt, także można skorzystać z darmowego kapitału i bonusu do 600$.
Dla pewności poczekaj jednak na odpowiedź jakiegoś moderatora lub bardziej rozeznanego w temacie użytkownika
Chyba trochę namieszałam...
Moim głównym celem jest założenie konta na pokerstars i powiązanie go z kontem pokerstartegy i otrzymanie bonusu do 600$. Wiem także, że istnieje też coś takiego jak darmowa gotówka od pokerstartegy i chcę się dowiedzieć, czy mogę z tego skorzystać zakładając konto na pokerstars.
Bonus do 600$ przyznawany jest przez PokerStars, a nie PokerStrategy http://www.pokerstars.pl/poker/promotions/bonus/
Pokerstrategy nie oferuje już darmowej gotówki w wysokości 50$. Obecnie jest to około 10$ w zależności od roomu. Darmowy kapitał nigdy nie był traktowany jako bonus od wpłaty, bo do tego są potrzebne WŁASNE środki. Powiązanie konto z PS.com da Ci tylko możliwość odblokowywania statusów na forum. Promocja 600$ od 1 wpłaty jest dostępna dla każdego, niezależnie czy jesteś z tego forum czy innego - wystarczy wprowadzić odpowiedni kod przy wpłacie. Obecnie PS nie oferuje darmowej gotów na PokerStarsach.
Hej Lilly1,
płeć piękna jak zawsze bardzo mile widziana na forum :f_love:. Witam Cię serdecznie w gronie naszych użytkowników. Powiedz nam coś o sobie. Jaka odmiana pokera najbardziej Cię interesuje? Czy masz jakieś plany związane z pokerem? Chętnie damy Ci tutaj nieco materiałów edukacyjnych na początek zależnie od Twoich preferencji.
Jeśli chodzi o darmową gotówkę, można ją otrzymać po rozwiązaniu quizu na tych oto poker roomach:
->Darmowa gotówka na grę
Aby dostać bonus od pierwszej wpłaty na PokerStars :
->Instrukcje dot. bonusu na PokerStars
Ewentualnie możesz zamiast bonusu od pierwszej wpłaty otrzymać natychmiastowo dodatkowe 20$ (kod należy wpisać w ramce w menu depozytu):
->20$ za pierwszą wpłatę na PokerStars
Jakbyś miała jakiekolwiek wątpliwości, pytaj śmiało. Ten temat powitalny służy temu, by wszelkie wątpliwości rozwiać :).
Pozdrawiam.
Gram już w pokera jakiś czas, lecz dopiero nie dawno trafiłam na stronę pokerstartegy.
Postanowiłam założyć konto na pokerstars, ponieważ chciałabym grać turnieje sit and go, a podobno to właśnie na pokerstars jest największy wybór.
Z chęcią skorzystam z materiałów szkoleniowych.
Mam jeszcze kilka pytań:
1. podczas zakładania konta na pokerstars nie zostałam poproszona o "aktywowanie wymiany informacji", czy to oznacza, że konta nie zostały ze sobą powiązane ?
2. Ile czasu mam na dokonanie wpłaty, aby móc skorzystać z bonusu do 600$ ?
Hejka,
aby aktywować wymianę rejestracji musisz sama wejść w odpowiednią opcję. Aby to zrobić:
- Uruchom oprogramowanie PokerStars
- Wybierz z głównego menu »Żądania« (Requests)
- Wybierz następnie »Wymiana informacji« (Information Exchange)
- Zatwierdź w kolejnym okienku przekazywanie informacji o ugranych przez Ciebie punktach do PokerStrategy.com
Jeśli chodzi o bonus, to nie ma ograniczeń czasowych. Ważne, by to był Twój pierwszy depozyt oraz pamiętaj, by wpisać odpowiedni kod przy wpłacie (widnieje w instrukcji, którą zamieściłem powyżej).
Jeśli chodzi o materiały, które Cię zainteresują:
->SitnGo dla początkujących
->7 porad na temat tego, jak zostać odnoszącym sukcesy graczem SnG
->Artykuły SnG
Polecam Ci zrobić nasz quiz dla początkujących, bądź ugrać 1SP na PokerStars. Da Ci to status brązowy co wiąże się z dostępem do wielu więcej materiałów i odblokowaniem pozostałej części naszego forum. Obie drogi do brązowego statusu są bardzo proste w realizacji :).
Pozdrawiam!
Niestety, ale nie mam takiej opcji w zakładce żądania:

podczas rejestracji użyłam kodu strategy-pl
Witam ponownie,
wygląda na to, że nie ściągnęłaś oprogramowania PokerStars z naszej strony (link w instrukcji dot. bonusu). Jest to konieczne, aby podpiąć konto PokerStrategy. Niestety najprawdopodobniej nie będzie się dało już podpiąć tego konta.
Jedyną rzecz jaką możesz jeszcze zrobić, to napisać do supportu PokerStars i wyjaśnić swoją sytuację (wpisałaś kod, ale nie wiedziałaś, że trzeba koniecznie pobrać soft ze strony affilate'u). Nie mają oni obowiązku by Ci z tym pomóc, jednak spróbować nie zaszkodzi.
Innym wyjściem będzie zmiana poker roomu na inny, który również z nami współpracuje. Oferta jest różnorodna więc myślę, że uda się wybrać coś dla Ciebie.
Pozdrawiam.
Cześć Lilly1,
Chodzi o kod podawany przy wpłacie a nie przy rejestracji.
Ważne, by to był Twój pierwszy depozyt oraz pamiętaj, by wpisać odpowiedni kod przy wpłacie (widnieje w instrukcji, którą zamieściłem powyżej).
Jeśli chodzi natomiast o S&G to polecam treningi MarioAK, są naprawdę fajnie prowadzone i dużo dają podczas kolejnych gier przy stołach. Jak zaczynałem nie maiłem pojęcia co to push or fold i grałem na czuja, teraz po kilku treningach jest o wiele, wiele lepiej :-) Gorąco POLECAM :-)
Cześć Lilly1,
w imieniu administracji witam Cię serdecznie naszym forum
Mam niestety złe wieści dla Ciebie. Jeśli w oprogramowaniu PokerStars nie masz opcji "Wymiana informacji", to Twoje konto nie jest przypisane do PokerStrategy.com i nie można już tego zmienić. Za grę na takim koncie nie będzie można zdobywać StrategyPoints.
Może skorzystasz z naszej oferty darmowej gotówki, aby w ten sposób podwyższyć swój status?
Pozdrawiam.
A jeżeli odinstalowała bym pokerstars, pobrała oprogramowanie z Waszej strony i założyła nowe konto, czy złamałabym w ten sposób regulamin, biorąc pod uwagę, że nie podawałam jeszcze nigdzie danych osobowych ?
Jeśli nie jest to możliwe, to proszę o informację, który pokerroom najlepiej wybrać, abym mogła bez większych problemów, grając na nim tylko sporadycznie, wyrobić co najmniej złoty status biorąc pod uwagę, że preferuję SnG?
I jeszcze jedno pytanie mam:
Jeżeli wpłace teraz tylko ~ 200$ na pokerstars, to czy potem mogę jeszcze wpłacić 400, aby wyrobić całość bonusu (podobno można 1 wpłate rozłożyć na 3) i jeśli tak, to czy mogę wypłacić część pieniędzy w miedzyczasie ?
Przepraszam, jeżeli moje pytania są zbyt banalne, ale chcę się upewnić, aby nie stracić pieniędzy przez niewiedzę.
Hej Lilly1,
odinstalowanie oprogramowania nie pomoże, gdyż przypisanie konta następuje w momencie rejestracji na PokerStars. Zakładanie kilku kont na PokerStars nie jest dozwolone w regulaminie poker roomu.
Jeśli chodzi o poker roomy, to polecam napisać w wątku Poker room dla Ciebie , gdyż tam najszybciej nasi moderatorzy udzielą Ci odpowiedzi i zaproponują odpowiedni poker room.
Jeśli jesteś w trakcie wyrabiania bonusu od pierwszego depozytu na PokerStars, to w tym czasie nie możesz dokonywać wypłaty, gdyż nie otrzymasz kolejnych rat bonusu.
Pozdrawiam.
Zawsze do usług
Mam nadzieję, że wkrótce znowu zobaczymy Cię na naszym forum, a być może nawet w tym wątku. Jeśli czegoś nie wiesz, po to jest to forum, aby pytać. Nasz zespół moderatorów na pewno znajdzie odpowiedź.
I jak z tym bonusem na PokerStars? Zdecydowałaś się na niego, czy na razie grasz gdzie indziej i PokerStars zostawisz sobie na później?
Zdecydowałam się na wpłacenie 180$ na PokerStars.
Gram SnG i nastawiam się bardziej na ROI niż na ilość rozegranych turniejów, ponieważ nie znoszę wariancji, więc wyrobienie tego bonusu trochę potrwa.
Jak na razie idzie mi całkiem przeciętnie.
Na początku lekki downswing, potem dla odmiany upswing, no a dziś znowu zaczął się downswing i już powoli zaczyna łapać mnie tilt, więc chyba dam sobie spokój na razie.
Postanowiłam, że na zakup Holdem Managera 2 zdecyduję się dopiero przy bankrollu 500$+, jednak prawdopodbnie już teraz skorzystam z wersji testowej, ponieważ sądzę, że wymagane 500$ uda mi się osiągnąć znacznie szybciej niż przed upływem miesiąca.
Moim problem jest natomiast brak dostępu do ciekawszych materiałów z racji mojego statusu. 10$ otrzymałam na poker770 jednak nie bardzo wiem w jaki sposób mogę tam wyrobić aż taką ilość prowizji, aby mieć dostęp do filmów przynajmniej dla złotego statusu, ponieważ tych jest najwięcej i są w zupełności wystarczające jak na moje potrzeby.
Instalacja wersji próbnej trackera jest dobrym pomysłem, bo w ten sposób możesz zapoznać się z programem i stwierdzić, czy odpowiada on Twoim oczekiwaniom. Poza tym przyzwyczaisz się do gry z HUDem, co na pewno wyjdzie na dobre Twojej grze.
Praca nad mindsetem jest niezbędna przy nauce grze w pokera. Często jest to niedoceniane lub zaniedbywane i później często odbija się negatywnymi wynikami. Abyś mogła od samego początku swojej kariery pracować nad tym zagadnieniem, proponuję oglądnięcie poniższych produkcji:
Odpowiedzialność i feedback w pokerze
Proste metody na skomplikowane problemy
Znajdziesz tam trochę na temat wariancji oraz tiltu, tematy, którymi się aktualnie zajmujesz.
Natomiast co do złotego statusu, to możesz go zdobyć dzięki bonusowym StrategyPoints. Darmowe pieniądze dostałaś na Poker770, gdzie możesz otrzymać bonusowe StrategyPoints po dokonaniu wpłaty. Maksymalnie możesz otrzymać 500 bonusowych StrategyPoints, jeśli dokonasz wpłaty co najmniej 500 $.
Przyznam szczerze, że jestem pozytywnie zaskoczona jeśli chodzi o zaangażowanie moderatorów i administratorów w pomoc nowym użytkownikom.
Mam jeszcze jedną prośbę.
A mianowicie chodzi o jakąś "instrukcję obsługi" (o ile można to tak nazwać) Holdem Managera, np. jakiś filmik w którym wyjaśnione jest jak ustawić poszczególne funkcje oraz co oznaczają dane symbole.