Czesc, mam na imie Jacek, mam 25 lat i mieszkam w Tychach
Pokerem zaczalem sie interesowac 5 lat temu ogladajac w Irlandii pokera w TV (rozne eventy oraz WSOP ktory wygral Jamie Gold, ah.. wspomnienia ^^). W kazdym razie wtedy kupilem sobie pierwszy zestaw czipsow i pogrywalem w domu z bratem i jego zona dla zabawy.
Kupilem tez swoja pierwsza ksiazke 'Virgin Guide to Poker' ktora niejako ustawila moje fundamenty jak grac w pokera zeby nie przegrac (mam ja do dzis).
Potem wrocilem do Polski, pogralem troche w pokera online na play money jako ze nie mialem zadnej mozliwosci wplacic $. Szybko zrobilem ze swoich startowej kasy 10x tyle i mi sie znudzilo wiec zaprzestalem grac na jakis czas. Pare miesiecy pozniej wplacilem swoje pierwsze 10$. Raz wygrywalem, potem nie rozumialem dlaczego przegrywam, tilt i do 0. Wiec znowu przerwalem gre. Kilka miesiecy temu 30$, ponowna proba i znowu porazka mimo dobrego startu.
Teraz znowu wystartowalem, przeczytalem znowu moja ksiazke, zaczalem grac. Przeczytalem artykuly na PokerStrategy i rozszerzylem swoja wiedze na temat sposobu gry.
Zawsze gralem Cash games, w turniejach jakos mi nie szlo i zawsze czulem sie jakbym byl na straconej pozycji. Po kilku rozmowach ze znajomym jednak przekonwertowalem sie na SnG i nie jest tak zle, jestem troszke do tylu ale ostatnie dni nie ida mi tak zle, wygralem pare turniejow MT-SnG i dochodzenie do finalowego stolu powoli nie staje sie dla mnie problemem.
Aktualnie zamierzam sie skupiac na pomocy ktora oferuje mi Pokerstrategy.com oraz kupic 2-3 ksiazki o pokerze z wyzszej polki.
Wale na 2 roboty po 12 godzin dziennie zeby wplacic sobie porzadny bankroll w wysokosci 200$ aby (bardzo) bezpiecznie grac SnG po 1,50$
Moje cele?
1. Wplacic bankroll i pozbyc sie mojej drugiej pracy (grudzien).
2. Zaczac wychodzic regularnie na + kazdego miesiaca.
3. Podbudowac bankroll i wejsc na mid stacki.
4. ??
5. Ostateczny cel: zrobic sobie z pokera druga pensje na wlasne wydatki.
Dzieki za wszelka pomoc i pozdrawiam.