Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Witam

7 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
401 Wyświetlenia
Megacorpse

Czesc, mam na imie Jacek, mam 25 lat i mieszkam w Tychach :) Pokerem zaczalem sie interesowac 5 lat temu ogladajac w Irlandii pokera w TV (rozne eventy oraz WSOP ktory wygral Jamie Gold, ah.. wspomnienia ^^). W kazdym razie wtedy kupilem sobie pierwszy zestaw czipsow i pogrywalem w domu z bratem i jego zona dla zabawy.
Kupilem tez swoja pierwsza ksiazke 'Virgin Guide to Poker' ktora niejako ustawila moje fundamenty jak grac w pokera zeby nie przegrac (mam ja do dzis).

Potem wrocilem do Polski, pogralem troche w pokera online na play money jako ze nie mialem zadnej mozliwosci wplacic $. Szybko zrobilem ze swoich startowej kasy 10x tyle i mi sie znudzilo wiec zaprzestalem grac na jakis czas. Pare miesiecy pozniej wplacilem swoje pierwsze 10$. Raz wygrywalem, potem nie rozumialem dlaczego przegrywam, tilt i do 0. Wiec znowu przerwalem gre. Kilka miesiecy temu 30$, ponowna proba i znowu porazka mimo dobrego startu.

Teraz znowu wystartowalem, przeczytalem znowu moja ksiazke, zaczalem grac. Przeczytalem artykuly na PokerStrategy i rozszerzylem swoja wiedze na temat sposobu gry.
Zawsze gralem Cash games, w turniejach jakos mi nie szlo i zawsze czulem sie jakbym byl na straconej pozycji. Po kilku rozmowach ze znajomym jednak przekonwertowalem sie na SnG i nie jest tak zle, jestem troszke do tylu ale ostatnie dni nie ida mi tak zle, wygralem pare turniejow MT-SnG i dochodzenie do finalowego stolu powoli nie staje sie dla mnie problemem.

Aktualnie zamierzam sie skupiac na pomocy ktora oferuje mi Pokerstrategy.com oraz kupic 2-3 ksiazki o pokerze z wyzszej polki.
Wale na 2 roboty po 12 godzin dziennie zeby wplacic sobie porzadny bankroll w wysokosci 200$ aby (bardzo) bezpiecznie grac SnG po 1,50$

Moje cele?

1. Wplacic bankroll i pozbyc sie mojej drugiej pracy (grudzien).
2. Zaczac wychodzic regularnie na + kazdego miesiaca.
3. Podbudowac bankroll i wejsc na mid stacki.
4. ??
5. Ostateczny cel: zrobic sobie z pokera druga pensje na wlasne wydatki.

Dzieki za wszelka pomoc i pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
dlrzz

Witaj Jacku!

Cieszę się, że mimo pierwszych prób zakończonych nie po Twojej myśli, nie poddałeś się i nadal próbujesz swoich sił w pokerze. Takie podejście może Ci tylko pomóc w przyszłości.

Czy wybrałeś już platformę pokerową, na którą wpłacisz pieniądze? A może chciałbyś skorzystać z naszego darmowego kapitału startowego?

Jeśli już teraz miałbyś jakieś pytania, pisz śmiało, a ja postaram się odpowiedzieć jak najbardziej rzeczowo i rozwiać ewentualne wątpliwości :)

Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
Megacorpse Autor wątku
Megacorpse

Czesc :)

Tym razem zamierzam byc twardy i sie nie poddac ;) Udalo sie rzucic szlugi wiec zawsze te 200zl miesiecznie extra do bankrolla mam. Chociaz mam nadzieje ze nie bede musial doplacac ;)

Moja platforma docelowa zawsze byl PokerStars i chyba tak zostanie, gra tam najwiecej ludzi i wiec zawsze 4 stoliki otwarte i nie musze czekac na turnieje.

Mam tez wplacona kase na BetFair, ziomek dal mi cynka ze sporo slabych graczy wiec sprobowalem. Niestety soft calkowicie mi nie odpowiada, interfejs jest dla mnie dosc chaotyczny (mialem nawet problemy ze znalezieniem kasy w puli przez jakis czas :f_tongue: ) Mysle ze to kwestia przyzwyczajenia do P*

Quiz mam juz zdany od kilku miesiecy poprostu nigdy z tego nie skorzystalem. Platforma ktora wybiore bedzie Party lub 770, interfejs podobny do P*, bardzo czytelny i to ulatwi mi gre :) Mysle ze dobrze sie stalo, teraz mam wieksza wiedze na temat tego jak chce grac i w co wiec dodatkowe 50$ zostanie lepiej wykorzystane niz kilka miesiecy temu.

Pytania oczysicie mam ale mysle ze swoje watpliwosci rozwieje w dziale 'Pytania Poczatkujacych'.

Jeszcze raz dzieki za pomoc :f_grin:

Odpowiedz
Cytat
dlrzz

Nie ma żadnego problemu :) Podziwiam silną wolę w związku z rzuceniem palenia, bo ostatnio sam do tego powróciłem.

Masz rację, że PokerStars ma świetny soft, którego ciężko znaleźć gdzie indziej. Ale na innych platformach jest to nadrabiane słabymi graczami.

Mimo że nie masz pytań z chęcia napiszę Ci kilka zdań o naszym forum. Pamiętam, że ja będąc tu pierwszy raz niektóre wątki albo działy przegapiłem.

Widząc, że zdecydujesz niedługo czy chcesz wejść na PartyPoker albo Poker770, polecam działy towarzyszące tym poker roomom znajdujące się w poniższych linkach:
Party Poker
Poker770
Jeśli miałbyś jakiekolwiek pytanie na temat tych platform, zapraszam pod powyższe linki :) Poradniki na górze każdego działu pozwolą też bardzo łatwo zaznajomić się z ich ofertami.

Istnieje dział Narzędzia pokerowe i pomoc techniczna, który pomaga naszym użytkownikiem rozwiązywać problemy z dodatkowym oprogramowaniem do pokera, jak na przykład Elephant, PokerTracker 3 czy Holdem Manager. Jeśli nie posiadasz żadnego z tych problemów, nic nie szkodzi, mogą Ci one nie być zbytnio potrzebne przy początkującej grze, ale w przyszłości uznasz, że będą one bardzo pomocne w rozwoju. Zawsze możesz też wypróbować wersje testowe PT3 lub HM, które mają darmowe po kolei 15 i 60 dni. Elephant jest za to naszym kompletnie darmowym programem do prowadzenia statystyk, a ściągnąć go możesz pod tym linkiem. W razie problemów z ww. programami, załóż wątek w tamtym dziale. Odpowiadamy najszybciej, jak tylko możemy :)

Skoro grasz MT SnG, już teraz mając poziom Basic, jesteś w stanie przeglądać część naszego forum Pytania i dyskusje na temat strategii SnG i DoN. Czytając tematy tam zawarte człowiek zawsze może nauczyć się czegoś nowego. Jest ich tak dużo, że jestem pewien, że znajdziesz coś dla siebie z założonych tam wątków. Jeśli jednak nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania, zawsze możesz założyć swój własny wątek.

Zauważyłem, że odkryłeś już dział Pytania początkujących. Możesz w nim rozwiać wszelkie wątpliwości na temat oferty PokerStrategy.com

W dziale Społeczność PokerStrategy.com możesz zawsze porozmawiać o rzeczach pozapokerowych. Mimo że jesteśmy szkołą pokera, to czasami warto odpocząć od samej gry i tam dyskutować o swoich zainteresowaniach oraz poznawać nowych znajomych.

Oczywiście, o czym zapomniałem na początku, zapraszam do oglądania naszych filmów instruktażowych ze strategii SnG. Są to filmy dostępne od statusu Basic, więc już jesteś w stanie zaznajomić się z podstawową wiedzą, którą w nich przekazujemy.

Trochę się rozpisałem, a uwierz, że nie był to żaden gotowiec :P W sumie pozostaje mi tylko życzyć Ci powodzenia i jak najszybszego rozmnażania swojego kapitału :)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Główny administrator
Marta

Hej ho!

Napisane przez Megacorpse

Czesc, mam na imie Jacek, mam 25 lat i mieszkam w Tychach :)

Kolejny tyszanin, jak miło :f_love:

Jesteś z osiedla A, czyli rzut beretem od osiedla B, z którego ja pochodzę. Założę się, że chodziliśmy do tych samych szkół.

Moje cele?

1. Wplacic bankroll i pozbyc sie mojej drugiej pracy (grudzien).

2. Zaczac wychodzic regularnie na + kazdego miesiaca.

3. Podbudowac bankroll i wejsc na mid stacki.

4. ??

5. Ostateczny cel: zrobic sobie z pokera druga pensje na wlasne wydatki.

Ja bym w punkcie 4. dodała "przestudiować X artykułów i obejrzeć X filmików na temat SnG". I na początku nie za bardzo skupiać się na "kręceniu hajsu" - pieniądze powinny być drugorzędną motywacją dla graczy, który poważnie podchodzą do tematu pokera. Najpierw rozwój własnych umiejętności, a później kokosy - bez pierwszego, nie będzie drugiego.

Powodzenia _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Megacorpse Autor wątku
Megacorpse

wow :) dlrzz jestem milo zaskoczony taka iloscia informacji i przywitaniem na forum. Masz u mnie pucharek Super Moderatora za rok 2011 ;)

Ju zaczalem szperac po calym forum i szukac informacji ktore pomoga mi pomnazac moj kapital. Z ksiazek juz wybralem, zabieram sie za Harringtona po weekendzie, mam nadzieje ze w poniedzialek dojdzie. Mysle ze to dobrze zainwestowane 150zl za oba tomy.

Czesc Marta :)
Nie jestem z osiedla A, gdzie to wyczytalas? :P ale fakt wiekszosc mojego szkolnego zycia spedzilem na osiedlu A i B w browarniku, gim 1 oraz Kolegium Jez. Obcych :f_cool:

Dzieki za dobre rady aby nie skupiac sie na mnozeniu kasy, oczywiscie zamierzam czerpac ze wszstkich zrodel do jakich uda mi sie dotrzec, i bardzo duzo grac, mysle ze praktyka nauczy mnie najwiecej :f_cool:

Jeszcze raz dzieki wszystkim za mile powitanie, do zobaczenia w innych watkach :)

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Główny administrator
Marta

Nie jestem z osiedla A, gdzie to wyczytalas? :P ale fakt wiekszosc mojego szkolnego zycia spedzilem na osiedlu A i B w browarniku, gim 1 oraz Kolegium Jez. Obcych :f_cool:

Zasugerowałam się pierwszą literą nazwy ulicy, którą wpisałeś w swoim profilu - tak to zwykle działa, jednak po głębszym przemyśleniu sprawy, zgadzam się z Tobą w kwestii zamieszkania. Nie mieszkasz na "A". ;(

Też chodziłam do "jedynki" :f_cool:

Jeszcze raz witaj i jak się zgubisz, to o drogę pytaj!

Odpowiedz
Cytat