Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Witam

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
310 Wyświetlenia
Tabollll

Cześć wszystkim. Mam 26 lat i jestem informatykiem. Pracuję w zawodzie, a w pokera gram tylko wieczorami na microstawkach.

Zasady pokera znam już od około 15 lat, ale dopiero niedawno nauczyłem się grać. Zawsze kończyło się tak samo: wpłacałem 50$, robiłem z tego 150$ i przegrywałem wszystko. Zastanawiałem się co robię źle, przecież potrafię grać. W grudniu zeszłego roku postanowiłem zakupić jakąś książkę o pokerze. Będąc w Empiku kupiłem jedyną jaka była, czyli: POKER VADEMECUM GRACZA - Jan Meinert.

Po przeczytaniu książki okazało się, że nie mam pojęcia o pokerze. Byłem hazardzistą. Wpłaciłem więc po raz kolejny pieniądze na P* i do tej pory pomnożyłem je x-krotnie stosując zasady BRM. Chcąc jeszcze poprawić swoją grę przypadkiem trafiłem tutaj. Zapisałem się na kapitał początkowy na Full Tilt i szybko uwolniłem kapitał zarabiać przy okazji dodatkowo parę $.

Lubię grać PLO hi/low i NLH cash, ale jestem jeszcze zbyt słaby, wychodzę na + tylko dzięki bonusom, dlatego przestałem całkowicie grać cash games. Znacznie lepiej idzie mi w SNG na minimum 40 osób. Gram według zasad ICM i mam z tego profity.

Chciałbym serdecznie podziękować za kapitał początkowy i wszystkie artykuły treningowe. Dużo mi pomogły, przestałem tracić kasę.

Wszystkim początkującym polecam przestrzeganie zasad BRM i granie tight agressive. To klucz do sukcesu w pokerze. Nie można wygrywać cały czas, matematyki nie oszukacie.

Pozdrawiam i życzę sukcesów

2 odpowiedzi

Cześć Tabollll,

cieszę się, że znalazłeś naszą stronę i postanowiłeś do nas dołączyć. Bardzo mnie cieszy również, że nasze materiały dopomogły Ci w grze i zwiększyły Twoje wygrane.

Przy treningu ICM możesz posłużyć się naszym ICM Trainer. Dzięki niemu będziesz mógł przećwiczyć podejmowanie prawidłowych decyzji w różnych warunkach podczas gry.
Poza tym, jeżeli znajdziesz chwilę czasu po pracy, to zachęcam do uczęszczania na treningi prowadzone przez malarz1990. Prowadzi on wprawdzie treningi na jednostołowych SnG, ale pewne rzeczy będziesz z pewnością mógł od niego podpatrzyć.
Poza tym bardzo interesujący może być dla Ciebie cykl filmów nagranych przez tmfinger pt. SnG 180 osobowe.

Pozdrawiam i życzę sukcesów przy stolikach,
dohpaZ

Witam serdecznie na naszym forum :)

oprócz solidnej dawki materiałów szkoleniowych możesz się też całkiem nieźle bawić na naszym forum, więc zachęcam do aktywnego uczestniczenia w życiu forum :) a dobrym pierwszym krokiem ku temu będzie założenie bloga :f_thumbsup:

Pozdrawiam