Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Witam

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
339 Wyświetlenia
szuidakra

Witam. Zaczałem od niedawna - kilka dni no i zachęcony bonusem przeczytałem i zdałem test - jeszcze czekam na bonus. Na razie kupiłem 10$ i przegrywam starajac sie grać tak jak Waszym poradniku. Mam pytanie - od razu sie zorientujecie że jestem zielony. Tabela rąk startowych - oznaczenie sprzwdza oznacza na perflopie ( he he znam to określenie wow ) wniesienie stawki jaka wnosi big blind ( mam nadzieje że dobrze to napisałem ) - w póżniejszej rozgrywce to dorzucenie do najwyższej stawki na stole- przebicie rozumiem.

Z tego co sie zorientowałem to gra w/g Waszej strategii to próba ( pisze próba bo rozumiem że nie zawsze można wygrać pomimo prawidłowego odczytania i zinterpretowania zachowań na stole - o blefie na razie nie mysle) doczekania się odpowiedniego układu na perflopie ( znowu użyłem fachowego określenia :) )
a w miedzyczasie pasowanie.
Na razie gram na najniższych stawkach i ucze sie cierpliwości - z tym najgorzej.
Na razie przegrałem już 3,5$ i to po za jednym przypadkiem - przez głupotę ( ucze sie w końcu nigdy wcześniej nie grałem w holden pokera) raz zagrałemzgodnie ze wszystkimi regułami ale gość miałlepszą karte

Aha gram na Partypoker.Com - bez limitu 02/04

Chyba że może powinienem wubrać coś innego np z limitem?

Dobra, bo sie rozpisałem - mam nadzieje że nie przegram dychy zanim dostane bonusik :)

Pozdrawiam Arek

1 odpowiedź

Cześć Arek,

serdecznie Cię witam na forum PokerStrategy.com. Mam nadzieję, że znajdziesz tutaj kilka tematów, które pomogą Ci polepszyć Twoja grę.

Piszesz, że grasz na najniższych stawkach, no-limit. Grasz strategię short stack (SSS), czy big stack (BSS)?
Jeżeli chodzi o strategię short stack, to koniecznie zapoznaj się z artykułami w sekcji strategii.
Jeżeli natomiast grasz strategią big stack, to bardzo pomocne będą artykuły, które znajdziesz tutaj: klik.
Poza tym masz możliwość brania udziału w treningach prowadzonych przez naszego trenera rusher88. Trener ten nagrał również kilka filmów na temat gry na microlimitach, pod tym linkiem znajdziesz dwa z nich opisujące teorię. Jeżeli natomiast będziesz miał problemy z ustaleniem, czy poprawnie rozegrałeś pewne rozdanie, to zawsze możesz go wstawić na forum oceny rozdań. Tam nasi sędziowie pomogą Ci znaleźć błędy i je wyeliminować.

Tabela rąk startowych wymienia ręce, które można rozgrywać przed flopem, czyli przed ukazaniem się pierwszych trzech kart wspólnych. Jeżeli otrzymasz inne karty, niż wymienione w tabeli, to musisz je spasować.
W tabeli użyte są takie pojęcia jak sprawdzenie (wpłacenie zakładu postawionego przez innego gracza, jeżeli nie było podbicia, to jest to zakład o wysokości big blinda, jeżeli przed Tobą było podbicie, to sprawdzenie może wynosić więcej), podbicie (podwyższenie wysokości postawionego wcześniej przez kogoś zakładu), pas (to już sam znalazłeś).
Na początku kariery pokerowej nie radziłbym blefować, gdyż będzie to miało poważne negatywne konsekwencje dla Twojego bankrolla. Graj zgodnie z tabelą rak startowych oraz wskazówkami zawartymi w pozostałych artykułach, a bez problemu będziesz mógł przebrnąć przez microlimity. No i oczywiście musisz uzbroić się w cierpliwość.

Jeżeli będziesz miał jakieś pytania, nie zwlekaj i pytaj, a my postaramy się na nie odpowiedzieć.

Pozdrawiam i życzę powodzenia przy stołach,
dohpaZ