Witam. Zaczałem od niedawna - kilka dni no i zachęcony bonusem przeczytałem i zdałem test - jeszcze czekam na bonus. Na razie kupiłem 10$ i przegrywam starajac sie grać tak jak Waszym poradniku. Mam pytanie - od razu sie zorientujecie że jestem zielony. Tabela rąk startowych - oznaczenie sprzwdza oznacza na perflopie ( he he znam to określenie wow ) wniesienie stawki jaka wnosi big blind ( mam nadzieje że dobrze to napisałem ) - w póżniejszej rozgrywce to dorzucenie do najwyższej stawki na stole- przebicie rozumiem.
Z tego co sie zorientowałem to gra w/g Waszej strategii to próba ( pisze próba bo rozumiem że nie zawsze można wygrać pomimo prawidłowego odczytania i zinterpretowania zachowań na stole - o blefie na razie nie mysle) doczekania się odpowiedniego układu na perflopie ( znowu użyłem fachowego określenia
)
a w miedzyczasie pasowanie.
Na razie gram na najniższych stawkach i ucze sie cierpliwości - z tym najgorzej.
Na razie przegrałem już 3,5$ i to po za jednym przypadkiem - przez głupotę ( ucze sie w końcu nigdy wcześniej nie grałem w holden pokera) raz zagrałemzgodnie ze wszystkimi regułami ale gość miałlepszą karte
Aha gram na Partypoker.Com - bez limitu 02/04
Chyba że może powinienem wubrać coś innego np z limitem?
Dobra, bo sie rozpisałem - mam nadzieje że nie przegram dychy zanim dostane bonusik
Pozdrawiam Arek