Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Witam

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
420 Wyświetlenia
Piotrula2

Witam wszystkich
Mam na imię Piotr, jestem z Poznania.
Gram w pokera od jakiegoś czasu. Do tej pory przeważnie dla zabawy, ale mam zamiar zabrać sie do gry na poważnie.
Powoli opanowuję materiały szkoleniowe na pokerstrategy, i szukam odpowiedniej odmiany. Jak na razie najbardziej odpowiada mi rushpoker na FTP(nl5) i gram troche freerolli głównie na pokerstars.
Mam też troche kaski na Party i sprobuję ja trochę pomnożyć.

Ale skupie sie pewnie na rushpoker na FTP, i zobaczymyco dalej..

6 odpowiedzi
emomaniac

Chyba mnie też...ja również...

shovi

Siema! Oczywiście korzystaj z wszystkich dostępnych Tobie materiałów PokerStrategia-dot-PeeL ;)

Odnośnie rusha (rozegrałem ponad 200K rozdań na kilku limitach) wskazówki ode mnie:
:diamond: na początku, dopóki nie wyrobisz bazy danych (o ile używasz jakiegoś programu) i nie będziesz miał jakiś readów, polecam grać 2 stoły. Na spokojnie ogarniesz tempo, będziesz miał czas do zastanowienia nad ewentualnymi problematycznymi rozdaniami + ograniczych na początku trochę wariancję (w porówaniu do np. grania 4 stołó)

:diamond: jeśli już grasz rusha, to o ile nie masz stalowych nerwów szczerze polecam od samego początku popracować nad swoim podejściem do gry. Na rushu swingi są spore - w pół godziny spokojnie można przegrać dobrycy kilka buy-inów. Nie wolno się jednak z tego powodu załamywać. Graj dalej swoje abc, nie szalej - jeśli straciłeś 6bi w 30 minut, to w kolejnej godzinie równie dobrze możesz wyjść +12:)

Nastawienie, nastawienie i jeszcze raz opanowanie.

Pozdro i powodzenia!

Thorek

Witaj Piotrek.

Skoro masz już jakiś bankroll doradzam zrezygnowanie z gry we freerollach. Oczywiście od czas do czasu dla zabawy przy jakiejś ciekawszej puli nagród można sobie zagrać, ale mając rolla grałbym na twoim miejscu tego rusha skoro ci się spodobał. Musisz jednak pamiętać, że gra na rushu jest dużo bardziej swingowa niż na normalnych stolikach, dlatego musisz być przygotowany na wahania rolla. W tej kwestii polecam filmik dotyczący mindsetu, który nagrali nasi trenerzy: Klik. Druga sprawa to nauka. Za artykuły i filmy już się zabrałeś. Ja jeszcze ze swojej strony polecam forum oceny rozdań. Wszystkie ręce, w których nie jesteś pewny swojego rozegrania powinieneś wrzucać do tego działu, a nasi trenerzy pomogą ci wyłapać leaki.

Pozdrawiam.

Cześć Piotrula2,

Dzięki, że poszedłeś za moją radą i bardzo się cieszę że się przywitałeś.

Jeżeli będziesz miał jakieś problemy albo pytania do nas, śmiało postuj a my się postaramy jak najszybciej coś poradzić.

Pozdrawiam.

Piotrula2 Autor wątku
Piotrula2

Na razie zabieram sie ostro za nauke i zaczynam na poważnie moja przygodę z pokerem.

A propos freerolli to gram je własciwie dla zabawy, wieczorkiem i jak na razie uzbierałem trochę $. Jednak racja: duzo czasu zajmują a zysk w sumie niewielki(ale rozrywka przednia- mozna zobaczyc naprawde niezwykłe zagrania). No i kupe szczescia potrzeba zeby daleko zajść.

Rzeczywicie, mam bankroll na nl5 wiec skupię sie na rushu.

Dziękuję wam bardzo za wszystkie porady, na pewno z nich skorzystam

Pozdrawiam

Elegancko _thumbsup:

Życzę cierpliwości i udanych sesji.