Yoł ;D
na pokerstrategy zarejestrowałem sie juz jakiś czas temu, jednak dopiero dzisiaj wbiłem na forum i uploadowałem zdjęcia do potwierdenia danych osobowych aby dostać bonus
Gram na pokerstars już od jakiegoś czasu, jednak dopiero od kilku tygodni jest to coś więcej niż niedzielnych kilka partyjek
Jeśli ktoś byłby tak miły i napisał mi jakiś kilka tipsów odnośnie bonusów na platformie na której gram ( pokerstars ) i jakiś kilka porad odnośnie ogólnej strategii gry dla średnio-zaawansowanego gracza ( gry stolikowe, czy turnieje / jakie stawki, short stack, czy big stack, tight czy agresive, czy może trzymać się kurczowo wszystkich podawanych na pokerstrategy strategii odnosnie danego stylu gry ( handouty itp. ))
Z góry dzięki za info
PS. Chodzi mi o poradę kogoś z doświadczeniem, kto osiągnął już w pewnym sensie sukces, a nie odwołanie mnie do jakiś materiałów na innych stronach / książkach )
PS2. gram NL Hold'em
Witam
Skoro grasz na pokerstars od jakiegoś czasu z pewnością zauważyłeś, że przeciwnicy na microstawkach są stosunkowo pasywni. Łatwo ograć ich nieco większą agresją niż standardowo. Trzymanie się ABC pokera pozwoli Ci bezproblemowo osiągać zyski na poziomie 10 BB/100. Graj tight, najczęściej CBet to jedyny blef jaki wykonujesz. I tak na Pokerstars w przeważającej większości przypadków przeciwnicy odpuszczają. Gorzej by było na FTP.
Short Stack Strategy to strata czasu. Oczywiście jest to dobra strategia do wyrabiania bonusów, ale jest straszenie swingowa i równie dobrze możesz dostać upa by po chwila boleśnie spaść do zera. Polecam BSS, trzymaj się strategii podanej przez Poker Strategy, ale bez przesady. Po jakimś czasie oczywiście wyczujesz, gdzie możesz sobie pozwolić na odstępstwa (szczerze mówiąc moim zdaniem tabelka rąk startowych dla BSS preferuje grę nawet aż nadto pasywną).
Nie wiem do końca jak wygląda sprawa z bonusami. Natomiast bonus od pierwsze wpłaty możesz sobie rozłożyć na trzy raty aż do 600$ zdaje się. Jest dość przyjemny w wyrabianiu, choć trzeba sporo grać. Co do innych bonusów to nie jestem za bardzo zorientowany. Możesz jakieś kupić w sklepie zdaje się, że za 2500 punktów FPP czy coś w tym stylu
Pozdrawiam serdecznie
Witaj.
Nie wiem co oznacza dla Ciebie sukces, bo to wymierna sprawa :), ale ja jestem zadowolony z tego co udało mi się w pokerze osiągnąć, a sądzę, że jeszcze więcej przede mną. Mimo tego nie uważam, że odsyłanie do artów jest złym pomysłem, ponieważ każdy nawet doświadczony gracz z nich korzysta i pamiętaj, że nauki nigdy za wiele. Nie można się przeuczyć, a czasami na pewne kwestie dzięki artom możemy spojrzeć inaczej. Co do pytania do stawek to polecam stosować się do bankroll managment. Co z tego, że twoje umiejętności pozwolą ci grać powiedzmy NL25, skoro masz na ten limit załóżmy 8 BI. To jest zdecydowanie za mało, bo nawet grając optymalną linią można stracić kilka BI w czasie sesji na coolerach bad beatach. To się zdarza taki jest poker, dlatego tak istotne jest stosowanie zasad bankroll managment. Ze swojej strony polecam ci uczęszczanie na treningi i przede wszystkim wrzucenia rozdań na naszym forum, gdzie nasi trenerzy pomogą ci wyłapać ewentualne leaki.
Powodzenia przy stolikach.