Przejdź do forum
Witajcie pokerzyści...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Witajcie pokerzyści!

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
361 Wyświetlenia
ReddM
Legacy Member

Mam na imię Mateusz i w pokera internetowego gram dwa tygodnie. Dopiero dzisiaj zarejestrowałem się na pokerstrategy i jeszcze mam podstawowy status, ale jak tylko go podwyższę zacznę pisać bloga w którym będę opisywał swoje pokerowe zmagania.

Życzę wszystkim powodzenia! :)

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Pomarancza
PokerStrategist

Witaj Mateusz!

Mam zaszczyt gościć Cię na naszym forum! Jeżeli możesz napisz coś więcej, jakie gry Cię interesują, na jakim poker roomie grasz? Chętnie podam Ci odpowiednie artykuły i filmy oraz polecę odpowiednie oferty, żebyś mógł szybciej zdobyć brązowy status i dołączyć na szacownego grona blogerów. :sdrink

Pozdrawiam, Pomarancza.

Odpowiedz
Cytat
ReddM Autor wątku
ReddM
Legacy Member

Cześć Pomarancza!

Gram teraz rodzaj szybkiego pokera w kasynie pokerstars. (po naciśnięciu przycisku fold od razu można grać kolejne rozdanie). Ale zrobiłem ten błąd, że zacząłem tam grać wcześniej i nie mogę już podciągnąć konta. Chyba że jest taka możliwość ale ja o tym nie wiem. Dlatego też kolega który gra trochę dłużej mnie uczy i szukam też informacji w książkach i w internecie. Ale każda informacja ze strony profesjonalistów byłaby na pewno bardzo fajna. :)

Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza
PokerStrategist

Rodzaj gry, o którym mówisz to tzw "fast fold", na PokerStars nosi nazwę "Zoom". Ze swojej strony powiem, że na początek jest to dosyć ryzykowny wybór, gdyż gry fast fold cechują się większą wariancją, niż zwykłe stoły, więc potrzebny jest do tego odpowiedni bankroll. Chyba, że tak owy posiadasz, to nie ma problemu. Ważne jest też to, że wielu początkujących nie do końca akceptuje losowość w pokerze i często denerwują się, gdy np. ich króle nadzieją się na asy, co w grach fast fold jest dosyć częste. Jeżeli zdarza Ci się denerwować ze względu na pechowe zagrania, to warto przejsć na zwykłe stoły. Jeżeli nie to bardzo dobrze, ja nie miałem tyle cierpliwości na początek. ;)

W kwestii poker room'u, też nie ma problemu. Niestety już nie ma możliwości podpiąć istniejącego konta na PokerStars, jednak mamy całą gamę partnerskich poker room'ów, na których możesz założyć konto przez PokerStrategy.com. Sam miałem podobny problem, gdyż również założyłem konto na PokerStars, zanim poznałem ten portal i bardzo dobrze grało mi się na skinie TitanPoker należącym do platformy iPoker. Poniżej masz szczegóły odnośnie ich oferty:
TitanPoker
Warto wypróbować zwłaszcza na początek, gdyż dostajesz darmową gotówkę za depozyt + bonus od pierwszej wpłaty. Do tego mają super promocję jak Titan Treasures, Cash Game Academy i Beginners Races. Gdybyś jednak chciał poszperać dalej, to cały przegląd partnerskich poker room'ów znajdziesz niżej:
Najlepsze pokerowe strony i roomy - recenzje i bonusy
Jeżeli nie możesz się zdecydować, to możesz napisać post w poniższym temacie, według wzoru w pierwszym poście, a na pewno ktoś Ci odpowie i podrzuci kilka ciekawych propozycji:
Poker room dla Ciebie

Nie ma pośpiechu. Daj sobie czas i zastanów się nad wyborem poker room'u, wariantu gry itd. Cierpliwość i umiejętność podejmowania odpowiednich decyzji to cnota pokerzysty. Jak się namyślisz, to napisz tutaj, podam Ci odpowiednie materiały, żebyś mógł się kształcić w odpowiednim kierunku.

Pozdrawiam, Pomarancza.

Odpowiedz
Cytat
ReddM Autor wątku
ReddM
Legacy Member

Dziękuję za rady. Jednak na razie nie rozumiem niektórych zwrotów (wariancja i bankroll). Mam już na szczęście brąz i mogę zacząć czytać artykuły, przynajmniej niektóre. Zapraszam na mojego bloga. :)

Odpowiedz
Cytat
tedef
PokerStrategist

Jak czegoś nie rozumiesz to słownik ->

https://polska.pokerstrategy.com/glossary/

życzę powodzenia

Odpowiedz
Cytat