Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Witajcie :)

16 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,202 Wyświetlenia
HarQu

Cześć, mam na imię Krzysztof :). Stuiowałem w SGH. O Pokerze i o tej wspaniałes stronie dowiedziałem się od kuzyna. Mam nadzieję, ze zdobęde trochę umiejętności i przy okazji potrenuje swój umysł.

Mam kilka pytań do Was, wybrałem Pokerstars i jakie radzilibyście przejrzeć mi tematy, jestem narazie po podstawowym programie i prosiłbym o pomoc :).
Mam nadzieję, że w przyszłości to ja będę Wam pomagał.

15 odpowiedzi
babel92

Witaj HarQu! :)

Miło, że zawitałeś na naszą stronę - na pewno nie będziesz żałował! Napisz nam może, jaką zamierzasz grać odmianę, już się zdecydowałeś? Nie bardzo rozumiem pytanie dotyczące "podstawowego programu" - możesz rozwinąć myśl? ;) Z chęcią pomogę.

Pozdrawiam =)

HarQu Autor wątku
HarQu

Gram Texas'holdem :). Ogólnie to przeszedłem podstawowy program, czyli Quiz + filmy dla początkującego .

shovi

Siema Ziomek!
Z mojej strony doradzam cierpliwość, cierpliwość i raz jeszcze cierpliwość! Trzymaj się SZTYWNO wszelkich tabelek zamieszczonych w odpowiednich artykułach, nie kombinuj "po swojemu" dopóki nie nabierzesz doświadczenia i nie zrobisz porządniejszego bankrolla! Może na początku będzie ciężko, może nawet nudno, bo tabelki dla początkujących są bardzo restrykcyjne co wiąże się z mniejszą ilości rąk/akcji jakie rozgrywasz. Ale wierz mi - jest to zabezpieczenie, żeby nowi gracze nie stracili wszystkiego od razu:)
Wielu było tu takich, którzy nie trzymali się basic strategii, kombinowali po swojemu i... bynajmniej nie dorobili się milionów;)
Pozdro i GL! _thumbsup:

babel92

Aaa, teraz rozumiem - wybacz :)

Z mojej strony polecam Ci grę Big Stack Strategy Full Ring, czyli granie ze 100bb w stacku na stołach 9-10 osobowych na NL2. Sam zaczynałem grać tą strategią nieco ponad pół roku temu i jestem zadowolony z efektów - naprawdę polecam :f_thumbsup:

Bardzo ważne na początek jest przeczytanie artykułów, które znajdziesz pod tym linkiem No-limit strategia big stack. Następnym etapem powinno być obejrzenie filmów naszych świetnych trenerów - zobaczysz jak wygląda teoria w praktyce! :) Oto link do filmy BSS FR. Tak przygotowany możesz zasiąść do stołów. Po każdej sesji warto przeanalizować swoje ręce i te, które sprawiły Ci największy problem wrzucić do oceny. Nasi sędziowie zawsze odpowiedzą na Twoje pytania - to świetny sposób na naukę! Ręce należy wrzucać w tym dziale Big Stack Strategy FR - przykłady rozdań.

Życzę powodzenia przy stołach :f_thumbsup:

Pozdrawiam :)

HarQu Autor wątku
HarQu

Dzięki wszystkim za pomoc i dobre słowa, Wasze zdania są dla mnie bardzo ważne, ponieważ nigdy nie uczestniczyłem w tego typu grach, więc potrzebuje pomocy :). Postaram się szybko wszystkiego nie tracić i mam nadzieje, że w przyszłości zawsze będę mógł liczyć na Wasza pomoc ta jak i dzisiaj.

Dzięki. Pozdrawiam.

babel92

Jasne - zawsze gdy masz wątpliwości pytaj :) Jesteśmy tu od tego, aby Ci pomóc i abyś się dobrze czuł w naszym gronie ;) No i wygrywał jak najwięcej :D Czego Ci oczywiście życzę :f_thumbsup:

Pozdrawiam =)

Thorek

Witaj HarQu na naszym forum.

Gdy już dostaniesz kapitał startowy i ugrasz pierwszy StrategyPoint otrzymasz w naszym serwisie brązowy status, który pozwoli ci na korzystanie z większej ilości materiałów szkoleniowych, a jednocześnie pozwoli ci na wstawianie rozdań na naszym forum do oceny przez naszych trenerów. Polecam ci serdecznie tę formę nauki. Daj nam znać jaką odmianę wybrałeś.

Pozdrawiam.

shovi

Gdybyś miał jakieś pytania to wal tutaj: Night Cafe - spotkajmy się w ciemnościach :facepalm:
Joke - to jest taki forumowy chat:D
Na pomoc zawsze możesz liczyć oczywiście:)

HarQu Autor wątku
HarQu

Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące poker roomów. Co lepsze PP czy Everest. Podobno, na Evereście dużo zarabia się na małych i średnich limitach.

Więc:
1. Co to znaczy średnie limity (chodzi mi tu o stawki)?
2. Doradźcie mi jakieś fajne książki (mogą być po angielsku), które warto przeczytać, aby doskonalić się w pokera( przeczytałem wszystkie możliwe artykuły dla mojego statusu).

Staram się jak najwięcej dokształcać, aby udoskonalać swoją gre.

3.Gram BSS, czy to dobra decyzja?

babel92

Witaj ponownie :)

BSS to bardzo dobry wybór :f_thumbsup: Skoro przeczytałeś już wszystkie artykuły to polecam Ci teraz zajrzeć do naszej sekcji wideo i obejrzeć następujące filmy:

rusher88: No limit full ring – teoria microlimits
rusher88: No limit 10$ fullring
TheNaturat: No limit 10$ fullring

Co do Twoich pytań:

1. Małe i średnie stawki to pojęcie bardzo względne. Generalnie dzielimy to mniej więcej tak:
NL2-NL10 mikro stawki
NL25-NL100 niskie stawki
NL200-NL600 średnie stawki
NL1k+ wysokie stawki

Na evereście świetnie się gra na stawkach do NL25, jednak osobiście polecam Ci PP. Na Evereście nie ma NL5, czyli limitu na który wchodzisz bezpośrednio po NL2, dlatego jedyną możliwością jest przejście od razu z NL2 na NL10. Na PP nie będzie z tym problemu :)

Jeśli możesz to najlepszym wyborem będzie Full Tilt Poker. Nie dość, że masz tam wielki wybór stolików ze wszystkich stawek, to dodatkowo dostajesz cotygodniowy rakeback, czyli zwrot z płaconego podatku, który znacząco zasila bankroll.

2. Z mojej strony mogę Ci polecić "Easy Game Volume I" autorstwa Andrew Seidman'a. Bardzo fajna książka dla początkujących.

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pytaj śmiało :)

Pozdrawiam!

HarQu Autor wątku
HarQu

Tylko właśnie chodzi o to, że przejrzałem troche forum i większość graczy narzeka, że wiecznie karty nie chcą im przyjść (wręcz jest to dziwne) na dodatek boje się czy nie będzie tam zbyt wielu dobrych graczy.

Bo w moim planie ustaliłem sobie, że do 300$ siedze na wybranym poker romie a potem przenosze manatki na P*.

1. Czy nie uważacie, że na FTP nawet na małych limitach jest bardzo wysoki poziom, i że oprogramowanie nie jest zbyt przyjazne dla gracza?

vintage1981

Co do wypowiedzi babla - na everescie jest nl5.

DonCoralone

Myślę, że NL5 na Evereście to dobry pomysł. Jednak mam jedno zastrzeżenie. Uwaga na shortów! Kiedyś było tam bardzo dużo słabych graczy. Teraz jest tylko dużo ;) Czasami przy stole siedzi nawet do 7 shortów, z czego tak naprawdę tylko 1 - 2 gra strategią zgodną z SSS, więc można łoić. ale trzeba uważać i robić notatki.

Powodzenia!

babel92

Witaj,

najmocniej przepraszam za pomyłkę - na Evereście faktycznie jest NL5 ;)

Co do FTP to ludzie niepotrzebnie narzekają. Nie ma czegoś takiego, jak rigged soft - tam nikt nie oszukuje. Po prostu ludzie sobie to wmawiają i tym usprawiedliwiają swoje porażki. Soft jest najlepszy ze wszystkich roomów - ma mnóstwo przydatnych opcji, a do tego wygląda bardzo elegancko i schludnie.

Sam zaczynałem od NL2 na FTP i przebijałem się przez kolejne limity. Poziom jest naprawdę niski, nie ma co lamentować :) Osobiście serdecznie polecam Ci ten room.

Pozdrawiam :)

smajlo

Gram obecnie NL10 FTP BSS FR i poziom jest nawet nawet:) gralem tez na NL5 i tak faktycznie poziom duzo bardziej przyjazny, ale z NL10 juz chwile sie mecze:) jesli masz mozliwosc graj poznym wieczorem, poniewaz gracze z USA to Twoi najwieksi przyjaciele;P w 90% to beznadziejnie slabi gracze, jednak duzo blefuja