Witajcie! W pokera gram od jakiegoś roku, poważniej od niedawna, jednak jestem mocno zdeterminowany i nastawiony na pracę- dlatego prawdopodobnie będę zalewał forum wieloma pytaniami.
W pokerroomach możecie spotkać mnie jako Severus Rock.
Witaj Severus091,
cieszymy się, że postanowiłeś się przywitać
Napisz coś więcej o sobie, jak dowiedziałeś się o pokerze? Co grasz, mtt, sng, cash? Być może będę w stanie podsunąć Ci jakieś konkretne materiały
Widzę, że masz już srebrny status
Pozwól więc, że w skrócie przedstawię Ci naszą ofertę:
- Strategia - tutaj powinieneś rozpocząć swoją edukację. W dziale tym znajdziesz mnóstwo artykułów zawierających informacje teoretyczne nt. pokera. Od podstawowych informacji, przez różne strategie i koncepty, aż po mindset, który jest niezwykle istotny w tej dyscyplinie
- Wideo - w tym dziale znajdziesz filmy szkoleniowe naszych trenerów. W skrócie dowiesz się z nich jak teorię z artykułów przekuć w praktykę. Znajdziesz tu naprawdę wiele interesujących materiałów.
- Treningi - w każdym tygodniu nasi trenerzy prowadzą treningi na żywo podczas których możesz zapytać ich o wszystkie nurtujące Cię kwestie. Jeżeli nie uda Ci się być na jakimś treningu to nic straconego gdyż każdy trening jest nagrywany i można go znaleźć w sekcji Wideo
- Ocena rozdań - jeżeli masz wątpliwości co do poprawności rozegrania jakiejś reki możesz umieścić ją w dziale oceny rozdań, a nasi sędziowie powiedzą Ci co zrobiłeś dobrze, co było złe lub jak poprawnie należało rozegrać to dane rozdanie
- Narzędzia pokerowe - znajdziesz tutaj programy, dzięki którym polepszysz swoją grę takie jak np. Equilab lub programy trackujące czyli zbierające informacje o Twoich przeciwnikach - PokerTracker 4 i Hold'em Manager 2
- Program Tell a Friend - polecając znajomych i zachęcając ich do rejestracji na PokerStrategy.com możesz zarabiać pieniądze! Więcej informacji na ten temat znajdziesz pod podanym linkiem
Gdybyś miał jakieś pytania lub wątpliwości to pisz śmiało
Pozdrawiam,
Bartek
Z pokerem zetknąłem się jakiś rok lub 1,5 roku temu. Przypomniałem sobie o reklamie Pokerstars i postanowiłem to po prostu sprawdzić. Wcześniej moje pojęcie o pokerze było takie jak większości Polaków, którzy nigdy nie mieli okazji zetknąć się z profesjonalnym pokerem, czyli kojarzyło mi się raczej z zadymionym od papierosów, podziemnym klimatem. Gdy zobaczyłem film szkoleniowy na Intellipoker, który oprócz zasad pokerowych, pokazywał jak wyglądają WSOOP czy EPT, oraz zapoznałem się z takimi postaciami jak Daniel Negreanu,Joe Hachem, Moneymaker czy Liv Boeree - zakochałem się w tym wszystkim co składa się na pokerowy świat.
Gram MTT micro i chcę rozwijać się w kierunku MTT. Radzę sobie nieźle w fazie początkowej, w fazie późniejszej grałem do tej pory zbyt tight i wyblindowywałem się, dlatego teraz próbuję grać nieco szerzej mając ok 30-40 blindów.
Czy jest jakiś dobry sposób na dość szybkie określenie range'u przeciwnika podczas MTT? Zanim zapełnię tabelkę z lekcji o range'u, to najczęściej gram już na innym stoliku. Poza tym gdy uda mi się w miarę określić range przeciwnika, to nadal mam problem z dostosowaniem się do niego i odpowiednią eliminacją rąk na kolejnych ulicach.
W przyszłości bardzo chętnie skorzystam z prywatnych lekcji oferowanych na tym forum, jednak na ten moment nie mogę sobie jeszcze na to pozwolić, ale jeśli jest wśród użytkowników forum ktoś chętny do wspólnych analiz i wspólnego rozwijania się- nie tylko na forum, to jestem otwarty.
Napisane przez Severus091
Czy jest jakiś dobry sposób na dość szybkie określenie range'u przeciwnika podczas MTT?
Tak. Ruscy Ax
Hej Severus091,
w takim razie polecam Ci z artykułów:
dodatkowo filmy szkoleniowe:
oraz oczywiście środowe i piątkowe treningi MTT.
Co do określania range'u przeciwnika to umiejętność ta przychodzi z doświadczeniem. Bardzo przydatne w tej kwestii są programy trackujące, jak Hold'em Manager 2 czy PokerTracker 4, ważna jest również obserwacja przeciwnika.
Sam nie gram turniejów ale bardzo dobrym wstępem do nich jest gra w wielostolikowych SnG. Łatwiej jest opanować podstawy oraz ICM, a co ważne są mniej swingowe niż turnieje.
Gdybyś miał jakieś pytania to pisz
Pozdrawiam,
Bartek