Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Witajcie!

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
422 Wyświetlenia
Severus091

Witajcie! W pokera gram od jakiegoś roku, poważniej od niedawna, jednak jestem mocno zdeterminowany i nastawiony na pracę- dlatego prawdopodobnie będę zalewał forum wieloma pytaniami.
W pokerroomach możecie spotkać mnie jako Severus Rock.

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
BartekkB

Witaj Severus091,

cieszymy się, że postanowiłeś się przywitać :f_drink:

Napisz coś więcej o sobie, jak dowiedziałeś się o pokerze? Co grasz, mtt, sng, cash? Być może będę w stanie podsunąć Ci jakieś konkretne materiały :)

Widzę, że masz już srebrny status :f_thumbsup: Pozwól więc, że w skrócie przedstawię Ci naszą ofertę:

• Strategia - tutaj powinieneś rozpocząć swoją edukację. W dziale tym znajdziesz mnóstwo artykułów zawierających informacje teoretyczne nt. pokera. Od podstawowych informacji, przez różne strategie i koncepty, aż po mindset, który jest niezwykle istotny w tej dyscyplinie
  • Wideo - w tym dziale znajdziesz filmy szkoleniowe naszych trenerów. W skrócie dowiesz się z nich jak teorię z artykułów przekuć w praktykę. Znajdziesz tu naprawdę wiele interesujących materiałów.
  • Treningi - w każdym tygodniu nasi trenerzy prowadzą treningi na żywo podczas których możesz zapytać ich o wszystkie nurtujące Cię kwestie. Jeżeli nie uda Ci się być na jakimś treningu to nic straconego gdyż każdy trening jest nagrywany i można go znaleźć w sekcji Wideo ;)
  • Ocena rozdań - jeżeli masz wątpliwości co do poprawności rozegrania jakiejś reki możesz umieścić ją w dziale oceny rozdań, a nasi sędziowie powiedzą Ci co zrobiłeś dobrze, co było złe lub jak poprawnie należało rozegrać to dane rozdanie
  • Narzędzia pokerowe - znajdziesz tutaj programy, dzięki którym polepszysz swoją grę takie jak np. Equilab lub programy trackujące czyli zbierające informacje o Twoich przeciwnikach - PokerTracker 4 i Hold'em Manager 2
  • Program Tell a Friend - polecając znajomych i zachęcając ich do rejestracji na PokerStrategy.com możesz zarabiać pieniądze! Więcej informacji na ten temat znajdziesz pod podanym linkiem ;)

Gdybyś miał jakieś pytania lub wątpliwości to pisz śmiało :)

Pozdrawiam,
Bartek

Odpowiedz
Cytat
Severus091 Autor wątku
Severus091

Z pokerem zetknąłem się jakiś rok lub 1,5 roku temu. Przypomniałem sobie o reklamie Pokerstars i postanowiłem to po prostu sprawdzić. Wcześniej moje pojęcie o pokerze było takie jak większości Polaków, którzy nigdy nie mieli okazji zetknąć się z profesjonalnym pokerem, czyli kojarzyło mi się raczej z zadymionym od papierosów, podziemnym klimatem. Gdy zobaczyłem film szkoleniowy na Intellipoker, który oprócz zasad pokerowych, pokazywał jak wyglądają WSOOP czy EPT, oraz zapoznałem się z takimi postaciami jak Daniel Negreanu,Joe Hachem, Moneymaker czy Liv Boeree - zakochałem się w tym wszystkim co składa się na pokerowy świat.

Gram MTT micro i chcę rozwijać się w kierunku MTT. Radzę sobie nieźle w fazie początkowej, w fazie późniejszej grałem do tej pory zbyt tight i wyblindowywałem się, dlatego teraz próbuję grać nieco szerzej mając ok 30-40 blindów.
Czy jest jakiś dobry sposób na dość szybkie określenie range'u przeciwnika podczas MTT? Zanim zapełnię tabelkę z lekcji o range'u, to najczęściej gram już na innym stoliku. Poza tym gdy uda mi się w miarę określić range przeciwnika, to nadal mam problem z dostosowaniem się do niego i odpowiednią eliminacją rąk na kolejnych ulicach.

W przyszłości bardzo chętnie skorzystam z prywatnych lekcji oferowanych na tym forum, jednak na ten moment nie mogę sobie jeszcze na to pozwolić, ale jeśli jest wśród użytkowników forum ktoś chętny do wspólnych analiz i wspólnego rozwijania się- nie tylko na forum, to jestem otwarty.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Severus091
Czy jest jakiś dobry sposób na dość szybkie określenie range'u przeciwnika podczas MTT?

Tak. Ruscy Ax

Odpowiedz
Cytat
Najczarniejszy

No elo

Odpowiedz
Cytat
BartekkB

Hej Severus091,

w takim razie polecam Ci z artykułów:

dodatkowo filmy szkoleniowe:

oraz oczywiście środowe i piątkowe treningi MTT.

Co do określania range'u przeciwnika to umiejętność ta przychodzi z doświadczeniem. Bardzo przydatne w tej kwestii są programy trackujące, jak Hold'em Manager 2 czy PokerTracker 4, ważna jest również obserwacja przeciwnika.
Sam nie gram turniejów ale bardzo dobrym wstępem do nich jest gra w wielostolikowych SnG. Łatwiej jest opanować podstawy oraz ICM, a co ważne są mniej swingowe niż turnieje.

Gdybyś miał jakieś pytania to pisz ;)

Pozdrawiam,
Bartek

Odpowiedz
Cytat