Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

:)

17 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
775 Wyświetlenia

Witam wszystkich!

Mam na imię Kasia , niedawno zdałam quiz i czekam na kapitał startowy:)

Odpowiedz
Cytat
16 odpowiedzi
baxx1989

Witaj Kasiu :)
Zajrzyj koniecznie do działu "strategia" i poczytaj sobie artykuły dla początkujących. Pomoże Ci to postawić pierwsze kroki na wirtualnych stołach.

Zastanów się też jaką odmianę chciałabyś grać i graj... Nie próbuj wszystkiego na raz, bo nic Ci z tego nie wyjdzie.

Życzę powodzenia :)

Odpowiedz
Cytat
Atalol

Witamy i powodzenia przy stołach! :fdrink :fdrink

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

lubię bardzo rywalizację , to może turnieje będą najlepsze? :)

Odpowiedz
Cytat
Przemo88

Zeby grac turnieje wielostolikowe (MTT) potrzebny jest solidny bankroll ze wzgledu na dlugie okresy bez wiekszych wygranych. Wobec tego najlepsze beda na poczatek turnieje SnG jednostolikowe (STT). Powodzenia

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

ja mam podobno szczęście :)

a kolega mówił mi , że w turniejach najtańszych wystarczy "czekać na kartę" i wciskać all in :) To może jakoś to będzie?

Odpowiedz
Cytat
Atalol

zacznij od micro to na pewno tak bedzi. polecam betfair, masz tam turnieje z mega value za 0,25$ added 25$ do puli na przykład

Edit: no i masa debili tam gra także callują twoje alliny ;)

Odpowiedz
Cytat
Przemo88

Napisane przez kasiacr
ja mam podobno szczęście :)

a kolega mówił mi , że w turniejach najtańszych wystarczy "czekać na kartę" i wciskać all in :) To może jakoś to będzie?

To kolega nie ma pojecia o grze w pokera. Poczytaj strategie, o tym czym jest equity, jak szacowac range przeciwnikow itp. Naprawde zaczynanie swojej przygody od MTT jest najprostsza droga do przegrania pieniedzy w krotkim czasie. Najpierw odpowiednie przygotowanie teoretyczne, budowa rolla na turniejach SnG - pozniej dopiero turnieje wielostolikowe. Tak przynajmniej ja bym zrobil ;) Wybor nalezy do Ciebie. Pozdrawiam i powodzenia

Odpowiedz
Cytat
CuAt69UsdSnG

jestem ciekawy na czym te dzisiejsze quizy polegają :pokerface:
GL sis :fdrink na start polecam SNG :challenge

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez CuAt69UsdSnG
jestem ciekawy na czym te dzisiejsze quizy polegają :pokerface:
GL sis :fdrink na start polecam SNG :challenge

prosty był , jak miało się kartę to należało grać , jak nie to pasować :) i tak zaznaczałam ;) ale w sng chyba nagrody mniejsze co?

Odpowiedz
Cytat
Przemo88

Nie patrz na razie na kase. Buduj powoli bankroll na gre i ucz sie jak najwiecej. A jesli zalezy Ci na aspekcie finansowym to popatrz: masz turniej jednostolowy za dolara, gdzie za 1 miejsce wygrywasz 4,5 dolara. I masz turniej na 1000 osob, gdzie 100 osob dostaje nagordy, ale dopiero pierwsze 3 miejsca dostaja "solidne" pieniadze. I jak myslisz, latwiej bedzie wygrac 100 turniejow 9osobowych gdzie zarobisz 350 dolarow, czy w ciagu 100 podejsc wygrac turniej na 1000 osob? (wiem ze mega urposzczone ale pokazuje chyba to co najwazniejsze)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

przegrałam na fast forward na party 10$ :( nl 0,02/0,04... Pewnie pecha miałam bo np. miałam AQ flop z damką , a jakiś czech miał AA.. no nic..

co teraz radzicie?

Odpowiedz
Cytat
Przemo88

Nie grac wynalazkow typu fast forward nie czytajac artykułów :P czytalas jakiekolwiek?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

tak troszkę :pokerface: :pokerface:

ale naprawdę miałam pecha dużo.. :( nie wiem co teraz, troszkę boje się wpłacać , bo nie zarabiam wiele :(

Odpowiedz
Cytat
Przemo88

Eh....da sie zrobic rola z niczego ale to nie jest proste zadanie :P

Odpowiedz
Cytat
KubaICP

Nie wiem dlaczego ale prowo czuje :D

czytaj i sie ucz. Siema! :fdrink

Odpowiedz
Cytat
ELENDOR