Witam serdecznie. Jestem Req... Pokerem zainteresował mnie kolega. Szybko stało się jasne że będzie to moje "nie sportowe" hobby. Studiuje sobie w Rzeszowie na polibudzie na pilotażu i nie traktuje pokera jako jakiegoś głównego źródła dochodów ani sposobu na życie. Myślę jednak że nie byłoby źle pograć w weekend na limicie 1/2 i ugrać te 50-100$ dodatkowego kieszonkowego. To jest aktualnie mój cel. Będę smęcił i zawracał głowy pytaniami, czasem pewnie idiotycznymi dla bardziej doświadczonych. Prosze tylko o wyrozumiałość, ale bez zbędnej pobłażliwości. No... pozostaje tylko poczekać aż mi wpłyną pieniążki na konto TITAN POKER.
Witaj w naszych szeregach, nie zapomnij tylko, że po weekendzie wypadałoby wkleić rozdania na forum i zobaczyć co o nich sądzą nasi trenerzy. W ten sposób szybko wejdziesz na kolejne stawki i więcej kieszonkowego wpadnie
Tymczasem zapraszam do sekcji Strategia oraz szkoleń i filmików
Powodzenia
i taka złota rada ... jak dostaniesz kase..to po pierwsze..nie siadaj na stól od razu i nie graj.. ja pomyslalem przeczytam sobie artykuly pozniej(w czasie nie okreslonym;))
no i zaczałem grać bez zadnej strategii..a moze była to STrategia stworzona przez ze mnie samego..a wiec wchodzenie w prawie kazde rozdanie..ico 3 rozdanie blefowanie... i powiem wam ze miałem farta udało mi sie podwoić kase ( teraz sie sam zastanawiam jak to mi sie udało hehe:D ) no ale cóż pozniej wystarczyło kilka rozdan kilka nie udanych blefów..próba na wejscia nw wyzsze stawki zeby tam odrobić no i nic z tego ..Jak juz napisałem cala kasa poszła ..
Takze podsumowujac moja rada dla Ciebie ale także dla wszsytkich którzy zaczynaja gre...WYBIERZCIE SWOJA GRE...STRATEGIE...PRZECZYTAJCIE DWA RAZY WSZYTKIE ARTY i co najważniejsze grajcie dokładnie tak jak one to przedstawiaja..żadnych swoich prób zmian tych strategi pod siebie..
ps no i nie za duzo blefuu
ps2. w najblizszym czasie wplace swoje 50$ i tak mysle ze moze cos skrobne w dziale blogi ale to jeszcze przede mna
ps.3 powodzenia R3qUi3M
pozdro ziolo
A co do tego kieszonkowego... Im później wypłacisz ze swojego konta jakieś pieniądze, tym lepiej
Wstrzymaj się z tym, ile tylko możesz, a w przyszłości podziękujesz za tę radę
Teraz mozolnie buduj bankroll, pokonuj coraz wyższe limity, a w przyszłości będziesz sobie mógł wypłacać, kiedy tylko będziesz chciał, bez uszczerbku na bankrollu
Trochę spóźione rady. Powiem co było: Zacząłem grać short stacka na jednym stole ,trzeba było czekać godzine na karte i czasem mnie korciło żeby wejść z tym AJs z early position i wchodziłem i nawet dobrze to szło. Poprostu psychicznie to czekanie było nie do zniesienia, to stwierdziłem że pogram na 4rech stołach. No i fajnie się to nawet kręciło, ogarniałem wszystko i było ok. Wyszedłem tego dnia +6E. Drugiego dnia stwierdziłem że spróbuje na więcej stołów. No to zacząłem grać na 6 później na 9 ale okazalo się że dostaje same straty. Nie wiem co źle robiłem ale straciłęm tego dnia 5E. Może nie ogarniałem wszystkiego tak dobrze jak myślałem (wtedy myślałem że mam pecha). No to 3ciego dnia grając tak samo stwierdziłem że short stack nie działa i sobie pogram big stacka tak jak z kumplami na live. Oczywiście same straty. No to stwierdziłem że może jak są małe stawki to mi nie zależy i przez to przegrywam.... no to dawaj NL0,5 i za wszystko. No i oczywiście wszystko przegrałem hehe :P. Kumpel się zapisał i że ja mu poleciłem to może mi coś wpadnie na to konto z tego tytułu to będe mógł wziąć sobie do serca wasze rady... tylko powiedzcie mi co odnośnie tego grania na 9ciu stołach naraz. Może to było faktycznie za dużo? Czytałem tutaj o jakimś gościu co niby grał na 15 więc sam nie wiem. Przecież na jednym się nie da grać bo z nudów można umrzeć... A może poker jest nie dla mnie? Nie umiem tak bezmyślnie klikać tak jak tabelka każe. Poprostu niema w tym frajdy. Lubie coś pokombinować, spróbować jakiegoś małego blind steala za 3bb, jakiegoś small balla, tu przyblefować, tu limpować z dobrą ręką i jakąś pułapke zasadzić. Chyba jednak to nie jest dobre podejście jeśli chce się wygrywać z pokera. Widze że obowiązują tu sztywne regóły których nie wolno przesuwać. Faktycznie troche to jałowe jak matematyka która za tym stoi. Musze się z tym wszystkim przespać i przemyśleć czy jest wogule sens dla mnie się tym zajmować...
9 stołów po 2 dniach grania w pokera online to tak jakby ktoś z 40kg nadwagi po 2 tygodniach treningu, pobiegł w maratonie.
Wchodzenia na NL50 to nawet nie trzeba komentować...
Aha na pocieszenie - zdecydowana większość traci te 50$ w kilka dni. (dlatego zarejestrowanych jest 20k użytkowników w Polsce a na forum widzi się kilkaset tylko)
R3qUi3M napisał
... tylko powiedzcie mi co odnośnie tego grania na 9ciu stołach naraz. Może to było faktycznie za dużo? Czytałem tutaj o jakimś gościu co niby grał na 15 więc sam nie wiem. Przecież na jednym się nie da grać bo z nudów można umrzeć... A może poker jest nie dla mnie? Nie umiem tak bezmyślnie klikać tak jak tabelka każe. Poprostu niema w tym frajdy. Lubie coś pokombinować, spróbować jakiegoś małego blind steala za 3bb, jakiegoś small balla, tu przyblefować, tu limpować z dobrą ręką i jakąś pułapke zasadzić. Chyba jednak to nie jest dobre podejście jeśli chce się wygrywać z pokera
Oj da się kolego grac multitabling nawet na 16 stołów, niektórzy dają radę i więcej odpalić, ja więcej jak 16 jeszcze nie próbowałem.
Sęk w tym, aby znaleźć ilość stołów, przy której Twoja gra będzie najbardziej efektywna.
A jeśli nudzi Cię granie SSS, to zapraszam na FL, tam nudów nie ma i akcji sporo:)
I teraz wyobraź sobie jak grać 16 stołów ale FL, nie NL, gdzie czasami byłem w rozdaniu na 8 stołach jednocześnie:)
Klikanie wg tabelki świadczy tylko o tym, że przeczytałeś ze zrozumieniem arty dla początkujących, a nie o bezmyślności.
Tyle ode mnie, powodzenia.
A mam takie pytanko. Sprawdzam mój profil na pokerstrategy i pisze tam takie coś: "Pieniądze (PS150) zostały przelane na Twoje konto na Titan Poker." Rozumiem że nie są to pieniądze za quiz tylko jakieś inne. Tym czasem sprawdzam casjeria na titan poker i mój bilans wynosi 0E. Czy dostane faktyczniwe jakieś pieniądze i jeszcze poprostu titan poker ich nie podliczył czy to są pieniądze które moge ugrać tylko jako jakiś bonus?
Witaj R3qUi3M,
PS150 to nasz kod bonusowy, dzięki któremu powinieneś otrzymać kapitał startowy. Jeśli do tej pory nie dostałeś żadnych pieniędzy, to napisz proszę ticket do naszego supportu.
Pozdrawiam