Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Siemano :)

11 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
388 Wyświetlenia
KogutRTS
PokerStrategist

Witam wszystkich grających w pokera;)

Jestem Krystian mam 24 lata na pokerstrategy jestem od bardzo dawna jednak zupełnie nieaktywny w poker nie był mi obcy ale od czasu gdy dostałem darmowe 10$ na WH na maksa wkręciłem się w ta grę . Chce podziękować za masę artykułów. Za każdym razem kiedy uzyskuje odpowiedz na jakieś pytanie nasuwa mi się kolejnych pięć to jak błędne koło. Dzięki waszemu portalowi w około tydzień z 10$ zrobiłem ponad 30$ ale mimo wszystko nie podpalam się i chce dalej zdobywać wiedzę. Jeszcze raz wielkie dzięki za pracę jaką wykonujecie !

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi

Cześć Krystian,

to najwyższa pora przerwać to błędne koło i zadawać własne pytania na forum. Ten wątek jest bardzo dobrym początkiem i już tutaj możemy Ci odpowiedzieć przynajmniej na część pytań, jeśli tylko je nam zadasz :)

A w co grasz na William Hill? Cashówki? Na jakim limicie? Czy może częściej można Cię spotkać przy stolikach SnG?

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
KogutRTS Autor wątku
KogutRTS
PokerStrategist

gram tylko i wylacznie cash czasami SnG dla poczatkujacych grach cashe ze wzgledu na moj bankroll gram na limicie 0.01/0.02 narazie nie spiesze sie z przechodzeniem wyzej potrzbuje doswiadczenia i kasy. Ogólnie szukam darmowego programu do prawadzenia statystyk przeciwników.nie do konca jeszcze umiem wykorzystac calosc pojecia equlity w grze oraz kilka skrotow ktore padaja na forum i podczas pytan np. barrelowac, stackoff, splitowac i wiele innych ktore przeszkadzaja mi w nauce podczas czytania forum z ocenami rak

Odpowiedz
Cytat

Witam ponownie,

jeśli szukasz darmowych programów trackujących, to możesz skorzystać z wersji próbnych Hold'em Manager oraz Poker Tracker. W sumie masz 6 tygodni na przyzwyczajenie się na grę ze statystykami, a później możesz zdecydować, czy i który program chcesz nabyć.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Michail00
PokerStrategist

Pojęcia, które utrudniają Ci naukę znajdziesz w słowniku, link poniżej ;)

https://polska.pokerstrategy.com/glossary/

Odpowiedz
Cytat
KogutRTS Autor wątku
KogutRTS
PokerStrategist

tak wlasnie zrobie ;) a slownik sobie musze druknac i nauczyc na pamiec :D dzieki za pomoc poki co :) na pewno bede sie odzywal w razie problemow ( a takie na pewno napotkam)

Odpowiedz
Cytat
Mooris
PokerStrategist

Hej,

Wydrukowanie słowniczka może być nieco problematyczne, ponieważ jest tam sporo haseł :) Wystarczy pamiętać, że zawsze możesz do niego sięgnąć, gdy będziesz miał problemy z jakimś hasłem. Możesz również zapytać na forum - zawsze pomożemy.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
KogutRTS Autor wątku
KogutRTS
PokerStrategist

mam jescze jedno pytanie . Czy jak już raz zdobędę srebro na pokerstrategy to już mi zostanie czy w przyszłym miesiącu ponownie będę musiał zobywać SP?

Odpowiedz
Cytat

Cześć KogutRTS,

status na PokerStrategy.com pozostaje do końca kolejnego miesiąca, po którym się go zdobyło.

Jeśli w październiku zdobędziesz srebro, to zatrzymasz ten status do końca listopada. Aby mieć srebro również w grudniu, musisz w listopadzie zdobyć co najmniej 100 StrategyPoints.

Więcej informacji na temat naszego systemu statusów znajdziesz w poniższym linku:

-> Nasz system statusów i punktów

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
KogutRTS Autor wątku
KogutRTS
PokerStrategist

mam jeszcze jedno pytanie. Podczas czytania blogow czy tez ocen rozdan czesto pokazywane jest equlity z equaliba niestety podczas rozdania nie starcza mi po prostu czasu na wykonanie obliczen w tym programie wiec w jaki sposob mam sie tym poslugiwac?

Odpowiedz
Cytat

Cześć,

tak naprawdę nie robi się tego podczas gry, tylko poczas analizy rozdań gdy już skończysz grać. Chodzi o to, że po przeanalizowaniu wielu rąk z equilabem wyrobisz sobie na tyle dobry hand reading by podczas gry mieć świadomość jak wiele rąk z zakresu przeciwnika daje Ci value, a jakie Cię biją.

Polecam tą lekcję na początek:
->Zasięgi i Equity (1) - wprowadzenie do zasięgów

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat