Witam wszystkich serdecznie!
Na wstępie chciałem powiedzieć kilka słów o sobie. Mam na imię Kacper, od kilku dni mam 18 lat
i mieszkam w Gdyni. Interesuję się sportem, jeżdżę amatorsko na rowerze szosowym, lubię piłkę nożną i pokera :).
Przygodę z kartami rozpocząłem w podstawówce, była to karcianka Magic the Gathering. Grałem w nią przez długi czas, na początku tylko z kolegami na parapetach, później na turniejach. Rok temu w wakacje zakończyłem ,,karierę" z Magicami i zapragnąłem grać w pokera. Założyłem konto na P* i powoli zacząłem się piąć po limitach, przeczytawszy wcześniej podstawowe artykuły pokerowe i książki ,,Harrington o Hold'em". Postanowiłem grać Fixed Limit. Ostatnio bardziej skupiłem się na nauce, może na skutek postanowień noworocznych :D. Przeglądam blogi, analizy rąk (muszę się przełamać i wreszcie wrzucić swoje =)) oraz wszelkie artykuły sekcji brązowej-złotej. Nie mogę pominąć filmików nagrywanych przez trenerów, naprawdę dostarczają wielu przydatnych informacji. Mam zamiar wyznaczyć sobie jakieś cele, żebym łatwiej mógł do nich dążyć. Obecnie gram na stawkach 0,25/0,5$, jednak nie czuję się na nich w 100% pewien. Wydaję mi się, że brakuje mi wiedzy, którą cały czas staram się uzupełniać, no ale przecież jestem początkującym.
Forum odwiedzam praktycznie codziennie. Osobom, które zamieszczają posty na forum bardzo dziękuję, gdyż nieraz ich wypowiedzi bardzo mi pomogły. (ale słodzę :D) Ale się rozpisałem.
Mam jeszcze pytanie, czy jeśli od 7 dni nie naliczyły mi się żadne pkt na obecnym, nowo założonym koncie PokerStrategy to mam się martwić, czy to normalne?
Miło mi Was wszystkich raz jeszcze powitać. Liczę na jakieś wskazówki i uwagi. Pozdrawiam!