Zarejestrowalem sie juz bardzo dawno a dzisiaj stwierdzilem ze sie przywitam.
Witaj - gdzie grasz i co??? Bo na starsach cie nie widzialem (chyba ze pod innym nickiem ;-))
Witaj :fdrink
Weź troszkę poczytaj, zdaj quiz. Zdobędziesz brązowy status, darmowe 50$ na grę i wiedzę, a jak wiadomo, nauka to potęgi klucz.
hmm
nauka
potęgi klucz
hmm
Dobra, spadam się pouczyć
Cześć POLSKAPL,
Fajnie, że zdecydowałeś się w końcu z nami przywiać. Ciekawe, że jesteś zarejestrowany już od 2008 roku i wciąż masz status basic.
Czyżbyś dopiero teraz zamierzał zabrać się na prawdę za pokera?
Powiedz nam co nieco o sobie, co grasz, lub zamierzasz grać. Czy fakt, że zarejestrowałeś się tak dawno oznacza, że grywasz już w pokera, tylko "bez nas", czy po prostu dopiero teraz zdecydowałeś się rozpocząć swoją przygodę z pokerem?
Gdy dasz nam zna, jaką drogę pokerową dla siebie wybrałeś, na pewno będziemy w stanie Ci pomóc ogarnąć ogrom informacji i materiałów znajdujących się w naszej ofercie.
Pozdrawiam
Gram w pokera juz od 2007r , ale to gram to pod duzym znakiem zapytania.
Tak naprawde to nigdy jeszcze nie gralem w pokera.
Przez 5 lat udalo mi sie przegrac okolo 4 tys. € , ale to nie jest takie straszne na jakie wyglada poniewaz moim glownym zajeciem sa zaklady sportowe i nimi gra w pokera byla finansowana.Mysle ze jak sie to wszystko przeliczy to przez ten okres czasu przegrywalem 0,45 ct na dzien.
Gram turnieje i sng o roznych wpisowych.Jak mam ochote na gre , to wplacam pewna kwote i gram przewaznie do konca wplaty.Zanim zaczne sie bawic to z gory wiem ze nic nie wygram.
Postanowilem teraz przystapic do tego powaznie i sprobowac bardziej profesjonalnie.
To znaczy ze toche sobie sciagne teoretycznej wiedzy z pokerstrategy.
PS
Do dzisiaj nie mam pojecia w jaki sposob mi sie udalo zajac 3 miejsce w turnieju na PS za ponad 800$ nagrody prz okolo 5000 zawodnikow.
Ale to juz bylo dawno.
Moze postaraj sie wplacic niewielka kwote i pograc SnG za 50c na starsach (jak bedziesz mial rola to potem 1.50KO poziom jest niski na obydwu i posilkujac sie wiedza stad (artykuly i filmiki) to spokojnie powinienes sie nauczyc grac tak zeby wskoczyc na wyzsze stawki - podstawa to jednak trzymanie sie bankrola i unikanie turniejow z duza iloscia osob (360-os za 10c gra sie znacznie trudniej w/g mnie nis te 90-os za 50c)
w kazdym razie zycze powodzenia i wygranych - w koncu po to sie uczymy zeby wygrywac ;-)
Witam,
Jak już zapewne wiesz zakłady bukmacherskie i poker mają trochę cech wspólnych, value bety, equity itd. działają na podobnej zasadzie, z tym że tutaj grasz przeciwko graczom, nie przeciwko bukmacherowi.Tak więc na pewno jeśli poświęcisz nieco czasu na naukę strategii pokera to szybko przestaniesz przegrywać.
Proponuję Ci zacząć od pochłonięcia podstawowej wiedzy o SnG z działu S'n'G / Turnieje.
Polecam grac na poker roomie przypisanym do PokerStrategy, aby zdobywać punkty SP i uzyskać wyższe statusy umożliwiające dostęp do coraz to bardziej zaawansowanych materiałów. Jeśli nie będzie wiedział, jaki poker room wybrać, to z chęcią Ci pomożemy dokonać wyboru. Wystarczy, że napiszesz post według wzoru w temacie Poker room dla Ciebie.
Gdy już zaczniesz grać, polecam jak najczęściej korzystać z działu Oceny rozdań dla SnG i MTT. Wstawiaj tam rozdania, których rozegrania nie jesteś pewny, a nasi sędziowie wskażą Ci ewentualne błędy, oraz podeślą Ci rady do Twojej gry.
Pozdrawiam