Przejdź do forum
Siema, cześć, witam...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Siema, cześć, witam : )

9 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
749 Wyświetlenia
Kuramcie

Witam was serdecznie!

Oprócz tego, że się przywitałem, chciałbym napisać jak to się stało, że gram w pokera, oraz podzielić się moimi doświadczeniami : )

Zaczęło się jak miałem 15 lat, z nudów przeglądałem sobie różne strony internetowe i natrafiłem na stronę pokerstars. Zaciekawiła mnie więc założyłem sobie konto, przeczytałem zasady gry w Texas Hold'em i zacząłem grać na play money. Byłem ,,zajarany" tą grą, czytałem dużo artykułów na temat gry i już wiedziałem, że niedługo będę grał na real money. Wpłaciłem 10$ i przegrałem. Trudno się mówi : ) Wpłaciłem znowu 20$ i można powiedzieć, że byłem wiecznie na zero. Pewnego dnia grałem turniej za 1,1$ i z paroma dobrymi kartami, z paroma szczęśliwymi rozdaniami, z paroma dobrymi zagraniami, udało mi się dojść do 5 miejsca(wygrana wynosiła ponad 300$). Jak na fisha przystało zacząłem grać NL100 i NL50 na stołach 1on1. Przybyło jeszcze 200$, a potem... wszystko przegrałem(tilt). Zostało mi 5$ i cudem ugrałem kolejne 55, zrobiłem sobie przerwę i wszystko przemyślałem.
Od tamtej pory podchodzę do pokera poważnie. Ciągły trening, nauka itd. Dzisiaj mam 19 lat, wróciłem po kolejnej dłuższej przerwie i idzie mi bardzo dobrze. Mam zamiar przeskoczyć niedługo z NL2.

Dużo już napisałem więc kończę : )
Powodzenia przy stołach !!!

P.S.Ta stronka jest the best of the bests.

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
gregor81

Napisane przez Kuramcie
i natrafiłem na stronę pokerstars. Zaciekawiła mnie więc założyłem sobie konto

Szkoda, że nie założyłeś przez pokerstrategy. Wpadłoby Ci trochę punktów i miałbyś dostęp do materiałów z wyższym levelem. Niestety nie można już dopisać PS, szkoda. Mam tą samą lipe :sdrink

Odpowiedz
Cytat
Kuramcie Autor wątku
Kuramcie

Z tego co pamiętam, jak była ta opcja, to nie byłem pełnoletni. Też nad tym ubolewam :sdrink

Odpowiedz
Cytat

must be the music? :D

Odpowiedz
Cytat
Kuramcie Autor wątku
Kuramcie

Tak, zaimponował mi :D

Edit:
Czy można zaimportować do elephanta ręce, w których nie brałem udziału? Tzn. czy według regulaminu pokerstars jest to dozwolone? A jeżeli nie, czy są oni w stanie wykryć to, że korzystam z takiej historii rozdań?

Odpowiedz
Cytat
Trzmielu

Możesz. Jest dozwolone. Wielu pokerzystów wymienia się bazami, kupuje, kolekcjonuje ręce przy użyciu specjalnych programów itd.

Odpowiedz
Cytat

Cześć Kuramcie,

witam Cię na naszym forum i dziękuję za ciepłe słowa skierowane pod naszym adresem.

Jeśli będziesz stosował się do naszych wskazówek, to opisana przez Ciebie historia nie powinna się już powtórzyć i już wkrótce będziesz mógł zostać wygrywającym pokerzystą. Musisz jednak być zdyscyplinowany.

Jeśli chodzi o bazy danych, to na niektórych poker roomach zabronione jest handlowanie lub wymiana bazami danych. Możesz posiadać jedynie bazę danych, którą zbudowałeś na podstawie własnych obserwacji. Do tych poker roomów należy również PokerStars.

Pozdrawiam,
dohpaZ

Odpowiedz
Cytat
Kuramcie Autor wątku
Kuramcie

Jak by to kogoś interesowało, mam dużo ebooków o tematyce pokerowej np. Theory of Poker Slansky'ego, Caro's Book of Poker Tells, Doyle Brunson's Super System i wiele innych(po angielsku). Nie wiedziałem gdzie mogę zamieścić taką informację, więc piszę tutaj.

Odpowiedz
Cytat
PatrykG

P.S.Ta stronka jest the best of the bests.

tru!

Odpowiedz
Cytat